Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

69 eendenborstfilet recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Eendenborstfilet in rode portssaus op een bedje van waterkers en alfalfa

INGREDIENTEN

2 eendenborstfiltes a 250 gram, zout, peper, 2 theelepels gedroogde thijm, 3 eetlepels roomboter, 1,5 dl rodwe port, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels groene peperkorrels, 1 zakje waterkers, 1 zakje alfalfa, 8 cherry tomaten

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, , 2 eendenborstfilets (ca. 250 g), , zout en peper, , 2 el gedroogde tijm, , 3 el boter of margarine, , 1 1/2 dl rode port, , 1 el balsamicoazijn, , 2 el groene peperkorrels (potje), , 1/2 zakje waterkers( 75 g), , , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een bijzonder voorgerecht voor een bijzonder diner!!

INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet, 1 zak slamelange (100 g), 1 cup vinaigrette (100 g), 1 bakje verse frambozen (150 g), 4 eetlepels zonnebloempitten,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 1 eendenborstfilet, , , 1 zak slamelange (100 g), , , 1 cup vinaigrette (100 g), , , 1 bakje verse frambozen (150 g), , , 4 eetlepels zonnebloempitten,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet, ? 1 zak slamelange (100 g), ? 1 cup vinaigrette (100 g), ? 1 bakje verse frambozen (150 g), ? 4 eetlepels zonnebloempitten,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk voorgerecht voor 2 personen

INGREDIENTEN

Zak slamelange, cupje vinaigrette (AH Huistraiteur), verse frambozen, 1 rose gebakken eendenborstfilet, 4 el. zonnebloempitten

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150-200 g gerookte eendenborstfilet,*2 el rode wijnazijn,*1 tl mosterd,*7 el olijfolie,*1,5 el notenolie,zout,peper,100 g druiven zonder pit,* 60 g magere spekreepjes,*30 g pijnboompitten,*150 g slamelange.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk voorgerecht, die in ons gezin erg faforiet is.

INGREDIENTEN

4 eetl (olijf)olie, 2 eetl. rode port, 1 eetl balsamicoazijn, 1 theel vloeibare honing, peper en zout, 4 eetl pijnboompitten, 2 bosuitjes, 2 zakjes waterkers,rucola of veldsla. e.v. een mix daarvan., 100 gr. roompaté, 2 eendenborstfilets, peper en zout., , 2

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2011
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 kleine Meloenen -, 2 Eendenborsten -, 15 cl. Balsamico-azijn -, 1 El. Honing -, Zeezout&Peper -, 10 gr. Pijnboompitten -, 10 gr. grote gele Rozijnen -, Takjes Kervel,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

100 gr. cranberry`s, rasp en sap van 1 sinaasappel, 1 el. suiker, 5 el. olijfolie, 1 venkelknol, in dunne reepjes geschaafd, 1 el. kappertjes, 1 eendenborstfilet van 300 gr., 50 gr. rucola

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Serveer deze minitaartjes lauwwarm tijdens een feestelijk smulbuffet! Deen eendenborstfilet, de iun honing en balsamico azijn tot moes gekookte stukjes appel en de noten vormen een eenvoudige maar overheerlijke vulling.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept heb ik jaren geleden een keer van vrienden gekregen. toen ik hen pas geleden te eten had heb ik het voor ze gemaakt, ze waren het recept zelf al weer lang vergeten en dus heb ik het nu weer aan hen kunnen doorgeven. Het is snel klaar en superlekker!!  

INGREDIENTEN

Eendenborstfilet als voorgerecht ongeveer 50 gram per persoon, 1 tl gembersiroop, 10 gr boter, eikeblad sla, 2 lente uitjes, 2 bolletjes stemgember, 3 el frambozenazijn, 2 el walnoot olie, 3 el slagroom, gepelde walnoten, zout, peper en salie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2015
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 verse vijgen, 2 eetlepels honing, mespunt gemalen kardemon, 2 eetlepels rode-wijnazijn, 1/2 theelepel grove mosterd, 4 eetlepels (walnoten)olie, 1 zak veldslamelange, 2 x 100 g gerookte eendenborstfilet, op kamertemperatuur, 1 bosuitje, in ringetjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-03-2012
  • Wereld Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een bijzonder lekker en slank voorgerecht

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (à ca. 250 g), zout en peper, 2 eetlepels gedroogde tijm, 3 eetlepels boter of margarine, 1 1/2 dl rode port, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels groene peperkorrels (potje), 1/2 zakje waterkers (Biologisch) (à 75 g),

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2006
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (à ca. 250 g), zout en peper, 2 eetlepels gedroogde tijm, 3 eetlepels boter of margarine, 1 1/2 dl rode port, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels groene peperkorrels (potje), 1/2 zakje waterkers (Biologisch) (à 75 g)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2010
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (a ca. 250 g), zout, peper, 2 tl gedroogde tijm, 3 el koude boter, 1 1/2 dl rode port, 1 el balsamicoazijn, 2 el groene peperkorrels, 1/2 zakje waterkers,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een smakelijk en feestelijk voorgerecht.

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets, ( a ca. 250g) zout,peper, 2 theelepels gedroogde thijm, 3 eetlepels koude boter of margarine, 1 1/2 dl rode port, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels groene peperkorrels (potje), 1/2 zakje waterkers ( a 75g. ah biologisch)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2001
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (a 250 gram ), zout, peper, 2 theelepels gedroogde tijm, 3 eetlepel koude boter, 1 ? dl rode port, 1 eetlepel balsamico-azijn, 2 eetlepels groene peperkorrels, ? zakje waterkers

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2001
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Pikant en verfrissend feestelijk voorgerecht

INGREDIENTEN

-2 eendenborstfilets zonder vel (circa 250 g), -zout en peper en 1/8 gevogeltefond, VINAIGRETTE:, -4 eetlepels frambozenazijn, -1/2 geplet knoflookteentje, -zout en versgemalen witte peper, -30 g gesnipperde sjalotjes, -1 kleien Spaans pepertje, -100 g gele en 100 g groene paprika's, -3 eetlepels plantaardige olie, -1 klein kropje veldsla

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Voorgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 personen als je een voorgerecht serveert of een grote borrel of soep vooraf hebt

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (a ca. 250 gram), zout, peper, 2 theelepels gedroogde tijm, 3 eetlepels koude boter of margarine, 11/2 dl rode port, 1 eetlepel balsamicoazijn azijn, 2 eetlepels groene peperkorrels, 1/2 zakje waterkers of iets anders als bedje

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Sjiek voorgerecht voor speciale dagen

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets, zout, peper, 2 tl. gedroogde tijm, 3 el. koude boter, 1? dl. rode port, 1 el. balsamicoazijn, 2 el. groen peperkorrels, ? zakje waterkers

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit voorgerecht is onderdeel van een diner dat we samen met goede vrienden ter ere van een speciale gelegenheid klaargemaakt hebben. ZIe ook: het tussengerecht: Garnalen-groentetaartje-met-saffraansaus

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 4 plak roomboterbladerdeeg, 1 stuks eigeel, 1 eetl maanzaad (eventueel), 160 gram danish blue, 2,5 eetl crème fraiche, 2 eetl witte port, 100 gram gerookte eendenborst, 1 zakje gemengde rucola, 1 doosje bramen (diepvries), 1 eetl aceto balsamico, 4 eetl (wal)notenolie, 1 eetl honingmosterd

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-04-2016
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Feestelijk voorgerecht !

INGREDIENTEN

4 ongekookte bietjes., 1 rode ui., 2 zure appels., 200 gr gerookte eendenborstfilet., 15 gr roomboter., 1 el olijfolie., 2 el balsamicoazijn. ( Als het kan minimaal 12 jaar oud ), gemalen zeezout., versgemalen peper.,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 g eendenborstfilet, 40 g pijnboompitjes, 500 g rode bieten gekookt, 2 el balsamicoazijn, 1 tl pittige mosterd, 1 tl honing, 6 el olijfolie extra vierge, 1 zak veldsla,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2012
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een frisse salade als voorgerecht die mijn vriendinnen helemaal geweldig vonden. Het is niet te moeilijk en staat helemaal geweldig op de borden (zie foto). De dressing over deze salade heeft een zoetzure smaak. De eendenborst kan je een dag van te voren bakken. De salade staat dan ook in 10 minuten op tafel.

INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet met vel 1 zakje veldsla 2 el pijnboompitten 1 ons pate na keus zout en peper 2 el boter VOOR DE DRESSING: 3 el olijfolie 2 el wijnazijn 2 teentjes knoflook 2 tl suiker (of vloeibare zoetstof)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk voorgerechtje, makkelijk en feestelijk

INGREDIENTEN

200 g gerookte eendenborstfilet, 1 stevige peer, 1 handje veldsla, 1 kleine stronk witloof, 50 g feta, een portie walnoten, 2 el honing, evt. basilicum. Vinaigrette: 1 el mosterd, 2 el citroensap, 1 el (cider)azijn, 2 el truffel olie, 1 el walnotenolie, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-02-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een overheerlijk voorgerecht!

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, ? 1 pot wildfond (380 ml), ? 8 plakjes gerookte eendenborstfilet (pakje ` 150 g), ? 1/2 pakje gegrilde paprika's (` 200 g), ? 3 takjes peterselie, ? 2 ` 3 eetlepels medium dry sherry, ? zout, ? (versgemalen) zwarte peper, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekker en ziet er mooi uit. Een variant op dit gerecht kan zijn :i.p.v eendenborst hollandse garnaaltjes. En i.p.v. ibericoham gerookte zalm.

INGREDIENTEN

4 plakken ibericoham, 100 gram eendenborstfilet, 100 ml. gevogeltebouillon, 2 blaadjes gelatine, 75 ml. slagroom, bieslook

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-11-2012
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Ziet er mooi uit en erg lekker

INGREDIENTEN

125 gr. Kaas, 1 zak Rucola, 125 gr. Eendenborstfilet gerookte, 2 eetlepels Bessengelei, 4 theelepels Dressings

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke zomerse salade met een dressing met sinaasappelsap. Een verrukkelijk voorgerecht.

INGREDIENTEN

2 pakjes gerookte eendenborstfilet (AH) - 1 zakje gemengde sla - 1/2 dl sinaasappelsap - 2 eetlepels zonnebloemolie - peper, zout - 1/2 eetlepel mosterd - 1 eetlepel honing - plm. 20 walnoten - 4 rijpe nectarines of eventueel perziken uit blik

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Super makkelijk en super lekker voorgerecht

INGREDIENTEN

8 blaadjes frisee, 1 eetl. frambozenazijn, 1 1/2 eetl. olijfolie, 1 1/2 eetl. walnotenolie, zout, peper, 200 gr. gerookte eendenborstfilet, 8 trosjes rode bessen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-2002
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

20 gr. frisee, 20 gr. eikenbladsla, 20 gr. lollo rosso 3 el. pijnboompitten 6 el. olijfolie 2 el. wijnazijn, rode 1 tl. diksap Kervel Dragon Bieslook Munt Peper 75 gr. eendenborstfilet, gerookte

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 stuk kreeft, verse, gekookte, 100 gr. lente-uitje, 100 gr. courgette, 100 gr. wortel, 2 sjalotten, 0.5 dl. olie, 300 gr. eendenborstfilet, gerookte, 100 gr. tauge, 2 dl. room, 0.5 dl. pastis, Peper, Zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2001
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 sinaasappel/1 pot wildfond/8 plakjes gerookte eendenborstfilet/1/2 pakje gegrillde paprika(200g)/3 takjes peterselie/2-3 eetl medium dry sherry/zput/peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-04-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke salade als voorgerecht, maar ook lekker als bijgerecht.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 4 personen, 150 gerookte eendenborstfilet, 2 el rode wijnazijn,1 tl mosterd,5 el olijfolie, zout,peper,100 g druiven zonder pit, 60 g magere spekreepjes, 30 g pijnboompitten, 150 gr. slamelange.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2016
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk voorgerecht wat tamelijk eenvoudig te bereiden is, maar wat veel succes oogst!

INGREDIENTEN

2 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg, Pakje gerookte eendenborstfilet (tranches) of een stukje eendenborstfilet (zelf braden) plm. 300 gram., Pot kersen op sap, Rode wijn (alternatief: rode Port), Garnering: krulsla, cherrytomaatjes en een takje peterselie, Allesbinder

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker en het ziet er mooi uit.

INGREDIENTEN

2 stuks Conferences, 40 milliliter Crème fraîche, 60 gr. Castello Blue, 1.20 gr. Eendenborstfilet

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Snel klaar

INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet, 1/2 eetlepel vloeibare honing, 1/2 eetlepel zaanse mosterd ( huisman ), 1 clementine ( mandarijn ), 1 eetlepel witte wijnazijn, 2 eetlepels olie, 1 bosuitje - zout en peper, 1 zakje rockettslamelange ( 75 gr. ), aluminiumfolie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr eendenborstfilet, 400 gr frambozen, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel balsamicobalsem, 200 gr rucolasla, 2 eetlepels gemalen pistache, 1 mango

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker en snel voorgerecht.

INGREDIENTEN

6 abrikozen, halve krop lollo rosso, 50 gr.rucola, wat sprietjes bieslook, 100 gr. gerookte eendenborstfilet, 50 gr.walnoten, 1el.balsamicoazijn, half sjalotje fijngesnipperd, 3 el.walnootolie, zout en peper naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2005
  • Engels Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top