Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

16 ganzenlever terrine recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Ganzenlever a la kajuitros

INGREDIENTEN

Ganzenlever terrine:, , 2 kg Ganzenlever, 24 gr Fleur de sel, 8 gr Gemalen zwarte peper, 6 gr Gemalen nootmuskaat, 6 gr Gemalen koriander bolletjes, 50 ml port, 50 ml madeira, 50 ml kippefond

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-04-2000
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Terrine van ganzenlever met gebakken bospaddestoelen en een whiskygelei

INGREDIENTEN

1 stuk eendenlever, 2 tl. anijszaad, gemalen, 2.5 dl. whisky, 3 blaadjes gelatine, 12 druppels citroensap, 100 gr. bospaddestoel, gemengde, 1 sjalot, gesnipperde, 1 el. boter, 1 tl. peperkorrels, witte, gemalen, Peper, Zout, 2 tl. kruidenzout,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Exclusief voorgerecht van het kerstmenu van Restaurant Apicius waar Thorvald de Winter de scepter zwaait!

INGREDIENTEN

2 stuks ganzenlevers van 450 gram, 50 gram witte port, 25 gram cognac, 15 gram kleurzout, 5 gram peper, 1 liter melk, 1 potje boerenjongens van Van Wees, 300g vetspek, 12 stuks zilveruitjes, 50 cl balsamico azijn, 2 lepels honing, 4 cornichons, ,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-12-2007
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 gebraden fazant,;, 2 tassen groene linzen, 1 ui met kruidnagel, een kruidenboeket, 1 wortel,een beetje look, een beetje zwoerd van gerookt spek, 400 g terrine van ganzenlever, 3 dl sterke gelei bij voorkeur van kalfspoot

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-05-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1versneden fazant, , 500 g reefilet, , 2 versneden duiven, , 1 kipfilet, , boter, , peper, , zout, , 400 g rauwe ganzenlever, , 2 l gevogeltebouillon, , scheut port, , scheut cognac, , 4 gelatinebladen, , uienconfituur, , briochetoast, , truffelolie, , enkele takken kervel

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Het vlees van 1 varkenshammetje, 1 gesnipperde sjalot, 1 eetlepel boter, 2 eetlepels port, 200 g ganzenleverpat?, 4 dunne plakjes krokant gebakken toast, gemengde salade, , voor de portreductie:, 4 eetlepels balsamicoazijn, 4 eetlepels rode wijn

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-02-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 stuk eendenlever, -2 tl. anijszaad, gemalen, -2.5 dl. whisky, -3 blaadjes gelatine, -12 druppels citroensap, -100 gr. bospaddestoel, gemengde, -1 sjalot, gesnipperde, -1 el. boter, -1 tl. peperkorrels, witte, gemalen, -Peper, -Zout, -2 tl. kruidenzout,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Engels Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 stuk eendenlever -, 2 theelepels gemalen anijszaad -, 2 1/2 dl. whisky -, 3 blaadjes gelatine -, 12 druppels citroensap -, 100 gram gemengde bospaddestoelen -, 1 gesnipperde sjalot -, 1 eetlepel boter, 1 theelepel gemalen witte peperkorrels -, zout en peper -, 2 theelepels kruidenzout,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 stuk eendenlever -, 2 theelepels gemalen anijszaad -, 2 1/2 dl. whisky -, 3 blaadjes gelatine -, 12 druppels citroensap -, 100 gram gemengde bospaddestoelen -, 1 gesnipperde sjalot -, 1 eetlepel boter -, 1 theelepel gemalen witte peperkorrels -, zout en peper -, 2 theelepels kruidenzout,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 stuk eendenlever -, 2 theelepel gemalen anijszaad -, 2 1/2 dl. whisky -, 3 blaadjes gelatine -, 12 druppels citroensap -, 100 gram gemengde bospaddestoel -, 1 gesnipperde sjalot -, 1 eetlepel boter, 1 theelepel gemalen witte peperkorrels -, zout en peper -, 2 theelepels kruidenzout,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 stuk eendenlever, 2 tl. anijszaad, gemalen, 2.5 dl. whisky, 3 blaadjes gelatine, 12 druppels citroensap, 100 gr. bospaddestoel, gemengde, 1 sjalot, gesnipperde, 1 el. boter, 1 tl. peperkorrels, witte, gemalen, Peper, Zout, 2 tl. kruidenzout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Oud frans recept, dat echter zo lekker is, niet tegenstaande op de lijster niet mag gejaagd worden !!!

INGREDIENTEN

-12 lijsters, -100 g gevogeltelevers, -100 g boter, -2 el port, -1 el Cognac, -100 g ganzenlever of ganzenlevermousse, -25 cl creme fraiche, -zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Fantastisch recept door top kok Walter Rietbergen van restaurant Huis ter Duin

INGREDIENTEN

 Gerookte ganzenborst 0.5 kg,  Ganzenlever 0.5 kg,  Pure chocolade 0.1 kg,  Wortel 1 st (grote winterpeen),  Gelei 0.2 l,  Gekonfijte vijg 10 st,  Brioche brood 1 brood,  Smaakstoffen,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

* Terrine de foie gras au Riesling *Terrines, pate en ingelegd vlees behoren tot de onbetwiste hoogtepunten van de Elzasser keuken. In plaats van ganzenlever kun je ook eendenlever gebruiken voor dit recept.

INGREDIENTEN

1 kg verse ganzenlever (of eendenlever)(foie gras), zout, versgemalen peper, 2 dl Riesling, Voor de gelei:, 2,5 dl runderbouillon, 4 vellen gelatine (of 2 el gelatinepoeder), 3 el Riesling

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Lekker en mooi gepresenteerd.

INGREDIENTEN

1 courgette, 4 stukjes gekonfijte tomaat (of zongedroogd), 4 filets van tong, 4 sneetjes Vlaamse gedroogde hesp, peper en zout, 1 sneetje terrine van ganzenlever, 1 el rode porto, 3 dl kalfsfond, 150 g boter, 1/4 knolselder, arachideolie om te frituren, 4 aardappelen, 3 el karnemelk, 12 sprietjes bieslook, 4 takjes peterselie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2015
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gram ganzenlever -, 20 gram gedroogde geweekte morielje -, 0.2 dl. slagroom -, 100 gram suiker -, 2 1/2 eetlepels citroensap -, 2 jonagoreds -, 1 theelepel azijn -, 1 dl. sherry -, 1 eierdooier -, 1 1/2 dl. gevogeltebouillon -, 2 theelepels gembersiroop -, 25 gram honing -, 1 theelepel tijmblaadjes -, 7 eetlepels druivenpit-olie -, 2 eetlepels olijfolie -, 450 gram tuinboontjes -, 2 elstars -, 50 gram veldsla -, 1 dl. water -, vanillestokje -, ijswater -, zout en peper -, kruidenzout,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top