1.227 stoofpot recepten

  • Eigen recept

Dit recept is van de slager. Het is wel wat veel voorbereidend werk (maar als je een keukenmachine hebt gaat het sneller), maar het is werkelijk een perfect recept. alles klopt en het is gewoon smullen. Ik heb het zondag gemaakt en bij ons waren er alleen maar complimenten. En het heerlijke aan dit recept: je kunt er alles bij eten. aardappels- rijst - pasta, wat je maar lekker vindt. ik heb er gekookte aardappels bij gedaan.

INGREDIENTEN

600 gr. magere varkenslappen, in blokjes; 100 gram chorizo, in hele kleine blokjes; zout en peper; 1 El. bloem; 2 El. (olijf)olie; 2 uien, fijn gesnipperd; 2 teentjes knoflook, fijn gehakt; 500 gr. niet te grote trostomaten, in kleine stukjes (ik heb die van de aldi genomen en die waren perfect); mespuntje safraandraadjes; 100 ml (1 dl) droge sherry of droge witte wijn; 2 rode paprika`s, in smalle reepjes; 250 - 300 ml. kippenbouillon van 1 kipbouillontablet.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een heerlijk geurig stoofpotje.
Lekker met de koude dagen die eraan komen.

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld grof gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (manis), 1 theel. sambal(of naar smaak), 1-2 eetl tomatenpuree, 1 scheutje wijnazijn, 1 theel. bruine suiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-09-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk Turks gerecht

INGREDIENTEN

800gr rundvlees,, zout, peper, 1 kopje olijfolie (ca 1dl ), 2 teentjes knoflook, 1 tl zout, 1 spaanse peper(zonder pitjes)( Ik laat de pitjes zitten lekker pittig), 1 el marjolein, 1 el geraspte citroenschil, 1 tl gemalen komijn, 2 uien, 6-8 tomaten of blik tomatenblokjes, 2,5 dl vleesbouillon, 1 takje basilicum,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2006
  • Turks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

800 gram rundvlees, 30 gram boter, 1,5 teentje knoflook, 2 uien, 1 eetlepel (Olijf)olie, 2 winterpenen, 1 appel, 3 tomaten, 1 flesje (bok)bier, 1 prei, 2 theelepels honing, 1 theelepel appelstroop, 1 snufje peper, 1 takje tijm, 1 takje Rozemarijn, 1 snufje Kruidnagel

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-10-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk!!!

INGREDIENTEN

400 gr rundvlees, 100 gr dobbelsteentjes spek, 2 uien, 2 gehakte knoflookteentjes, 100 ml rode wijn, 400 gr tomatenblokjes, 2 theelepels gedroogde tijm, 1 winterwortel, 150 gr preiringen, 2 eetlepels gehakte peterselie, 150 gram gesneden champignons, 700 gram voorgekookte krielaardappelen en een zakje Knor mix voor stoofpot.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Na het marineren alleen nog maar 1? uur stoven. Verder geen omkijken meer naar.

INGREDIENTEN

6 eetl. olijfolie; 8 eetl. azijn; 8 eetl. tomaten ketchup; 8 eetlepels ketjap; 2 mespuntjes sambal; 2 mespuntjes brandal; 2 teentjes knoflook; 1 zakje nassikruiden; 2 eetlepels pindakaas; ? bakje champignons; peper en zout; 1 kg. varkenspoulet.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Runderstoofpotje Boeuf Bourgignon

INGREDIENTEN

3,2 kg runderlappen (dikkerib of zo)van 3 cm dik, 6 ons sjalotten gepeld (beslist geen gewone uien, 3 bakjes champignons (750 gr), 3 blaadjes laurier, 3 e.l. tijm (liefst verse), 450 gr. mager gerookt spek (procureurspek of zo) in blokjes, 6 tenen knoflook, zout, zwarte peper uit de molen, 6 afgestreken e.l. bloem, 2 bossen peterselie fijngeknipt (alleen het blad) 3 flessen rode wijn (Bourgogne is het lekkerst), 3 glazen geconcentreerde runderbouillon,200 gr boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-02-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Weer zo'n heerlijk (winters) ouderwets potje waar je je vingers bij aflikt

INGREDIENTEN

400 gr. magere runderlappen, 50 gr. boter, 2 flinke uien, zout, zwarte peper, nootmuskaat, 1 eetl. paprikapoeder, 200 gr. champignons, 2 eetl. bloem, 1 (klein) blikje tomatenpuree, 4 stevige aardappelen, 4 tomaten, 2,5 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Eerlijke stoofpot die ik op tafel zet met aardappelen, brood of rijst. Zonder veel poespas en het smaakt altijd heerlijk.

INGREDIENTEN

Rest rundvlees, 5 grote uien, 5 grote tomaten,2 tenen knoflook,1 prei,wat bruine suiker, stukje verse gember, snuf djinten, 1 laulierblad en wat bruine suiker.1 witte boterham en wat bindmiddel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2003
  •  
  •  30-60 min.

Een heerlijke stoofpot, door mijn moeder bedacht, waarvan je alleen al door de geur blij wordt.

INGREDIENTEN

300 gr. magere speklapjes, 1 rookworst,50 gr. boter, 300 gr. prei, 1 knolselderij, 400 gr. zuurkool, een bosje selderie, 1 kg. vastkokende aardappels, 1 flinke lepel kerrie, zout en peper, en een kopje jus.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Recept voor (op de camping) in Spanje, Italie of Zuid-Frankrijk met streekingedienten!

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet, 2 grote uien, 4 teentjes knoflook, 30 tot 40 gevulde groene olijven(wat je lekker vindt), 3 dl medium dry sherry, 2 theel. (verse) tijm, 4 eetl. fijngehakte peterselie, zout en peper, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Stoofpot van stooflappen, aardappels, wortels en uien. Gestoofd in bruin bier. Pas goed bij winters weer.

INGREDIENTEN

, 800g Stooflappen, 1kg Kruimige aardappelen, 4 grote Rode uien, 500g bospeen, 3 flesjes Leffe Bruin (33cl), 3 grote tenen knoflook, 4 laurier blaadjes, 1 theelepel foelie, 2 theelepels zout, 2 theelepels vers gemalen peper, 1 theelepel ketoembar (korianderzaad), 2 blokjes runderbouillon,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2012
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

600 gr. varkenslappen, 4 uien, 150 gr. champignons, 4 tomaten, 200 gr. doperwten, 30 gr. boter, zout, peper, paprikapoeder, bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

* Son-of-a-bitch stew *
Hoewel er een groot meningsverschil bestaat over de ingredienten die deze stoofpot bevat, is er een ingredient dat alle koks als onmisbaar beschouwen. Dat is darm - volgens een oud gezegde: 'Een hoerenjong hoeft geen hersens en geen hart te hebben en kan toch een hoerenjongen zijn. Maar als hij geen darmen heeft, is hij geen hoerenjong.' De koks van Texasser foeragewagens eisen deze stoofpot op als hun bijdrage in de reeks van beroemde gerechten. Ook cowboys en koks op prairienederzettingen zijn lyrisch over de onvergetelijke smaak van dit gerecht.

INGREDIENTEN

900 g rundvlees (rib- of borststuk), 1 ossenstaart in stukken, 450 g pens, 1 runderhart, 1 tong, 225 g rundertestikels, 450 g zwezerik, 450 g kalfs- of lamsnieren, 225 g lever, 450 g kalfshersenen, 675 g darmen (van een nuchter kalf), 300 g runderniervet, 3 of meer gedroogde rode chilipepers (gehakt), 1 tl oreganoblaadjes, 1 tl salieblaadjes, 2 el zout, 1/2 tl vers gemalen peper, De rundertestikels en de lever kunnen eventueel weggelaten worden.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Even iets anders met Boerenkool.

INGREDIENTEN

1 pak boerenkool450g diepvries2el olie250gr speklapjes300gr provencaalse runderreepjes700gr aardappelschijfjes1dl rode wijn1 vleesbouillontablet2 winterwortels.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker stoofpotje voor het begin van de koude periode

INGREDIENTEN

600 gr.ruderbraadlappen minimaal,zout,vers gemalen peper,bloem vor het bestrooien,3 el boter, 3 sjalotjes,3 bl.laurier,200 ml rode wijn,2 goudreinetten, 2 sinasappelen,2 el.appelsiroop.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Van alle restjes die nog in de koelkast liggen met een zakjes stoofpotjesmix een lekker gevulde saus bij rijst of gebakken aardappeltjes.

INGREDIENTEN

Zakje mix voor stoofpotje. en wat ik in huis had: een half pakjes spekjes, 2 karbonaadjes, 2 uien, een halve paprika, broccoli, zongedroogde tomaatjes in olie, een half bakje champignons, provencaalse kruiden, 10 groene olijven zonder pit, knoflookpoeder, een flinke scheut wijn.r

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-08-2005
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekker nu de herfst er weer aan komt.

INGREDIENTEN

1 1/2 pond runderlappen,3 uien,boter,50 gr.spekreepjes,zout,peper,2 t.knoflook,bloem,2 flesjes leffe bier,bouillonblok,tijm,laurier.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekker voor een luie dag

INGREDIENTEN

1 el olie, 4 worstjes in dikke schijfjes, 1 gesnipperde ui, 4 aardappels in grove stukken, 200 gr. diepvries erwtjes, 300 ml hete kippenbouillon, blik tomaten, 1 el Worcestershire saus, klein blik witte bonen in tomatensaus, peper, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere mix paddestoelen en soyascheuten

INGREDIENTEN

Oesterzwammen, 500g champignons, eender welke andere paddestoelen soort, 1 groene en 1 rode paprika, 3 tomaten, ongeveer 250 g soyascheuten, een half glaasje rode wijn, ongeveer 150 ml room, kruiden naar eigen smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

5 kilo sudderlappen, 2,5 kilo soepgroenten, 1 kilo champignons, 2,5 kilo uien ringen, 4 eetlepels jus poeder, 3 eetlepels knoflook poeder, z,p, laulierblad,kruidnagel,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Klein stoofpotje, makkelijk te maken in een grote pan

INGREDIENTEN

250 gram kalfslapjes, 1 paprika, 1 ui, 1 klein blikje spercieboontjes, champignons, rode wijn, provencaalse kruiden, peper, beetje ketjap

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bourgondische stoofpot

INGREDIENTEN

1 bosje lente-uitjes, 3 winterwortels (ca. 600 gr), 250 gr champignons, 40 gr boter, 100 gr ontbijtspek, in blokjes, ca. 700 gr runderpoulet, zout,peper, 1-2 eetlepels mosterd, 1 flesje pils (3 dl), 1 appel (b.v. Cox orange), 2 volle eetlepes maizena, 1/8 ltr slagroom, 3 eetlepes gesnipperde peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een makkelijk eenpansgerecht met maar 370 kcal

INGREDIENTEN

100gr kipfilet portie doperwtjes portie worteltjes ui champions 3 gekookte aardappels peper zout boter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Stoofpot met champions

INGREDIENTEN

400 g rundvlees, 50 g roomboter, 2 flinke uien,zout, peper,nootmuskaat, 1 eetlepel paprikapoeder,200g champions,2 eetlepels bloem, 1 blikje tomatenpuree,4grote aardappelen, 4 tomaten.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit is een recept wat we ooit uit de Telegraaf hebben gevist en dat
kwam van de vrouw van HAns Wiegel Jacqueline ingezonden door "
"avv2noor"

INGREDIENTEN

1 kilo goed doorregen rundvlees en snijdt dat in blokken, 10 charlotten, 3 ons spekblokjes, 3 winterwortelen in plakjes, 3 preien in ringen, 2 grote uien grof gesneden, 4 tenen knoflook, 1 fles goede rode wijn, 3 eetlepels cognac, peper korrels, laurierbladen, runder bouillion blokken, p/z, bloem, boter/olijf olie, peterselie stelen,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2002
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Portugees recept via via gekregen al vele jaren terug, is vooral in wintermaanden favoriet

INGREDIENTEN

500 magere runderlappen, 200 gram mager spekblokjes, 1 theel. knoflook, 1 el olie, 200 gr worteltjes, 2,5 el tomatenpuree, 2 dl rode wijn, zout en peper naar smaak, 1 ui, 500 gram aardappelen in blokjes, 1 blik sperciebonen of 200 gram verse sperciebonen,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-08-2000
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gram rundvlees., 50 gram spekreepjes., 1 rode paprika., 1 winterwortel., 5 stengels bleekselderij., 3 bosuitjes., 1 ui., 150 gram champignons., 1 theel. knoflookpasta., 2 eetl. bakboter., 2 x 0,25 l. water., 1 zakje mix voor stoofpotje (Knorr)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-04-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 kilo riblappen in flinke dobbelstenen, 250 gr rookspek in dobbelsteentjes, 500 gr aardappelen, in stukken, 500 gr uien grof gesneden, 6 tenen knoflook, 1 x doorgesneden, 500 gr kastanjechampignons, schoon en droog, 1 liter runderbouillon, 250 gr boter, scheutje olijfolie, peper, zout en paprikapoeder,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  •  
  •  0-10 min.

1755kj/418kcal.30gr e.11gr v.49gr kh.

INGREDIENTEN

150gr magere runderlappen:15gr margarine:1ui:1eetl mosterd:1eetl azijn:1theel bruine suiker:1laurierblad:2kruidnagelen:2dl bouillon:peper en zout:400gr krielaardappelen:1winterwortel:250gr groene kool.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofpot met kalfsvlees, aardappelen en uien

INGREDIENTEN

750 g in niet al te kleine blokjes gesneden magere kalfslappen., zout,peper., ? dl olijfolie of 75 g boter., 2 schoongemaakte en kleingesneden uien., 1 uitgeperst teentje knoflook., 2 dl bouillon., 1 eetlepel tomatenpuree., 1 laulierblad., 750 g geschilde en in blokjes gesneden aardappelen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-06-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke zoete stoofpot met bier

INGREDIENTEN

Sap van 2 sinasappelen, gember, kaneel, laurierblaadjes, tijm, italiaanse kruiden, 4 runderlappen, wortel, prei, champignons, donkerbier, bleekselderij, tauge

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-02-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijke stoofpot die het uitstekend doet op een koude herfst/winter dag.

INGREDIENTEN

Restje jus, 1 pond speklapjes in kleine stukjes, 2 runder rookworstjes in plakjes, 1 pond zuurkool, 1 kilo prei, 1 knolselderij, 1 kilo aardappelen in plakjes, zout/peper/kerrie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk gerecht, ook voor de hard werkende kok, want je kunt het de avond van tevoren maken. Je hoeft het dan op de dag zelf alleen even op te warmen en dat scheelt een hoop geren als je gasten hebt.

INGREDIENTEN

Scheutje olijfolie, , 400 gram sudderlappen, , 1 grote ui, , 125 gram gerookte spekblokjes, , Flinke scheut rode wijn, , Scheutje Angostura, , Scheutje tabasco, , 2 laurierblaadjes, , Tijm, rozemarijn en andere kruiden, , Teentje knoflook, , 1 eetlepel zure uitjes, , Bakje (gemengde) paddestoelen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-03-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hazenstoofpot met Rode wijn chorizo en olijven

INGREDIENTEN

4 hazenachterbouten, zout, peper, 1 th.l. tijm, 4 dl rode wijn, 2 uien, 3 kruidnagels, 1 rode paprika, 2 teentjes knoflook, 125 gr. chorizoworst, 4 eetlepels olijfolie, 1 blikje tomatenpuree (70gr), 2 eetl. bloem, 1 pot wildfond 380 ml AH).1 potje groene olijven met piment en amandelen (140 gr Carbonell).2 eetl.maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-11-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 pond uien, 1 pond tomaten, 1 prei, 1 1/2 theelepel sambal (of meer), 1 eetlepel azijn, peper, zout, tomaten ketchup, 1 pond kipfile? of gehakt of hamlappen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 braadlappen, zout, versgemalen peper, bloem voor bestrooien, 3 sjalotjes, 3 blaadjes laurier, 200 ml rode wijn, 2 goudrenetten, 2 sinaasappels, 2 el appelstroop, 3 el boter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Simple maar heerlijk eenpans gerecht.

INGREDIENTEN

Kalfs vlees, een paar aardappelen, 3 a 4 uien, een paar teentjes knoflook, 3 a 4 tomaten, iets water, vegeta, kruiden naar keus, vloeibaar bak product, olijf olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2003
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zomerstoofpotje met fruit

INGREDIENTEN

500 gram rose kalfsriblappen, peper, 1 teentje knoflook, 1 blik halve perzikken (420 gram), 50 gram boter, 2 eetlepels olie, 150 gram grof gesneden soepgroenten, 2 dl droge witte wijn, zout, 2 stevige appels, 4 kiwi's, 1 theelepel thijm

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een snelklaar eenpansgerecht op basis van bruine bonen.

INGREDIENTEN

250 gram (rund)gehakt, 250 gram varkensvlees in stukjes, 1 grote pot of blik bruine bonen, 1 grote ui, 1 blik gepelde tomaten, 1 blik ananasschijven of stukjes in sap, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 flinke eetlepel mosterd, zout en peper, eventueel beschuitkruim,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-07-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies