323 viskruiden recepten

Basis voor het kruiden van gebakken vis

INGREDIENTEN

Verhoudingen:, 3/4 tl knoflookzout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2000
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht kan gewoon niet mislukken! Deze ingrediënten bij elkaar, succes verzekerd. Het is nog geen 5 minuten werk en de oven doet de rest. Indien je gasten te eten krijgt kun je het al van te voren voorbereiden.

INGREDIENTEN

2 Pangasius- of Tilapiafilets, Klein bekertje demi creme fraiche, 3 eetlepels (honing)mosterd, kruiden naar wens (zelf gebruik ik knoflookpeper, gemengde viskruiden en/of dille), geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-2012
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Met de wangen van de kabeljauw maak je de lekkerste kibbeling. (kost ongeveer 6 gulden per kilo op de markt.

INGREDIENTEN

Voor de saus:, 2 grote zoetzure augurken 1 ui ? eetlepel mosterd 125 ml mayonaise 125 ml creme fraiche 1 eetlepel citroensap zout, peper frituurolie, Voor de kibbeling:500 g kabeljauw(wangen) 2 eetlepels bloem 4 eetlepels melk 1 eiwit viskruiden (vraag aan de visboer om echte kibbelingkruiden)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Visrecept, gekregen van mijn Noorse vriendin. Ook leuk voor kinderen, omdat het in een ′pakketje′ zit.

INGREDIENTEN

Ongeveer 200 gram vis (100 gram per persoon. Kan alle soorten vis zijn, zalm, witvis bijvoorbeeld)., 1 rode paprika (halve per persoon), 1 ui (halve per persoon), 2 grote aardappels (1 per persoon), Enkele wortelen, Olijfolie, Boter, Eventueel viskruiden o.i.d. (all purpose)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2011
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke hartige visschotel met lente-ui, spek en kaas

INGREDIENTEN

400 g koolvis (of ander visfilet) - 1 bakje spekjes - half zakje geraspte kaas - 1 bosje lente-ui (of wat prei) - 1 bakje creme fraiche - viskruiden of zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, , 300 g scholfilet - 2 tl viskruiden met zout - 500 g courgette - 1 tl Italiaanse keukenkruiden - zout - peper - 300, g rosti - 1 dl koffieroom of slankroom

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2000
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 g verse schelvis, kabeljauw of koolvis, 400 g aardappelen, kruimige, 2 dl melk of visbouillon (van een blokje), 2 eieren, versgemalen peper en zout, 1 eetlepel viskruiden, 1 theelepel gemberpoeder, bloem, zonnebloemolie, boter,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2013
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een lekkere gezonde ovenschotel vol vis en groenten.

INGREDIENTEN

3 stukken tilapia filet, 1 bakje garnaaltjes, 1 ui, 2 tomaten, 2 teentjes knoflook, brocoliroosjes, peper, viskruiden, olijfolie, verse basilicum, citroen, chili saus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2010
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Makkelijker dan dit visgerecht bestaat bijna niet en het kost ook bijna niets.

INGREDIENTEN

600 gram kabeljauwfilet, 1 zakje viskruiden, bekertje slagroom

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2002
  •  
  •  30-60 min.

Heerlijk voor op de BBQ of oven

INGREDIENTEN

Zalmmoten, Peper en zout, Dille, evt. viskruiden zonder zout, Droge witte wijn, Ui, Kruidenkaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Visgerecht op een manier bereid zoals je dat niet bij de visboer kunt kopen

INGREDIENTEN

Voor de kibbeling:, , 500 g. kabeljauw- of schelvisfilet, 2 el. bloem, 4 el. melk, 1 eiwit, zout, peper, , voor de saus:, , 2 grote zoetzure augurken, 1 ui, ½ el. mosterd, 125 ml mayonaise, 125 ml crème fraîche, 1 el. citroensap, 1 el. kappertjes, , frituurolie, viskruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Slanke vis uit de oven

INGREDIENTEN

Visfilet (koolvis, kabeljauw of zalm), viskruiden (Verstegen).

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een visgerecht met pasta van Sonja Bakker

INGREDIENTEN

200 gram tilapiafilet2 el olijolieviskruiden250 gram tagliatelle4 lente-uitjes1 spaanse peper2 teentjes knoflook1 blik tomatenblokjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Visfilet bereid in de oven(koolvis, kabeljauw of zalm)

INGREDIENTEN

Visfilet (koolvis, kabeljauw of zalm), viskruiden (Verstegen).

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Behoorlijk gezond, verantwoord en slank. Is bovendien Heel Erg Lekker...

INGREDIENTEN

2 zalmfilets van ongeveer een ons, zakje viskruiden, 1 flinke winterwortel, 100 gram peultjes, 1 prei (niet te groot), 50 gram sperciebonen, 1/2 gele paprika, klein bakje honing-mosterd vinaigrette (Albert Heijn), 2 eetlepels groentesaus-poeder, water, 1 a 2 ons tagliatelle.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke lunch of `s- avonds snel klaar diner, maar ook een heerlijke snack.

INGREDIENTEN

Voor het bierbeslag:, , ¾ glas bier (0,22 liter en let op alleen een pils!), 6 eetlepels bloem, Het eiwit van 4 eieren, Snufje zeezout, , 800 gram verse Schelvisfilets (let op: Schelvis is steviger en net zo lekker als kabeljauw)., Zonnebloemolie, Zakje viskruiden, 1 partje citroen p.p., Komkommer, Tomaat, 4 augurken, Dressing, Ravigottesaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kabeljauwfilet omwikkeld met kaas en spek

INGREDIENTEN

2 stuks kabeljauwfilet; viskruiden; serranoham; plakken kaas.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 pangafilets p.p. (diepvries), arachideolie, viskruiden, sesamzaadjes, citroen- of limoensap

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Wederom heerlijk

INGREDIENTEN

Kabeljauwfile een moot bij de viswinkel, zakje silvo viskruiden en olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2010
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met tapenade en parmaham

INGREDIENTEN

4 tilapiafilets; 8 eetl. tomatentapenade; 4 plakjes parmaham; verse dille; viskruiden; zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2004
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Smullen van deze heerlijke, gezonde en snel te bereiden ovenschotel
En nog even dit: wat ontzettend leuk is: Heeryn heeft dit recept op you tube gezet bij: Tania kookt (account heefirst), wat ik ontzettend leuk vind en waarvoor ik haar dank zeg. Dank je wel Tania!!!!!!

INGREDIENTEN

250 gram kabeljauwfilet / evt. wat meer, 250 gram magere spekblokjes, of de spekblokjes van de aldi (die zijn er super voor), 3 middelgrote uien, 700 gram aardappelschijfjes (van Celavita), 125 ml. slagroom of kookroom (room culinair light is er perfect voor!), bloempotje verse bieslook (+/- 25 gr), zakje viskruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g scholfilet - 2 tl viskruiden met zout - 500 g courgette - 1 tl Italiaanse keukenkruiden - zout - peper - 300 g rosti - 1 dl koffieroom of slankroom.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Stampot van aardappelen en worteltjes en kabeljauwfilet

INGREDIENTEN

Voor 2 personen, 500 gr. Aardappelen, 250 gr. zomerwortelen, 300 gr. kabeljauwfilet, 150 gr. boter, theelepel citroen, theelepel viskruiden, 100 ml. water voor de vis te koken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke visschotel, ook passend in Montignacs voedingswijzeals vetmaaltijd.

INGREDIENTEN

750 g visflets, bv kabeljauw, zalm, schelvis,roodbaars,rouget etc eventueel aangevuld met grote gepelde garnalen; 2 stevige preien, viskruiden, peterselie, 1 grote creme fraiche, 100g belegen kaas, geraspt.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-1999
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker snel en heerlijk en gezond

INGREDIENTEN

Talapiafilet of andere vissoort,courgette,paprika ui en truffelolijfolie,viskruiden met zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-08-2010
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 pakje MonChou Pan & Oven, 1/2 dl droge witte wijn, 2 theelepels viskruiden, 1 eetlepel kappertjes, 100 g in reepjes gesneden gerookte zalm, versgemalen peper, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-07-1999
  •  
  •  10-20 min.

Lekker slank gerecht

INGREDIENTEN

300 g scholfilet - 2 tl viskruiden met zout - 500 g courgette - 1 tl Italiaanse keukenkruiden - zout - peper - 300 g rvsti - 1 dl koffieroom of slankroom, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-1999
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Gepocheerde Zeewolf met gemberwortel

INGREDIENTEN

4 zeewolffilets van ca. 150 gram per stuk., viskruiden, olijfolie, 2dl witte wijn, dille, 1 gemberwortel.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-01-2001
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Zomerse visschotel

INGREDIENTEN

3 pond sardines, 3 grote uien, 2 teentjes knoflook, 3 grote vleestomaten, 3 citroenen, viskruiden (Castel dell'Ovo, smaakmaker voor vis),olijfolie, 4 eetlepels gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

400 g scholfilet - 2 tl viskruiden met zout - 500 g courgette - 1 tl Italiaanse keukenkruiden - zout - peper - 400 g rosti - 1 dl koffieroom of slankroom

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

 1 pak Tortilla Wraps,  1 zak diepvries garnalen,  1 gele paprika,  1 zak ijsbergsla,  1 ui,  1 teen knoflook,  Kruidenmix voor vis,  Olijfolie,  Sojasaus, (al deze ingredienten komen bij de Lidl vandaan)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2011
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram zalmfilets 1 ei viskruiden 4 takjes verse oregano 100 gram mager ontbijtspek (in 4 plakken) olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Op een simple manier een heerlijk hapje of waar je het ook maar bij wil eten.
(Lekker bij frietes)

INGREDIENTEN

1 kilo witvis (zie onder), 500 gram bloem, 2 eieren en, 1 liter melk., Je kan ook een scheutje bier aan het beslag toevoegen. Bak de stukjes in plantaardige olie (bv. olijf-, arachide- of zonnebloemolie) met een temperatuur van 180 graden totdat ze goudbruin zijn.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Simpel borrelhapje, heel makkelijk te maken en behoorlijk smakelijk, voor ca 20 stuks.

INGREDIENTEN

350 g kabeljauwfilet, 1 eiwit, 2 tl viskruiden, 2 el fijngehakte peterselie, snuf cayennepeper, 2 el boter.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 kabeljouwfilets, bloem, zout (viskruiden), bakbeslag:125 gram bloem, 1 ei, zout, 1,5 dl melk.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2013
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekker voorgerecht die ik gegeten heb bij een van der valk hotel in de buurt van Apeldoorn

INGREDIENTEN

100 gram mosselen, geraspe kaas, viskruiden, bak en braadboter, limoensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2004
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Lekker makkelijk!

INGREDIENTEN

2 Kabeljauwfilets, 2 grote uien, 1 rode en 1 groene paprika, 1 pakje witte roomsaus, geraspte kaas, citroensap, viskruiden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2000
  •  
  •  30-60 min.

Forel in een pakketje

INGREDIENTEN

4 forellen, 1 ui, 1 dunne prei, 1 venkel, kruidenboter, citroen, peper, zout en viskruiden, Pernod

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Frisse zure haring

INGREDIENTEN

3 dl. wijnazijn, 3 dl.water, 4 theel. viskruiden, 3 eieren, 6 blaadjes gelatine, 6 zure haringen, 3 zure komkommers, 3 tomaten

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Nederlands Tussengerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies