Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

7 knoflookbrood recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

1 grote baguette/ciabatta -, 2 teentjes knoflook, gehakt/geperst -, 2 eetl. olijfolie -, 2 eetl. gehakte verse peterselie -, 2 eetl. vers gehakte tijm of 2 theel. gedroogde -, 2 eetl vers gehakte marjorein of 2 theel. gedroogde., 1/2 theel paprika poeder -, 2 eetl. geraspte parmezaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Fluweelzachte slow soep als entree.

INGREDIENTEN

* 1 eetlpl olijfolie, * 50 gr boter, * 1 teen knoflook, fijngehakt, * 1 prei, in dunne ringen, * 1 eetlpl fijngehakte tijmblaadjes, * 400 gr kastanjechampignons, fijngesneden + 8 paddenstoelen om te garneren, * 10 gr gedroogde porcini, 15 minuten geweekt in 80 ml kokend water, * 750 ml kippenbouillon, * 2 eetlpls sojasaus, * 200 ml slagroom, Knoflookbrood:, * 1 stokbrood, * 150 gr zachte boter, * 4 tenen knoflook, * 20 gr peterselie, fijngehakt

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2015
  • Europees Voorgerecht
  •  30-60 min.

Dit gerechtje combineert tomaat met warme Cambozola kaas op toast met knoflook. Cambozola geeft een eigen specifieke toets aan dit gerechtje. Heerlijk! Ideaal als lunch of zomers voorgerechtje, en zeer snel klaar! Smakelijk!!

INGREDIENTEN

1 pistolet of een dikke snee brood, 1 dikke tomaat, teentje knoflook, sneetjes Cambozola kaas voldoende om het oppervak van het brood te bedekken, peper naar smaak, 3 pijpjes bieslook

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk ossehaasfiletje, met een smakelijke saus

INGREDIENTEN

-Mayonaise, -Melk, -Citroensap, -Worcestershiresauce, -Peper & Zout, -Ossehaas, flinterdun (50 gr. p/p), -Ciabatta, -Knoflookolie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-07-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Salade van fazantfilet en rucola

INGREDIENTEN

- 2 fazantfilets, - zout, - zwarte peper, - 25 gram boter, - 3 eetlepels balsamicoazijn, - 5 eetlepels olijfolie, - 6 stoneleeks (zeer fijne bosuitjes kan ook), - 2 bakjes rucola, - aluminiumfolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Eten als borrelhapje of voorgerechtje.

INGREDIENTEN

Ca. 4 ons champignons, 2 sjalotjes, fijngesnipperd, 3 el limoensap, 6 el olijfolie, 1 el Italiaanse keukenkruiden (liefst vers), 3 t knoflook, zout, versgemalen peper, paar takjes peterselie, 1 zakje waterkers of veldsla, 1 liter kruidenbouillen

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-10-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Vegetarisch en slank voorgerecht voor 4 tot 6 personen.

INGREDIENTEN

12 kleine preien, peper en zout, 6 eetl. olijfolie, 3 eetl. rode wijnazijn., 2 dessertl. tomatenpuree, 2 dessertl. korianderzaad, suiker, takjes koriander voor de garnering, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-1999
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top