Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Eendenborstfilet

eendenborstfilet recepten (70) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

eendenborstfilet

Eendenborstfilet in rode portssaus op een bedje van waterkers en alfalfa

INGREDIENTEN

2 eendenborstfiltes a 250 gram, zout, peper, 2 theelepels gedroogde thijm, 3 eetlepels roomboter, 1,5 dl rodwe port, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels groene peperkorrels, 1 zakje waterkers, 1 zakje alfalfa, 8 cherry tomaten

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

EENDENBORSTFILET IN RODE PORTSAUS

INGREDIENTEN

, , 2 eendenborstfilets (ca. 250 g), , zout en peper, , 2 el gedroogde tijm, , 3 el boter of margarine, , 1 1/2 dl rode port, , 1 el balsamicoazijn, , 2 el groene peperkorrels (potje), , 1/2 zakje waterkers( 75 g), , , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salade met eendenborstfilet

Een bijzonder voorgerecht voor een bijzonder diner!!

INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet, 1 zak slamelange (100 g), 1 cup vinaigrette (100 g), 1 bakje verse frambozen (150 g), 4 eetlepels zonnebloempitten,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Salade met eendenborstfilet

INGREDIENTEN

, 1 eendenborstfilet, , , 1 zak slamelange (100 g), , , 1 cup vinaigrette (100 g), , , 1 bakje verse frambozen (150 g), , , 4 eetlepels zonnebloempitten,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Salade met eendenborstfilet

INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet, ? 1 zak slamelange (100 g), ? 1 cup vinaigrette (100 g), ? 1 bakje verse frambozen (150 g), ? 4 eetlepels zonnebloempitten,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Salade met eendenborstfilet

Een heerlijk voorgerecht voor 2 personen

INGREDIENTEN

Zak slamelange, cupje vinaigrette (AH Huistraiteur), verse frambozen, 1 rose gebakken eendenborstfilet, 4 el. zonnebloempitten

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Herfstsalade met gerookte eendenborstfilet

INGREDIENTEN

150-200 g gerookte eendenborstfilet,*2 el rode wijnazijn,*1 tl mosterd,*7 el olijfolie,*1,5 el notenolie,zout,peper,100 g druiven zonder pit,* 60 g magere spekreepjes,*30 g pijnboompitten,*150 g slamelange.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

salade van eendenborstfilet

Een heerlijk voorgerecht, die in ons gezin erg faforiet is.

INGREDIENTEN

4 eetl (olijf)olie, 2 eetl. rode port, 1 eetl balsamicoazijn, 1 theel vloeibare honing, peper en zout, 4 eetl pijnboompitten, 2 bosuitjes, 2 zakjes waterkers,rucola of veldsla. e.v. een mix daarvan., 100 gr. roompaté, 2 eendenborstfilets, peper en zout., , 2

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2011
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Meloen met Eendenborstfilet

INGREDIENTEN

3 kleine Meloenen -, 2 Eendenborsten -, 15 cl. Balsamico-azijn -, 1 El. Honing -, Zeezout&Peper -, 10 gr. Pijnboompitten -, 10 gr. grote gele Rozijnen -, Takjes Kervel,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Venkel met gerookte eendenborstfilet en een cranberrydr

INGREDIENTEN

100 gr. cranberry`s, rasp en sap van 1 sinaasappel, 1 el. suiker, 5 el. olijfolie, 1 venkelknol, in dunne reepjes geschaafd, 1 el. kappertjes, 1 eendenborstfilet van 300 gr., 50 gr. rucola

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Taartjes met gerookte eendenborstfilet en appel

INGREDIENTEN

Serveer deze minitaartjes lauwwarm tijdens een feestelijk smulbuffet! Deen eendenborstfilet, de iun honing en balsamico azijn tot moes gekookte stukjes appel en de noten vormen een eenvoudige maar overheerlijke vulling.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Eendenborstfilet op eikebladsla

Dit recept heb ik jaren geleden een keer van vrienden gekregen. toen ik hen pas geleden te eten had heb ik het voor ze gemaakt, ze waren het recept zelf al weer lang vergeten en dus heb ik het nu weer aan hen kunnen doorgeven. Het is snel klaar en superlekker!!  

INGREDIENTEN

Eendenborstfilet als voorgerecht ongeveer 50 gram per persoon, 1 tl gembersiroop, 10 gr boter, eikeblad sla, 2 lente uitjes, 2 bolletjes stemgember, 3 el frambozenazijn, 2 el walnoot olie, 3 el slagroom, gepelde walnoten, zout, peper en salie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2015
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Salade met gerookte eendenborstfilet en vijgen

INGREDIENTEN

4 verse vijgen, 2 eetlepels honing, mespunt gemalen kardemon, 2 eetlepels rode-wijnazijn, 1/2 theelepel grove mosterd, 4 eetlepels (walnoten)olie, 1 zak veldslamelange, 2 x 100 g gerookte eendenborstfilet, op kamertemperatuur, 1 bosuitje, in ringetjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-03-2012
  • Wereld Voorgerecht
  •  0-10 min.

Eendenborstfilet met rode portsaus

Een bijzonder lekker en slank voorgerecht

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (à ca. 250 g), zout en peper, 2 eetlepels gedroogde tijm, 3 eetlepels boter of margarine, 1 1/2 dl rode port, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels groene peperkorrels (potje), 1/2 zakje waterkers (Biologisch) (à 75 g),

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2006
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Eendenborstfilet met rode portsaus

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (à ca. 250 g), zout en peper, 2 eetlepels gedroogde tijm, 3 eetlepels boter of margarine, 1 1/2 dl rode port, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels groene peperkorrels (potje), 1/2 zakje waterkers (Biologisch) (à 75 g)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2010
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een­den­borst­fi­let met ap­pel­tjes en stroop

Een leuk recept

INGREDIENTEN

1 tl verse oregano, 1 bosuitje, 2 eendenborstfilets (à 300 g), 1 tl gemalen piment/peper (Verstegen), 3 stevige appels (Elstar Braeburn), 3 el sherryazijn (of appelazijn), 3 el appelstroop

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2017
  • Chinees Voorgerecht
  •  10-20 min.

Eendenborstfilet met rode portsaus

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (a ca. 250 g), zout, peper, 2 tl gedroogde tijm, 3 el koude boter, 1 1/2 dl rode port, 1 el balsamicoazijn, 2 el groene peperkorrels, 1/2 zakje waterkers,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Eendenborstfilet met rode portsaus

Een smakelijk en feestelijk voorgerecht.

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets, ( a ca. 250g) zout,peper, 2 theelepels gedroogde thijm, 3 eetlepels koude boter of margarine, 1 1/2 dl rode port, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels groene peperkorrels (potje), 1/2 zakje waterkers ( a 75g. ah biologisch)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2001
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

EENDENBORSTFILET MET MEDITERRANE SALADE

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (a 250 gram ), zout, peper, 2 theelepels gedroogde tijm, 3 eetlepel koude boter, 1 ? dl rode port, 1 eetlepel balsamico-azijn, 2 eetlepels groene peperkorrels, ? zakje waterkers

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2001
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Koude eendenborstfilet met een gepeperde paprikavinaigrette

Pikant en verfrissend feestelijk voorgerecht

INGREDIENTEN

-2 eendenborstfilets zonder vel (circa 250 g), -zout en peper en 1/8 gevogeltefond, VINAIGRETTE:, -4 eetlepels frambozenazijn, -1/2 geplet knoflookteentje, -zout en versgemalen witte peper, -30 g gesnipperde sjalotjes, -1 kleien Spaans pepertje, -100 g gele en 100 g groene paprika's, -3 eetlepels plantaardige olie, -1 klein kropje veldsla

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Meg's Eendenborstfilet met rode portsaus

Voorgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 personen als je een voorgerecht serveert of een grote borrel of soep vooraf hebt

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (a ca. 250 gram), zout, peper, 2 theelepels gedroogde tijm, 3 eetlepels koude boter of margarine, 11/2 dl rode port, 1 eetlepel balsamicoazijn azijn, 2 eetlepels groene peperkorrels, 1/2 zakje waterkers of iets anders als bedje

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Eendenborstfilet met rode portsaus

Sjiek voorgerecht voor speciale dagen

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets, zout, peper, 2 tl. gedroogde tijm, 3 el. koude boter, 1? dl. rode port, 1 el. balsamicoazijn, 2 el. groen peperkorrels, ? zakje waterkers

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Tompouce met gerookte eendenborstfilet en kaascreme

Dit voorgerecht is onderdeel van een diner dat we samen met goede vrienden ter ere van een speciale gelegenheid klaargemaakt hebben. ZIe ook: het tussengerecht: Garnalen-groentetaartje-met-saffraansaus

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 4 plak roomboterbladerdeeg, 1 stuks eigeel, 1 eetl maanzaad (eventueel), 160 gram danish blue, 2,5 eetl crème fraiche, 2 eetl witte port, 100 gram gerookte eendenborst, 1 zakje gemengde rucola, 1 doosje bramen (diepvries), 1 eetl aceto balsamico, 4 eetl (wal)notenolie, 1 eetl honingmosterd

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-04-2016
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Gerookte eendenborstfilet met rode biet en appel.

Feestelijk voorgerecht !

INGREDIENTEN

4 ongekookte bietjes., 1 rode ui., 2 zure appels., 200 gr gerookte eendenborstfilet., 15 gr roomboter., 1 el olijfolie., 2 el balsamicoazijn. ( Als het kan minimaal 12 jaar oud ), gemalen zeezout., versgemalen peper.,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Eendenborst met rode biet carpaccio

INGREDIENTEN

250 g eendenborstfilet, 40 g pijnboompitjes, 500 g rode bieten gekookt, 2 el balsamicoazijn, 1 tl pittige mosterd, 1 tl honing, 6 el olijfolie extra vierge, 1 zak veldsla,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2012
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een SUPER salade van eendenborst, pateballetjes en pijnboomp

Een frisse salade als voorgerecht die mijn vriendinnen helemaal geweldig vonden. Het is niet te moeilijk en staat helemaal geweldig op de borden (zie foto). De dressing over deze salade heeft een zoetzure smaak. De eendenborst kan je een dag van te voren bakken. De salade staat dan ook in 10 minuten op tafel.

INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet met vel 1 zakje veldsla 2 el pijnboompitten 1 ons pate na keus zout en peper 2 el boter VOOR DE DRESSING: 3 el olijfolie 2 el wijnazijn 2 teentjes knoflook 2 tl suiker (of vloeibare zoetstof)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salade van gerookte eendeborst en peer

Heerlijk voorgerechtje, makkelijk en feestelijk

INGREDIENTEN

200 g gerookte eendenborstfilet, 1 stevige peer, 1 handje veldsla, 1 kleine stronk witloof, 50 g feta, een portie walnoten, 2 el honing, evt. basilicum. Vinaigrette: 1 el mosterd, 2 el citroensap, 1 el (cider)azijn, 2 el truffel olie, 1 el walnotenolie, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-02-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

WILDBOUILLON MET GEROOKTE EENDENBORST

Een overheerlijk voorgerecht!

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, ? 1 pot wildfond (380 ml), ? 8 plakjes gerookte eendenborstfilet (pakje ` 150 g), ? 1/2 pakje gegrilde paprika's (` 200 g), ? 3 takjes peterselie, ? 2 ` 3 eetlepels medium dry sherry, ? zout, ? (versgemalen) zwarte peper, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Beursje van ibericoham gevuld met een eendenmousse

Lekker en ziet er mooi uit. Een variant op dit gerecht kan zijn :i.p.v eendenborst hollandse garnaaltjes. En i.p.v. ibericoham gerookte zalm.

INGREDIENTEN

4 plakken ibericoham, 100 gram eendenborstfilet, 100 ml. gevogeltebouillon, 2 blaadjes gelatine, 75 ml. slagroom, bieslook

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-11-2012
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Kaastompouces met gerookte eendenborst

Ziet er mooi uit en erg lekker

INGREDIENTEN

125 gr. Kaas, 1 zak Rucola, 125 gr. Eendenborstfilet gerookte, 2 eetlepels Bessengelei, 4 theelepels Dressings

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Salade met gerookte eendenborst, nectarine en sinaasappel

Een heerlijke zomerse salade met een dressing met sinaasappelsap. Een verrukkelijk voorgerecht.

INGREDIENTEN

2 pakjes gerookte eendenborstfilet (AH) - 1 zakje gemengde sla - 1/2 dl sinaasappelsap - 2 eetlepels zonnebloemolie - peper, zout - 1/2 eetlepel mosterd - 1 eetlepel honing - plm. 20 walnoten - 4 rijpe nectarines of eventueel perziken uit blik

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Salade van gerookte eendenborst

Super makkelijk en super lekker voorgerecht

INGREDIENTEN

8 blaadjes frisee, 1 eetl. frambozenazijn, 1 1/2 eetl. olijfolie, 1 1/2 eetl. walnotenolie, zout, peper, 200 gr. gerookte eendenborstfilet, 8 trosjes rode bessen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-2002
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Eendenborstsalade met tuinkruiden

INGREDIENTEN

20 gr. frisee, 20 gr. eikenbladsla, 20 gr. lollo rosso 3 el. pijnboompitten 6 el. olijfolie 2 el. wijnazijn, rode 1 tl. diksap Kervel Dragon Bieslook Munt Peper 75 gr. eendenborstfilet, gerookte

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Roergebakken kreeft en gerookte eendenborst

INGREDIENTEN

2 stuk kreeft, verse, gekookte, 100 gr. lente-uitje, 100 gr. courgette, 100 gr. wortel, 2 sjalotten, 0.5 dl. olie, 300 gr. eendenborstfilet, gerookte, 100 gr. tauge, 2 dl. room, 0.5 dl. pastis, Peper, Zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2001
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Wildbouillon met gerookte eendenborst

INGREDIENTEN

1 sinaasappel/1 pot wildfond/8 plakjes gerookte eendenborstfilet/1/2 pakje gegrillde paprika(200g)/3 takjes peterselie/2-3 eetl medium dry sherry/zput/peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-04-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Canapé met eendenborst en kersen rode wijnsaus

Een heerlijk voorgerecht wat tamelijk eenvoudig te bereiden is, maar wat veel succes oogst!

INGREDIENTEN

2 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg, Pakje gerookte eendenborstfilet (tranches) of een stukje eendenborstfilet (zelf braden) plm. 300 gram., Pot kersen op sap, Rode wijn (alternatief: rode Port), Garnering: krulsla, cherrytomaatjes en een takje peterselie, Allesbinder

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Feestelijke salade met gerookte eendenborst

Een heerlijke salade als voorgerecht, maar ook lekker als bijgerecht.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 4 personen, 150 gerookte eendenborstfilet, 2 el rode wijnazijn,1 tl mosterd,5 el olijfolie, zout,peper,100 g druiven zonder pit, 60 g magere spekreepjes, 30 g pijnboompitten, 150 gr. slamelange.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2016
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Perentaartje met gerookte eendenborst

Lekker en het ziet er mooi uit.

INGREDIENTEN

2 stuks Conferences, 40 milliliter Crème fraîche, 60 gr. Castello Blue, 1.20 gr. Eendenborstfilet

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Salade Van Gemarineerde Eendenborst

Snel klaar

INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet, 1/2 eetlepel vloeibare honing, 1/2 eetlepel zaanse mosterd ( huisman ), 1 clementine ( mandarijn ), 1 eetlepel witte wijnazijn, 2 eetlepels olie, 1 bosuitje - zout en peper, 1 zakje rockettslamelange ( 75 gr. ), aluminiumfolie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Eendenham met frambozendressing

INGREDIENTEN

400 gr eendenborstfilet, 400 gr frambozen, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel balsamicobalsem, 200 gr rucolasla, 2 eetlepels gemalen pistache, 1 mango

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Top