Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Varkenswangetjes

Varkenswangetjes recepten (18) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

varkenswangetjes

INGREDIENTEN

* 1 kg varkenswangen, * naar smaak maisolie, * 1 ui, * 1 wortel, * 4 stengels selderij, * 2 eetl bruine suiker, * 1 flesje leffe dubbel, * 0.5 lit bruine fond, * 3 steranijs, * 3 teentjes knoflook, * 0.5 spaanse peper, * 1 plakje gember, * 5 mooie steranijs (garnering), * naar smaak citroengras, * naar smaak tijm, * naar smaak laurier, * naar smaak rozemarijn, * naar smaak stukje roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-08-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Krokante varkenswangetjes

Lekkere tapa /amuse / borrelhapje of zelfs voorgerechtje met een lekkere dip .

INGREDIENTEN

500 g varkenswangetjes, 3 eieren, 150 g bloem, 150 g panko (Japans paneermeel), arachideolie, , VOOR DE SAUS:, , 2 tl mosterd, 2 eigelen, 40 cl arachideolie, sap van een citroen, 1 chilipeper (versneden en zaadjes verwijderd)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2017
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Belgische varkenswangetjes

INGREDIENTEN

* 1 kg varkenswangetjes, * 3 eetl bloem, * 2 flesjes Belgisch (rodenbach)bier, * 1 lit bruine fond, * 2 flinke uien, * 3 eetl balsamico-azijn, * 0.5 eetl suiker, * naar smaak peper, zout, tijm, laurier, nootmuskaat, * naar smaak beetje rozemarijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-11-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Varkenswangetjes met Rodenbach

Heerlijke Vlaamse stoverij

INGREDIENTEN

-12 varkenswangetjes, , -3 eetlepels bloem, , -2 flesjes Rodenbach, , -1 liter bruine fond, , -tijm en laurier, , -2 dikke uien, -wat Balsamico, , -eventueel wat suiker, , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-03-2008
  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

stoofpotje van varkenswangetjes

Heerlijke stoofpotje

INGREDIENTEN

1kg.varkenswangetjes,2uien,2paprika,s,1flinke winterwortel,1dikke plak knolselderij,8 aardappelen,1/2 rode peper 4teentjes knoflook 2takjes rozemarijn.3dl groentebouillon [mag van een bouillonblokje ]1 glas rode wijn [niet noodzakelijk wel lekker]wat olijf olie,zout/peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-10-2008
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Varkenswangetjes gegratineerd met vinaigrette van prei

Een groots recept van ***chef Geert Van Hecke van "De Karmeliet", dat door zijn feitelijke eenvoud , door eenieder klaar gemaakt kan worden !

INGREDIENTEN

-12 varkenswangetjes, -1 liter groentebouillon, -3 preistengels, -100 g champignons in duxelles (fijngehakt en droog gestoofd met een sjalotje, verrijkt met een lepel room), -1 eetlepel geraspte parmezaan, -1 eetlepel mosterd, boter, peper en zout., , Voor de vinaigrette:, -1 eetlepel balsamico, -1 dl ingekookt kookvocht van de varkenswangen, -1 dl olijfolie, -2 eetlepels truffelsap, -peper en zout, -1 eetlepel gehakte verse kruiden zoals dragon, bieslook en peterselie, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkenswangetjes op grootmoeders wijze

Een heel lekker recept met weinig werk.

INGREDIENTEN

8 varkenswangetjes-12 eetlepels spekblokjes-12 eetlepels zilveruitjes-1 bakje champignons-2 dl rode wijn- 8 eetlepels bruine suiker-1,5 dl vleesbouillon-peper en zout en braadboter.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-10-2013
  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

varkenswangetjes met rode wijn

Altijd geïntrigeerd geweest door het hoofdingredient en (eindelijk) eens gevonden

INGREDIENTEN

1 kg varkenswangen, 1 blik 400 gr tomatenblokjes, rode wijn, 2 uien grof gesneden, pili pili, cayenne peper, 8 el bruine roux, 2 laurierblaadjes, 1 bakje champignons, solo

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-02-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gebakken varkenswangetjes met gesmolten snijbiet, pasta

Overheerlijk gerecht, niet moeilijk , en een subliem eindresultaat !

INGREDIENTEN

-1 kg varkenswangetjes, -olijfolie, -4 wortelen, fijngehakt, -4 uien, gesnipperd, -1/2 bol knoflook, fijngehakt, -laurier en tijm, -2 dl groentebouillon, -2 dl bruine fond, -2 sinaasappels, -30 g gember, -20 g suiker, -30 g azijn, -1 bosje basilicum, -3 snijbieten, -100 g pasta

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkenswangetjes in mosterdsaus, prei en kroketjes

Lekkere varkenswangetjes met een mosterdsausje

INGREDIENTEN

1 kg kroketjes, een paar takjes bieslook, , voor de prei :, , 6 mooie stronken prei, 500 ml kippenbouillon, peper, zout, voor de varkenswangen :, , 1 klont boter, 1 scheut olijfolie, 1 kg varkenswangen (opgekuist), 300 ml witte wijn, 500 ml kippenbouillon, peper, zout, 4 sjalotten, 1 handvol tijm, 3 blaadjes laurier, 3 stengels groene selder, , voor de saus :, , 150 ml room (20%), 1 grote el graanmosterd (Tierenteyn)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-08-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Varkenswangetjes met donkere Westmalle het beste recept van Vlaanderen !

De lekkerste varkenswangetjes van Vlaanderen, uiteraard geserveerd met frietjes. Het recept is van Tess, zelf zegt ze erover : """""Al eens varkenswangen gemaakt? Trekt op stoofvlees, maar dan veel beter van smaak! Dit is een recept waar al veel van mijn vrienden hebben achter gevraagd, omdat ze deze combinatie zooooo lekker vinden. Zelfs wanneer we naar Spanje gaan, moet ik minstens 1 keer dit gerecht maken, en is er zelfs al een restaurant dat het recept gebruikt:) How cool is that! Dus als je onderstaand recept volgt, maak je de beste varkenswangen ever, écht waar."""""

INGREDIENTEN

1 kg. varkenswangen`, 2 sjalotten, 15 gr. verse gember, 1 gedroogd Spaans pepertje, 5 wortelen, 2 takken selder (is ongeveer 120 gr.), 5 takjes tijm, 2 blaadjes laurier, 2 teentjes look, 1 flesje donkere Westmalle, 1 pot bruine (kalfs)fond, 1 scheutje sojasaus, 2 a 5 eetlepels vijgenkonfijt van Didden, Boter, Olijfolie, Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Varkenswangetjes gestoofd in port, jeneverbessen, rode ui etc.

Bestel de varkenswangen ruim van tevoren bij uw (biologische) slager. Snijd overtollig vet een beetje weg. Verwarm de oven voor op 120 graden.

INGREDIENTEN

Ingrediënten zes varkenswangen van een ons, zwarte peper en zeezout, olijfolie, een glas kalfsfond, een glas rode port, 20 jeneverbessen, drie rode uien, in stukken, vijf knoflooktenen, in plakjes, een eetlepel appelstroop,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-03-2018
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Koud gemarineerd en geroosterd varkensvlees

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 750 varkenswangetjes, 250 gr varkenstong, 250 gr varkenshart, 250 gr lever, 500 ml water, 250 ml ananassap, 1 theel peper, sate stokjes, 1 ei, , Marinade:, 2 uien, 4 rawits, 4 eetl azijn, 4 eetl limoensap, 4 eetl ananassap, 2 cm gember, 2 teentjes knoflook, 1 theel peper, 1 salam blad, 1 theel zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-05-2012
  • Filippijns
  •  60-120 min.

English pie met varkenswangentjes

Een receptuur van Valerie die deelnam aan "Bake off Vlaanderen", magistraal lekker gerecht mede door de Vlaamse toevoeging van heerlijk abdijbier.

INGREDIENTEN

Vulling :, , 800 gram varkenswangetjes, 2 grote uien, 2 x Sint Bernardus Abt 12° ( donker abdijbier), 3 wortelen, 2 pastinaken, 2 laurierblaadjes, 400 ml wildfond, 50 gram gezouten boter, 50 gram bloem, 100 ml volle room, 2 rundsbouillonblokjes, Zout, Peper, Look, 700 gram bruine champignons, 2 eetlepels graanmosterd, 1 dikke snee wit brood, , Deeg :, , 400 gram bloem, 80 gram broodbakbloem (met extra gluten), Zout, 200 ml water, 100 gram gezouten boter, 2 runderbouillonblokjes, 120 gram reuzel, 1 ei, Peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-11-2017
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Choucroute garnie royale (gegarneerde zuurkool)

Laat gerust weten wat jullie ervan vinden!

INGREDIENTEN

2 kilo natuurzuurkool van zeer goede kwaliteit, 2 grote uien, 1 grote teen gerookte look, 1 kleine appel (goudreinet), 4 dl droge witte Elzas- of Moezelwijn van goede kwaliteit (Riesling, Pinot Blanc, Sylvaner, Elbling, Gewürztraminer, Edelzwicker), 15 half geplette jeneverbessen, 3 laurierblaadjes, 2 takjes gedroogde tijm, 1½ theelepel salie, 8 geplette zwarte peperkorrels, 2 kruidnagels, 1 theelepel geplet korianderzaad, 1 theelepel geplet zwart karwijzaad of komijnzaad, Ganzenvet, varkensreuzel of eendenvet, Peper, Zout, Water, , De garnering is een mengeling van vers, gezouten en gerookt varkensvlees:, 8 Strasbourgworsten of Colmarworsten, Frankfurterworsten, Weense worsten en Bockwursten (allemaal knackworsten), 4 schijven Parijse worst (saucisson de Paris), 2 saucisses de Montbéliard (rookworst), 4 Casselerribben, 2 spieringkoteletten, 2 dikke sneden gerookt buikspek (palette de porc fumée), 2 dikke sneden gezouten buikspek (palette de porc demi-sel), , Afhankelijk van de streek worden ook volgende soorten worst en vlees toegevoegd:, Saucisse de Morteau (rookworst), is iets groter, vetter en gerookter dan de Montbéliard., Bauernwurst, Fränkische Bratwurst, Nürnberger Bratwurst (allemaal Bratwursten), Poolse worst (Kielbasa), Weißwurst (soort boudin blanc), Knoflookworst, Bloedworst, Cervela, Varkensschenkel (Eisbein of jarret de porc), Varkensribbetjes (carré de porc), Varkenshammetje (jambonneau), Varkenswangetjes, Varkenslende, Gerookte varkensschouder, Achterham, Varkenspoot, Varkensstaart

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-02-2011
  • Frans
  •  > 120 min.

Stoverij van varkenswangen met rochefort en speculaas, puree

Een makkelijk gerecht dat het goed doet in de herfst en de winter...en je kan het volledig op voorhand klaarmaken

INGREDIENTEN

1,250 kg varkenswangen., 1 ui., 2 el bloem., 1 flesje trappist Rochefort 10, 1/4 l kalfsfond., 4 stukken speculaas., 1kg bintjes (aardappelen), 2,5 dl zure room, 1/2 bos bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Warme varkenskop met graanmosterd

Culinaire bereiding van varkenskop door chef Johan Segers ( 't Fornuis - Antwerpen ) . 

INGREDIENTEN

3 varkenstongen, 2 varkenssnuiten, 3 varkenswangen, in stukjes, 6 varkenshersentjes, 2 preistengels, 2 wortels, 2 selderstengels, 3 takjes tijm, 3 blaadjes laurier, 1 klontje boter, 1 ui, in stukjes, 2 el bloem, 2 dl water of bouillon, enkele druppels azijn, graanmosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-03-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Top