358 witvis recepten

  • Eigen recept

Een lekker en simpel vis recept

INGREDIENTEN

, 4 witvis filet (talapiafilet, pangasius filet, kabeljauw etc.etc.), 250 gram ontbijt spek, 750 gram prei, flesje ravigottesaus ( je kan natuurlijk ook zelf maken), boter om ovenschaal in te vetten, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Weer net even anders dan anders!

INGREDIENTEN

2 el boter, 500 gr witvis, of vette visfilet, 3 teentjes knoflook, gehakt, 3 el gehakte kappertsjes, 1.25 dl slagroom, Zout en peper, De geraspte schil van 1 citroen, 1 el gehakte verse peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

600 g kabeljauw (of andere witvis), in grove stukken gesneden, 1 tl zout, 1½ dl olijfolie, 1 tl rietsuiker, 1½ rode madame Jeanette, in zeer fijne ringetjes gesneden, zonder de pitjes, 1 kleine ui, fijngesnipperd, 3 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 stukje trassi, ± 1 el, 1 el ketjap manis, 1 el tamarindepasta, 2 schijfjes verse gemberwortel, zeer fijn gehakt,

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2008
  • Surinaams Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Snelle en makkelijke variant van Couscous met vis.

INGREDIENTEN

Couscous(gewoon bij de supermarkt)200-300 gram, Pangasius filet, stuks,( vers of uit vriezer, andere stevige witvis kan ook), , Visbouillonblokje, zout, peper, olijfolie, 1 rode ui, teentje knoflook, spaanse peper, 3 paprika(liefst 3 kleuren zoals je ze vaak tegenkomt in supermarkt. rood geel groen), punt paprika(zoete parpika), 1 Limoen, 1 Citroen, takje munt, eetlepel potje italiaanse(merk: silvio) kruiiden( of los in ieder geval basilicum en peterselie kopen), theelepel Paprikapoeder.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2012
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 g witvisfilet (koolvis, tilapia, zeewolf, kabeljauw), 2 sinaasappels, 2 dl visbouillon (van tablet), 1 envelopje saffraan of 1/2 theelepel kurkuma, 1 rode ui, 2 eetlepels olijfolie, 1/2 theelepel kaneelpoeder, 2 eetlepels blanke rozijnen, peper, zout, 1 rode peper, 2 eetlepels gehakte koriander (vers of diepvries).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- 300 gram tagliatelle, - 300 gram witvisfilet, - 2 eetl. bloem, - 3 eetl. olijfolie, - 1 pot HAK pastagroenten mild, - takjes basilicum ter garnering, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Visfilets gebakken in een laagje gemalen pecannoten

INGREDIENTEN

- 0.5 dl Franse mosterd, - 0,5 dl zure room, - 2 el melk, - 1/2 kop fijngehakte bosuitjes, - 1 kop gemalen pecannoten, - 4 witvisfilets, ontveld, ca. 150-200 gram per stuk

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In plaats van in bloem of maismeel, worden deze visfilets gebakken in een laagje gemalen pecannoten
Cajun-recept

INGREDIENTEN

0.5 dl franse mosterd - 0,5 dl zure room - 2 el melk - 1/2 kop fijngehakte bosuitjes - 1 kop gemalen pecannoten - 4 witvisfilets

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spotgemakkelijk en o zo sjiek!

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor 4 personen:, , 300 gr visstoofpot (tonijn, zalm, witvis), 30 gr boter, 200 ml room, 2 sjalotten, 50 ml droge witte wijn, verse peterselie of verse dille, saffraan, zout&peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2009
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekker licht en lekker snel. Ziet eruit of je uren in de keuken hebt gestaan.

INGREDIENTEN

Sinaasappelschil geraspt, sap 1/2 sinaasappel, 1 ei, 2 eetlepels geraspte kaas (parmezaan), peper en zout naar smaak, rozemarijnnaalden., Witvis

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2011
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke ovenschotel

INGREDIENTEN

1 pak koolvisfilet (400 g,diepvries), 2/3 bloemkool, 2 el.olijfolie, 4 tomaten, 1 pot Boursin Cuisne,knoflook en kruiden (250 ml), 500 g aardappelschijfjes (700 g), 100 ml geslagen room (beker 200 ml), 1 el.pijnboompitten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gestoofde witvis met een romige pepersaus

INGREDIENTEN

- verse kabeljauw of een pakje diepvries koolvis/kabeljauw, - laurier, - dille, - zout en peper, - 60 gr bloem, - 50 gr roomboter, - 200 gr witte mirepoix, - 0,5 L groentebouillon, - hele peperkorrels naar smaak,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2006
  • Thais Voorgerecht
  •  10-20 min.

-

INGREDIENTEN

3 aardappels, geschild, 600 gram witvisfilet (bijvoorbeeld kabeljauw of pangasius), 1 tl gedroogde chilivlokken, 400 gram tomatenblokjes, blik, 1 el suiker, 1 teentje knoflook, geperst, 2 el balsamico, 30 gram kappertjes, uitgelekt, 1 el olijfolie, 2 el halfvolle melk, Sperziebonen en doperwten, gekookt, om te serveren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300ml visbouillon of fond, 200ml Casa de Campo Chardonnay, 1/3 vanillestokje in de lengte doorgesneden of 1 zakje vanillesuiker, 200ml kookroom of slagroom, 600gr kabeljauwfilet, zout en peper, 1 el citroensap, 50gr boter, 2 el vers gehakte bieslook, , Erbij:, zakje Krieltjes of 2 kopjes rijst, 500gr worteltjes en peultjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een complete maaltijd waar je je vingers bij aflikt.

INGREDIENTEN

4 witvisfilets 300gr sugar snaps 600gr voorgekookte minikrieltjes 1 sjalotje 1dl visbouillon van een tablet 1 glas witte wijn 3el olijfolie 1 el basilicum 1 tl knoflookpoeder- allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

-

INGREDIENTEN

2 tl korianderpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl chilivlokken, 4 witvisfilets (à 150 gram), 2 el olijfolie, 800 gram maïs (blik, uitgelekt en afgespoeld), 250 gram kerstomaten (gehalveerd), 400 gram kikkererwten (blik, uitgelekt en afgespoeld), 2 rode paprika`s (fijngesneden), 10 gram verse koriander (grof gehakt), 2 el limoensap, Limoenpartjes (om te serveren), , Materiaal:, Aluminiumfolie, Grillpan, Kleine kom, Grote braadpan

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2013
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Simpel, snel en lekker! Witvis naar keuze met pesto en pijnboompitjes uit de oven.

Lekker met pasta en/of salade

INGREDIENTEN

Dit recept is voor 4 personen, maar is gemakkelijk aan te passen voor meer/minder personen., , - 4 visfilets (bijv. pangasius), - 4 eetlepels pijnboompitjes (geroosterd), - 1 potje pesto (of zelfgemaakt), - olie (om de ovenschaal in te vetten),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ik ben aan het Sonja Bakkeren en dit recept moesten we gisteren eten en dit smaakte zo fantastisch, dat ik het jullie niet wil onthouden.

Ik heb wel een beetje gesmokkeld, want we moesten er brood bij eten dat heb ik vervangen door pasta. Op goed geluk een hele goede combinatie.

INGREDIENTEN

* 2 pakjes witvis (ik had botervis; heerlijk), * 8 plakjes Serrano ham, * 2 theelepels gedroogde basilicum, * 2 eetlepels balsamico azijn, * 1 theelepel (zaanse) mosterd, * 1 theelepel suiker of iets zoetstof, * 1 teentje knoflook, * 2 dl. demi creme fraiche, * 8 trostomaatjes, * 1 eetlepel olijfolie, * peper en zout, * tagliatelle

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gewoon erg lekker! Fris, zoet anijsachtig visgerecht.

INGREDIENTEN

- 3 tot 4 knolletjes venkel, - 5 tenen knoflook, - 1 stengel bleekselderij, in stukjes, - 4 witvis filets, bv kabeljouw, panga, tilapia, - droge vermouth (Noilly Prat) of droge witte wijn, - 1 a 2 takjes dragon, - roomboter, - zout en zwarte peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2005
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ook lekker met kalkoen of kip i.p.v. vis.

INGREDIENTEN

8 plakken bladerdeeg, 400 g. kabeljauwfilet, 2 losgeklopte eieren, 5 eetlepel slagroom, 3 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels bieslook, 200 g. garnalen, peper en zout, 1 eetlepel bloem,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Op de een of andere manier schrikt het maken van vissoep vele mensen af.
Toch is het maken van deze heerlijke verse vissoep helemaal niet moeilijker dan het maken van een andere soep.

Je kunt zelf naar eigen inzicht en smaak variëren met de te gebruiken vissoorten.
De grote garnalen en de inktvis geven de soep iets extra`s qua smaak, maar ook voor wat betreft het uiterlijk.

TIP:
Vraag bij de visboer of je de koppen en graten mee mag nemen.
Door de visresten te koken en te zeven krijg je een uitstekende basis voor een heerlijke soep.

INGREDIENTEN

- 1 kg. visresten (voor het maken van de basisbouillon), - 2 liter water., - 1 kg vis (kabeljauw, zeeduivel, roodbaars, grote garnalen, en inktvis), - 0.5 liter droge witte wijn., - 1 bouquet garni (3 takjes peterselie, 3 takjes selderij, 3 blaadjes laurier), - 1 ui., - 1 prei., - 1 wortel., - 1 rode paprika., - 2 grote tomaten., - 150 gram tomatenpuree, - 1 bolletje knoflook (of 4 tenen), - 2 el. olijfolie., - zeezout & zwarte peper.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-08-2013
  • Vis
  •  60-120 min.

Dit is een gerecht dat de beide vissoorten volledig tot zijn recht laat komen. En dat is goed,want maar al te vaak is vis een ongeziene gast bij velen. Vanuit een dieetstandpunt is dit ook een interessant gerecht: De witvis is wat magerder, de zalm wat vetter. Samen hebben ze een positief effect op hart en bloedvaten en voorzien ze in onze dagelijkse proteïnebehoefte. De oesterzwammen zijn leveranciers van vitamine B2 en B3 en zorgen voor het beter functioneren van onze weefsels. Een recept dus waar je fit mee blijft!

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor 4 personen:, , 4 zalm/witvisduo`s (zo te koop op meerdanvlees.nl), 700 gr oesterzwammen, 2 takjes verse citroenmelisse, 3 kleine bosuien, 6 blaadjes basilicum, 2 el olijfolie, 5 el zoute sojasaus (ketjap asin), peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een lekkere ovenschotel, makkelijk te maken en bovendien een slankgerecht. Het hele gerecht (dus met de aardappelen en kaassaus). bevat slechts 385 cal. p.p. Mocht je niet op dieet zijn kan je altijd meer aardappels nemen!
Het is voor 2 personen maar kan verminderd of vermeerderd worden. Ik ben geen fan van kant en klare pakjes en zakjes, ik maak liever zelf mijn eigen kaassaus, mijn eigen aardappelschijfjes enz. maar soms komt het wel eens van pas (haast ). Dan maak ik weleens gebruik van een pakje of zakje. De laatste tijd wordt dat steeds minder omdat ik meer tijd heb om mijn maaltijden te bereiden maar omdat dit recept uit `de oude tijd` stamt heb ik dit recept aangehouden.
Ik heb deze keer (15.01.2012) `Yellow Sole vis ` (diepvries AH) gebruikt, het was wel lekker maar kabeljauw, koolvis of roodbaars vind ik lekkerder.

INGREDIENTEN

1 blik tomatenblokjes (425 g), 2 tenen knoflook. (ik heb er 4 gebruikt maar dat hangt van je smaak af), Bleekselderij (ik heb 6 stengels voor 2 pers. gebruikt)., 1 flinke scheut Worcestershiresaus., Een klein beetje chilipoeder, (of Cayennepeper)., Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak., 2 rode uien., 300 g kabeljauw of andere witvis., 200 g Kant en klare aardappelschijfjes (dieet portie is 100 g aardappel p.p.), 200 ml kaassaus (bvb. Knorr of Maggi), Eventueel wat verse of gedroogde kruiden ik heb nog wat (gedroogde) dragon toegevoegd.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2006
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk gerecht, ook voor de "beginnende" vis-eter!
Supersnel klaar, licht en heel gezond!

INGREDIENTEN

600gr. witvis (panga-, tilapia- of kabeljauwfilet), 6-8 tros- of Romatomaten, Italiaanse kruiden (oregano, basilicum of een kant -en- klare mix), 2 tenen knoflook, geraspte oude kaas, zout en peper uit de molen, olijfolie, citroensap, scheut droge, witte wijn, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Een heerlijk, Grieks, visrecept uit een engels kookblad.

INGREDIENTEN

4 mooie kabeljauw filets van 175 gr per stuk, 3 grote stevige vleestomaten, 150 gr feta, 1 citroen, Mooie olijfolie, 1 tl tijm, 1 tl oregano, 1 tl rozemarijn, 1 el verse peterselie, Zwarte peper uit de molen, Zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2012
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een aanrader! De visfilet (in mijn geval kabeljauwhaasje) gaat rauw in de ovenschaal. Met iets aangebakken champignons en een heerlijke paprikaroomsaus in de oven. Het resultaat: een verrukkelijke, smaakvolle vis met een SUPER saus. Dit gaan we zeker heel vaak eten!
Wie denkt dat de saus te heftig is t.o.v. de vis neemt de helft van alle ingrediënten voor de saus.

INGREDIENTEN

200 g kleine champignons, 2 x 125 g kabeljauwfilet (of een andere witvis), 1 eetlepel boter of olie, 100 ml zure room, 100 ml crème fraîche, 1 gulle eetlepel paprikapoeder, 30 g bloem, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2012
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittige visschotel. Heel verrassend!

INGREDIENTEN

1 pond kabeljauw of andere witvis, 2 preien, 3 grote uien, 3 eetlepels Patak's currypasta mild (te koop bij o.a. AH), 1 groot bekertje creme fraiche, 1 zakje strooikaas (liefst goudse belegen).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pakjesavond kan het hele jaar door !!

Maak voor iedereen aan tafel een eigen vispakketje naar eigen smaak !!.
Zet met een viltstift de initialen op het folie !!!
Folie, gevuld met vis, groenten en kruiden naar persoonlijke smaak.

INGREDIENTEN

* witvis of zalm, * gesnipperde uitje, * ½ tomaat in schijfjes, * schijfje citroen, * venkel in reepjes naar smaak toevoegen., * 1 eetlepel spekjes, * ½ theelepel basilicum, * ½ theelepel dille, * peper & Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2012
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 stukken kabeljauw (of andere witvis), 2 courgettes, 2 vleestomaten, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 100 gram fetakaas, 1 dl witte wijn (droog is het beste vwb het gerecht), gedroogde tijm, olijfolie, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2008
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ans heeft sinds kort een nieuw recept aan haar repertoire toegevoegd, en dat is zo lekker! Pittig, vol, romig Mmm. Echt een ideaal recept voor een koude dag. Om lekker met elkaar aan tafel met een stuk goed, knapperig brood op te eten.
Dit recept komt van Chickslovefood.com, een no nonsense foodblog met restaurantrecensies, recepten en andere foodfun.

INGREDIENTEN

Men neme (voor vier personen):, - vier stukjes witvis uit de diepvries, bijvoorbeeld kabeljauw of koolvis, - 200 tot 250 gram cocktail- of wokgarnalen, bij voorkeur in knoflookolie, de staartjes er vast afgehaald, - een rode paprika, in stukjes gesneden, - driekwart courgette, in stukjes gesneden, - een witte ui, gesnipperd, - driekwart bakje champignons, in plakjes gesneden, - drie eetlepels rode pesto, - twee eetlepels fijne Zaanse mosterd, - 250 ml volle yoghurt, - vier eetlepels crème fraîche, - wat olijfolie, - peper en zout, - eventueel: een teen knoflook fijngehakt wanneer je geen knoflookgarnalen hebt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Visrecept, gekregen van mijn Noorse vriendin. Ook leuk voor kinderen, omdat het in een ′pakketje′ zit.

INGREDIENTEN

Ongeveer 200 gram vis (100 gram per persoon. Kan alle soorten vis zijn, zalm, witvis bijvoorbeeld)., 1 rode paprika (halve per persoon), 1 ui (halve per persoon), 2 grote aardappels (1 per persoon), Enkele wortelen, Olijfolie, Boter, Eventueel viskruiden o.i.d. (all purpose)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2011
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een basismanier om (wit)vis te bakken

INGREDIENTEN

Witvis (evt. in moten), Bloem, Olijfolie, Boter, Mosterd

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2013
  • Frans
  •  20-30 min.

Kabbeljauwfilet met brie uit de oven

INGREDIENTEN

3 witvis (bv koolvisfilet of kabeljauwfilet), 1 citroen, peper, zout, paprikapoeder, 3 tomaten, 30 gr.verse peterselie, 2 pakjes brie / camembert, 2 bekertjes creme freche, 2 stokbroden en salade (naar keuze),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker en pittig wokrecept. Weinig werk. Terwijl de rijst kookt gaat de rest in de wok en: KLAAR!

INGREDIENTEN

Kleine bloemkool, 2 niet te grote winterpenen of grote wortels, 1 middelgrote ui, 400 gram kabeljauwfilet, tilapiafilet of andere witvis, 250 gram basmatirijst, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel rode currypasta (bijv Pataks), 200 ml kokosmelk, 2 - 3 eetlepels Japanse of Chinese sojasaus, peper, zout, koriander of peterselie om te garneren

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2011
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Op een simple manier een heerlijk hapje of waar je het ook maar bij wil eten.
(Lekker bij frietes)

INGREDIENTEN

1 kilo witvis (zie onder), 500 gram bloem, 2 eieren en, 1 liter melk., Je kan ook een scheutje bier aan het beslag toevoegen. Bak de stukjes in plantaardige olie (bv. olijf-, arachide- of zonnebloemolie) met een temperatuur van 180 graden totdat ze goudbruin zijn.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zalm in bladerdeeg

INGREDIENTEN

Voor de vinaigrette;, citroensap, 1 dikke sjalot, 1 lepeltje provencaalse kruiden en 5 lepeltjes olie., , 4 stuks zalm moten (zonder vel) (mag ook stevige witvis zijn), 1 a 2 Pakjes bladerdeeg, 1 losgeklopt ei, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rauwe witvis wordt overgoten met een heet oliemengsel en gaart slechts een heel klein beetje. Subliem recept van topkok Nobu Matsuhisa.

INGREDIENTEN

- 500 gram zeer verse witvis (tong), - 1theelepel geraspte knoflook, - twee theelepels dunne verse gemberstaafjes, - twee theelepels geroosterd wit sesamzaad, - bieslooksnippers, - 3 eetlepels + 1 theelepel sap van yuzovrucht*, - 3 eetlepels + 1 theelepel sojasaus, - 6 eetlepels goede olijfolie, - 2 theelepels sesamolie*yuzo is een Japanse citrusvrucht. Behalve dat deze moeilijk verkrijgbaar is, is het ook nog eens peperduur. Een goed alternatief is om grapefruitsap met citroensap te mengen (verhouding schat ik in op 3 eetlepels grapefruitsap met 1 eetlepel citroensap: hieruit haal je de benodigde 3 eetlepels + 1 theelepel sap zoals in het recept aangegeven).

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2004
  • Japans Tussengerecht
  •  0-10 min.

Zes bijzondere kruidenboters. Het eerste recept is van mijzelf, de andere vijf van ZTRDG

INGREDIENTEN

Roomboter en verschillende soorten kruiden/bloemen

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-05-2012
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

- 300 gram stevige witvis, ik gebruik graag pangafilé, - 2 sjalotjes, gesnipperd, - 1 teen knoflook, gesnipperd, - klein potje crème fraîche, - 3 eieren, - bosje dille, fijngehakt, - peper / zout, - klein beetje geraspte parmezaan of andere kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2012
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zelfs mensen die niet zo van vis houden vinden dit super lekkerrrrrrrrrrrrrrrr.

INGREDIENTEN

* 600 gram kabeljauwfilet of witvis zoals pangasius of tilapia.,, * 2 of 3 tomaten,, * Italiaanse kruiden,, * 1 theelepeltje knoflookpoeder,, * geraspte Parmazaanse of oude kaas,, * zout en peper uit de molen,, * beetje olijfolie,, * beetje citroensap,, * scheut Tonino blanco of witte wijn,, * 8 plakjes pancetta of ontbijtspek,, * 250 gram champignons,, * flinke ui

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies