181 sucadelappen recepten

Sucadelapjes naar oma's recept (uit de romertopf).

INGREDIENTEN

4 sucadelappen, zout, peper, 1/2 winterwortel, 2 tomaten, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1.1/2 el boter, een paar takjes peterselie en/of bladselderij

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

4 sucadelappen, 40 gram boter, 1 grote ui, peper, zout, mosterd, 2,5 dl water, 1 zakje vleesjus naturel van unox.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op30-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Stooflappen met tutti frutti

INGREDIENTEN

700g sucadelappen, 1ui, 40g boter, zout, peper, 2 laurierblaadjes,2 kruidnagels,2 eetl azijn, 3dl appelsap, 1 zakje tutti frutti,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op24-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Sucadelappen die lekker mals zijn en heerlijk smaken bij allerlei groenten

INGREDIENTEN

4 sucadelappen, peper, zout, ketoembar, kerrie, hot curry poeder, 2 dl appelsap, 2 dl water, 2 theelepels sambal oelek, Maizena, 150 gram croma

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op05-01-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een ouderwets recept uit de overlevering,. Nog steeds overheerlijk.

INGREDIENTEN

* 1000 gram sucadelappen * 50 gram boter * 2 sjalotten in grove stukken * 50 gram mager rookspek in blokjes * 2 dl groentefond ( of bouillon ) * 1 el witte wijnazijn * 1 el grove mosterd * 2 laurierblaadjes * 2 kruidnagels * 2 plakjes friese kruidkoek * stukje foeli * 2 el Rinse appelstroop uit blik * peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op15-01-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Dit stoofpotje is zo lekker ,daar krijg je niet genoeg van.

INGREDIENTEN

1 kilo sucadelappen, paar laurier blaadjes, zaanse mosterd,goede rode wijn, bleekselderij, winterpeen ( ligt aan grote)2 a 3 uien knoflook goede runderfond roomboter en een beetje olie

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op07-01-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

2 el citroensap, 100 gr geraspte kokos, 500 gr sucadelappen, 1 el roerbakolie, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 2 el ketjap manis, 1 theelepel ketoembar, ? theelepel sambal trassi, ? theelepel laos,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-04-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Italiaans draadjesvlees voor een lekker zomers gevoel in de kouder wordende dagen...

INGREDIENTEN

600 gr sucadelappen, 2 el olijfolie, 50 gr boter, 2 uien (in partjes), 3 teentjes knoflook (in plakjes), 1 el Italiaanse kruiden (gedroogd), 2 laurierblaadjes, 1 dl Italiaanse rode wijn, 4 dl runderbouillon, 4 dl gezeefde tomaten (Passata, Grand`Italia), 1 tl paprikapoeder, 100 gr pitloze groene olijven, 1 blik witte reuzenbonen (uitgelekt), 2 el basilicum (fijngesneden), 2 el Parmezaanse kaas (geraspt)

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op30-10-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Sucadelappen anders met basilicumjus. Alleen al die geur in de keuken

INGREDIENTEN

4 sucadelappen, Plantje basilicum, teentje knoflook, 1 rode ui, 1 pakje jus maggi met tuinkruiden, croma

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-11-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

200 kcal per 100 gr vlees. Het recept is voor 1 sucadelap van 200 gr; je kan uiteraard voor meerdere dagen maken of invriezen.

INGREDIENTEN

1 sucadelap van ca. 200 gr, mosterd, 1 kleine ui, 15 gr margarine, 1,5 dl water, 1 laurierblad, 2 peperkorrels,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op04-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 sucadelappen a 200 gram, , 80 gram winterpeen geschild en in blokjes gesneden van 0,5cm bij 0,5 cm, , 80 gram ui ontdaan van schil en fijngesnipperd, , 80 gram knolselderij geschild en in blokjes gesneden van 0,5cm bij 0,5cm, , 60 gram prei in de lengte gehalveerd en fijngesneden, , 4 tomaten in vieren gesneden, , 100 gram katenspek (bij supermarkt verkrijgbaar) in kleine blokjes gesneden, , ½ teentje knoflook zeer fijn gesneden (absoluut niet persen), , 1 blaadje laurier, , 4 takje thijm, , 1 tak rozemarijn, , 150 gram roomboter, , scheutje olie, , 3 dl rode wijn (eenvoudig supermarkt), , 2 eetlepels grove mosterd, , 3 dl runderbouillon, , peper uit de molen, , zout naar smaak, , wat bloem om het vlees mee te braden., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op09-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een smakelijk vleesgerecht

INGREDIENTEN

5 eetl. olijfolie, 400 gr. sucadelappen, 4 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 2 stukjes foelie, 5 kruidnagelen, 5 dl. rode wijn, 8 worteltjes, 1 courgette,zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-07-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Deze week dit gerecht gemaakt om in te vriezen. Vaak wordt zon stoofpot na het opwarmen nog lekkerder. Ik vind het handig iets in voorraad te hebben als ik gasten krijg. Resultaat: lekkere zachte stukjes rundvlees in een verrukkelijke saus met groenten en kruiden. Verrukkelijke geur en smaak!

INGREDIENTEN

500 gr rundvlees (bijvoorbeeld riblappen of sucadelappen)-, 3 uien -, 2 teentjes knoflook -, 2 winterpenen (samen ongeveer 200 gram) -, 2 grote tomaten -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 1 eetlepel tomatenpuree -, 1 pot runderfond -, zout, peper -, ½ eetlepel oregano -, 2 laurierblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Limburgs stoofvlees, een Limburgse specialiteit!

INGREDIENTEN

Wat heeft u nodig :, , 600g sucadelappen, 1 eetlepel Limburgse mosterd, bv Gulpener fijne mosterd., Indien deze niet verkrijgbaar is, neem dan een, gewone Nederlandse mosterd., zout, versgemalen peper, 2 eetlepels boter, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels Provençaalse kruiden (Silvo), 3 blaadjes laurier, 4 plakken ontbijtkoek, 2 flesjes Trappistenbier (à 30cl), , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op27-01-2008
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Sinterklaas komt zeker een keer extra bij je langs als hij ruikt dat je dit gerecht op hebt staan! Pimenton wordt ook in chorizo gebruikt en ruikt en smaakt lekker pittig.

INGREDIENTEN

500 gram rib- of sucadelappen 4 el olijfolie 4 tenen knoflook 1 grote ui 1 dl water 1 1/2 dl rode wijn 1 blik tomatenblokjes 1 el Spaanse Pimenton de la Vera (te koop in Spanje maar, naar ik laatst ontdekte, ook bij de Bijenkorf in een mooi heilig blikje) Gebruik anders hete paprikapoeder 1 laurierblaadje 2 kruidnagels 2 maggiblokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op23-11-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Een heerlijke pittig romige curry van mals rundvlees barstensvol smaken. Leuk om in de vakantie nog te maken. Niet te moeilijk éénpansgerecht, het duurt even het stoven, maar dan heb je ook wat.

INGREDIENTEN

½ kilo sucadelappen of runderriblappen in blokjes gesneden, 3 teentjes knoflook (fijngeperst), Half bakje champignons in plakjes gesneden, 2 grote uien in ringen gesneden, 3 el olijfolie, 2 tl gemberpoeder of 2 cm verse gember (fijngeperst), 2 el sojasaus, 2 el garam masala, 1 tl chilipoeder, 1 tl komijn, 1 tl kurkuma, Sap van 1 limoen, 100 ml kokosmelk (blikje), 200 ml vleesbouillon, Snufje zwarte peper uit je molen, Zeezout, Handje gesnipperde verse koriander blaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Het is er weer de tijd voor want de herfst heeft zijn intrede gedaan. Het is puur kouder buiten, het is al vroeg donker en kon mooie sucade krijgen dus wat doe je dan? Dit is een vreselijk lekker draadjesvleesrecept met net een beetje extra. Dat komt de smaak van je vlees alleen maar ten goede en geeft een verrukkelijk smakende saus ! O ja en de volgende dag smaakt het nog veel lekkerder, maar je kunt het ook prima invriezen.

INGREDIENTEN

1 kilo runderriblappen of sucadelappen, 8 grote uien (in halve ringen gesneden), 125 g grote verse champignons (in plakjes), 100 g roomboter, 2 el olijfolie, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, bloem, 350 ml runderbouillon, 1 blikje tomatenpuree, 1 ½ el zongedroogde tomaten, 5 gekneusde jeneverbessen, Handje gekneusde kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 1 el suiker, Scheut witte wijn azijn

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-09-2012
  • Nederlands
  •  120 min. <
  • Eigen recept

We kregen gasten en ik wilde een stoofschotel die ik tevoren kon bereiden. Het recept ontstond tijdens het koken. Het werd heerlijk zacht rundvlees in een rode-wijn/paprikasaus met diverse paddestoelen. Extra lekker omdat hij al een dag tevoren gemaakt was.

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees (liefst sucadelappen) -, 3 grote uien -, 2 teentjes knoflook -, 4 eetlepels olie -, 4 eetlepels boter -, 1/2 liter rode wijn -, peper, zout -, 1 afgestreken eetlepel bloem -, 2 laurierblaadjes -, 1 eetlepel gedroogde tijm of takjes verse tijm -, 1 flinke eetlepel paprikapoeder (edelsüsz) -, 2 theelepels paprikapoeder (scherp) -, 1 eetlepel gedroogde paddenstoelen -, 1 paddenstoelenbouillontablet of runderbouillontablet, 250 gram gemengde paddenstoelen of kastanjechampignons -, paar druppels tabasco -, peterselie om te garneren

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op01-12-2009
  • Internationaal
  •  120 min. <

Een heerlijke hachee, ons familierecept, op 21 oktober 2011 100.000 keer bekeken.
Ik zie het als een monumentje voor mijn moeder. Ze zou het leuk hebben gevonden dat zoveel mensen van haar hachee genieten. Maak een flinke portie en vries de rest in. Eet smakelijk.

INGREDIENTEN

8 flinke uien, 2 kilo riblappen of sucadelappen in flinke dobbelstenen gesneden, boter, 2 bouillonblokjes, 2 goudrenetten in stukken gesneden, takje rozemarijn, 5 jeneverbessen, blikje tomatenpuree, flinke scheut rode wijn, 10 kruidnagelen, 4 blaadjes laurier, 2 takjes tijm, peper en zout, water

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op02-03-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Lekkere winterstoofpot waar je een vol(daan) gevoel van krijgt

INGREDIENTEN

350 gram sucadelappen,250 gram spekjes,250 gram champignons, 700 gram krieltjes, 1 winterpeen, zakje gemengde groenten, klein blikje mais,zakje kruidenmix voor goulash of stoofpotje, klein bekertje crème fraiche, 4 teentjes knoflook, mespuntje cayennepeper, water, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op29-09-2005
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <

De perfecte balans tussen zoet en pittig maakt dit gerecht tot een absolute aanrader!

INGREDIENTEN

750 gram riblappen of sucadelappen 2 el olie 1 flinke ui 5 dadels 5 bolletjes gember 4 tenen knoflook 1 klein blikje tomatenpuree 3 maggiblokjes 1 tl chilivlokken halve tl komijn halve tl kaneel 2 1/2 dl heet water peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op02-02-2006
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Druilerige zondag en geen zin om erop uit te gaan? Neem dan je tijd (ca 6,5-7 uur) om dit gerecht te maken.

Overheerlijk ouderwets stoofvlees dat uit elkaar valt in de pan en smelt in je mond. Draadjesvlees zoals je oma het maakte.

INGREDIENTEN

- ca 750 gram rundvlees, bv sucadelappen of kuitlappen (want het komt toch wel op), - peper en zout, - 125 gram boter of margarine, - 2 kruidnagels, - 2 laurierblaadjes, - evt. 1/2 blokje runderbouillon (niet bij gebruik ketjap in de saus), - 1 el azijn, - keuze uit donker bier, rode wijn of ketjap om saus aan te maken, - mosterd, - zo nodig ontbijtkoek om te binden

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op06-03-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

    ,
  • 2 middelgrote uien,
  • 1 teen knoflook,
  • olijfolie,
  • 2 afgestreken theelepels chilipoeder,
  • 1 verse rode spaanse peper, zonder zaadjes en fijngehakt,
  • 1 volle theelepel gemalen komijn,
  • zeezout en peper uit de molen,
  • 450 gram rundvlees, gehakt ( sucadelappen) of een goede kwaliteit rundergehakt.,
  • 200 gram zongedroogde tomaten, in olie,
  • 2 blikken tomaten van 400 gram,
  • 1/2 kaneelstokje,
  • 2 blikjes rode kidneybonen van 400 gram uitgelekt.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-08-2008
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Energie: 405 kcal
Eiwit: 33 g
Vet: 27 g
Koolhydraten: 8 g

INGREDIENTEN

500 g sucadelappen, op kamertemperatuur, 300 ml soepele, ronde Italiaanse rode wijn (bijv. Fontanafredda Briccotondo), 2 takjes rozemarijn, 2 uien, in halve ringen, 3 tenen knoflook, in dunne plakjes, 4 el olijfolie, 125 g magere spekreepjes (duopak 250 g), 2 stengels bleekselderij, in stukjes, 1 winterpeen, in plakjes, 1 blikje tomatenpuree (70 g)

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op12-01-2013
  •  …
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Omdat het wel herfst leek en het ook snel weer kouder gaat worden hadden we zin in wat stevigs. Ik heb dit vroeger, toen ik nog voer, ook elke week op zee gemaakt. Als de bemanning dan koud van het dek kwam na de visvangst opgeruimd te hebben stond er in elk geval een heerlijke maaltijd op tafel waar je snel weer warm van werd. Lekker dus als het straks weer wat kouder wordt. Voor mensen die een slowcooker hebben is dit een prachtig gerecht. Dit slanke gerecht zit ook bomvol vitamine en is dus gezond !

INGREDIENTEN

750 gr sucadelappen, 750 gr uien (in ringen), 2 rode paprika (in blokjes), ½ gele paprika (in blokjes), ½ groene paprika (in blokjes), 150 gr champignons (in plakjes), 2 teentjes knoflook (fijn), 1 el peterselie (gesnipperd), 1 tl kummel (karweizaad), 1 tl paprikapoeder, 4 el tomatenpuree, 1 ½ ltr runderbouillon (blokjes), Olijfolie, Room (scheutje), Zeezout, Zwarte peper uit de molen, Tabasco (paar druppels) voor meer pit (hoeft niet)

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op01-09-2012
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Algemene informatie over Piccalilly

Piccalilly is een tafelzuur. Het tafelzuur bestaat uit een geconserveerd mengsel van groenten.
De groenten bestaan meestal uit fijngesneden augurken, zilveruitjes en bloemkool.
Het conserveren wordt over het algemeen gedaan door een zuur te maken van azijn en mosterd en de groenten hierin in te leggen.
Het groentemengsel krijgt hierdoor een frisse smaak. Het mengsel heeft een felgele kleur.
Deze kleur wordt verkregen door toevoeging van kurkuma (geelwortel)

Piccalilly is kant-en-klaar verkrijgbaar in de supermarkt.
Het wordt meestal verkocht in glazen potten.
De potten zijn langere tijd houdbaar.
Is de pot eenmaal geopend, dan moet ze worden bewaard in de koelkast.
Zie voor de houdbaarheid de informatie op het etiket.

INGREDIENTEN

* 2 grote uien, * 500 gram Sucadelappen, * beetje kerrie, zout en peper, * 2 eetlepels Piccalilly, * 2 eetlepels mosterd, * 2 deciliter water, * ½ pakje tomato frito, * mespuntje ve-tsin (optie ) , * teentje knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een echt familierecept van een vriendin.

`Ik smolt als kind als mam ragout had gemaakt. Dit was het lekkerste wat ze kon makenEn mijn favoriete herfst en winter maaltijd.`

Krijg nu al zin in de herfst! Hierbij het recept.

INGREDIENTEN

3 grote sucadelappen (of 6 kleine), Cajunkruiden, Boter, Water

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op26-09-2013
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Lekkere pittige stoofpot van rundvlees!!!

INGREDIENTEN

600gr.rundvlees (sucadelappen), 30gr.bloem, scheut olijfolie, 2 grote uien, 3 tenen knoflook,1/2 theel.tijm, 2 laurierblaadjes, 1 flesje zwaar bier, mosterd, zout en peper., 1 bruine boterham.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op04-07-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Stoofschotel met rundvlees en o.a. appel en rozijnen. Omdat je het meeste werk ruim van tevoren kan doen is het geschikt als je gasten te eten krijgt. Als je bezoek er is hoef je niet lang meer in de keuken te staan.

INGREDIENTEN

7 ons hacheevlees, sucadelappen, 3 uien, 2 a 3 goudreinetten, zilveruitjes, tijm, rundbouillon, boter, zout en peper, rozijnen, aardappel(puree),

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op01-12-2003
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een super smakelijk herfstgerecht.

INGREDIENTEN

1 pond sucadelappen; zout, peper, 75 gr. margarine; 2 grote rode uien; bloem; halve liter donker bier; takjes peterselie, selderij en wat tijm, blaadje laurier; 1 eetlepel wijnazijn; een eetlepel suiker; 1 snee bruin brood zonder korst; flink wat mosterd

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-10-2006
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Dit gerecht doet me denken aan frankrijk, heerlijk.
Krijg dan altijd het vakantie gevoel

INGREDIENTEN

500gr. sucadelappen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 250gr. champignons, 150gr. sperciebonen, 1 winterwortel, 1 blikje mais (240gr.), 200 gr. krieltjes, 1 zakje Knor mix voor stoofpotje, 2 eetlepels peterselie, boter of olijfolie. Ik gebruik altijd olijfolie. sperciebonen en wortel in stukken., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op23-03-2006
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Lekker romertopfgerecht

INGREDIENTEN

500 gr. runderpoulet of in stukken gesneden, sucadelappen, 250 gr. uien in ringen gesneden, 1,5 eetl. tarwebloem, 50 gr. boter, 1 rode paprika en 1 groene of gele paprika, 2 tomaten, 2,5 dl. runderbouillon, 1 theel. paprika poeder, 1 klein rood pepertje (naar smaak),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2001
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke soep volgens Hongaars recept. Zeer belangrijk is de kwaliteit van de paprikapoeder, ik heb deze uit Hongarije meegenomen en dat maakt echt het verschil. Maar je kan ook in een goede Toko kijken, deze hebben veel keus in kwaliteit.

INGREDIENTEN

350 gr. sucadelappen (in blokjes gesneden), 3 el. paprikapoeder, 1,5 ltr. water, 2 runderbouillon tabletten, 1 ui (fijgesneden), 2 rode paprika (in kleine blokjes), 4 aardappels (vastkokers in blokjes), 1/2 spaanse peper, 125gr. vetspek, 1 bl. tomaten stukjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2008
  • Hongaars
  •  60-120 min.

Heerlijke stoofschotel met mals rundvlees

INGREDIENTEN

1 zakje ossenstaartsoep (voor 1 liter soep), 2 grote uien, 500 gr. sucadelappen, klein flesje rode wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op08-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Frans stoofpotje, maak het een dag van tevoren want de volgende dag is het nog lekkerder!

INGREDIENTEN

500 gram sucadelappen, 50 gram margarine, 1 grof gesneden ui, zout en peper, 1 mespuntje tijm, 1 takje peterselie, 1 knoflookteentje, uitgeperst, 150 ml runderbouillon, 150 ml rode wijn, 100 gram kleine champignons, schoongeborsteld, 50 gram zilveruitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op07-04-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Is ook bekend onder de naam, touwtjesvlees en plukvlees.

INGREDIENTEN

Riblappen of sucadelappen (1 1/2 kg), bakboter (bv Croma), mosterd, peper en zout, water, bouillonblokje, kruidnagels 3 a 4, laurierblad 3 a 4, Ui, winterpeen (eventueel), ketchup of tomatenpuree, ontbijtkoek

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op09-11-2009
  • Nederlands
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 kg Sucadelappen in blokken, zout,peper, 100 gram boter, 2 uien gesnipperd, 2 el scherpe mosterd, 1 flesje donker belgisch bier, 1 el honing, 1 el wijnazijn, tijm, 2 kruidnagels 1 laurierblaadje.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op29-10-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Ouderwets lekkere hutspot.

INGREDIENTEN

1 kilo winterwortelen, 750 uien, 1 kilo sucadelappen, 1,5 kilo aardappelen, Zwarte peper, Bouillonblokjes, 2 Kruidenbuiltjes, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op24-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Een stoofschotel die heerlijk in de herfst past. Harde wind, regen, guur en dan de geur en smaak van deze lekkere schotel.. Smullen gegarandeerd!

INGREDIENTEN

50 gr boter, 750 gr sucadelappen, 1 zakje hacheekruiden, 150 gr gerookte spekblokjes, 4 uien (in halve ringen), 2 teentjes knoflook (in plakjes), 1 winterwortel (in plakjes), 300 gr paddestoelenmix (schoongemaakt en in stukjes gesneden of gescheurd), 1 pot runderfond, 2 dl rode wijn, 2 el rode wijnazijn, 1 kaneelstokje, 1 steranijs, 1 blaadje foelie, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 4 jeneverbessen (gekneusd), 2 takjes tijm, 2 plakjes ontbijtkoek (in blokjes)

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op21-09-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Lekkere stoofpot voor als je niet weet hoeveel er komen eten.De rest kun je invriezen voor een gemakkelijke dag of onverwachte gasten.

INGREDIENTEN

2 kilo sucadelappen of ander rundvlees,2 kilo uien, /- 250 gr.boter,peper en zout,azijn naar smaak,eventueel wat juspoeder en of ketjap.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies