446 tajine recepten

Veraden stoofpot met eieren.

INGREDIENTEN

We maken uit het boek "Tajine", een stoofschotel. Tajine Kabab, Maghdour Bil Bayd, een Verraden stoofpot met eieren. Het is "Verraden" vlees, omdat het uit resten bestaat van wat voor een Kabab bestemd was., 4 ons hamlappen in vierkanten van 5 cm.1 tl.zout (het recept geeft 1 1/2 tl.)1 tl. paprikapoeder1 tl. komijnpoeder (het Djinten uit de Indonesische keuken1/2 tl. chilipoeder50 gr. margarine1 tl. bloem3 eierengehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-04-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een arabische stoofpot met groente en vlees. Heerlijk van smaak, gezond en slank!!! Naar het recept van mijn vriendin, die dit heerlijke gerecht aan mij heeft geintroduceerd.

INGREDIENTEN

Aardappelen, Kip, Doperwten, wortels, Courgette, olijven, Courgette, peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Groenten (kip, vlees, of vis) ragout

INGREDIENTEN

3 grote uien, 2 paprika's, 8 middelgrote aardappelen, 4 grote tomaten, 300 g lamsvlees (niet te vet), 4 soeplepels olie, 1 soeplepel, vetstof, 1/2 koffielepel kerrie, 1/2 koffielepel paprika, een snuifje tijm, een snuifje basilicum, een snuifje karwijzaad, een soeplepel gehakt bieslook, p & z.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-04-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Marokkaanse stoofschotel met kip, abrikozen en amandelen.

INGREDIENTEN

1 envelopje saffraan, 2 uien, 1 sinaasappel, 3 eetlepels olijfolie (2e persing), 4 kipfilets in blokjes, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, ? theelepel korianderpoeder, ? theelepel Djintan (Conimex), peper, zout, 2 dl Struik kippenbouillon, 200 gram abrikozen, 1 theelepel honing, 3 eetlepels fijngehakte peterselie, 100 gram amandelen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2001
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke kruidige groenten/vlees schotel.
Niet moeilijk, wel echt hartelijk.

INGREDIENTEN

Vlees(naar keuze: lams,kip, kwartels,duifjes,maar ik vind het het lekkerste met varkensribbetjes :-)),groenten zoals uien rode en groene paprika,zoete aardappel,sperziebonen,rode biet,courgette,aubergine,spruitjes!,wortel,raapjes,tomaten,pepers,olijven.maak je keuze of gebruik ze allemaal) kruiden: zout,paprika,pili pili of cayennepeper,coumin(gemalen komijnzaad of komijn),kosbor(een marrokaanse peterselie in iedere marokaanse winkel verkrijgbaar)eventueel safraan, olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stoofpot van vlees, aubergine en dadels

INGREDIENTEN

250 gram lamsvlees, 250 gram runderlappen, 1 middelgrote ui, 1 teen knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 2 middelgrote aubergines, 2 vleestomaten, 75 gram rozijnen, 75 gram dadels, 1/4 liter vleesbouillon (bouillonblokje), peper en zout naar smaak.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-03-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een van mijn lievelingsgerechten

INGREDIENTEN

600 gr kipfilet-125 gr gedroogde pruimen-kerriepoder-3 eetl.olijfolie-3 eetl.boter-1 ui-1 lookteentjt-6 dl.kippenbouillon-1 theel.saffraan-zout-peper pijpkaneel-5 eetl.vloeibare honing-geroosterde amandelschijfjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een pittig Hongaars gerecht.

INGREDIENTEN

400g vlees naar keuze (runds, kalfs, varkens, lams); 4 uien; 2 teentjes knoflook; 2 rode en 2 groene paprika's; 2 blikken tomaten; 8 tot 12 aardappelen; 1 theelepel paprikapoeder; 1 theelepel currypoeder; zout, peper, basilicum, tijm, pili-pili.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Marokkaans Groentestoof. Lekker recept van mijn marokkaanse buurman.

INGREDIENTEN

1 prei*2 uien*2 rode parika's*1 groene paprika*2 tomaten*250 gr. champignons*4 takjes koriander* 2 eetl.zonnebloemolie*1 tl kerrie*2 tl. oregano*1 tl.zout*1 tl paprikapoeder*? tl zwarte peper*1? dl.water

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2001
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Uit de Marokaanse keuken

INGREDIENTEN

1 kilo riblappen, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 4 tomaten, 2 venkelknollen, 300 gram doperwten, 3 eetlepels slaolie, 3 eetlepels olijfolie, enkele draadjes safraan, verse koriander, 1,5 theelepel gemberpoeder, zout, verse zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Kilo Schaap of Lamsvlees met been, 200 gram Sperciebonen, 1 courgette, 1 aubergine, 2 Meiraapjes,1 ui, 2 groene paprika`s, blik Kekererwten, 5 grote vleestomaten,1 bos koriander,3 teentjes knoflook, 1 el komijn, 1 el parikapoeder, 1 el gemberpoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kilo riblappen, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 4 tomaten, 2 venkelknollen, 300 gram doperwten, 3 eetlepels slaolie, 3 eetlepels olijfolie enkele draadjes safraan, verse koriander, 1,5 theelepel gemberpoeder, zout, verse zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* olijfolie * 300 gram hamlappen * pot sperciebonen * pot wortelen en doperwten * ca. 4 aardappelen * 3 rode pepers * 2 teentjes knoflook, fijngesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300 gr lamsvlees 200 gr runderlappen 2 eetl bloem 1 theel piment 50 gr gele rozijnen 2 middelgrote uien 2 teentjes knoflook 5 eetl olijf-of zonnebloemolie 2 kleine aubergines 2-3 vleestomaten 1 theel rozemarijnzaadjes 1 dl tomatensap 4 dl bouillon 100 gr verse dadels 300 gr snelkookrijst 1 theel versgemalen witte peper 1 theel zout blaadjes munt

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 envelopje saffraan 2 uien 1 sinaasappel 3 el olijfolie 4 kipfilets in blokjes 1 thl gemberpoeder 1 thl kaneelpoeder 1/2 thl korianderpoeder 1/2 thl Djintan peper, zout 2 dl Struik kippenbouillon 200 gr abrikozen 1 el honing 3 eetl fijngehakte peterselie 100 gr amandelen.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Stoofschotel met kip, abrikozen en amandelen

INGREDIENTEN

1 envelopje saffraan, 2 uien, 1 sinaasappel, 3 el olijfolie, 4 kipfilets in blokjes, 1 thl gemberpoeder, 1 thl kaneelpoeder, 1/2 thl korianderpoeder, 1/2 thl Djintan, peper, zout, 2 dl Struik kippenbouillon, 200 gr abrikozen, 1 el honing, 3 eetl fijngehakte peterselie, 100 gr amandelen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2001
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400g vlees naar keuze (runds, kalfs, varkens, lams); 4 uien; 2 teentjes knoflook; 2 rode en 2 groene paprika's; 2 blikken tomaten; 8 tot 12 aardappelen; 1 theelepel paprikapoeder; 1 theelepel currypoeder; zout, peper, basilicum, tijm, pili-pili.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* olijfolie, * 300 gram hamlappen, * pot sperciebonen, * pot wortelen en doperwten, * ca. 4 aardappelen, * 3 rode pepers, * 2 teentjes knoflook, fijngesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

HEERLIJK ZO'N MAROKAANSE LAMSVLEES SCHOTEL.ALS JE GEEN 'TAJINE'HEBT KAN EEN VUURVASTE SCHAAL UITKOMST BIEDEN.

INGREDIENTEN

650-750 g mager lamsvleesflinke mespunt kummel1 mespunt saffraanpoedermespunt gemberpoederpeper en zoutgeraspte schil van 1-2 citroenen50 g boter2 uien1 teentje knoflookbeetje water of bouillonca. 1 el citroensap25 g gepelde amandelen.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 prei*2 uien*2 rode parika's*1 groene paprika*2 tomaten*250 gr. champignons*4 takjes koriander* 2 eetl.zonnebloemolie*1 tl kerrie*2 tl. oregano*1 tl.zout*1 tl paprikapoeder*? tl zwarte peper*1? dl.water

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 envelopje saffraan, 2 uien, 1 sinaasappel, 3 eetlepels olijfolie (2e persing), 4 kipfilets in blokjes, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, ? theelepel korianderpoeder, ? theelepel Djintan (Conimex), peper, zout, 2 dl Struik kippenbouillon, 200 gram abrikozen, 1 theelepel honing, 3 eetlepels fijngehakte peterselie, 100 gram amandelen,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden.
Het staat ook zo gezellig op tafel.
Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.

INGREDIENTEN

Voor het gehakt:, 500 gram rundergehakt;, 1 ui, zeer fijngehakt, 8 takjes platte peterselie, fijngehakt;, 1 koffielepel gemberpoeder;, 1 1/2 koffielepel zwarte peper;, 1 mespuntje kaneelpoeder;, 2 eetlepels paneermeel;, zout naar smaak., , Voor de saus;, 1 fijngesneden ui;, 8 takjes fijngehakte verse koriander;, 2 fijngehakte tomaten;, 1 grote groene paprika in zeer kleine stukjes gesneden;, 1 eetlepel olijfolie;, 1 1/2 koffielepel zwarte peper;, 1 1/2 koffielepel gemberpoeder;, mespuntje saffraanpoeder;, zout naar smaak., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2008
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een zoetige Marokkaanse tajine. Heeft even tijd nodig om te stoven, maar is verder heel simpel en natuurlijk erg lekker :-)

INGREDIENTEN

, ca. 300 gram kipfilet, in stukken, een kleine gele paprika, in dikke repen, 150 gram gedroogde abrikozen, gehalveerd, 1 ui, in ringen, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, klein handjevol zwarte olijven, in ringen, kopje kippen- of groentebouillon, beetje maizena, scheutje olie, peper en zout naar smaak, klein handjevol amandelschaafsel,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2011
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.


Marokkaans: een stoofpotje van kip ; de smaak enorm ten goede, de diverse smaken krijgen in de Tajine alle tijd om goed op elkaar in te werken en ze worden in hun eigen kookvocht klaar gestoofd. Het resultaat is overheerlijke en vetarme gerechten. Voor 4 personen; bereidingstijd: 45 min.

INGREDIENTEN

4 kippenvleugeltjes, 4 kippenbouten, 8 eetlepels gesnipperde ui, 4 citroenen in schijfjes, sap van 1 citroen, 2 koffielepels gemalen koriander, 2 koffielepels geplette zwarte peperbollen, 2 koffielepels komijnzaadjes, 1 koffielepel saffraandraadjes, 1 koffielepel zout, 4 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels gehakte peterselie, 2 eetlepels gesnipperde knoflook, 2 eetlepels poedersuiker, 1/3 l water,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit Tunesische gerecht heeft helemaal niets te maken met een Marokkaanse tajine.
Die laatste wordt gemaakt in een aardewerken schaal met puntdeksel (de meesten van jullie wel bekend), maar de Tunesische tajine wordt bereid in een bakblik in de oven.
Het is een gerecht dat veel wordt gegeten in Algerije en Tunesie.

INGREDIENTEN

Twee flinke kipfilets, in zeer kleine stukjes gesneden;, 1 fijngehakte ui;, 2 zeer fijngehakte tenen knoflook;, 8 tot 10 eieren;, 150 gram geraspte kaas;, 6 puntjes "la vache qui rit" (of een ander merk)-smeerkaas;, zout, peper, kurkuma en evt. andere specerijen naar smaak;, 250 gram van een kleine pastasoort(kleine vlindermacaroni);, olijfolie;, een groene salade met olijven., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2008
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een oorspronkelijk recept uit marokko voor tajine met gehaktballetjes... hij was indrukwekkend, erg lekker en de bereiding is snel en eenvoudig.

INGREDIENTEN

750 g lamsgehakt (gebruik evt. rund), 2 uien, fijngesneden, 2 tenen knoflook, gehakt, 2 blikken gepelde tomaat, 1 kl gemalen komijn, 1 kl gemberpoeder, 1 kl paprika, 1/2 kl kaneel, 1 snufje saffraan, 1 bosje verse koriander, fijngehakt, 3 kl ras-el-hanout, 1(runder)bouillonblokje, 3 eieren, olijfolie, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2009
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk gerecht met groenten en vlees

INGREDIENTEN

700 gr magere riblappen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 tomaten, 3 el slaolie, 2 el olijfolie, 1 1/2 tl zwarte peper, 1 1/2 tl gemberpoeder, enkele draadjes saffraan, 2 1/2 el gehakte koriander, 2 venkelknollen ? 500 gram, 300 gr doperwten

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-04-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk kruidig Marokkaans gerecht

INGREDIENTEN

+/- 500 gram kip (drumsticks, vleugeltjes etc wat je maar lekker vind; pakje couscous; 1 courgette; 1 aubergine; 1 ui; 1 winterwortel, 2 a 3 aardappels; blikje kikkererwten; bosje verse koriander; +/- eetlepel Ras el Hanout( marokkaans kruidenmengsel, recept staat op mijn pagina); 2 boullionblokjes opgelost in ca. 4 dl water; 2 a 3 teentjes knoflook; zout en peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor marinade:, 4 of 5 teentjes knoflook (mag ook meer), half bosje koriander, half bosje peterselie, 1,5 theelepel paprika, 1,5 theelepel komijn, 1,5 theelepel peper, evt. hete peper of chilivlokken, zout, 1 eetlepel water, , Overige ingredienten:, 2 hele brasem of andere witvis, 3 of 4 tomaten, 4 aardappels

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2009
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tunesiers noemen dit een tajine-gerecht, omdat er eieren in worden gebruikt.
Niet te verwarren dus met de Marokkaanse Tajines die gestoofde kip, vlees of visgerechten zijn.
Dit gerecht is zeer eenvoudig te maken......

INGREDIENTEN

, 200 gram surimisticks (krabsticks) in kleine stukjes gesneden;, 100 gram gerookte zalm, in kleine stukjes gesneden;, 4 eieren, losgeklopt;, 200 ml creme fraiche;, 50 ml. volle melk;, 2 volle eetlepels maizena, aangelengd met 2 eetlepels koud water;, olijven;, beetje zout;, provencaalse kruiden naar smaak;, zwarte peper naar smaak., ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2008
  • Arabisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze heerlijke Tajine is per ongeluk tot stand gekomen toen ik een beetje aan het experimenteren was, het bleek een super gerecht te zijn! Ik maak dit gerecht vaak met witlof en courgette, maar een andere groenten kan ook!
Om te variëren is een toevoeging van kikkererwten, rozijnen of koriander erg smakelijk!
Probeer het ook eens met Merguez worstjes.
Het leuke is dat de basis altijd het zelfde blijft, maar steeds een andere groenten kan gebruiken.

INGREDIENTEN

* 4 kippedijen of Kipmedaillons, * 4 tomaten, * Groenten naar keuze (bv witlof, courgette of aubergine), * 2 uien, * Buisje rode saffraan, * Halve theelepel komijnpoeder, * knoflook teentje, * Pakje Conimex Saté Marinade, * Zoete Ketjap, * Olijfolie, * Eetlepel water., * Kippenbouillon, * Pakje couscous, * Zout en peper, , * Eventueel rozijnen, kikkerewten of koriander.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Schotel van gehaktballetjes in saus met spiegeleieren.

INGREDIENTEN

300 gram runder-of lamsgehakt, 3 takjes verse koriander, fijngehakt, 1 geraspte ui, 1 teentje knoglook, fijngeperst, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel paprikapoeder, 2 eetlepels (olijf)olie, 4 tomaten, gepeld en fijngesneden, 1 mespuntje saffraan, 2 a 3 eieren, zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Djej matisha mesla (marokkaans)

INGREDIENTEN

4 kipkarbo's, 3 el olijfolie, 3 gehakte sjalotten (groot), 1 kg soeptomaten (ontveld en gehakt), 1 tl zout, 1/2 tl peper, 1 tl gehakte gemberwortel, 1 tl kaneelpeoder, 1/2 tl safraanpoeder, 2 el honing, 2 el sesamzaad

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-1999
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tajine:
Oorspronkelijk is een tajine een stoofpot getrokken van vlees en beenderen, met veel olijfolie en weinig groenten. De tajines die wij nu in vele restaurants aantreffen , zijn stevige voedzame stoofpotten van vlees en groenten en/of gedroogd fruit. De tajine , zo wordt zowel de aardewerken schaal als de bereiding genoemd wordt steeds afgedekt met een typisch conisch deksel met een gaatje in bovenaan.

INGREDIENTEN

1 kilogram lamsvlees of kalkoen, 2 grote uien, 1 grote tomaat, 2 wortelen, 1 grote aardappel, vastkokend, 2 eetlepels olijfolie, ½ bos platte peterselie (Marokkaanse en Turkse winkels), 3 tl. Raz el Hanout, zout, peper, 12 gedroogde pruimen, 60 gram rozijnen, 12- 20 groene olijven.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-04-2012
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Verrukkelijke combinatie van kip met citroen, honing, pruimen en rozijnen.

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 8 drumsticks, 1 kaneelstokje, 3 grote vleestomaten, in blokjes gesneden, 450 ml kippenbouillon ( zelfgemaakt of tablet ), 125 gram geweekte pruimen, 2 eetlepels vloeibare honing, 3 cm verse gember, schillen en fijnraspen, 100 gram gele rozijnen, Saffraan gestampt en opgelost in 1 eetlepel heet water, Zout en peper, 2 eetlepels sesamzaadjes, in droge koekenpan geroosterd, om te garneren.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Tajine van lamsschenkel met gedroogde pruimen en amandelen

INGREDIENTEN

Voor het vlees :, 1,2 kg lamsschenkel, 5 fijngehakte teentjes knoflook, 1 koffielepel fijngehakte verse gember, witte peper, saffraan, 1 kaneelpijpje, olijfolie, Voor de gedroogde pruimen :, 100 g gedroogde pruimen, 2 el gepelde en fijngehakte amandelen, olijfolie, een klontje boter, 1 el suiker, 1 el honing, een snuifje kaneelpoeder, 1 el sesamzaad,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-10-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk Afrikaans gerecht met kip in combinatie met gedroogde vruchten en amandelen

INGREDIENTEN

2 uien/2 el arachideolie/1/2tl kaneel/ 1/2 tl safraanpeder/1 tl gemalen komijn/ 1/2 tl chilipoeder/1(scharrel)kip/2 el cognac/ 1 stukje gember(2cm)/3 teentjes knoflook/ versgemalen peper/200g gedroogde aprikozen/ 100g ontpitte dadels/2 el sesamzaad/50 g hele amandelen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-2005
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.


4 personen; bereidingstijd: 10 min. + 1 u kooktijd, mag enkele uren of de dag voordien

INGREDIENTEN

- 800 g lamsboutsneden (diepvriesvlees), - 200 g wortelschijfjes (diepvries), - 200 g peultjes (diepvries), - 1 grote ui, - 2 teentjes knoflook, - 4 dl gevogeltefond (bokaal), - 2 eetl. olijfolie, - 2 eetl. grof gesneden verse peterselie, - kruiden:, - 1 kaneelstokje, - 1 capsule saffraan, - 2 koffiel. komijn, - peper en zout, , Voor de couscous:, , - 300 g couscousmeel (Shiwa), - 4 dl bouillon (1 bouillonblokje voor pasta en rijst, opgelost in 4 dl heet water), - 2 eetl. olijfolie, - zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-01-2005
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

(6 personen)

INGREDIENTEN

750 gr schapenvlees of lamsbout, 2 tomaten, 1 grote ui, 4 el slaolie, 2 el olijfolie, safraanpoeder, safraan (draadjes), 1 tl gemberpoeder, zout en peper, 1 el peterselie, 1 el koriander, 1 courgette (ca 250 gr), 200 gr kleine okertjes (okra), zout en peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stoofpot
Het bereiden van een heerlijke stoofpot is van alle tijden en doet men in alle windrichtingen. Ooit gehoord van een Marokkaanse stoofpot? Wij niet, maar hij bestaat wel! De Marokkaanse tajine!

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, , 8 drumsticks, , 1 kaneelstokje, , 3 grote vleestomaten, in blokjes gesneden, , 450 ml kippenbouillon (zelfgemaakt of tablet), , 125 gram geweekte pruimen, , 2 eetlepels vloeibare honing, , 3 cm verse gember (schillen en fijnraspen), , 100 gram gele rozijnen, , saffraan, gestampt en opgelost in 1 eetlepel heet water, , zout en peper, , 2 eetlepels sesamzaadjes, in droge koekenpan geroosterd, om te garneren

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-07-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies