Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

8.046 vegetarisch recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 tortilla`s, 500 g diepvries bladspinazie, 2 el zwarte olijven zonder pit, 150 g feta, 1 el olijfolie, 1 el honing, 1 el paprikapoeder, versgemalen peper, zout, 2 el pijnboompitten

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2009
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst. Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips"

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode, gele en groene paprika, 1 courgette, 100 g sperziebonen, 2 tenen knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1 el tomatenpuree (optioneel), ½ - 1 blik tomatenstukjes (of gepelde tomaten die je naderhand fijner maakt), ¼ liter water (of minder) het gerecht moet bijna onderstaan., Zout en versgemalen peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie (garnering), Eventueel voor de 2e dag (zie onderaan dit recept) 1 bakje kastanje champignons + scheutje balsamico azijn, 150 g geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Andijvie, puree, eieren en kaas vormen de voornaamste ingrediënten voor deze lekkere ovenschotel die je echt moet proberen ( snel en lekker )

INGREDIENTEN

600 gram andijvie in grovere reepjes gesneden - 500 gram kruimige aardappelen, melk en boter of 1 zakje instant aardappelpuree voor ovenschotels - 2 eieren - 50 gram geraspte belegen kaas - peper - zout - nootmuskaat - 1 eetlepel boter - 1 eetlepel bloem - 1 eetlepel fijngesneden ui

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk recept en heel apart,dit eet ik vaak als ik visite krijg.want er kan vlees bij.ik doe het niet.

INGREDIENTEN

5 dunne preien, 6 gedroogte tomaten op olie, 3 eetlepels pesto, 100gram monchou, 1 eetlepel olijfolie, zout versgemalen peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2002
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Champignons

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-02-2000
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Heerlijke vegetarische wrap met spinazie

INGREDIENTEN

> 2 grote tortilla wraps, > 300 gram verse spinazie, > 100 gram (kastanje) champignons, > 75 gram knoflook olijven, > 4 zongedroogde tomaatjes (niet op olie), > handje pijnboompitjes, > 150 gram (zakje) geraspte pizza kaas (mozzarella), > zout, > (cayenne) peper, > teentje knoflook / mespunt knoflookpasta, > olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een recept van Prinses Margriet en stond in de Margriet.Deze soep wordt bij hen regelmatig gegeten.

INGREDIENTEN

2 flinke uien, Pompoen of stuk pompoen van circa 1 kg, Grote courgette, stukje gemberwortel van ong 1 cm, 25 gr boter of olijfolie, 2 theel kerriepoeder, 1 liter groentebouillon [2 tabletten], peper en zout, 25 gr cashewnoten, 4 eetl fijngehakte koriander of 2 eetl korianderpoeder.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker makkelijk,vegetarisch

INGREDIENTEN

8grote aardappels;6 stronken witlof;1 grote ui;300 gram brie boter;peper,zout,bruine basterd suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

EEN ZEER SMAKELIJKE VEGETARISCHE LASAGNE!!

INGREDIENTEN

450 g spinazie,gekookt en uitgelekt nootmuskaat zout en peper 2 el yoghurt 3 teentjes knoflook,gepeld en uitgeperst 1 eierdooier 200 g feta 225 g lasagnebladen voor de saus; 1,5 dl yoghurt 1ei 3 el parmezaanse kaas 3 tomaten,gewassen en in plakjes gesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekkere en gemakkelijke ovenschotel bestaande uit doperwten, romige champignons, aardappelplakjes en brie. Bij deze schotel werd ik geinspireerd door een smulwebrecept. Je kunt natuurlijk ook diepvrieserwtjes gebruiken dat is nog lekkerder.

INGREDIENTEN

300 gram diepvries doperwten of 1 klein potje doperwten - 250 gram kastanjechampignons - 2 eetl. (olijf)olie - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - 1 dl room - 1/2 dl droge witte wijn - peper, zout, tabasco - 125 gram brie - plm. 400 gram voorgekookte aardappelschijfjes - gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2003
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarisch hoofdgerecht voor nog geen E1,50 per persoon

INGREDIENTEN

8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid;, 2 eetlepels groene pesto;, 125 ml creme fraiche;, 1 courgette, in schuine plakken;, 4 tomaten, in plakken;, 1 gele paprika, in ringen;, 100 g geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

750 g spinazie, 125 g magere verse roomkaas, 8 eetlepels geraspte parmezaanse kaas, peper, zout, nootmuskaat, 4 eieren, 2 eetlepels water, 1 eetlepel olijfolie (extra vierge), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een saucijzenbroodje met vegetarisch gehakt -> een vegetarisch saucijzenbroodje. Het idee is eigenlijk hetzelfde als een vlees saucijzenbroodje maar dan met vegetarisch gehakt. Gerechtjes als deze heeft mijn vriendin het liefst zo simpel mogelijk, mocht je zelf toch net wat meer bijzonder willen maken is dit gerecht makkelijk uit te breiden door 1 of 2 extra ingrediënten toe te voegen, dit kan bijvoorbeeld ui of champignon zijn of een groente, maar net wat je lekker vindt.

INGREDIENTEN

4 bladerdeeg plakjes (diepvries), 150 gr vegetarisch gehakt, 1 ei, ½ tl sambal (optioneel)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2013
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 50 g parmezaanse kaas, 45 g walnoten, 15 g peterselie, 6 el olijfolie, zout, peper, 1 courgette van 400 g, 400 g pasta

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere zelfbedachte roerbakmaaltijd, zowel vegetarisch als met vlees te bereiden

INGREDIENTEN

5 aardappelen, 1 groene paprika, halve courgette, halve prei, 1 ui, 1 teen knoflook, 125 gram feta, (1 kipfilet)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2012
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker en makkelijk te bereiden vegetarisch gerechtje, puur van smaak, door bijna geen kruiden etc. toe te voegen

INGREDIENTEN

Tagliatelle voor 2 personen (groene), 1 courgette, 15 kleine Italiaanse tomaatjes, 1 bol mozzarella, half doosje grotchampignons, 1 sjalotje, evt. klein beetje kruiden naar keuze, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2007
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een grote favoriet in mijn gezin

INGREDIENTEN

Een grote chinese kool, 2 uien, 300 gram zilvervliesrijst(liefst snelkokend) 500 gram vegetarisch gehakt (tival), een zakje geraspte kaas, boter om in te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vleesloos eten is niet aan iedereen besteed. Vooral mannen willen nog wel eens klagen dat ze niet aan hun vleesbehoefte kunnen voldoen als ze een vegetarisch gerecht voorgezet krijgen. De kunst is om een maaltijd te bereiden waarvan zelfs deze mannen zeggen: "Hee, er zat geen vlees in en toch was het lekker!" Dit is zo`n gerecht: de vegetarische lasagna die wél lekker is (in tegenstelling tot lasagna waarin het gehakt vervangen is door een zak voorgesneden Italiaanse groenten).

INGREDIENTEN

- lasagnavellen (pakje van Honig), - 1 aubergine, - 1 courgette, - 1 paprika, - 1 ui, - 1 teentje knoflook, - 150 gram zachte geitenkaas (bij Albert Heijn: Bettina Blanc), - 50 gram geraspte kaas, - 2 kleine blikjes tomatenpuree, - Gedroogde basilicum en oregano, - Zout en peper, - olie om in te bakken, - geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke vegetarische ovenschotel.

INGREDIENTEN

2 aubergines, 350 gr aardappelschijfjes (voorgekookt), bakboter, 1 ui, 250 gr vegetarisch gehakt, 350 gram tomaten, 1/2 tl kaneelpoeder, 2 tl gedroogde peterselie, geraspte kaas, zout en peper, Voor de bechamelsaus:, 30 gr boter, 30 gr bloem, 2 dl melk, 2 dl water, nootmuskaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2010
  • Grieks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 el olijfolie traditioneel, 1 kg vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes, 2 rode uien, in ringen, 1 aubergine, in blokjes, 2 schaaltjes tofu fijn gehakt à 180 g (Alpro Soya), 1 tl paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder, 1 zak rucola à 75 g (C1000), peper, zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2007
  •  
  •  10-20 min.

Goulash, een lekkere vegetarische variant.

INGREDIENTEN

1 doosje roerbaktofu poesta, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 2 rode paprikas, 4 tomaten, 200 gram sperziebonen, 1 groentebouillontablet, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel tijm, water

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-06-2004
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

(vegetarisch)met romige champignonsaus.

INGREDIENTEN

1 tl kruiden bouillonpoeder, 500 gr champignons;, 2 dl creme fraiche;, 3 el parmazaanse kaas;, 2 teentjes knoflook;, 3 tl provencaalse kruiden;, 3 el olijfolie;, 300 gr pasta;, peper;, 1 grote ui;, 3 el peterselie;, zout;, 1 dl droge witte wijn.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2001
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Pasteitje met prei, kerrie en paddenstoelen

INGREDIENTEN

40 gr boter; 1 dunne prei (in ringetjes); 250 gr gemengde paddenstoelen (in plakjes); 1 teentje knoflook (geperst); 2 tl kerriepoeder; 2 el bloem (gezeefd); 3 dl kruidenbouillon (van 1 tablet); 1 el grove mosterd; 2 el slagroom; 4 pasteibakjes (bv Jos Poell).

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2007
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Wentelteefjes met gorgonzola en rozemarijn

INGREDIENTEN

75 gr gorgonzola, 2 eetl. creme fraiche, 2 eetl. medium dry sherry, 2 takjes rozemarijn, versgemalen peper, 8 sneetjes wit toastbrood (casino)1 groot ei, zout,2-3 eetl. olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Een variant op de bekende spaanse aardappeltortilla. Met tacosaus, olijven en kaas erop oogt het als een pizza. Makkelijk te maken en erg lekker.

INGREDIENTEN

, 250 g aardappelen (3 middelgrote, 5 kleine), 1-2 uien, 4 e.l. olijfolie, zout, liefst kruidenzout (Herbamare), versgemalen zwarte peper, 5 eieren, ½ bosje bieslook (of wat basilicum of peterselie), tacosaus, ongeveer een half potje, zwarte olijven zonder pit in plakjes gesneden (facultatief), ons jong belegen kaas, in dunne plakjes of stukjes (facultatief),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2007
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ongetwijfeld de lekkerste spinazie pasta bordevol IJZERRRRRR!!

INGREDIENTEN

1 pak diepvries spinazie a la creme (handig die verdeelblokjes), 1 pakje Boursin (na smaak een kleine of een grote), pijnboompitten of gepelde pistachenoten, pesto, olijfolie en gevulde raviolli uit het versvak met spinazie en ei.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Paksoy kort gebakken in een `fonds` van gefruite gember, uitje, wortel en verse tomaat. Simpel, snel, heerlijk en gezond.

INGREDIENTEN

1 bosje paksoy, 1 gesnipperd hard uitje, 1 vingerkootje verse gesnipperde gember, 3 verse tomaten in stukjes.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-11-2011
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk vegetarisch receptje, ooit eens op de kop getikt tijdens een AH-proefavond

INGREDIENTEN

* Groentenmix voor Tjap-Tjoi (versgemak AH), * 1 pak Satestukjes van Quorn, * knoflookpoeder, * scheutje olie, * gekookte rijst

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-2000
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijk simpel en verassend stamppotje, zeker proberen!

INGREDIENTEN

500 gram aardappels (of zakje Maggi aardappelpuree voor stamppot), 1 krop ijsbergsla in dunne reepjes, een flinke scheut melk, 250 gram oude kaas in kleine blokjes, scheutje azijn, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 eetlepel pittige mosterd, zout&peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2009
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Met cashewnoten, hazelnoten, zonnebloempitten en kruiderij

INGREDIENTEN

1 ui, *100 gr gezouten cashewnoten, *100 gr ongezouten hazelnoten, *75 gr boter, *75 gr volkorenmeel, *1/4 liter melk, *4 el zonnebloempitten, *3 tl (plantaardige) bouillonpoeder, *1 tl nootmuskaat, *1 tl kerriepoeder, *1 tl knoflookpoeder, *2 takjes peterselie, *zout en peper, *2 el paneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 eieren, 1 el fijngesneden selderie, 2oo gr ongezouten geroosterde cashewnoten, zout en peper, 1 komkommer, 4 el olie, 2 uien in ringen, 1 teen knoflook geperst, 1 bouillonblokje, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 2 bosuitje met groen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Eens wat anders! lekker en vlees vrij.

INGREDIENTEN

Alpro soya BIO ( ook wel genaamd Tofu ), blik gepelde tomaten, ui, 2 teentjes knoflook, 1 wortel, 1 stengel bleekselderij, 1 tlp paprikapoeder, 1 tlp kurkuma, 1 tlp kaneel, 1 tlp knoflookpoeder, fijngehakte peterselie, fijngehakte korriander, 1 tuinkruiden bouillonblokje

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-2011
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Voorgerecht met hoofdgerecht en bijgerecht.

INGREDIENTEN

200 gram brie ;, 2 eetlepels vloeibare honing ;, 100 gram blauwe druiven ;, 8 gepelde walnoten ;, 400 gr aardappelschijfjes;, 2 delen eiwit ;, bekertje creme fraiche ;, 150 gr geraspte kaas ;, provence kruiden ;, 8 struikjes witlof ;, 200 gr ananaskaas;, 8 plakjes bladerdeeg ;, bloem ;, olijfolie .

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Haloumi met oregano en meloen

INGREDIENTEN

2 1/2 eetl. olijfolie, 150 gr haloumi(kaas), 2 schoarmabroodjes, 2 takjes oregano, paprikapoeder, 1/2 limoen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Grieks
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 pak zuurkool, ? pakje mon chou, 1 bekertje creme fraiche, 1 banaan in plakjes, 1 handvol donkere rozijnen, 3 a 4 gedroogde vijgen in kleine stukjes gesneden, 4 a 5 gepelde walnoten in stukjes, 1 blikje croissantdeeg (voor 6 croissants), 4 grote plakken oude komijne kaas, 2 eidooiers, sesamzaadjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 gr vastkokende aardappelen, 500 gr gemengde paddestoelen (bv. eekhoorntjesbrood, shii-take, oesterzwammen, champignons,3 rijpe vleestomaten, 3 teentjes knoflook, groentebouillon, olijfolie, 1 blaadje laurier, 1 eetl gehakte peterselie, 1 eetl gehakte marjolein, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2001
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

HACHEE vegetarisch en veganistisch .

INGREDIENTEN

1 bakje quornstukjes of roerbaktofu voor veganisten, 2 eetlepels olijfolie, 25 gram boter of plantenmargarine voor veganisten, 3 grote uien, 1 flinke winterwortel, 3 teentjes knoflook, verse peper, 2 laurierbladeren, 1 theelepel hacheekruiden, verse peterselie of 2 theelepels gedroogd, ? theelepel tijm, 1 groentenbouillonblok van Cenovis, water, maizena

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-12-2004
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Een lekker gerecht.

INGREDIENTEN

, , , , , , 1 bakje quornstukjes of roerbaktofu, 2 eetlepels olijfolie, 25 gram boter of plantenmargarine, 3 grote uien, 1 flinke winterwortel, 3 teentjes knoflook, verse peper, 2 laurierbladeren, 1 theelepel hacheekruiden, verse peterselie of 2 theelepels gedroogd, ? theelepel tijm, 1 groentenbouillonblok, water, maizena

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-06-2004
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Lekker gerecht.Ook voor de niet vegetarier.

INGREDIENTEN

100 gram rijst, 1 doosje quorn, 2 uien, flinke prei, 2 teentjes knoflook, 1 verse anannas of 1 pot of blik ananas of perzik + sap, 50 gram rozijnen, 2 eetlepels olie, stukje roomboter, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel chilipoeder, wat zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2004
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top