9.707 spinazie recepten

  • Top 100

Een verrassende combinatie, gemakkelijk te bereiden.

INGREDIENTEN

400-500 g pipe rigate ( pasta ) of tagliatelle of spaghetti., 3 kipfilets, olijfolie, 1 pak spinazie á la crème ( à 500 gr/ diepvries ), 1 pakje Boursin roomkaas Ail & Fines Herbes 150 gr ( of boursin cuisinne )., 1 bakje kastanje champignons, 50 gr pijnboompitten, licht geroosterd, 6 - 7 zongedroogde tomaten., peper & zout naar smaak, eventueel extra knoflook/ui en pepers naar smaak !!

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld.

INGREDIENTEN

350 gram rundergehakt, 1 blikje tomatenblokjes, 1 verkruimelde vleesbouillontablet, 2 theelepels suiker, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 blaadje laurier, 450 gram diepvries bladspinazie (ontdooid) of 750 gram verse spinazie even voorgekookt en heel goed uitgelekt, 2 eieren (los geklopt), 2 eetlepels paneermeel, peper, zout, nootmuskaat, 1 zakje mozzarella (uitgelekt en in kleine stukjes gesneden), 1 pak lasagne bladen (hoeveelheid afhankelijk van de schaal), 100 gram geraspte belegen geraspte kaas, 3 dl melk, 70 gram boter, 70 gram bloem, peper, zout, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Top 100

Een makkelijke ovenschotel die door mijn gasten als heerlijk wordt betiteld.

INGREDIENTEN

450 gram diepvries spinazie, 450 gram aardappelschijfjes( voorgekookt ), 100 gram magere spekreepjes, 1 flinke ui, 3 teentjes knoflook, 2 dl. room cullinair, 3 eieren, 2 gekookte eieren,100 gram geraspte jonge kaas, scheutje olijfolie, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Top 100

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden

INGREDIENTEN

100 gr gerookte zalm, klein handje spinazieblaadjes, half pakje Boursin beetjes bieslook fijngeknipt., 2 el creme fraiche

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Heerlijk met verse basilicum, gehakt, zongedroogde tomaatjes, kaas en olijven.
Heerlijk om het is eens uit te proberen.

INGREDIENTEN

25 gr boter, 25 gr bloem, 350 ml melk, 12 lasagnebladen, snufje nootmuskaat, 1 el olijfolie, 1 ui, gehakt, 3 teentjes knoflook, 1 zal losse spinazieblaadjes (bonduel) of, wat ik doe: LEKKER ZELF EVEN MAKEN., 8 zongedroogde tomaatjes op olie, in stukjes, 100 gr zwarte olijven, zonde pit in stukjes, 250 gr ricotta, 3 el basilicum, 150 gr geraspte kaas, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
  • Top 100
INGREDIENTEN

4 tortilla`s, 500 g diepvries bladspinazie, 2 el zwarte olijven zonder pit, 150 g feta, 1 el olijfolie, 1 el honing, 1 el paprikapoeder, versgemalen peper, zout, 2 el pijnboompitten

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2009
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Top 100
INGREDIENTEN

400 gram spinazie / 50 gram pipe rigate (geribbelde pijpmacaroni) / 1 rundertartaartje van 80 gram / stukje ui / 1 teentje knoflook / zout / peper / basilicum / 50 gram (grot) champignons / 1 vleestomaat / 1 eetlepel geraspte 20+ kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
  • Top 100
INGREDIENTEN

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk, zout en versgemalen peper, 4 teentjes knoflook, 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman), 2 eetl. limoensap of citroensap, 3 eetl. roerbakolie of wokolie, 600 g panklare spinazie, 2 eetl. gembersiroop

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines!
Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft!

INGREDIENTEN

- 2 mooie, ongepaneerde, varkensschnitzels, - 1 pakje gezeefde tomaten of 1 blikje tomatenblokjes, net hoe grof/fijn je de saus wilt hebben, - 1 grote courgette, - 1 zak verse spinazie, - 2 grote of 4 kleine teentjes knoflook, - 1 grote of 2 kleine sjalotjes, - 1 bol mozzarella, - flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas of oude Pecorino, - een handje vol verse basilicum, - gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak (genoeg om het bovenste laagje in je ovenschotel te vormen)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Als je van risotto houd is dit een heerlijk recept

INGREDIENTEN

400 gr (risotto) rijst, 1 liter water, 2 visbouillonblokjes, 600 gr verse spinazie, 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes), 200 gram gerookte zalm (in reepjes), 1 uitje (gesnipperd), olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heel erg gemakkelijk. Een goede manier om mijn kinderen aan de spinazie te krijgen! En ik gebruik altijd wat overgebleven tomaten die niet vers genoeg meer zijn voor in de salade.

INGREDIENTEN

Pasta (welke je wilt) - hoeveelheid afh van eters, Zak gewassen spinazie (supermarkt), 2 grotere of 4 kleinere tomaten, Knoflook (naar smaak), Wat zout en peper, Naar keuze: spekjes of blokjes ham, of niets, Olijfolie, Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dit recept is zo lekker, het is uit mijn allereerste Engels kookboek van Mary Berry en een van de favoriete recepten als mijn kinderen/gasten komen eten. De ovenschotel die ik maak gaat altijd leeg! Probeer het eens uit bij een etentje, de gasten moeten natuurlijk wel van spinazie houden!
De foto is een foto uit het blad en volgende keer plaats ik een eigen foto. Een groot gedeelte kun je al een dag van te voren maken.

INGREDIENTEN

1 kilo mager gehakt., 1 blik gepelde tomaten (of tomatenblokjes), 1 klein blikje tomatenpuree., 2 (of meer) uitgeperste teentjes knoflook., 1 flinke theelepel suiker., 150 ml runderbouillon (eventueel van blokje)., 1½ theelepel zout en versgemalen peper, Voor de spinazie en kaas vulling:, ± 600 gram diepvries spinazie (deelblokjes zijn makkelijk) of verse spinazie (± 900 g)., Klontje boter., 50 gram verse broodkruimels (of paneermeel)., 2 à 3 eieren., ±175 gram Mozzarella kaas (dun gesneden, Ik neem gewoon twee bolletjes en ik gebruik Buffel Mozzarella die heeft veel meer smaak)., 50 gram oude of pittig belegen kaas (geraspt) OF 25 g Parmezaanse kaas., Wat gehakte peterselie ( genoeg om over de ovenschotel te strooien).

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Engels
  •  60-120 min.

Dit was het recept van Claudiaprinsesopdeerwt.Ze heeft haar recept verwijderd,dus zet ik deze er weer even op.Vond 'm zalig.

INGREDIENTEN

*3-4 plakjes bladerdeeg *(bijna een heel)pak deelblokjes spinazie *1/2 bakje roomkaas met kruiden *1 ui *4 plakken rauwe ham *100 gr brie *3 eieren *scheutje slagroom *3 teentjes knoflook *geraspte kaas *zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Als je je aan het recept houdt kost het je slechts 200 calorieen!!!

INGREDIENTEN

1 ui, 2 knoflookteentjes, 100 gr. champignons, 4 kerstomaten, 200 gr. spinazie (vers of diepvries), 2 el geraspte kaas, 1 snuifje nootmuskaat, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke vegetarische wrap met spinazie

INGREDIENTEN

> 2 grote tortilla wraps, > 300 gram verse spinazie, > 100 gram (kastanje) champignons, > 75 gram knoflook olijven, > 4 zongedroogde tomaatjes (niet op olie), > handje pijnboompitjes, > 150 gram (zakje) geraspte pizza kaas (mozzarella), > zout, > (cayenne) peper, > teentje knoflook / mespunt knoflookpasta, > olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bomvol omega 3-vetzuren en natuurlijk erg lekker.

INGREDIENTEN

* 1 eetl olijfolie, * 1 medium ui,gehakt, * 1 teen knoflook,geperst, * 1 kg verse,gehakte spinazie, * 0.5 theel versgemalen zwarte peper, * 0.5 theel zout, * 250 g gekookte zilvervliesrijst, * 2 theel geraspte citroenschil, * 50 g geraspte oude Cheddar kaas, * 125 g gehakte walnoten, * 1 mooie zalmfilet,ongeveer 450 g,zonder vel.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

EEN ZEER SMAKELIJKE VEGETARISCHE LASAGNE!!

INGREDIENTEN

450 g spinazie,gekookt en uitgelekt nootmuskaat zout en peper 2 el yoghurt 3 teentjes knoflook,gepeld en uitgeperst 1 eierdooier 200 g feta 225 g lasagnebladen voor de saus; 1,5 dl yoghurt 1ei 3 el parmezaanse kaas 3 tomaten,gewassen en in plakjes gesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze heerlijke pasta kregen we voorgeschoteld door een vriendin tijdens onze leesclubavond. Heerlijk! Meteen het recept gemaakt. Het viel ook erg in de smaak bij ons 8-jarige nichtje Eva.
Zonder spek ook een heerlijk vegetatisch recept. In december 2012 gemaakt zonder champignons, ook lekker!

INGREDIENTEN

400 gram penne of strikjes pasta - 1 kleine ui of sjalotje - 2 teentjes knoflook - 150 gram gerookte spekreepjes - 300 gram spinazie a la creme liefst deelblokjes - 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met kruiden - 150 gram champignons - peper, zout - eventueel wat sambal voor de liefhebbers

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

800 g. aardappels geschild (binten), Boter, klontje, 100 g. Ontbijtspek in plakken, 2 eieren, 500 g. verse spinazie, 1 blik John West Rode Zalm uitgelekt, Nootmuskaat, Peper & Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

EGA Dieet recept

INGREDIENTEN

80 gr. ongekookte tagliatelle, 270 gr. zalmmoot, 450 gr. diepvries spinazie (geen ala créme), 250 gr. uien, 1 bakje Paturain light, scheutje melk, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2009
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit gerecht heb ik een keer gegeten in het restaurant "Hans en Grietje" op de Brink in Deventer. Het ziet er super mooi uit, smaakt overheerlijk, en is vrij eenvoudig te maken.

INGREDIENTEN

Genoeg spinazie voor 2 personen, 1 aubergine, 1 buffelmozzarella, gedroogde tomaatjes, handje vol alpha-alpha, 3 eetlepels pijnboompitten, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2003
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

750 g spinazie, 125 g magere verse roomkaas, 8 eetlepels geraspte parmezaanse kaas, peper, zout, nootmuskaat, 4 eieren, 2 eetlepels water, 1 eetlepel olijfolie (extra vierge), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Spinazie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spinazie met spekjes en roomkaas, fase I

INGREDIENTEN

1 pak 450 gram diepvries spinazie, 50-100 gram spekblokjes, 1/2 doosje champignons - 50 gr kruidenroomkaas (bijv. boursin).

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-1999
  • Montignac Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd.
- voor 10 tot 12 personen -


INGREDIENTEN

* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet), * 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden, * 250 g gepelde garnalen, , , Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken., , * 600 g bloem, * snuifje zout, * 6 eieren, * 2 eetlepels olijfolie, , , Tomatensaus:, * 5 tomaten, * 2 sjalotten, * 1 teentje look, * olijfolie, * 250 ml tomatenpulp, * 1 eetlepel mascarpone, * 2 takjes tijm, * 1 blaadje laurier, * peper en zout, , , Groenten:, , * 2 stengels prei, * 3 wortelen, * 400 g spinazie, * 200 g ricotta, * boter, * peper en zout, , , Pesto:, , * 2 teentjes look, * 60 g basilicum, * 20 g pijnboompitten, * 100 ml olijfolie, * 50 g parmezaan,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker makkelijk en snel klaar

INGREDIENTEN

Spinazie diepvries 450 gr., 300 gr. gehakt, 2 uien., blikje tomaten puree., 4 eieren., zout, peper., turksbrood, knoflookteen,olie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2001
  •  
  •  20-30 min.

Ovenschotel met spinazie en gehakt

INGREDIENTEN

1 grote pot spinazie (bijv. van Hak), aardappelen, 1 pond half om half gehakt, 1 grote ui, knoflook, tomatenketchup, zoete ketjap, braad- en grillkruiden, olie, paneermeel, geraspte kaas, nootmuskaat, gedroogd selderijblad, klontjes boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Spinazie(1 1/2 tot 2kg ), 1/4 lep zout, plm 4lep bloem, plm 1/2 melk

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-1999
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Iets anders met spinazie: Bosnische hartige taart

INGREDIENTEN

1 pak IGLO spinazie, gehakt, 1 pak bladerdeeg, 1 bakje zure room, 3 eieren, 100 gr feta, in stukjes, 100 gr jong of belegen kaas, geraspt, zout, boter voor het invetten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk spinazie taartje van bladerdeeg
lekker makkelijk en weer eens wat anders

INGREDIENTEN

Boter,Bladerdeeg,Paneermeel,Kaas,Spinazie, Feta en Dobbelsteentjesspek., [Ik ben een grote eter, ik koop een pakje van 350gr spinazie, gebruik 3 velletjes bladerdeeg, 50gr.feta, 50gr.dob/spek, en genoeg kaas om de bodem te bedekken. Dus reken zelf uit hoeveel spinazie je normaal gebruikt en ga daar mee aan de slag als je met 4 personen bent moet je van alles meer nemen, het kan niet fout gaan en als je geen feta lust laat je dat gewoon weg]

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 2 pakjes spinazie a la creme (diepvries), * pond kipfile, * spekjes, * bakje champignons, * bakje kruidenkaas, * zakjes geraspte kaas, * pasta (na keuze)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2005
  •  
  •  10-20 min.

Ovenschotel met gehakt, boursin ,spinazie en geraspte kaas. Een lekkere schotel.

INGREDIENTEN

250 gram rundergehakt, 2 zakjes aardappelpuree, 2 gesnipperde uien, 1 kuipje Boursin Knoflook & Fijne Kruiden, 1 zakje provencaalse kruiden, 150 gram geraspte kaas, 1 pak (diepvries) bladspinazie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Met knoflook, uitje en zonnepitten

INGREDIENTEN

500 gr gewassen spinazie, 1 gesnipperde ui, 3 teentjes knoflook fijngehakt, 1-2 el zonnepitten, olijfolie, geraspte belegen kaas, zout en versgemalen peper.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2001
  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ideale studentenkost, makkelijk, snel en gezond, maar ook lekker als je geen student meer bent.

Het schijnt trouwens dat je spinazie niet samen met vis mag eten, maar de combinatie is gewoon zo lekker!

INGREDIENTEN

Pasta (150-200 gram), ik neem meestal fusilli, zalm (1/2 stukken, diepvries is prima), halve/ driekwart zak spinazie (ik neem altijd verse, die zitten in een zak van 350 gram ofzo. Wat ik over hou gebruik ik de volgende dag voor een salade), 250 gram champignons, bakje boursin (of andere kruidenkaas, het merk is niet echt relevant)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Winnaar Life&Cooking spinaziewedstrijd...!!

INGREDIENTEN

1 pak Iglo spinazie; 1 ui; zachte geitenkaas;, klein stukje salami; 2 eieren; groene olijventapenade; bladerdeeg; paneermeel;, 1 klein bekertje room; cashewnoten; peper;, zout; olijfolie;1 teentje knoflook,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-01-2003
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heel gemakkelijk en lekkere ovenschotel. Snel klaar...smullen maar! Vooral kinderen vinden dit super lekker.Gebruik je verse spinazie kook die dan even voor, hak de spinazie een beetje fijner en laat hem goed uitlekken)

INGREDIENTEN

350 gr kipfilet - 1 zak diepvries rösti - 100 gr geraspte belegen kaas - zout, peper, nootmuskaat - 450 gr diepvries bladspinazie of (als je niet van die bladeren houdt) gehakte spinazie - 1 ei - 125 ml slagroom - 2 teentjes knoflook - 1 sjalotje - 2 el olie - 1 eetlepel paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk.

INGREDIENTEN

1 kilo kip, in 8 stukken gesneden en vel eraf.(ik heb dit keer 2 bouten en 4 drumsticks gebruikt), ¾ theelepel Kurkuma (geelwortelpoeder)., ¾ theelepel cayenne peper., 1 tl zout (of naar smaak).2 kleine uien, 5 teentjes knoflook., Stukje verse gember van ongeveer 5 centimeter.(geschild), Kaneelstokje (klein stukje ongeveer 5 centimeter)., 12 groene kardemom peultjes.(bij A.H. te koop in zakje van eigen merk als Kardemom vruchten) hangt bij de kruiden., 9 hele kruidnagels., 9 zwarte peperkorrels., 2 grote tomaten, in stukjes.(ik heb ze ontveld), 2 eetlepels tomatenpuree.(of 1 klein blikje), 60 ml yoghurt, (even met garde roeren tot ze smeuïg is)., 235 ml water., 2 eetlepels verse koriander (of 1 eetl. gedroogd of bij "gebrek aan" verse peterselie)ik heb peterselie gebruikt., Sap van 1 citroen. (ik heb de helft genomen), 3 eetlepels zonnebloem (of olijf) olie., 2 eetlepels rozijnen (optioneel), De theelepel die ik gebruik is een maattheelepel van 5 ml

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2006
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Een heerlijke calorie-arme soep. Voor mensen die niet zo van spinazie houden maar wel graag gezond willen eten ook een aanrader, want door de knoflook smaakt de soep niet overheersend naar spinazie.

Als lunchgerecht is dit recept voor 2 personen, als hoofdgerecht voor 1 persoon!

INGREDIENTEN

Spinazie- knoflooksoep, , , Ingredienten:, , 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 kleine spaanse peper of 1 theelepel sambal oelek, 300 gr spinazie, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels gehakte munt ( vers of diepvries), 2 eetlepels gehakte koriander ( vers of diepvries), 6 dl groentebouillon, 2 eetlepels citroensap, versgemalen zwarte peper, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2010
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Lekker,makkelijk en gezond.

INGREDIENTEN

* 8 ontdooide bladerdeegplakjes, * 4x 100 g kabeljauwfilet, * 300 g jonge spinazie, * 2 gesnipperde sjalotjes, * 8 zongedroogde tomaatjes,in stukjes, * 4 gehalveerde cherrytomaatjes, * 3 dl melk, * 2 eetl bloem, * 3 eetl boter, * 1 eetl tomatenpuree, * 1 losgeklopt eitje, * 4 verse salieblaadjes, * versgemalen zwarte peper, * zout, * paneermeel, * sesamzaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk pastagerecht als prima piatti in een Italiaans etentje.

INGREDIENTEN

150 gram verse tagliatelle, 3 ons verse spinazie, 50 gram geroosterde pijnboompitjes, 50 gram Bettine Blanc, 6 zongedroogde tomaatjes, peper en zout, 1 dl witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies