172 tongrolletjes recepten

Tongrolletjes met witloof

INGREDIENTEN

Tongrolletjes (in diepvries te verkrijgen), witloof, grijze garnalen, room 25 cl, amandelschilfertjes, visbouillon in blokjes, peterselie, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tongrolletjes in een lichte saus,gegarneerd met garnalen

INGREDIENTEN

8 tongrolletjes, 250 gr gepelde garnalen, 3 sjalotten, 3 teentjes knoflook, 10 zwarte peperballetjes, 1 dl room, 4 fijne jonge wortels, jonge prei, takje tijm, 2 dl droge witte wijn, 1 dl water, 1 el fijngemalen peterselie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk soepje als voorgerecht.

INGREDIENTEN

Tongfilet(sliptong), glasnoodle, lenteui, sojasaus, gemberwortel, sjalotje, knoflook, spaans pepertje, vleesbouillon tablet, sesamolie, limoenschil

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2009
  • Vis Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gevuld met champignons en ei.

INGREDIENTEN

8 tongfilets,zout,peper,2 eetlepels citroensap,25 gram boter,250 gram schoongemaakte en in plakjes gesneden champignons,1 hardgekookt ei,2 eetlepels paneermeel,1 eetlepel fijngehakte pereselie,1 dl droge witte wijn.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tong, asperges en garnalen

INGREDIENTEN

* 6 tongfilets van elk ca. 200 gr, zonder vel, * zout en peper, * 1 blik aspergepunten van 350 gr, uitgelekt, of, * 225 gr diepvries asperges, ontdooid, * 175 gr gepelde garnalen, * 40 gr boter, in kleine stukjes gesneden, * 2 dl droge witte wijn, * 1 el ma?zena, * 1-1/2 dl zure room, * 1 eidooier, * 3 el broodkruim van droog witbrood, * 6 ongepelde garnalen om te garneren,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor 4 stuks: 250 gram verse zalm, 1 klein sjalotje, 1 eiwit, 2 theelepels droge witte wijn, 1/2 theelepel citroensap, 2 eetlepels slagroom, zout, peper, 4 tongfilets ` 75 gram, 10 gram boter, 1/2 dl. droge witte wijn, 1 theelepel citroensap, 2 dl. visbouillon.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-1999
  •  …
  •  20-30 min.

Geef bij tongfilets peterseliesaus.

INGREDIENTEN

Tongfilets, zout, wite wijn, saus, kappertjes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een recept van Piet Hysentruyt

INGREDIENTEN

12 tongrolletjes,1 granny-smith-appel,4 selderstengels,1 eetlepel kerriepoeder,4 eetlepels water,2 eetlepels droge vermout,4 eetlepels room,boter of margarine,kervel,4 tomaten,peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Slank hoofdgerecht voor 4 pers; 225 Kcal/pers; bereidingstijd: 30 min.

INGREDIENTEN

8 kleine tongrolletjes (400 g); 150 g grijze garnalen; 4 tomaten; 100 g ui; 1 el zachte margarine; peper (evt. zout); 100 ml visbouillon; 100 ml light room of sojaroom; 10 g maiszetmeel; 2 el fijngehakte kervel; enkele blaadjes kervel

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Knolselder puree & groenten julienne

INGREDIENTEN

12 tongrolletjes, 1 preiwit, 1 ui, 2 wortelen, 250 g knolselder (in stukken), 1 zakje court-bouillon voor vis (kant en klaar te koop), enkele zwarte peperkorrels, handvol verse dille, fijngehakt, enkele druppels citroensap, 4 wortelen, 1 preiwit (in julienne), 350 g knolselder (in blokjes), 1 liter melk, scheutje room, boter, roomboter, bloem, zwarte peper, zout en nootmuskaat

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een verwen recept voor diegene die van vis houd.

INGREDIENTEN

- 9 tongfilets - 2 doosjes, roomkaas met mierikswortel(cantadou) a 25 gr. - 50 gr. gerookte zalm - witte peper - 1 dl. droge witte wijn - 25 gr. gepelde hollandse garnalen - 1 el. tomatenpuree.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


twee zalige vissoorten in een gerecht

INGREDIENTEN

8 tongfilets, zout, peper uit de molen, 2 eetlepels citroensap, 1 blikje zalm a 200 gram, 15 gram boter, 15 gram bloem, 1 dl roomculinair, 1 ei, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 4 theelepels witte wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Feestelijk gerecht met zacht romige vulling. Streling voor de tong!

INGREDIENTEN

60 gr. boter, 2 eetl. bloem, 0.5 l visbouillon, 100 gr champignons in plakjes, 60 gr creme fraiche, 2 eetl. cognac, 200 gr. gepelde gekookte garnalen, 150 gr krabvlees, 2 eetl. vers wittebroodkruim, zout en peper, 6 - 12 tongfilets afhankelijk van formaat. 60 gr gesmolten boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een ouderwets kerstgerecht met riesling

INGREDIENTEN

400 gram tongfilet,zout, vers gemalen peper, 2 dl visfond, 1 el olie, VOOR DE FARCE, 200 gram zalmfilet, 1 ei, zouten peper25 gr zachte boter, 1 1/4 dl koude room(evt.20 gr zwarte truffel), RIESLINGSAUS, 20 gr sjalot, 1/2 dl witte wijn(riesling is het lekkerst), 3/4 el noilly prat,2 dl visfond 1 1/4 roomzout cayene peper, enkele druppels citroensap, 1 eidooier, 10 gr boter in kleine blokjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2002
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 g tongfilets, 250 g kastanjechampignons, 2 eetlepels olijfolie, 1 sjalotje, fijngehakt, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels peterselie, 1 eetlepel kappertjes, zout, versgemalen zwarte peper, 100 ml kookroom, 50 g geraspte belegen kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.



"Lenguado con salsa de almendras", dit heel simpel maar lekker tonggerecht is een specialiteit van Galicie.

INGREDIENTEN

16 tongreepjes - 2,5 dl droge witte wijn - 200 gr geblancheerde amandelen in schijfjes - 1 scheut olijfolie - bloem - ma?zena - zout - koriander ter garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 g tongfilets, 250 g kastanjechampignons, 2 eetlepels olijfolie, 1 sjalotje, fijngehakt, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels peterselie, 1 eetlepel kappertjes, zout, versgemalen zwarte peper, 100 ml kookroom, 50 g geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-05-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bevat 254 caloriekn per portie

Vis is een waardevolle voeding, maar bevat verhoudingsgewijs weinig caloriekn. Bij een uitgebalanceerd voedingspatroon mag vis zeker niet op het menu ontbreken.

INGREDIENTEN

8 tongfilets (4 halve vissen), 4 eetl olijf- of zonnebloemolie, 1 knoflookteen uit de knijper, het sap van een 1/2 citroen, de geraspte schil van een 1/2 citroen, zout en zwarte peper uit de molen, een paar druppels Tabascosaus, 3 courgettes, 1 groene paprika, 1 eetl gehakte verse peterselie voor de garnering

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-06-1999
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.

SOGLIO CON SALSA DI POMODORO

INGREDIENTEN

8 tongfilets zout en peper 2 el olijfolie 2 teentjes knoflook uitgeperst 1 el fijngehakte peterselie 1 blik tomaten 2 el tomatenpuree.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met zalm-wijnsaus

INGREDIENTEN

8 tongfilets, 100 g gerookte zalm, 2,5 dl witte wijn, 2,5 dl visbouillon, 100 g koude boter, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Iets werk , maar een DELICATESSE!!!

INGREDIENTEN

-8 tongfilets (liefst vers maar eventueel uit de diepvries) - 2 eetlepels citroensap - 2 eetlepels ananassap uit blik - zout, peper - komkommer - 1 bosje dille - 250 g garnalen - 1 eetlepel boter - 1 ei -2 eetlepels paneermeel - 1 snuifje gemberpoeder en cayennepeper - 2 eetlepels olie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2000
  •  …
  •  20-30 min.

.

INGREDIENTEN

600 g tongfilets, 250 g kastanjechampignons, 2 eetlepels olijfolie, 1 sjalotje, fijngehakt, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels peterselie, 1 eetlepel kappertjes, zout, versgemalen zwarte peper, 100 ml kookroom, 50 g geraspte belegen kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2013
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 gram tongfilet - 300 gram prei - 1 bosuitje - 4 gedroogde abrikoosjes - 150 gram verse roomkaas - 1 eetlepel fijngehakte basilicum - zout en versgemalen peper - 1 1/2 dl droge witte wijn - 4 eetlepels creme fraiche - 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heel lekker recept,dat extra feestelijk wordt door het gebruik van Hollandse garnaaltjes!!

INGREDIENTEN

1citroen-8tongfilets(500gr)-selderijzout-versgemalen peper-1zakje Hollandaise saus-1dl. witte wijn-50gr.geraspte oude kaas-3el.slagroom-100gr.gepelde Hollandse garnalen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Voorgerechten die je op een slakkenbord bereid.

INGREDIENTEN

4 tongfilets a ? 75 g, zout, peper, 1 eetl. citroen, 2-3 sinaasappels, kruidenboter, 2 dl. witte wijn.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

N.v.t.

INGREDIENTEN

4 tongfilets peper en zout 4 plakjes rauwe ham 1 sinaasappel 2 e.l. boter 1 pakje roomculinair 1 mespunt kerrie poeder

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- 400 g tongfilets, , - grove mosterd, , - 1 dunne prei, , - 1/2 rode paprika, , - Becel voor Koken, Bakken en Braden, , - 1 dl witte wijn, , - 0.5 demi creme fraiche of slankroom, , - cocktailprikkers, - zout, peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten

INGREDIENTEN

8 tongfilets (eventueel uit de diepvries) - 2 eetlepels citroensap - 2 eetlepels ananassap uit blik - zout, peper - komkommer - 1 bosje dille - 250 g garnalen - 1 eetlepel boter - 1 ei 2 eetlepelspaneermeel - 1 snuifje gemberpoeder en cayennepeper - 2 eetlepels olie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2003
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 gr zalmfilet, 1 ei, 1,5 dl slagroom, , , , zout, peper, 8 tongfilets, 1 dl visbouillon (tablet), 1 dl witte wijn, 1 sjalotje, fijngehakt, 200 gr boter, 3 eidooiers, 1 eetlepel citroensap, cayennepeper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100 verse spinazie, 1/2 eetlepel boter, 1 bekertje creme fraiche (125 ml), 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, 100 gram gerookte zalm, 6 ton- of scholfilets, 1 dl droge witte wijn, 1 el cognac of vieux, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 gr zalmfilet, 1 ei, 1,5 dl slagroom, zout, peper, 8 tongfilets, 1 dl visbouillon (tablet), 1 dl witte wijn, 1 sjalotje, fijngehakt, 200 gr boter, 3 eidooiers, 1 eetlepel citroensap, cayennepeper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 citroen, 8 tongfilets (ca. 500 g), zout, versgemalen peper, 1 zakje Hollandaise saus, 1 dl. witte wijn, 50 g geraspte oude kaas, 3 eetl. slagroom, 100 g gepelde Hollandse garnalen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 slibtongetjes, knoflookpeper, olijfolie (gewoon en extra vierge), 12 langwerpige plakjes katenspek, 3 dl Verboden Vrucht, 150 g magere gerookte spekblokjes, 1 sjalotje gesnipperd, 1 teentje knoflook gesnipperd, 3 dl creme fraiche, 1,5 eetlepel grove mosterd, 75 g verse spinazie gewassen en zonder steeltjes, 1 courgette geschild, 1 grote dikke winterwortel geschild, 1/2 selderijknol geschild, 350 g groene tagliatelle, zout,peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 8 filets van tong. (ca 700 gram), - 2 middelgrote preien, schoongemaakt, - 1 eetlepel zeetzout (grof gemalen), - 4 witte peperkorrels (gekneusd), - 1/2 laurierblaadje (verkruimeld), - 4 peterseliestelen grof gesnipperd, - zout en witte peper uit de molen, - 2 eierdooiers, - 1 ei, - 2 theelepels citroensap, - 75 gram boter (zacht geroerd).,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-12-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Feestelijk recept, klassieker, net iets anders, door eigen aanpassingen.

INGREDIENTEN

Filets van 2 grote tongen, (afval meevragen), visbouillon ( gemaakt met court bouillon van Francine of Ducros) in Delhaize, 1 dl witte wijn, 400 gram ongepelde krakend verse garnalen, 125 gram champignons, 30 gram boter, 30 gram bloem, 1 eierdooier, 125 ml room (of minder naar keuze), 1 koffielepel tomatenpuree, Citroen, Vers gehakte peterselie, Peper van de molen en zout, Visjes of maantjes in bladerdeeg., , Groentetuiltje :, 1 wortel, 1 ui, takje selder, laurier, tijm., , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2013
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 Noordzeetongen, 1 kreeft (van 700 g), 20 g truffel, 10 dl visfumet, 15 g tomatenpuree, 1 ui, 1 wortel, 1 preiwit, 1 stengel groene selderij, 1 takje tijm, 0.5 takje peterselie, 1 blaadje laurier, 4 theelepels maiszetmeel, 1 dl room, 2 cl maderawijn, peper, zout, 2 eiwitten, 1 kruidentuiltje, 20 g boter (bakboter)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Door stomen blijft vis heel puur van smaak. Heerlijk samen met de champignonsaus.
Een prachtig "wit" bord.

INGREDIENTEN

1 sjalotje, 50 g oter, 2 dl droge witte wijn, 2 dl visouillon, 2,5 dl slagroom, zout, peper, 125 g kleine champignons, gehalveerd, 8 mooie tongfilets of andere stevige witvis zoals pangafilet of tilapiafilet (4 stuks in de lengte gehalveerd)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2012
  •  …
  •  30-60 min.

Heerlijk visgerecht.

INGREDIENTEN

4 tongfilets, 100 g verse stukjes zalm, 60 g boter, 1 el. bloem, = dl. droge, witte wijn, = tl. tomatenpuree, = dl. room, peper en zout., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 tongen (gefileerd), ½ courgette, 1 à 2 wortels, 1 raapje, 1 tomaat, Boter, Citroensap, Peper, Zout, Bieslook

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke visschotel

INGREDIENTEN

4 tongfilets, peper, zout, 100 gram zalmfilet, 100 gram roomkaas, 1 el. fijngehakte bieslook, ? l. visbouillon van tablet, 1 glas droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies