Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

75 bruschetta recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Bruschetta is geroosterd brood met knoflook, zout en olijfolie. Bruschetta wordt in Toscane als voorgerecht geserveerd.

INGREDIENTEN

Stevig wit brood (b.v. ciabatta of pain de campagne), enkele tomaten, knoflook, olijfolie (liefst koudgeperste extra virgine), balsamico azijn, grofgemalen zeezout, versegemalen peper.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-01-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 stokbrood, scheut olijfolie met knoflook van Oil & Vinegar, 3 eetl. bruschetta kruiden van Oil & Vinegar, 2 sjalotjes, 15 cherrytomaatjes, 30 g. veldsla, 10 theel. smeerbare geitenkaas, 1 potje kapperappeltjes, verse basilicum

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-03-2011
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Bruschetta met tomaat, ui, paprika, knoflook & mozerella.

INGREDIENTEN

3 Tomaten, 1 Ui / Rode ui óf 2 Sjalotjes, ½ Paprika, 2-3 Teentjes knoflook, ½ Mozerella, Italiaanse kruiden, Peper / Zout, Olijfolie, Pesto Groen / Rood, Parmazaanse kaas, Kruiden / Knoflook boter, Stokbrood / Ciabatta

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2012
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Fris voorgerechtje

INGREDIENTEN

Tomaten, oregano, look, basilicum, olijfolie, ciabatta of stokbrood, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Anti pasto

INGREDIENTEN

4 grote plakken landbrood, zoals ciabatta of pugliese, 1 teentje knoflook, extra vierge olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Klassiek italiaan voorgerecht.  Heerlijk als voorgerecht voor een echte Italiaanse maaltijd. Makkelijk te maken en altijd een hit onder de gasten.

INGREDIENTEN

1 stokbrood, 1 bol mozzarella, 1 bakje cherry tomaatjes, Olijfolie, Verse basilicum, Zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2014
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Antipasta

INGREDIENTEN

Het liefst grote plakken boerenwitbrood, Italiaanse tomaten ( deze hebben minder vocht), 5 tenen knoflook, olijfolie, bosje verse basilicum.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-07-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Bruschetta met mozzarella en basilicum

INGREDIENTEN

*1 ciabatta, *4 rijpe pomodori, *verse basilicum, *2 bollen mozzarella, *zout, *peper uit de molen, *goede olijfolie,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Fris en gezond voorafje van Ciabatta met tomaat

INGREDIENTEN

Ciabatta, pommodori tomaten, olijfolie, teentje knoflook, verse basilicum

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Italiaans voorgerecht

INGREDIENTEN

3 a 4 el olijfolie, 8 dikke sneden witbrood (ciabatta), teentje knoflook (doormidden snijden), zout, Broodjes bedekken met:, Zoete tomaten Basilicum, 1 Rode ui, Ansjovis, Groene Pesto

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekker om de BBQ mee te beginnen..

INGREDIENTEN

4 grote plakken ciabatta, 2 tenen knoflook over de breedte gehalveerd, 2 el extra virgin olijfolie, 2 tomaten in blokjes, 4 blaadjes basilicum, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lekker als voorgerecht maar ook zeer geschikt als warme lunch. Indien je de pain de campagne vervangt door stokbrood, is het ook erg lekker als borrelhapje. Je ziet het, erg veelzijdig dus en ook nog eens in tien minuten klaar!

INGREDIENTEN

250 g zachte geitenkaas; 4 sneden pain de campagne; 3 el peterselie; 3 el basilicum; 3 el munt; 1 teen knoflook; versgemalen zou en peper; 0,5 dl olijfolie; 2 el vloeibare honing

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Wij gaan vaak Italiaans eten en sinds wij de bruschetta's op de kaart hebben ontdekt zijn we verkocht.We weten niet wat we voor de rest gaan eten maar deze zijn altijd het voorgerecht

INGREDIENTEN

1 stokbrood of ciabatta/olijfolie/6 pomodori's/30g vers basilicumblad/1el Italiaanse kruiden/2el geraspte parmezaanse kaas/peper/zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-06-2006
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijk recept voor bij de bbq of als voorgerecht bij een pastamaaltijd.

INGREDIENTEN

Olijfolie, 1 teen knoflook, 4 tomaten, handje vol basilicum, Bruschetta

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-08-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Antipasti: lekker, fris en eenvoudig

INGREDIENTEN

4 rijpe tomaten, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel verse basilicum in reepjes gesneden, 1 bosuitje fijngehakt, ciabattabrood, zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Olijfolie - 8 sneetjes stokbrood - 4 eetlepels Polpabella con Basilico - 1 teentje knoflook,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk voorafje, of bij de borrel: Ham/Olijven Bruschetta

INGREDIENTEN

, , Parmaham, Ciabatta brood, Courgette, 110 g groene olijven, teentje knoflook, 1 tomaat, sap van een halve citroen, verse koriander, verse bascilicum, verse bieslook, peper/zout, , ,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lekker voorgerecht

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 1 kleine ui gesnipperd, 3 teentjes knoflook, 3 courgettes in plakken ca. 05 cm dik, 2 el peterselie, zout, pepper, 4-6 dikke sneden boerenbrood of stokbrood, gerosterd, 8 blaadjes basilicum

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-04-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Antipasto

INGREDIENTEN

2 grote aubergines, in plakken, 2 teentjes knoflook, geperst, 1,5 dl extra vierge olijfolie, sap van 1 kleine citroen, 3 el munt grof gehakt, 4 bruschette, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterd brood met tomaten

INGREDIENTEN

4 sneden Toscaans witbrood (of casinobrood); 2 tomaten; 1 bosje basilicum (grof gehakt); zout; peper; 1 teen knoflook; 3 el olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een recept voor de lunch, als voorgerecht of lekker met een glaasje rose als "gezonde borrelhap".

INGREDIENTEN

*1 ciabatta, *4 tomaten, *3 grote tenen knoflook, *5 grote bladen verse basilicum, *olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2011
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een antipasta zoals ze dit in Italie noemen. de tomaat wordt geroosterd.

INGREDIENTEN

1 kilo tomaten, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 100 gr zwarte olijven zonder pit, 2 el kappertjes, 12 sneetjes ciabatta (italiaans brood), 3 el olijfolie, 1 tl gedroogde oregano, 1 el tomatenpuree, zout en versgemalen peper, 2 takjes verse basilicum, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 teentje knoflook; 100 gram zwarte olijven zonder pit; 6 gedroogde tomaten in olie; 1 eetlepel olijfolie; (cayenne)peper; 1 ciabatta; 2 mozzarellakaasjes; 3 takjes basilicum

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2011
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 voorgebakken ciabatta - 300 gram spinazie - 1 sjalotje - 1 teentje knoflook - 8 zwarte olijven zonder pit - 1 eetlepel olijfolie - 3 eetlepels parmenzaanse kaas

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 g kastanjechampignons, fijngehakt, -1 teentje knoflook, gesnipperd, -4 el olijfolie traditioneel, -1 voorgebakken wit stokbrood, -25 g zwarte olijven, ontpit en fijngehakt, -2 el fijngeknipt bieslook, -1 bakje Philadelphia zuivelspread, light bieslook a 150 g,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een geroosterd broodje met tomaat en rucola

INGREDIENTEN

Oud brood, het liefst Italiaanse bol, tomaten, bosje rucola, olijfolie, zout/peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-07-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 g cherrytomaten, 4 zongedroogde tomaten, 4 el olijfolie extra vierge, 16 verse basilicumblaadjes (in reepjes), 8 sneetjes ciabatta (= een italiaans boerenbrood dat luchtig en stevig is, 2 teentjes knoflook (geschild), zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 g gemarineerde knoflookteentjes (AH), olijfolie, 200 g cantharellen, 12 zwarte olijven, 2 takjes tijm, 4 sneden landbrood, zout, peper,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

100 gram kastanjechampignons, fijngehakt -, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 4 eetlepels olijfolie traditioneel -, 1 voorgebakken wit stokbrood -, 25 gram zwarte olijven, ontpit en fijngehakt -, 2 eetlepels fijngeknipt bieslook -, peper en zout -, 1 bakje Philadelphia zuivelspread, light bieslook a 150 gram, , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Voor 4 personen Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten P.p. 400 Kcal / 1680 Kj, 8 gr eiwit, 23 gr vet, 40 gr koolhydraten

INGREDIENTEN

100 gr kastanjechampignons, fijngehakt, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 4 eetl olijfolie traditioneel, 1 voorgebakken wit stokbrood, 25 gr zwarte olijven, ontpit en fijngehakt, 2 eetl fijngeknipt bieslook, peper en zout, 1 bakje zuivelspread, bieslook a 150 gr (Philadelphia),

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een echt Italiaans voorgerechtje

INGREDIENTEN

1 kg ontvelde tomaten (vers), 1 bos basillicum, 5 sjalotten, 300 gr zongedroogde tomaatjes, klein gesneden, olijfolie, zout (zeezout), 100 gr pijnboompitten (gebrand), 2 eetlepes tomatenpuree, 13 druppels tabasco, 20 crostini's gemaakt van ciabatta brood, knoflookolie, 200 gr verse parmezaanse kaas (geschaafd), peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Niet letten op eventuele calorien, gewoon genieten

INGREDIENTEN

50 gram boter, 500 gram champignons gevarieerd, 1 teentje knoflook, geplet, 6 sneetjes bruschetta, 145 ml. zure room, 1 el. fijngehakte verse dille, enkele takjes dille om te garneren

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een makkelijk te maken en lekker voorgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

1 ciabatta brood, 4 eetlepels bertolli pesto genovese, 250 gram geitenkaas, 3 eetlepels bertolli vergine olijfolie (andere kan ook hoor!), 1 eetlepel balsamicoazijn (van bijv bertolli, 1 theelepel mosterd, 1 zak gemengde rucolasalade, 25 gram walnoten (grof gehakt), zout, peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2005
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lekker bij een aperitiefje, zoals Prosecco

INGREDIENTEN

2 tomaten, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 1 ciabatta, 4 (of meer naar smaak) blaadjes basilicum

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-11-2008
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Ook heerlijk als snack.

INGREDIENTEN

, chiabattabrood in 12 sneden, 4 el Pesto, 400 gr geitenkaas, 3 el olijfolie Extra Vergine, 1 el balsamico-azijn, 1 el mosterd, peper en zout, 120 gr slablaadjes, 2 el stukjes walnoot,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-06-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een recept van het Kooktheater Knoflooktoast met tomaat. Antipasti. Bereiding ca. 15 minuten

INGREDIENTEN

4 sneetjes ciabatta (brood), 1 teentje knoflook, 4 zongedroogde tomaten in olie, zout, versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk voorgerecht dat niemand verwacht als je het verteld.

INGREDIENTEN

6 amoroso trostomaat, een paar takjes van basilicumplantje, 1 rode ui, 1 teentje knoflook, el. Parmezaanse kaas, notenolie, zwarte olijven. peper en zout, mascarpone

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 tomaten (wat grotere), 1 stokbrood (ciabatta, of olijfbrood ook erg lekker), knoflook, 80 gram pijnboompitten, 1 eetlepel verse basilicum, 1 eetlepel verse peterselie, zakje of bakje rucola, 150 ml olijfolie, sambal,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-10-2008
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  0-10 min.

Bruchetta met paddestoelen

INGREDIENTEN

1 gele paprika, 200 gr champignons, 50 gr spekjes, peterselie, olijfolie, peper, zout, 4 sneetjes witbrood, 4 teentjes knoflook

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-06-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lekker fris en zomers. Een lichte topper om een maaltijd mee te starten.

INGREDIENTEN

2 grote sneden vers lichtgrijs brood (1.5 cm dik gesneden) of breed stokbrood (Hoeveelheid aanpassen naargelang de honger). Een teentje knoflook, 2 tomaten (liefst zo rijp mogelijk), olijfolie, 4 tal blaadjes basilicum, verse bieslookpijpjes, een mespuntje paprikapoeder, peper naar smaak.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top