168 varkensgebraad recepten

Hoofdgerecht goedkoop makkelijk 60 minuten

INGREDIENTEN

1 varkensgebraad - 800 gr, 3 sjalotten,35 cl droge witte wijn,1 eetlepel tomatenpuree,1 eetlepel mosterd,6 augurken op azijn,1 eetlepel gehakte peterselie,50 gr boter,peper en zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Goedkoop, makkelijk, 75 min

INGREDIENTEN

800 gr varkensgebraad; 2 middelgrote uien; 3 wortels; 2 knoflookteentjes; 1 kruidentuiltje (laurier, peterselie, tijm );2 eetlepels azijn; 1/2 fles rode wijn; 2 eetlepels maiszetmeel; 50 gr boter; peper en zout., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk, snel klaar en niet moeilijk.

INGREDIENTEN

Varkensgebraad van ongeveer 500g, mosterd, olijfolie, peper, zout, 250 ml room, 1 grote gepelde ui, 3 geschilde wortelen en een 250g champignons, magere rundsbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ik weet niet wat "Lomo" betekent en weet ook niet meer van waar ik dit recept heb, maar het is lekker en gemakkelijk klaar te maken.

INGREDIENTEN

, Mals varkensgebraad van ongeveer 1kg. - 1 ui - 1 grote vleestomaat - 1 gele paprika - 1 klein blikje tomatenpuree - snuifje suiker, , , , 1/2kg champignons - mespunt gemberpoeder - mespunt paprikapoeder - mespunt lookpoeder - 200gr kleine blokjes gerookt spek - 150cl. rode wijn - een takje tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-10-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Feestelijk

INGREDIENTEN

1kg gebraad, 50g margarine, 1kg aardappelen, 6uien, kruidentuiltje (peterslie, tijm en laurier), peterselie, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-10-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

600 g varkensgebraad* knoflook* ahornsiroop* graanmosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

750 g varkensgebraad, 5 cl perenbrandewijn, 1 kaneelstokje, 1 kruidentuiltje, 50 cl droge witte wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kilo varkensgebraad - 25 gram boter - 1 eetlepel olie - 1 ui - 1/2 liter melk - bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 varkensgebraad (800gr), peper en zout, 10 gedroogde pruimen., bakboter, - 15 cl water,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg varkensgebraad-250 gr roquefortkaas-5 sjalotjes-sap van 1 citroen-peterselie-peper-zout-boter-200 cc room

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 stuk varkensgebraad van 800 gr, 500 gr vastkokende aardappelen, 2 uien, 1 bolletje look, 1/2 liter groentebouillon, boter, laurier, tijm, rozemarijn, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2013
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Met ham, champignons en kaassaus

INGREDIENTEN

600 gr varkensgebraad,250 gr kampernoelies,250 gr gekookte hesp,sap van 1 citroen, 1/2 l kaassaus met 100 gr gemalen gruyere

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

-800 gr varkensgebraad-1 lepel mosterd-2 lepels bruine suiker-1 blikje ananas-1/2 glas cognac-enkele lepels room

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een stevig gerecht, voor in koude dagen...

INGREDIENTEN

-1 varkensgebraad van 800g, -500g vastkokende aardappelen, -2 uien, - 1 bolletje knoflook, - 1/2 l groentebouillon, -boter en olijfolie, -verse laurier, tijm en rozemarijn, - peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1,2 kg varkensgebraad, peper en zout, 4 takjes tijm, 4 blaadjes salie, eetlepel groene peperbolletjes, olijfolie, verse ananas, klein glaasje whisky of cognac, 2 eetlepels vloeibare honing,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hoofdgerecht voor 4 personen;
Een geslaagd huwelijk van fruit en vlees... Varkensgebraad is mager vlees, dat in dit recept niet wordt verdronken in een vette saus. De zuren maken de sinaasappel verfrissend en goed verteerbaar. per portie (met aardappelen): 528 kcal/ 2208 kJ

INGREDIENTEN

4 bergsinaasappels (600 g), 600 g varkensgebraad, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel suiker, tijm, laurier, zout, peper, 100 ml ontvette gevogeltefond, 200 ml sinaasappelsap,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekker varkensgebraadje met een saus op basis van het wereld bekende Vlaamse bier `Duvel`.....om van te watertanden !

INGREDIENTEN

- een varkensgebraad van +/- 600 gr., -150ml duvel bier, - 1 th lepeltje graanmosterd, -100ml room, -peper, zout en oregano, -150gr. sperzieboontjes, -200gr. bloemkoolroosjes, -75gr. spekjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg varkensgebraad, 1 eetlpl mosterd, 3 ajuinen, 3 tomaten, 3 zoet-zure augurken, 2 wortelen, paprikapoeder, 2 lpls bruine suiker, 1 vleesbouillonblokje, 1 bakje champignons, bindmiddel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gemakkelijk, goedkoop, voor 4 personen, klaar in 75 minuten

INGREDIENTEN

800 g varkensgebraad - 2 middelgrote uien - 3 wortels - 2 knoflookteentjes - 1 kruidentuiltje (laurier, peterselie, tijm) - 2 eetlepels azijn - 1/2 fles rode wijn - 2 eetlepels maiszetmeel - 50 g boter - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* varkensgebraad van +/- 600 gr., * 150ml duvel, * koffielepeltje graanmosterd, * 100ml room, * peper, zout en oregano, * 150gr. sperzieboontjes, * 200gr. bloemkoolroosjes, * 75gr. spekjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1,5 kilogram varkensgebraad van de, hesp, 24 soeplepels pickles, 16 soeplepels water, 16 soeplepels room, 4 soeplepels gehakte peterselie, 2 klontjes boter, peper en zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Makkelijk en goedkoop recept dat overheerlijk smaakt !

INGREDIENTEN

-1 stuk varkensgebraad van 800 g, -500 g vastkokende aadappelen, -2 uien, -1 bolletje knoflook, -0,5 l groentebouillon, -boter en olijfolie, -verse laurier, tijm en rozemarijn, -peper en zout, , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg varkensgebraad750 g jonagold appelen100 g boter1 el fijne griessuiker1 kl kaneelpoeder1 dl calvados2,5 dl bouillon3 dl verse room1 borrel appelciderzoutpeper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-07-2002
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 varkensgebraad 1 Kg, 2 bananen, 2 blikjes ananas, 1 sinaasappel, 1 citroen, 2 soeplepels olie, 25 g boter, 2 kruidnagels, ? koffielepel kaneelpoeder, ? koffielepel muskaatnoot, ? dl rum, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

800 g varkensgebraad - 2 middelgrote uien - 3 wortels - 2 knoflookteentjes - 1 kruidentuiltje (laurier, peterselie, tijm) - 2 eetlepels azijn - 1/2 fles rode wijn - 2 eetlepels maiszetmeel - 50 g boter - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gemakkelijk, goedkoop, voor 4 personen, klaar in 60 minuten

INGREDIENTEN

1 varkensgebraad van 800 g - 1 ui - 1 wortel - 20 g boter - peper, zout, een kruidentuiltje (laurier, peterselie, tijm, salie)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 varkensgebraad van 800 g, 1 gehakte ui, 1 in schijfjes gesneden wortel, 20 g boter, kruidentuiltje (laurier, peterselie, tijm, salie), peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Makkelijk en lekker recept, met een fantastische saus !

INGREDIENTEN

-1 kg varkensgebraad, -1 venkel, -sap 2 sinaasappelen, -1 sjalot (fijn gesnipperd), -1,5 dl rode wijn, -2 dl kalfsfond, -2 el boter, -instantsausbinder, -6 korianderbolletjes, -peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-04-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 bouquet garni van thijm,laurier en peterseliestengels,boter,2 wortels, kruidnagels,2 teentjes knoflook,2 sneetjes rookspek,4 uien,peper en zout,800 g varkensgebraad,300 g linzen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker,
Goedkoop /Makkelijk /01 u 45 mn

INGREDIENTEN

1 kg Varkensgebraad :, 730 gr mirabellen in siroop :, 40 gr boter :, 3 soeplepels cognac :, 1 koffielepel maiszetmeel:, zout en peper., Voor de knolselderiepuree:1 dikke knolselderie :, 3 soeplepels room :, 1 klontje boter :, 1/2 citroensap :, zout en peper., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-07-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 varkensgebraad van 1 kg, 1 kg verse spinazie (of 600 g diepvriesspinazie), 300 g pompoen, 1 bolletjes knoflook, 2 dl halfdroge witte wijn, boter, 1 takje rozemarijn, nootmuskaat, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-10-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 stuk mager varkensgebraad (500 g), 1 blik ananas in schijven, op eigen nat (6 schijven), peper en zout, , Voor de glazuurlaag:, 4 eetlepels vloeibare honing, 4 eetlepels limoensap, 1 koffielepel balsamico-azijn, 1 snuifje cayenne-peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 varkensgebraad van 1 kg, 2 el olie, 2 el barbecuesaus, 2 el sojasaus, 1/2 koffiel 5-kruidenmix ( peper, steranijs, kaneel, kruidnagel en venkel ), 1 koffiell maïzena, 2 el poedersuiker, 1/2 koffiel zout, 1/2 koffiel peper, 4 koffiel vloeibare honing,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-01-2009
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Varkensgebraad met ananas en perzik (grootmoeders recept)

INGREDIENTEN

1700 g varkensgebraad - boter - peper en zout - 2 dikke ajuinen - 1 laurierblad - 1/2 glas azijn - runds liebigblokje - 1 doos ananas - 2 dozen perziken - 1 soeplepel bruine suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

* 28 dagen lekker eten.*
** Dinsdag.**

INGREDIENTEN

* 600 gr varkensgebraad., * 40 gr verse rozemarijn., * 1 eetlepel verse tijmblaadjes., * 1 eidooier., * 250 ml vleesbouillon., * 6 tenen knoflook., * 800 gr broccoli., * 1 eetlepel citroensap., * 50 gr geookt spek., * 1/2 koffielepeltje zeezout., * 2 eetlepels boter., * Peper & zout & nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

-800 gr varkensgebraad van de rug-boter-2 lepels olie-1 teentje knoflook-1 lepel fijngehakte sjalot-1 witte selder-200 gr paprikareepjes-200 gr fijngesneden wortelen-150 gr wit van prei-250 gr gestoofde champignons-gehakte peterselie-peper-zout-nootmuskaat-50 gr boter-1 soeplepel tomatenpuree-een scheutje cognac-200 cc room

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Poezie uit West Vlaanderen; makkelijk en erg lekker recept !

INGREDIENTEN

-1 varkensgebraad van 500 g (ribstuk), -30 g boter, -1 flesje Rodenbach (streekbier), -1 struik bleekselderij, -sap 1 citroen, -peper en zout, -1 ui (grof gesneden), -1 wortel (grof gesneden), -tijm en laurier, -1 el wijnazijn, -beurre manie (20 g boter en 20 g bloem), -1 a 2 dl vleesbouillon, -2 dl room, -2 el mosterd, -1 el gehakte ui

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

-1,5kg varkensgebraad (lichtjes gepekeld en liefst met een vetlaagje)-200g zilveruitjes- 2 tomaten- 1 eetlepel boter- 1/4l bouillon (vlees of groente)- 1/8 l droge witte wiijn- 1 theelepel honing- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel- marjolein- tijm- peper uit de molen- zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-12-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een zeer lekkere combinatie en het vlees wordt niet droog.

INGREDIENTEN

1 Varkenshespengebraad van 1 kilogram., 3 soeplepels Dijon mosterd, 1 deciliter slagroom, 2 sjalotten, 1 soeplepel gehakte peterselie, 2 deciliter. witte wijn, 50 gram boter, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1,5 kilogram ontbeend ruggebraad van de filet, 6 tomaten, een scheut olijfolie, 5 uien, een bos jonge wortelen, een stevige klont boter, 4 teentjes knoflook, 1 bosje verse salie, 1 koffielepel tijm, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies