Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

103 crostini recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Simpele bereiding van gebakken broodjes met knoflook en olijfolie, recept van senior Chioucci uit de bergen ten oosten van Florence

INGREDIENTEN

In schijven gesneden stokbrood of ciabatta, teentje knoflook, zout, de beste olijfolie die je kunt vinden

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 stokbrood, 1 eetl. olijfolie met knoflook van Oil & Vinegar, 10 theel. olijventapenade van Oil & Vinegar, 10 theel. feta paste, 30 g. rucola, 10 plakjes brie, 10 theel. truffelcrème van Oil & Vinegar

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2011
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een lekker voorgerecht met zalm.

INGREDIENTEN

Zalmfilet,stokbrood,kruidenboter,courgette,tomaat,kaas

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Italiaans voorgerecht

INGREDIENTEN

1 italiaans brood, 150 gram gezouten roomboter, 2 teentjes knoflook, 3 zongedroogde tomaatjes in olie, 150 gram geraspte kaas, 10 blaadjes basilicum, rozemarijn, tijm, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een stokbrood of ciabatta voor de tapenade.

INGREDIENTEN

*stobrood of ciabatta, *knoflook, *olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 brood (ciabatta), 150 gr. roomboter, gezouten, 2 tenen knoflook, 4 gedroogde tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 150 gr. geraspte kaas, 10 blaadjes basilicum, Rozemarijn, Tijm, Peper, Zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2006
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 brood, 150 gr. roomboter, gezouten, 2 tenen knoflook, 4 tomaten, gedroogde, 1 blikje tomatenpuree, 150 gr. kaas, geraspte, 10 blaadjes basilicum, Rozemarijn, Tijm, Peper, Zout, Neem bij voorkeur afgebakken Italiaans brood.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een ideaal hapje vooraf,perfect met een rose

INGREDIENTEN

8 plakjes rosbief,1 teentje knoflook,1 sjalotje 50 gr,champinons,4 el.olijfolie,2el.balsamicoazijn,peper en zout,8 crostini of vers geroosterde plakjes stokbrood.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2002
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Crostini met roomkaas voor 12 stuks, - 12 sneetjes stokbrood, - 50g knoflookboter, - 100g magere spekblokjes, - 2 bosuitjes, - 200g verse roomkaas, - 2 el zongedroogde tomaten op olie, - versgemalen peper, , ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

125 g champignons, 2 eetlepels boter of margarine, 2 sneetjes witbrood, 1? eetlepel (olijf)olie, 2 eetlepels Parmezaanse kaas, zout, peper, 8 sprietjes bieslook

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Voor de soep:, 800 gram champignons, 2 el olijfolie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1/2 dl droge sherry, 1 blokje groentebouillon, opgelost in 1/2 liter heet water, 1 1/2 dl lichte room, cayennepeper, 4 takjes kervel, zout en versgemalen peper, Voor de crostini:, 4 sneetjes stokbrood, 10 zwarte olijven, 1 el tomatenpuree, 1 el olijfolie, 8 champignons, 1 teentje knoflook

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2003
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een snel voorgerechtje om je oude stokbrood weg tewerken

INGREDIENTEN

8 plakken stokbrood, 1 dl olijfolie, 1 eetlepel oude- of Parmezaamse kaas geraspt

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  10-20 min.

Vegetarisch voorgerecht.

INGREDIENTEN

Vegetarisch voorgerecht voor 4 personen., , 8 sneetjes bruin casinobrood, 1 teentje knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 6 eetlepels grand italia pesto peperoni (potje a 185 gram), 1 zakje rucola.,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2004
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 sneetjes bruin casinobrood;1 teentje knoflook;4 eetl olijfolie;6 eetl pesto peperoni;1 zakje rucola

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gram gerookte zalmfilet; 1 bosje dille; 1 sjalot, heel fijngesneden; 1 eetlepel kappertjes, fijngehakt; 125 ml crème fraîche; 1 eetlepel citroenmayonaise; 1 groot stokbrood

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2011
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Croquant geroosterd witbrood met een pikante beleg.

INGREDIENTEN

6-8 plakken stokbrood, 1 middelgrote aubergine, 3 el olijfolie, 3 el verse tomatenblokjes, 150 g mozzarella in kleine blokjes gesneden, zout, peper, tijm

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker voorafje..

INGREDIENTEN

, 1 brood, 150 gr. roomboter, gezouten, 2 tenen knoflook, 4 tomaten, gedroogde(in de olie), 1 blikje tomatenpuree, 150 gr. kaas, geraspte, 10 blaadjes basilicum, Rozemarijn, Tijm, Peper, Zout,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Vegetarisch voorgerecht. 285 kcal

INGREDIENTEN

8 sneetjes bruin casinobrood, 1 teentje knoflook, 4 el olijfolie, 6 el Grand Italia Pesto Peperoni (185 gr) en een zakje rucola.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 witte boterhammen van minstens 1 dag oud* 2 eetlepels boter* 1 dl olijfolie* 2 teentjes knoflook* peper en zout* 1 theelepel tijmblaadjes* 10 plakken Parmaham* 1 bekertje zure room* kappertjes* 1 tomaat.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gram kippenlevers -, 50 gram boter -, 5 salieblaadjes of 1 theelepel gedroogde salie -, 1 eetlepel rode wijnazijn -, 2 eetlepels gehakte peterselie -, 8 sneetjes stokbrood -, 1 a 2 eetlepels olijfolie -, 1 teentje knoflook -, 3 takjes rozemarijn, , , ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gram kippenlevers, 50 gram boter, 5 salieblaadjes of 1 theel. gedroogde salie, 1 eetl. rode wijnazijn, 2 eetl. gehakte peterselie, 8 sneetjes stokbrood, 1 - 2 eetl. olijfolie, 1 teentje knoflook, 3 takjes rozemarijn, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Ook lekker als borrelhapje (dan wel de hoeveelheden aanpassen)

INGREDIENTEN

250 gram kippenlevertjes, 50 gram boter, 5 salieblaadjes, zout, 1 el. rode wijnazijn, 2 el. gehakte peterselie, 8 sneetjes stokbrood, 1 a 2 el. olijfolie, 1 teentje knoflook, enkele takjes rozemarijn

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-07-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Knapperig stokbrood met een kruidige creme.

INGREDIENTEN

1 cm gemberwortel 1 lenteui enkele takjes koriander of bieslook 200g gepelde gekookte garnalen 2 tl rijstwijn 1 tl citroensap 1 eiwit zout zwarte peper 12 plakjes stokbrood 2 el sesamzaad.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 brood, 150 gram roomboter, gezouten, 2 tenen knoflook, 4 tomaten, gedroogde, 1 blikje tomatenpuree, 150 gram kaas, geraspte, 10 blaadjes basilicum, Rozemarijn, Tijm, Peper, Zout.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 sneetjes casinowitbrood;1/2 bakje kruidenboter;1 tomaat;50 groene olijven z. pit;2 zongedroogde tomaten op olie;1 bakje verse roomkaas;1/2 duobakje uitgebakken spekreepjes

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 brood -, 150 gram gezouten roomboter -, 2 tenen knoflook -, 4 gedroogde tomaten -, 1 blikje tomatenpuree -, 150 gram geraspte kaas -, 10 blaadjes basilicum -, rozemarijn -, tijm, zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 brood, 150 gr. roomboter, gezouten, 2 tenen knoflook, 4 tomaten, gedroogde, 1 blikje tomatenpuree, 150 gr. kaas, geraspte, 10 blaadjes basilicum, Rozemarijn, Tijm, Peper, Zout,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 brood -, 150 gram gezouten roomboter -, 2 tenen knoflook -, 4 gedroogde tomaten -, 1 blikje tomatenpuree -, 150 gram geraspte kaas -, 10 blaadjes basilicum -, rozemarijn -, tijm -, zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mooi, chique en heerlijk om zo te serveren. Een prachtig voorgerecht wat niet te veel tijd kost en er geweldig uit ziet

INGREDIENTEN

Scheutje olijfolie 4 dunne plakken gourgette 1 knoflookteen 4 crostini zeezout en versgemalen zwarte peper, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-10-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Crostini met gorgonzola en balsamico-champignons

INGREDIENTEN

250 g kastanjechampignons, in vieren, 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel tijm, 1? eetlepel balsamicoazijn, versgemalen zwarte peper, 1 klein (bake-off) stokbrood, 100 g gorgonzola, 75 g rucola

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekker.

INGREDIENTEN

*Voor 12 stuks:, 4 sneetjes licht roggebrood, ca. 5 cm komkommer, 100 g verse roomkaas, 2 tl geraspte mierikswortel (potje), 1 el fijngeknipte bieslook, zout, versgemalen peper, 2 el olijfolie (met knoflook en chilipeper), 12 mooie takjes frisee (krulandijvie), 150 g gerookte zalm, 1 potje imitatie kaviaar of zalmeitjes,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-05-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Recept uit het eerste kerstmenu van Vrouw Online.

INGREDIENTEN

- 1 trostomaat- 75 g roze garnalen- 1 eetlepel fijngehakte basilicum- zout- hot peppersauce- half voorgebakken stokbrood- 1 teen knoflook- 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge- versgemalen vierkleuren peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Ook heerlijk als snack, of als borrelhapje (gebruik hiervoor dun stokbrood)

INGREDIENTEN

, 1 ciabatta, 500 gram courgette, olijfolie, 1 bolletje Mozzarella, origano, peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gegrild stokbrood met makreel-tomaat mengsel

INGREDIENTEN

 5 gedroogde tomaatjes,  10 zwarte olijven zonder pit,  250 gram makreelfilet,  5 kerstomaatjes,  1 teentje knoflook,  4 eetlepels basilicum,  1 eetlepel olijfolie,  stokbrood,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-01-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

12 sjalotten, 4 eetlepels olijfolie, 4 plakken bacon, in reepjes, 6 zongedroogde tomaten op olie, in stukjes, 4 ansjovisfilets, in stukjes, 1 teentje knoflook, 4 dikke sneetjes brood

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Crostini met garnalen

INGREDIENTEN

- 2 trostomaatjes, - 150 g roze garnalen, - 1 eetlepel fijngehakte basilicum, - zout, - paar druppels Tabasco, - voorgebakken stokbrood, - knoflook, - olijfolie, - zwarte peper,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Crostini met gerookte paling en komkommer 12st bevat per portie 55 kcal

INGREDIENTEN

1 (bake-off) stokbrood, schuin in 12 lange, dunne plakken, 1 komkommer, 200 g gerookte paling, in schuine reepjes van 1 cm breed, 1 bosuitje, in dunne ringetjes, 1 eetlepel verse dille, fijngehakt + kleine toefjes voor garnering, sap van 1 limoen, (Japanse) sojasaus,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Onderdeel van de antipasti.

INGREDIENTEN

250 gram smaaktomaten (Tasty Tom), verse basilicum of gedroogde oregano, zout en peper, olijfolie, 12 sneden oud stokbrood, 1 teen knoflook

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2007
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Geroosterd brood met olijvenpasta en met Majoraan en knoflook gekruide champignons. Een heerlijk voorgerecht of als borrelhapje!

INGREDIENTEN

250 gram kastanjechampignons - 20 gram boter - 1 knoflookteentje - 1 theelepel majoraan - zout - (versgemalen) peper - 75 gram zwarte olijven zonder pit - 2 eetlepels olijfolie - 1 ciabatta of stokbrood.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-11-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

DE MET DIT PITTIGE KAASMENGSEL BESMEERDE SNEETJES STOKBROOD WORDT GEGRATINEERD EN WARM GESERVEERD.ALS HAPJE BIJ EEN DRANKJE OF ALS VOORGERECHT MET EEN SALADE.

INGREDIENTEN

2 gedroogde tomaten op olie150 g gorgonzola1/8 l creme fraiche50 g zachte boter2-3 teentje knoflook1 el citroensappeper1 stokbroodbasilicumblaadjes

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top