858 varkenshaasje recepten


simpel, snel en heerlijk

INGREDIENTEN

1 varkenshaasje, 25 gr. boter, 1 sjalotje, 150 gr. verse roomkaas met kruiden, 1/8 l koffiemelk, worcestershiresaus, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-06-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Varkenshaasje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 groot varkenshaasje,uien of champignons,bouillonblok,zoete ketjap en roomboter,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Makkelijk en heel smakelijk gerecht!

INGREDIENTEN

- varkenshaasje, - 100 gram gerookte spekblokjes, - 1 bakje champignons, - 1 ui fijngesnipperd, - 2 blokjes tuinkruiden knorr, - 2 eetl. balsamico, - 1 borreltje goede cognac, - peper uit de molen en zout, - nootmuskaat, - 2 dl room, - tagliatelle, papardelle of linguinepasta

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heel makkelijk ,lekker en snel gerecht !

INGREDIENTEN

1 varkenshaasje, 2 wotelen - 2 laurier bladen - 1 ui - peper, zout, muskaatnoot - 1 flesje koffieroom.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkenshaasje anders. Maar oh zo lekker !

INGREDIENTEN

1 varkenshaasje. ( 250 gr ), schijf ananas. in stukjes, 2 abrikozen uit blik in stukjes, 1 ui fijn gesneden, 1 witte paprika in reepjes, 1 tomaat in schijfjes, geraspte kaas, zout en citroenpeper., bekertje slagroom, boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2006
  •  
  •  30-60 min.

Varkenshaasje is natuurlijk altijd heerlijk. Geweldig om deze te vullen met Kaas, pijnboompitten, kruiden en omwikkelen met bladerdeeg

INGREDIENTEN

4 kleine varkenshaasjes van ca 100 gr75 gr geraspte oude kaas 1/2 tl paprikapoeder 1/2 tl tijm 100 gr Mon Chou zout en peper, 30 gr pijnboompitten25 gr boter, 6 plakjes diepvriesdeeg,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkenshaasje met noedelen in een oosters kleedje

INGREDIENTEN

500 gr varkenshaasje, 300 gr eiernoedels, 300gr groentemix, 200 gr soyascheuten, 1 rode paprika, 2 groene pepertjes,1 teentje knoflook, 1 middelgrote ui, 3 el soyaolie, 2 el soyasaus, 1 mespuntje sambal oelek, 1 mespuntje gemberpoeder, 5 schijven ananas (blik),1 dl ananasvocht, 2 el droge sherry, 2 el azijn, 3 el suiker, 1 el maisbloem, 1 ei, 1 el tomatenpure, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Super heerlijk gerecht en snel klaar.

INGREDIENTEN

Varkenshaasje-aardappels-fruit-champignons-kruideboter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2011
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkenshaasje met honing/tijmsaus

INGREDIENTEN

1 sjalotje, 100 gr. koude boter, 2,5 dl. bouillon, 0,5 dl witte wijn, 2 varkenshaasjes (250 gr elk), peper/zout, 1,5 theelepel tijm, 1 theelepel bindmiddel, 2 el honing

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-08-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Erg Lekkerrrr

INGREDIENTEN

-2 varkenshaasjes, -reepjes rose zalm, -brie, -1 zakje champignons/bacon (knorr), -boter, , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor gram varkenshaas, 3 eetlepels boter, peper en zout, 1/2 dl rode port, 1 eetlepel aardbeienjam, 1/2 eetlepel bouillonpoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkenshaasje met spruitjesstamppot

INGREDIENTEN

800 gr. aardappelen, 750 gr. spruitjes, 1 grote ui, 75 gr. boter of margarine, 3 theel. kerriepoeder, 2 1/2 dl. runderbouillon (van een tablet), 500 gr. varkenshaas, versgemalen peper, zout, 1 theel. kaneelpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr. kastanjechampignons, citroensap, 2 varkenshaasjes a 250 gr. per stuk, 40 gr. boter, zout, peper, 1 tl. oregano, 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 2 dl. crème fraiche, 1 el. Franse mosterd, 1/2 tl. bouillonpoeder, takjes verse bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze varkenshaas wordt geserveerd in een jasje van bladerdeeg.

INGREDIENTEN

2 grote varkenshaasjes ca 600-700 gram totaal, zout en peper, 125 gram roombrie, klein blikje ananas, 1 tl tijm, 50 gram boter, ca 4 plakjes bladerdeeg. 1 losgeklopt ei., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker vlees om samen van te genieten

INGREDIENTEN

Mooi varkenshaasje, verse oesterzwammen, 1 potje sour cream, Pittige mosterd (geen zaadjesmosterd)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een lekkere combinatie en gezond!

INGREDIENTEN

400 g varkenshaasje, 1 rijpe mango, 4 lepels plantaardige margarine, peper en zout, gember en curry, 75 ml light room, een scheutje witte wijn, 160 g rijst, 250 g oesterzwammen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2005
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Hoofdgerecht met vIees voor vier personen

INGREDIENTEN

3 bosuitjes, 100 g koude boter of margarine, 1 pot vleesfond (380 ml), 1 flesje witbier (300 ml), 2 theelepels vloeibare honing, 75 g gezouten pistachenooijes (zakje a 125 g), 1 zakje peterselle (a 30 g), 1 zakje verse basillcum (a 15 g), (versgemalen) zwarte peper, 2 varkenshaasjes a ca 250 g, keukenmachine, rolladetouw of katoenen, breigaren, aluminium folie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een recept van Jan Schijf, chefkok.

INGREDIENTEN

1 varkenshaasje van ongeveer 300 gram, 1 plak achterham, 3 uitjes, 1 el abrikozenjam, 1 tl sojasaus, 25 gr boter, 2 el sherry (medium), 1 dl slagroom, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ook het bekende varkenshaasje met champignon-roomsaus past in een slank menu!

INGREDIENTEN

Ca. 200 gr. varkenshaas (in 2 stukken van ca. 100 gr.), 1 cupje (= 15 gr.) echte boter, 1 bakje champignons in plakjes, 60 ml. So Light room van Balade, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 varkenshaasje (of desgewenst een kipfiletje), twee plakjes camembert (of desgewenst brie), bloem, boter, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept komt uit een Allerhande van dik 20 jaar geleden, maar is nog steeds een topper. Vanavond gaan we dit weer eten.

INGREDIENTEN

50 gr. bacon, 1,5 sinaasappel, 500 gr. varkenshaas, zout, peper, 60 gr. boter, 1 dl rode wijn, 3 eetl creme fraiche, 2 theel mosterd, 4 eetl bosbessenjam,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hoofdgerecht voor 4 pers. 140 Kcal/pers. bereidingstijd 35 min.

INGREDIENTEN

Stuk varkenshaasje (+- 400 g); peper; 4 dunne plakjes filet d' Ardenne (+- 60 g) 1/2 el vetstof; 200 ml greontebouillon; 250 ml magere yoghurt; maiszetmeel; 3 takjes peterselie; 6 takjes kervel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk gerecht mits enige tijd en ervaring ter beschikking.

INGREDIENTEN

Varkenshaasje (500g), 6 scampi's,pepersaus(room,peperbolletjes,mosterd,cognac), julliene van groenten(wortel,selder,prei,ui), om te wokken.Peper,zout,nootmuskaat.Cressonnette voor de afwerking.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Varkenshaasje 600gr, hamblokjes 150gr, 1 appel, 125gr rozijnen, kruidenketchup, sojasaus, sjalot, peper&zout, 1 blokje knorr provencale, olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2002
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Dit is een aparte zoet/pittige saus

INGREDIENTEN

1 blikje abrikozen op lichte siroop (netto 425 gr.), 1 teentje knoflook, 1 tl chilipoeder, 1 varkenshaasje, 40 gr. boter, 1,5 dl wit bier, blender, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

EENVOUDIG MAAR LEKKER

INGREDIENTEN

800/1000 gr. varkenshaasje, boter, rozemarijn, tijm, peper/zout, 1,5 dl room, 1,5 eetlepel graanmosterd.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een feestelijk gerecht dat in een oogwenk op tafel staat.

INGREDIENTEN

1 varkenshaasje 2 sjalotjes, gesnipperd 1 stevige appel b.v. Breaburn citroensap 2 el vloeibare Croma mespunt thijm 50 ml Calvados 2 el creme fraice peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 klein varkenshaasje van 1 a 1? ons -, zout en peper -, klontje boter -, 1 sjalot -, 1 tomaat -, 2 eetl. slagroom -, 1 eetlepel cognac/vieux -, 1 dessertlepel dille-uit-de-diepvries -, 1 (kleine) dessertlepel Franse mosterd.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Makkelijk, snel en zelfs een tikje feestelijk

INGREDIENTEN

500g varkenshaasje, 4 plakjes italiaanse ham, 4 sneetjes abdijkaas, verse tijm, groenten van het seizoen, aardappeltjes naar keuze

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-04-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heel feestelijk zijn deze plakjes varkenshaas met een smakelijke saus, waarin mosterd, zilveruitjes en augurk verwerkt zijn. Klaar in een kwartiertje en met maar 285 cal.

INGREDIENTEN

1 kleine zoetzure augurk3 zoetzure zilveruitjes1 varkenshaasje van ? 200 gram25 gram boter of margarinezout en peper2 eetl. bloem2 theel. bouillonpoeder1 eetl. scherpe Dyonmosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 blik witte bonen in tomatensaus, 1 varkenshaasje of 2 malse filetlapjes, 150 gram mager gerookte spekjes, 1 ui, 250 gram champignons

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zaaaaaaaaaaaaalig gewoon
voor 3 personen recept uit : klassieke vleesgerechten, pocketkookboekje uit kruitvat, Van:
"Anne"

INGREDIENTEN

500 gr varkenshaasje, 3 eetlepels witte wijn, 1.5 dl room, 115 gr camembert (zonder korst), 1 theelepel dijon mosterd, peper zout, 1 el fijngehakte kruiden, (salie, rozemarijn, tijm of andere...), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een recept uit grootmoeders tijd, dat een beetje vergeten is ; ten onrechte!!!

INGREDIENTEN

-een varkenshaasje van circa 800 g, -100 g suiker, -5 cl rode wijnazijn, -30 cl Boerenjongens, -15 cl Porto, -15 cl rode wijn, -snuifje kaneel, -1 vanillestokje, -20 g rozijnen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

? 750 gr varkenshaasje ; 40 gr bakboter ; peper en zout ; 800 gr halve perziken ; 125 gr geraspte belegen kaas ; 25 cc verse room ; 1 ei ; 15 gr bloem ; 15 gr hoeveboter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-09-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 varkenshaasje van ongeveer 300 gram, 1 plak achterham, 3 uitjes, 1 el abrikozenjam, 1 tl sojasaus, 25 gram boter, 2 el sherry (medium), 1 dl slagroom, Zout en peper naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Varkenshaasje ( 250 a 300 g pp ) - 1 potje boursin tomaat & mediterane kruiden - 1 bakje kerstomaatjes ( 250 g ) - p & z - boter - 3 eetlepel room light

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-08-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Calorie arm gerecht en toch lekker

INGREDIENTEN

400 g varkenshaasje,1 eetlepel mosterd,peper,zout,400 g tomaten in blik, 400 g broccoli, 4 aardappelen (Rosa),0.5 cl olijfolie (extra vierge),1 sjalot,1 teentje knoflook,1 takje rozemarijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 g varkenshaasje, 1 eetlepel mosterd, peper, zout, 400 g tomaten in blik, 400 g broccoli, 4 aardappelen (Rosa), 0.5 cl olijfolie (extra vierge), 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 1 takje rozemarijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 140 g varkenshaasje - 1 wortel - 1 sjalot - 1 stengel bleekselder - 200 ml kalfsfond - 60 ml witte wijn - 30 ml room, 8% v.g. - 1 KL mosterd met zaadjes - 2 EL dragon - grillade kruiden - Peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-12-2007
  •  
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies