10 varkenswangetjes recepten

INGREDIENTEN

* 1 kg varkenswangen, * naar smaak maisolie, * 1 ui, * 1 wortel, * 4 stengels selderij, * 2 eetl bruine suiker, * 1 flesje leffe dubbel, * 0.5 lit bruine fond, * 3 steranijs, * 3 teentjes knoflook, * 0.5 spaanse peper, * 1 plakje gember, * 5 mooie steranijs (garnering), * naar smaak citroengras, * naar smaak tijm, * naar smaak laurier, * naar smaak rozemarijn, * naar smaak stukje roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op30-08-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

* 1 kg varkenswangetjes, * 3 eetl bloem, * 2 flesjes Belgisch (rodenbach)bier, * 1 lit bruine fond, * 2 flinke uien, * 3 eetl balsamico-azijn, * 0.5 eetl suiker, * naar smaak peper, zout, tijm, laurier, nootmuskaat, * naar smaak beetje rozemarijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-11-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke Vlaamse stoverij

INGREDIENTEN

-12 varkenswangetjes, , -3 eetlepels bloem, , -2 flesjes Rodenbach, , -1 liter bruine fond, , -tijm en laurier, , -2 dikke uien, -wat Balsamico, , -eventueel wat suiker, , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-03-2008
  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke stoofpotje

INGREDIENTEN

1kg.varkenswangetjes,2uien,2paprika,s,1flinke winterwortel,1dikke plak knolselderij,8 aardappelen,1/2 rode peper 4teentjes knoflook 2takjes rozemarijn.3dl groentebouillon [mag van een bouillonblokje ]1 glas rode wijn [niet noodzakelijk wel lekker]wat olijf olie,zout/peper

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op25-10-2008
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een groots recept van ***chef Geert Van Hecke van "De Karmeliet", dat door zijn feitelijke eenvoud , door eenieder klaar gemaakt kan worden !

INGREDIENTEN

-12 varkenswangetjes, -1 liter groentebouillon, -3 preistengels, -100 g champignons in duxelles (fijngehakt en droog gestoofd met een sjalotje, verrijkt met een lepel room), -1 eetlepel geraspte parmezaan, -1 eetlepel mosterd, boter, peper en zout., , Voor de vinaigrette:, -1 eetlepel balsamico, -1 dl ingekookt kookvocht van de varkenswangen, -1 dl olijfolie, -2 eetlepels truffelsap, -peper en zout, -1 eetlepel gehakte verse kruiden zoals dragon, bieslook en peterselie, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heel lekker recept met weinig werk.

INGREDIENTEN

8 varkenswangetjes-12 eetlepels spekblokjes-12 eetlepels zilveruitjes-1 bakje champignons-2 dl rode wijn- 8 eetlepels bruine suiker-1,5 dl vleesbouillon-peper en zout en braadboter.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-10-2013
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Overheerlijk gerecht, niet moeilijk , en een subliem eindresultaat !

INGREDIENTEN

-1 kg varkenswangetjes, -olijfolie, -4 wortelen, fijngehakt, -4 uien, gesnipperd, -1/2 bol knoflook, fijngehakt, -laurier en tijm, -2 dl groentebouillon, -2 dl bruine fond, -2 sinaasappels, -30 g gember, -20 g suiker, -30 g azijn, -1 bosje basilicum, -3 snijbieten, -100 g pasta

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 750 varkenswangetjes, 250 gr varkenstong, 250 gr varkenshart, 250 gr lever, 500 ml water, 250 ml ananassap, 1 theel peper, sate stokjes, 1 ei, , Marinade:, 2 uien, 4 rawits, 4 eetl azijn, 4 eetl limoensap, 4 eetl ananassap, 2 cm gember, 2 teentjes knoflook, 1 theel peper, 1 salam blad, 1 theel zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-05-2012
  • Filippijns
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Laat gerust weten wat jullie ervan vinden!

INGREDIENTEN

• 2 kilo natuurzuurkool van zeer goede kwaliteit, • 2 grote uien, • 1 grote teen gerookte look, • 1 kleine appel (goudreinet), • 4 dl droge witte Elzas- of Moezelwijn van goede kwaliteit (Riesling, Pinot Blanc, Sylvaner, Elbling, GewĂĽrztraminer, Edelzwicker), • 15 half geplette jeneverbessen, • 3 laurierblaadjes, • 2 takjes gedroogde tijm, • 1½ theelepel salie, • 8 geplette zwarte peperkorrels, • 2 kruidnagels, • 1 theelepel geplet korianderzaad, • 1 theelepel geplet zwart karwijzaad of komijnzaad, • Ganzenvet, varkensreuzel of eendenvet, • Peper, • Zout, • Water, , De garnering is een mengeling van vers, gezouten en gerookt varkensvlees:, • 8 Strasbourgworsten of Colmarworsten, Frankfurterworsten, Weense worsten en Bockwursten (allemaal knackworsten), • 4 schijven Parijse worst (saucisson de Paris), • 2 saucisses de MontbĂ©liard (rookworst), • 4 Casselerribben, • 2 spieringkoteletten, • 2 dikke sneden gerookt buikspek (palette de porc fumĂ©e), • 2 dikke sneden gezouten buikspek (palette de porc demi-sel), , Afhankelijk van de streek worden ook volgende soorten worst en vlees toegevoegd:, • Saucisse de Morteau (rookworst), is iets groter, vetter en gerookter dan de MontbĂ©liard., • Bauernwurst, Fränkische Bratwurst, NĂĽrnberger Bratwurst (allemaal Bratwursten), • Poolse worst (Kielbasa), • WeiĂźwurst (soort boudin blanc), • Knoflookworst, • Bloedworst, • Cervela, • Varkensschenkel (Eisbein of jarret de porc), • Varkensribbetjes (carrĂ© de porc), • Varkenshammetje (jambonneau), • Varkenswangetjes, • Varkenslende, • Gerookte varkensschouder, • Achterham, • Varkenspoot, • Varkensstaart

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-02-2011
  • Frans
  •  120 min. <

Een makkelijk gerecht dat het goed doet in de herfst en de winter...en je kan het volledig op voorhand klaarmaken

INGREDIENTEN

1,250 kg varkenswangen., 1 ui., 2 el bloem., 1 flesje trappist Rochefort 10, 1/4 l kalfsfond., 4 stukken speculaas., 1kg bintjes (aardappelen), 2,5 dl zure room, 1/2 bos bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies