Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

25 stoofpotjes recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Ik ben op zoek naar stoofpotjes, met lamsvlees en/of rundvlees, maak niet uit wat er voor de rest in gaat.

INGREDIENTEN

Maakt niks uit

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk pittige stoofpot.

INGREDIENTEN

750-1000 gram riblappen,ik neem zelf altijd sucadelapjes,zout,cayennepeper, 1a2 uien, 2paprika's,4-6 teentjes knoflook, 150 gram chorizo of salami in blokjes,4 tomaten, olijfolie, laurierblad,eetlepel tijm vers of diepvries,2 dl sherry als je dit niet hebt neem ik marsala,1/2 liter bouillon van tablet, olijven zonder pit.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Als het richting herfst loopt krijg ik altijd weer ontzettend veel trek in stoofpotjes en stamppotten. Toch vind ik het ook weer moeilijk om de zomerse gerechten vaarwel te zeggen. Deze stamppot is dus een goed compromis, waar zomer en herfst elkaar ontmoeten. En niet alleen een goed compromis maar ook een lekker Doordat je de kool met de andere ingrediënten samen wokt krijg je een lekkerder geheel dan wanneer je de kool met de aardappelen kookt. Je kunt ook de gestampte aardappelen weglaten en het gewoon als groente gerecht serveren.'  

INGREDIENTEN

1 ½ kg kruimige aardappelen, 1 kleine spitskool, 250 gram Pancetta (of ander spek in reepjes), 2 rode uien, 1 potje zongedroogde tomaatjes, 3 el rode pesto, 2 teentjes knoflook, 1 runderbouillontablet, peper en zout naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2014
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.

Voor de liefhebbers van kruiden hier het recept van ras el hanout Ras El Hanout is een typisch marokkaanse kruidenmengeling en het betekent letterlijk "het beste van de winkel". Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar soms worden er wel 50 in verwerkt. Het wordt vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt en is te verkrijgen in de meeste Belgische grootwarenhuizen of marokkaanse winkels. Welke kruiden en in welke hoeveelheid worden gebruikt is onder de kruidenwinkels een zorgvuldig bewaard geheim. Het mengen wordt als een kunst beschouwd. Ras El Hanout is lekker bij stoofpotjes, gevogelte, vlees, wild, rijst en couscous. Indien je het zelf wenst te maken is hier een recept:

INGREDIENTEN

1.25 theelepel zwarte peper korrels, - 1 theelepel gemberpoeder, - 1 theelepel komijnzaad, - 1 theelepel korianderzaad, - 1 theelepel gemalen kaneel, - 0.25 theelepel geraspte nootmuskaat, - 0.25 theelepel kardemomzaad, - 0.25 theelepel paprikapoeder, - 0.25 theelepel gemalen kurkuma, - 0.25 theelepel zout, - 0.25 theelepel gemalen piment, - 4 kruidnagels,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-12-2007
  • Marokkaans
  •  10-20 min.

Heerlijke tapenade die je niet alleen kunt gebruiken op een toastje of stokbrood, maar ook heerlijk is op hardgekookt ei, in de pasta, risotto, gehakt, stoofpotjes, slasausjes etc. Dus...maken! Het recept is van Lyndsay Bekouw.

INGREDIENTEN

2 rode pepertjes - 3 teentjes knoflook - 250 gr groene olijven - 2 theelepels cognac - wat citroensap - 6 gedroogde tomaten - wat gedroogde oregano - plm.1 1/2 dl olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2004
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Een van de lekkerste stoofpotjes ooit die wij gegeten hebben, was bij Francesco, een collega en vriend van Erwin (Delarosa). Vanavond weer eens gegeten, hij had het voor ons uitgeschreven voor dat ie terugging naar Puebla, een prachtige stad in Mexico. Hier het recept ervoor, geniet ervan!

INGREDIENTEN

Klontje boter en scheut olijfolie, 4 schoongemaakte kipfilets (vet en peesjes verwijderd), 2 rode uien in kleine blokjes, 6 gepureerde teentjes knoflook, 2 jalapenopepers in blokjes, 4 grote rijpe vleestomaten in blokjes, 1 groene paprika in blokjes, 1 el komijnpoeder of fijngewreven komijnzaadjes, 1 el korianderpoeder of fijngewreven korianderzaadjes, 1 el pimenton of gerookt paprikapoeder, 1 el gezeefde bloem, 1/2 liter sterke, ingekookte kippenbouillon, Fijngesneden koriander en bladpeterselie, , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-03-2016
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke fris en fruitige salade maar dan wel met de ingrediënten die bij het najaar passen. Muskaatdruiven, elstar, sinaasappels, walnoten en natuurlijk witte kool zijn er op dit moment in overvloed en al deze ingrediënten zijn prima geschikt om deze lekkere frisse side-salade mee te maken. Een bijgerecht dat zich goed laat combineren met allerlei vlees, vis, en gevogelte gerechten die ook passen bij deze tijd van het jaar, zoals, stoofpotjes, ovenschotels en allerlei wildgerechten. Zelfs bij een fondue, gourmet of op een buffet misstaat deze salade niet.

INGREDIENTEN

, salade, - 500 gram witte kool, - 1 grote appel (bij voorkeur elstar), - 1 sinaasappel, - een trosje witte (muskaat)druiven, - handvol walnoten, - 1 sjalot, dressing, - 2 el mayonaise, - 2 el yoghurt, - 2 el witte wijn azijn, - 2 tl mosterd, - 2 tl suiker, - peper & zout,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2013
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  10-20 min.

Dat is pas democratie : elke gast zijn eigen ovenschoteltje !

INGREDIENTEN

Voor de rozemarijnsaus : 1 wortel * 1 tak witte selder * 1 ui * boter * 1 el tomatenpuree * 1 el bloem * 1 dl rode wijn * 1 l bruine fond * tijm en laurier * 1/2 tl gehakte rozemarijn, Voor de stoofpotjes : 4 stukken bladerdeeg van ongeveer 16 cm doorsnede * 1 ei * 4 wortelen * 4 rapen * 80 g kleine uitjes * 8 kleine aardappelen (nicola) * 600 g kalkoenfilet * 100 g gerookte spekreepjes * boter * peper en zout * 1 tl paprikapoeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-10-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.

De herfst is hét seizoen van de pruttelende stoofpotjes. Is het ouderwetse recept van je grootmoeder inmiddels wel aan vervanging toe? Zet dan dit stoofpotje eens op het menu. Smullen maar!

INGREDIENTEN

1 chorizoworst, 1 ui, 1 laurierblad, 2 teentjes knoflook, 1 bol mozzarella, 4 kopjes kippenbouillon, 1 handje basilicum, 2 el tomatenpuree, 200 gram pasta (naar keuze), 1 blik gesneden tomaten, 100 gram ricotta, 1 tl oregano, 1 tl venkelzaad, 1 rode peper, Zwarte peper, Zeezout, Half kopje Parmezaanse kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2013
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Iedereen wel bekend van vakantie in Griekenland of van het Griekse restaurant. Daar heb ik het tenminste ook gegeten. Nu eindelijk zelf eens gemaakt. Een leuke afwisseling op al die heerlijke stoofpotjes. Heel erg simpel om zelf te maken. Ik heb er Griekse gebakken aardappelen en een Griekse salade bij gegeten.

INGREDIENTEN

- 1 kg runderriblappen, - 15 sjalotten, - 6 tenen knoflook, - 1 blik tomatenpuree (140 gram) of 1 blik tomaten blokjes (of beide), - 250 ml rode wijn, - 500 ml runderbouillon, - 1 el rode wijnazijn, - 2 blaadjes laurier, - 1 kaneelstokje, - 1 takje rozemarijn, - peper en zout, - olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-03-2017
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

De pannetjes staan al een hele tijd achterin de kast. De paprikas wachten op een experiment. Dus aan de gang

INGREDIENTEN

 70g zalm met vel per persoon,  paprikacoulis,  3 plakken chorizo,  peper en zout, beetje citroensap,, Voor de Paprikacoulis:, 3 groene puntpaprika`s, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 el paprikapesto, 2 ons gesneden andijvie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-09-2010
  • Vis Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Niet alle stoofpotjes staan uren op het vuur, dit Bretonse stoofpotje is in 40 min. klaar, wel is er een wachttijd van een half uur.

INGREDIENTEN

4 draadjes saffraan, 2 rode paprika's, 2 el olie, 2 el boter, 2 fijngesneden uien, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, 3 vleestomaten, ontveld in stukjes, 3 dl droge cider (of droge witte wijn), 1/2 visbouillontablet, verkruimeld, 600 g gemengde visfilet (kabeljauw, wijzing, mul of schol) in grove stukken, 200 g ongepelde gekookte garnalen, zout, versgemalen peper, 3 el fijngesneden peterselie, Pain de Campagne.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vorige week was ik weer eens op de Indonesische toer. We kregen veel eters en die lekkere Indonesische stoofpotjes kun je goed voorbereiden. Wat recepten van Deonart gebruikt, maar ook nog wat gesurfd op internet waar ik deze heerlijke stoofschotel vandaan haalde. Een lekker stoofpotje voor mensen die niet van "heet" houden. En een heerlijk recept ook voor je slowcooker.

INGREDIENTEN

500 gr. sucadelappen, 4 uien middelgroot, gepeld en grof gesnipperd, 1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd, stukje djahe (gemberwortel), geschild in kleine stukjes, 2 eetlepels ketjap manis, sap van een halve citroen, mespunt kruidnagelpoeder (in het recept worden 2 kruidnagels genoemd, ik vind poeder gemakkelijker), peper, zout (niet teveel want de ketjap is ook zout), 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat, 60 gr. roomboter, 1 vleesbouillontablet, 2 dl. water, 1 afgestreken eetlepel donerbruine basterdsuiker

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-05-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht hebben we voor het eerst in Bulgarije gegeten. Hier werden pannetjes met bijbehorende schotels gebruikt. Ipv in de oven werd in de schotel spiritus gegooid en aangestoken .Hierdoor werd het gerecht gegaard.

INGREDIENTEN

-1.2 kg aardappelen, -rode en groene paprika, -3 rode uien, -1 teentje knoflook, -kerriepoeder, -3 kipfilet, -zout en peper, -olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Leuk geserveerd in kleine pannetjes (verkreigbaar Xenox). De gestoofde aardappels vormen de perfecte mix met dit bijzondere stukje vlees.

INGREDIENTEN

600 gr nieuwe aardappels, 500 gr trostomaten, 2 teentjes knoflook, Olijfolie, Peper, 2 mespuntjes Provençaalse kruiden, 1 blokje kippenbouillon, 600 gr varkenshaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-05-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Het is nu echt lente en we eten nu anders. Als kip liefhebber geen zware stoofpotjes meer, maar iets lichts en verfrissenders. Ooit vond ik deze, min of meer een fris eenpansgerecht bomvol smaak uit de Italiaanse keuken. De saus heb ik verbouwd en die is nu nog lekkerder. Er is ook een Griekse versie, maar die lijkt hier niet op. Echt niet moeilijk te maken, in 30 minuten klaar en je hebt een pan bomvol frisse smaken op tafel staan! ;9

INGREDIENTEN

4 flinke kipkarbonades met bot en vel, 1 el extra vierge olijfolie, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, vers gemalen zwarte peper, zeezout, 2 el roomboter, kwart glas droge witte wijn, 2 el frisse kappertjes (potje), sap van een citroen, 1 citroen, in plakjes gesneden, bosje peterselie ter garnering, Optioneel: scheutje kookroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een klassieker uit de Bourgondische keuken. Deze eieren in wijnsaus met spekjes moet u proeven. Een echt streekgerecht, geserveerd in ministoofpotjes.

INGREDIENTEN

50 cl rode wijn, 3 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 50 gr boter, 150 gr gerookte spekblokjes, 25 gr bloem, zout en peper, 4 plakken boerenbrood, 45 minuten,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 gram Tutti Frutti, - 1 theelepel bindmiddel aardappelzetmeel of maizena, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Tutti frutti is een mengsel van gedroogde abrikozen, pruimen, peren en perzik. Spoel ze goed af voor gebruik, want gedroogde vruchten hebben vaak een zwavelbehandeling gehad. De vruchten moeten voor gebruik ca. 7 uur weken in ruim water en daarna stoof je ze in 10-30 minuten gaar. Na het weken wegen 100 g gedroogde vruchten ongeveer 300 gram., ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Grieks Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Eens iets anders voor bij een feestmaaltijd als bijgerecht. Heerlijk gewoon, en iedereen zal het lusten , een aanrader. Voordeel : je kan het eventueel van tevoren maken.

INGREDIENTEN

2 zoete aardappelen (voor grote eters, de hoeveelheden verdubbelen), Boter, peper, zout, verse peterselie, Niet echt nodig : 1 grote ui, ½ theelepel balsamicoazijn ; als garnituur.,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2008
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Koffie

  •  …
  •  
  • Geplaatst op21-12-2003
  •  
  •  

NIET ALLE STOOFSCHOTELS HOEVEN UREN OP HET VUUR TE STAAN.HET STOVEN VAN VIS GAAT BIJVOORBEELD SUPER SNEL.TER INSPIRATIE:DIT VERRUKKELIJK STOOFPOTJE UIT DE BRETONSE VISSERSKEUKEN.

INGREDIENTEN

4 draadjes saffraan2 rode paprika's2 el olie2 el boter1 ui,fijngesneden3 teentjes knoflook,fijngesneden2 vleestoomaten ontveld,in stukjes3 dl droge cider1/2 visbouillontablet,verkruimeld600 g gemengde visfilet(kabeljauw,wijting,mul of schol)in grove stukken200 g ongepelde noorse garnalenzout en peper3 el fijngesneden peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ik ben gek op stoofpotjes. Laatst heb ik dit recept voor het eerst klaargemaakt en het was een groot succes! Mijn kinderen zijn er helemaal gek op! Een vriendin tipte mij over deze site: sucadelappen bereiden

INGREDIENTEN

600 tot 800 gram sucadelappen, 100 gram katenspek, 100 tot 150 gram roomboter, 1 gesnipperde ui, 80 gram knolselderij, 60 gram prei, 80 gram winterpeen, 4 tomaten, 4 takjes tijm, 3 dl bouillon, 1 laurier blaadje, 1 flinke lepel mosterd, 1 teentje knoflook, 3 dl rode wijn, 1 takje rozemarijn, olijfolie, paar gram peper, beetje zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-11-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit zalige stoofpotje is een smakelijke no-nonsens schotel. Een superlekkere portie gezonde kost waar de portefeuille blij van wordt. Alles kan op voorhand worden gemaakt,je hoeft het enkel te verwarmen en de rest van de avond zit je bij je gasten

INGREDIENTEN

2 kippenbillen (Grote eters of kleine kippenbillen? Reken dan een gerust eentje per persoon!), 2 kippenborstfilets, 2 el olijfolie, boter, 1 ui, 2 teentjes look, 2 el paprikapoeder, 1 el bloem, 250 ml kippenbouillon, 2 rode paprika, 4 tomaten, 100 ml zure room, Peper & zout, 4 el verse platte peterselie, fijngesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-04-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1,5kg filet van kip, 2.5kg gehakt varkens rund of kip, 8 blikken redkidney beans met chilli, 7blikken tomatenblokjes, 3 paprika s drie kleuren, 3ajuinen, 2 vleesboulion en 1 groenteb, chillipoeder curypoeder en zout, 3blikjes mais

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-06-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk recept, vol met groenten

INGREDIENTEN

- 500 gr vastkokende aardappels, - 2 winterwortels, - 1 aubergine, - 1 rode ui, - 1 teentje knoflook, - 100 gr zwarte olijven, - 4 eetlepels olijfolie classico, - 1 theelepel harissa, - 1 theelepel komijnpoeder, - 1 theelepel kurkuma, - 2 gr saffraan, - 2/12 dl groentenbouillon, - gehakte bladpeterselie of koriander om te garneren,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2005
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top