16 stoofpotjes recepten

Ik ben op zoek naar stoofpotjes, met lamsvlees en/of rundvlees, maak niet uit wat er voor de rest in gaat.

INGREDIENTEN

Maakt niks uit

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk pittige stoofpot.

INGREDIENTEN

750-1000 gram riblappen,ik neem zelf altijd sucadelapjes,zout,cayennepeper, 1a2 uien, 2paprika's,4-6 teentjes knoflook, 150 gram chorizo of salami in blokjes,4 tomaten, olijfolie, laurierblad,eetlepel tijm vers of diepvries,2 dl sherry als je dit niet hebt neem ik marsala,1/2 liter bouillon van tablet, olijven zonder pit.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.



Dat is pas democratie : elke gast zijn eigen ovenschoteltje !

INGREDIENTEN

Voor de rozemarijnsaus : 1 wortel * 1 tak witte selder * 1 ui * boter * 1 el tomatenpuree * 1 el bloem * 1 dl rode wijn * 1 l bruine fond * tijm en laurier * 1/2 tl gehakte rozemarijn, Voor de stoofpotjes : 4 stukken bladerdeeg van ongeveer 16 cm doorsnede * 1 ei * 4 wortelen * 4 rapen * 80 g kleine uitjes * 8 kleine aardappelen (nicola) * 600 g kalkoenfilet * 100 g gerookte spekreepjes * boter * peper en zout * 1 tl paprikapoeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-10-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

De pannetjes staan al een hele tijd achterin de kast. De paprikas wachten op een experiment. Dus aan de gang

INGREDIENTEN

 70g zalm met vel per persoon,  paprikacoulis,  3 plakken chorizo,  peper en zout, beetje citroensap,, Voor de Paprikacoulis:, 3 groene puntpaprika`s, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 el paprikapesto, 2 ons gesneden andijvie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-09-2010
  • Vis Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht hebben we voor het eerst in Bulgarije gegeten. Hier werden pannetjes met bijbehorende schotels gebruikt. Ipv in de oven werd in de schotel spiritus gegooid en aangestoken .Hierdoor werd het gerecht gegaard.

INGREDIENTEN

-1.2 kg aardappelen, -rode en groene paprika, -3 rode uien, -1 teentje knoflook, -kerriepoeder, -3 kipfilet, -zout en peper, -olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Omdat het momenteel bessentijd is en de bessen met dit weer zo snel rijpen, moest ik weer iets bedenken om weer wat bessen te verwerken.
2 struiken in mijn tuin hangen vol met deze rode sappige parels die erom schreeuwen om geplukt te worden.
Mijn emmertje vol plukkende bedacht ik dat ik wel eens jam kon maken. Lekker en zo gebeurd.
Omdat ik zelf niet van zo`n zoete jam houd heb ik deze variant gemaakt.
Fruitig en zeer fris niet alleen door minder suiker te gebruiken maar zeker ook door de toevoeging van citroensap.

Zorg ervoor dat de potten die je gebruikt goed schoon zijn door ze met heet water of in de vaatwasser te wassen.

INGREDIENTEN

- 1250 gram rode bessen, - 500 gram (van Gilse) Geleisuiker speciaal (speciaal voor het maken van minder zoete jam), - 1 citroen (sap)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Leuk geserveerd in kleine pannetjes (verkreigbaar Xenox). De gestoofde aardappels vormen de perfecte mix met dit bijzondere stukje vlees.

INGREDIENTEN

600 gr nieuwe aardappels, 500 gr trostomaten, 2 teentjes knoflook, Olijfolie, Peper, 2 mespuntjes Provençaalse kruiden, 1 blokje kippenbouillon, 600 gr varkenshaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-05-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Stoofpeertje zijn heerlijk als bijgerecht bij herfst- en wintergerechten, maar niet alleen als bijgerecht komen ze goed tot hun recht. Ook als toetje, als onderdeel van een nagerecht zijn ze goed te combineren. Normaal maak ik ze altijd met rode wijn of port een enkele keer zelf gewoon in glühwein. Deze keer heb ik ze ter afwisseling eens een keer in witte wijn gemaakt.
Het zoete van de wijn met de suiker en het frisse van de citroen zijn zeer smaakvol, tel daarbij het kruidige van de kaneel, de kruidnagels en de steranijs bij op en je krijgt een mengeling van heerlijke smaakjes bij elkaar.

INGREDIENTEN

- 1 kg stoofpeertjes (8 tot 10 stuks), - 1 citroen (sap), - 1 fles zoete witte wijn (bv. Spätlese), - 150 gram suiker, - 1 kaneelstokje, - 1 steranijs, - 2 kruidnagels,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2013
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een klassieker uit de Bourgondische keuken. Deze eieren in wijnsaus met spekjes moet u proeven. Een echt streekgerecht, geserveerd in ministoofpotjes.

INGREDIENTEN

50 cl rode wijn, 3 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 50 gr boter, 150 gr gerookte spekblokjes, 25 gr bloem, zout en peper, 4 plakken boerenbrood, 45 minuten,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 gram Tutti Frutti, - 1 theelepel bindmiddel aardappelzetmeel of maizena, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Tutti frutti is een mengsel van gedroogde abrikozen, pruimen, peren en perzik. Spoel ze goed af voor gebruik, want gedroogde vruchten hebben vaak een zwavelbehandeling gehad. De vruchten moeten voor gebruik ca. 7 uur weken in ruim water en daarna stoof je ze in 10-30 minuten gaar. Na het weken wegen 100 g gedroogde vruchten ongeveer 300 gram., ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Grieks Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Eens iets anders voor bij een feestmaaltijd als bijgerecht.
Heerlijk gewoon, en iedereen zal het lusten , een aanrader.
Voordeel : je kan het eventueel van tevoren maken.

INGREDIENTEN

2 zoete aardappelen (voor grote eters, de hoeveelheden verdubbelen), Boter, peper, zout, verse peterselie, Niet echt nodig : 1 grote ui, ½ theelepel balsamicoazijn ; als garnituur.,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2008
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Koffie

  •  …
  •  
  • Geplaatst op21-12-2003
  •  
  •  

Wijnstoofpeertjes met creme de cassis

INGREDIENTEN

2 kilo roodkokende stoofperen (Saint Remy), 1/2 liter droge witte wijn, 1 dl creme de cassis, 100 gram suiker, 3 kruidnagels, 1/2 theelepel koekkruiden (speculaaskruiden), 2 theelepels citroenrasp (of sap), 1 kaneelstokje, 2 eetlepels aardappelmeel (afgestreken), 2 takjes groen munt

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

NIET ALLE STOOFSCHOTELS HOEVEN UREN OP HET VUUR TE STAAN.HET STOVEN VAN VIS GAAT BIJVOORBEELD SUPER SNEL.TER INSPIRATIE:DIT VERRUKKELIJK STOOFPOTJE UIT DE BRETONSE VISSERSKEUKEN.

INGREDIENTEN

4 draadjes saffraan2 rode paprika's2 el olie2 el boter1 ui,fijngesneden3 teentjes knoflook,fijngesneden2 vleestoomaten ontveld,in stukjes3 dl droge cider1/2 visbouillontablet,verkruimeld600 g gemengde visfilet(kabeljauw,wijting,mul of schol)in grove stukken200 g ongepelde noorse garnalenzout en peper3 el fijngesneden peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1,5kg filet van kip, 2.5kg gehakt varkens rund of kip, 8 blikken redkidney beans met chilli, 7blikken tomatenblokjes, 3 paprika s drie kleuren, 3ajuinen, 2 vleesboulion en 1 groenteb, chillipoeder curypoeder en zout, 3blikjes mais

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-06-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk recept, vol met groenten

INGREDIENTEN

- 500 gr vastkokende aardappels, - 2 winterwortels, - 1 aubergine, - 1 rode ui, - 1 teentje knoflook, - 100 gr zwarte olijven, - 4 eetlepels olijfolie classico, - 1 theelepel harissa, - 1 theelepel komijnpoeder, - 1 theelepel kurkuma, - 2 gr saffraan, - 2/12 dl groentenbouillon, - gehakte bladpeterselie of koriander om te garneren,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2005
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies