4.997 sperziebonen recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Top 100

Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons.

INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst.
Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips"

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode, gele en groene paprika, 1 courgette, 100 g sperziebonen, 2 tenen knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1 el tomatenpuree (optioneel), ½ - 1 blik tomatenstukjes (of gepelde tomaten die je naderhand fijner maakt), ¼ liter water (of minder) het gerecht moet bijna onderstaan., Zout en versgemalen peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie (garnering), Eventueel voor de 2e dag (zie onderaan dit recept) 1 bakje kastanje champignons + scheutje balsamico azijn, 150 g geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Verrukkelijke romige ovenschotel. Een aangepast recept van het Smulweblid marianneoud. We hebben deze ovenschotel al vaak met gasten gegeten en iedereen is verrukt.

INGREDIENTEN

4 stukken tilapiafilet van plm. 150 gram, 400 gram sperziebonen, 25o gram champignons, 3 tomaten, 2 flinke eetlepels pijnboompitten, 2 teentjes knoflook, bloem, peper en zout, 150 gram zachte geitenkaas (zonder korst), 2 eetlepels fijngesneden bieslook, 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels olijfolie, 200 ml crème fraîche

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2007
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr kip, 2 in ringen gesneden uien, 2 teentjes in fijne plakjes gesneden knoflook, 4 hardgekookte eieren, 2 eetl. boter, 2 a 3 eetlepels pittige kerriepoeder, 400 gr panklare sperziebonen, 1 1/2 dl kippenbouillon (van een tablet), peper, zout, 1 klein bekertje demi creme fraiche, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, aardappels of rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

DIT MOET JE E C H T uitproberen!!!!Heel lekker en apart bij een leuk diner. Maar kan natuurlijk ook gewoon als groenten worden serveert. Ik denk met een lekkere aardappelpuree. Hier hoeft dan niet eens vlees bij.
Maar helemaal TOP bij een chique diner!!

INGREDIENTEN

Ca, 800 gram sperziebonen VOOR DE SAUS 40 gram boter 40 gram bloem ? liter runderbouillon van 1 tablet zout nootmuskaat 3 hardgekookte eieren bosje bieslook eventueel een beetje appelsap., ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk wokgerecht die ik zelf REGELMATIG maak als ik aan het lijnen ben. Veel verse groenten en heerlijke knoflook

INGREDIENTEN

600 gr rundergehakt 500 gr sperziebonen (5 minuten geblancheerd) 2 el olijfolie 2 Spaanse pepers fijn gesneden 4 teentjes knoflook 1 gele paprika in reepjes gesneden 2 dl creme fraiche 2 el fijngehakt bonenkruid 2 grote uien gesnipperd peper en zout heerlijk met wat verse Basilicum (naar wens), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit was echt verrukkelijk! We hebben gesmuld van dit heerlijke pittige gerecht. Het is nog lekkerder als je het gerecht een dag tevoren maakt zodat de kruiden goed zijn ingetrokken.

INGREDIENTEN

1 kilogram rundvlees in blokjes van plm. 2 cm. -, 3 teentjes knoflook -, 1 ½ eetlepel rode currypasta (bijv. Thai Kitchen)-, 2 eetlepels sesamolie -, 1 verkruimelde vleesbouillontablet -, 150 ml runderfond (hiervoor kun je eventueel ook runderbouillon van tabletten gebruiken)-, 1 eetlepel zonnebloemolie -, 2 uien -, 600 gram sperziebonen -, 200 ml kokosmelk -, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2011
  • Thais Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Sperziebonen, ajuin, kruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bonen heeft een negatieve klank bij veel mensen zoals ....

* Bid niet voor bruine bonen
* Heilig boontje zijn.
* Boontje komt om zijn loontje
* Honger maakt rauw bonen zoet
* Voor spek en bonen
* Ieder moet zijn eigen boontjes doppen.
* Zo stijf als een bonenstaak
* Ieder boontje heeft zijn toontje, ieder erwtje zijn concertje

En toch zijn wij in ons gezin dol op bonen.

INGREDIENTEN

* 750 gram sperzie bonen, * bosje bonenkruid of 1 eetlepel bonenkruid, * 2 eetlepels olie, * 3 uien, * 400 gram kipfilet in stukjes, * 125 gram bacon reepjes, * 2 eetlepels boter, * 4 eetlepels tarwebloem, * 1/4 liter groentebouillon, * peper en zout en nootmuskaat, * 1 pakje soya room, * 100 gram gratinkaas

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2013
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.

Heerlijk bijgerecht

INGREDIENTEN

300 gr sperziebonen beetgaar gekookt, 100 gr spekjes uitgebakken, 2 tomaten zonder pitjes in stukjes, 2 el creme fraiche, 1 flinke tl mierikswortel, evt gebakken uien.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 450 g sperziebonen (diepvries), 1? eetl. boter of margarine, zout, peper, snufje nootmuskaat.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker snel klaar

INGREDIENTEN

Blikje sperziebonen of chinese bonen, 1/2 fijngesnipperde ui, klein pepertje in ringetjes gesneden, zakje kerriesaus, olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Als je van sperciebonen iets anders wil maken probeer dit dan eens

INGREDIENTEN

-Sperciebonen, -Blokjes Rauwe Ham of spekjes, -Champions, -Ui en knoflook, -Paprika Rood en geel, -Zeer hete Sambal, -Ketjap Manis, -en wat je nog meer lekker vind.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Zie berijdingswijze.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Boontjes, maar weer eens op een andere manier gekokkereld.

INGREDIENTEN

750 gr. sperziebonen,1kg. aardappelen,150 gr. ontbijtspek,5 sjalotten,5 eetl. gehakte bieslook,beetje azijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2000
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker pittig

INGREDIENTEN

Spercieboontjes (vers of uit blik), sjalotje of kleine ui, sambal, ketjap, olie.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-2000
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een recept voor het steriliseeren van groenten, anno 1931.

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Sperziebonen net ff anders met een yoghurtsausje erbij. Een mager en lekker recept.

INGREDIENTEN

- 500 gram sperziebonen, - 2 eetlepels pijnboompitten, - 2 eetlepels olijfolie, - 0,5 eetlepel basilicum, - 1 mespuntje peper, - 1 teentje knoflook, - 150 gram chamignons, - 1 ui, - 1 eetlepel witte wijn, - 0,5 theelepel marjolein, - 1 dl magere yoghurt

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-1998
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ja, sperzieboontjes in een apart jasje. Met een saus van room, mayonaise en mosterd.

INGREDIENTEN

1 pond sperziebonen 2 el pijnboompitten 3 el zure room 2 el mayonaise 1 el grove mosterd zout en peper, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is een lekker recept uit nummer Smult 6. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb.  Kijk op' www.smult.nl' voor onze actuele acties!

INGREDIENTEN

3 el neutrale olie, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, stukje gember van 4 cm, geraspt, 1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt, 1½ el madras currypoeder, 250 g sperziebonen, 4 stevige tomaten, elk in 8 partjes, 200 ml visfond of visbouillon, 200 ml romige kokosmelk, 400 witvisfilet, in grote stukken, 1 bosui, in dunne ringetjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2014
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Sperziebonen met gedroogde tomaat en spekjes.

INGREDIENTEN

, * 500 g sperziebonen, * 5 gedroogde tomaten op olie, * zout, * 100 g magere spekreepjes, * 1 el balsamicoazijn

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

In een Grieks kookboek omschreven als "Fasolaakja me Patates Jachni".
Dit recept maak ik wel eens bij het recept "Vis in de pan" (Psari Plaki). Ik laat soms de aardappelen weg.(hoort niet! Maar ik maak er dan rijst bij)
Ik zet het oorspronkelijke recept hieronder.
Ik heb van dit gerecht op 15.09.2010 een slankere versie gemaakt voor 2 personen
En heb het toen samen met " Vis in de pan" gemaakt. Het was weer super lekker!
Ieder kan uiteraard zelf experimenteren en je kan natuurlijk ook gewoon het recept halveren.
Van de slankere versie voor 2 personen heb ik van beide gerechten (Sperziebonen plus Visrecept) foto`s gemaakt. Tussen de haakjes geven de hoeveelheden aan die ik gebruikt heb voor 2 personen.
De fotos zijn van het gerecht voor 2 personen.

INGREDIENTEN

1 kilo verse sperzieboontjes. (1 pond), 2 middelgrote aardappels. (1 grote), 3-4 rijpe fijngesneden en ontvelde tomaten.(2 grote), 2 (of meer) teentjes knoflook.(geperst of gesneden naar voorkeur). (2 grote), 2 eetlepels fijngehakte peterselie. (zelfde), 2-3 fijngesneden uien. (1 grote), 1½ kopje (olijf)olie. (2 theelepels), Zout-peper naar smaak., wat fetakaas om over het gerecht te verkruimelen of naar voorkeur een andere kaas., Voor de slanke versie heb ik geraspte kaas van Linessa gebruikt.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2005
  • Grieks Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekker lekker

INGREDIENTEN

4 eieren, 2 tn knoflook, 2 of 3 verse rode perpers, 1 ui, 500 gr aardappelen, 400gr kouseband of sperziebonen, zonnebloemolie, 1 eetl tomatenpuree, 1 blokje kippenbouillon, 2 eetl kerriepoeder (surinaams heet te koop bij de toko)500 gr kippedijen of drumsticks,4 rotivellen (te koop bij de toko), halve eetl djinten(gemalen komijn)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2007
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Koolhydraatarm.
Dr. Frank

INGREDIENTEN

Oven voorverwarmen op 200 graden., , ½ Eetlepel olie verhitten en hierin de ui zachtjes bakken, uitgeperste knoflook erbij. Gehakt toevoegen en losmaken en bakken. Peper en kaneel toevoegen naar smaak., , Ondertussen de sperziebonen gaar koken., , Ovenschaal invetten en daarin gehaktmengsel, sperziebonen, chorizoreepjes, tomatenpartjes erop schikken, bestrooien met oregano en peper. De kaas erover strooien., , In de oven in ca. 30 minuten door en door warm laten worden.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2012
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Super-snelrecept met maar 305 kcal p.p.

INGREDIENTEN

2 el olie, 1/2-1 el rode currypasta, 200 gram dunne sperziebonen, in stukken, 1-2 rode chilipepers, in ringen, 1 el groene peperkorrels, grof gehakt, 2 dl kippenbouillon (van tablet), 500 gram kipfilet, in reepjes, 1-2 el vissaus (nam pla), of Chinese sojasaus, 1/2-1 el suiker, 1/2-1 el citroensap, zout, 3 lente-uitjes, in dunne ringen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-1999
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker om zo snel van je sperziebonen af te komen. In de oven ermee en lekker maken. Simpeler kan het niet, maar totaal anders dan dat Hollandse met een klontje boter en wat nootmuskaat. Zelfs een klein kind likt er zo zijn vingertjes bij af met het voordeel dat ze wel opeens boontjes eten en lekker vinden. Dit is simpel, maar een zéér smakelijk bijgerecht.

INGREDIENTEN

250 gr sperziebonen, 2 el roomboter, 1 ui (gesnipperd), 6 plakjes bacon (of ontbijtspek), 3 ½ el mayonaise, 3 ½ el zure room (of kookroom), Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, ½ zakje extra belegen geraspte kaas

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2013
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-01-2010
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Uit het boek "Recepten voor de zomer" van Truus Ordelman.

INGREDIENTEN

800 gr dunne sperziebonen, 3 bosuitjes met groen, fijngesneden, 2 el olijfolie, 150 gr gerookte spekblokjes, 150 gr oude kaas, geraspt, 2 rode paprika's in kleine blokjes, bieslook, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2002
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een gemakkelijk gerecht, snel te bereiden en heel goed van te voren te maken!! Variatie`s genoeg door sperziebonen te vervangen door bijv. roerbak groenten, maïs toe te voegen, champignons, prei, meer of minder rode peper. Eigenlijk altijd een succes !!

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 ui, gesnipperd, 1 rode peper, fijngesneden, 500 gr sperziebonen, Peper & zout, 1 tl masala ( kerriepoeder ), eventueel 1 tl bouillonpoeder, 1 zakje kaassaus, 100 gr geraspte kaas, scheut ketjap Asin of Manis ( naar smaak ), Eventueel klein blikje maïs

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2008
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is werkelijk super lekker, bij ons worden de sperziebonen eigenlijk nog maar alleen op deze wijze gegeten. Komt vooral door het heerlijke pittig-zoet sausje. en verder is het een heel eenvoudig recept wat ook nog eens heel snel klaar is!

INGREDIENTEN

2 fijngesnipperde rode uien; 2 fijngehakte teentjes knoflook; 4 ons kipfilet, in blokjes gesneden.; 4 eetlepels gembersiroop; 1 theelepel sambal oelek; 8 eetlepels ketjap manis; 4 eetlepels ketjap asin; 400 gr. sperzieboontjes.; olie om te bakken

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gekookte boontjes in een pittig mengsel van roomkaas en Griekse schapekaas. Verpakt in bladerdeeg.

INGREDIENTEN

400 gram sperziebonen, 1/ citroen, 300 gram fetakaas, 300 gram verse roomkaas, 1/2 theelepel paprikapoeder, peper, 8 blaadjes diepvries bladerdeeg, 2 eieren, 1 1/2 eetlepel bloem, 8 blaadjes krulandijvie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-1998
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Deze bundeltjes van sperziebonen gerold in een plakje spek of bacon vormen een feestelijk ogend bijgerecht.


INGREDIENTEN

, ? 48 sperziebonen van gelijke lengte, ? 8 dikke plakken bacon, ? 3 eetlepels olijfolie, ? zout en peper, ? tandenstokers,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2003
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een vegetarische hoofdgerecht of als bijgerecht bij een Indiase rijsttafel.

INGREDIENTEN

3 eetlepels olie, 2 t zwarte mosterdzaadjes (witte kan ook), 1 t komijnzaad, 2 uien, fijn, 250 g sperziebonen, punten eraf en in tweeën geknakt, 200 g tomaten blokjes uit blik, 200 ml water, 6 aardappels, in blokjes gesneden en half gaar gekookt, 1 t geelwortel (kurkuma), 250 g gaar kidneybonen of bruine bonen, 1/2 t suiker, verse koriander, fijn, zout naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2012
  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 1 gestoomde makreel, * 200 gram sperziebonen, * 1 rode ui (dunne partjes), * 2 tenen knoflook (plakjes), * 1 rode paprika (reepjes), * 1 eetlepel verse oregano of tijm (fijngehakt), * versgemalen zwarte peper, * 1-2 eetlepels olijfolie, * 4 eetlepels medium dry sherry, * 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-06-2009
  • Vis
  •  30-60 min.

Smulrecept dat een beetje Turks aandoet, echt heel erg lekker.

INGREDIENTEN

500 g rundergehakt, 500 g sperziebonen, 1 ei, 2 el olijfolie, 1 blikje tomatenpuree, 125 ml halfvette creme fraiche, mespuntje nootmuskaat, 1 tl paprikapoeder, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sperziebonenschotel met gehakt, champignons, salami en paprika.

INGREDIENTEN

700 gr. sperziebonen, 500 gr. rundergehakt, 250 gr. champignons, 1 rode paprika, 2 ons salami, 1,5 el. Patak's Indiase Currypasta (mild of pittig)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Koud buiten, warm in jou buik.

INGREDIENTEN

350 g mager runde stooflappen in blokjes van 3X3 cm, 20 ml zonnebloemolie, 350 g gekerfde sperziebonen, 1 grote ui in halve ringen, 1/2 rood en 1/2 groene peper met of zonder zaden, fijn of anders sambal, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 klein wortel in kleine blokjes (voor kleur en smaak), 2 kruidnagels, 2 pimentkorrels, 1/4 t peper, 4 panklaar kleine aardappelen (ik verdeel ze dan elk in helft), 2 e citroensap, 1/4 t nootmuskaat, half om half witte wijn en water zodat het vlees bijna onder staat.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-08-2009
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

ZO KUNNEN SPERZIEBONEN OOK WORDEN BEREID. OP JAPANSE WIJZE HEERLIJK GENIETEN!!

INGREDIENTEN

500 g dunne sperziebonen 3 el sesamzaad 4 cm gemberwortel 2 el Japanse sojasaus 1 el mirin (Japanse rijstwijn) of mediumdry sherry 3 el suiker zeezout en peper.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-08-2004
  • Japans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lekker bijgerecht bij Oosterse gerechten. Ik heb dit gemaakt bij een lekkere kerrierijst met gehakt.

INGREDIENTEN

400 gram sperziebonen -, 1 flinke rode paprika -, 1 ui -, 1-2 eetlepels olie -, 2 eetlepels pindakaas met stukjes noot -, 1 eetlepel zoete sojasaus -, 1 theelepel (of meer) sambal -, 2 eetlepels citroensap -, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-11-2010
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een lekkere varatie met sperziebonen is om de boontjes eens op zijn Spaans te bereiden. Even beetgaar koken en daarna de sperziebonen serveren in een licht pittige salsa van tomaat

INGREDIENTEN

4 trostomaten of 300 gram tomatenblokje uit blik, pond sperziebonen, 2 tenen knoflook, 1 ui, 1 verkruimeld laurierblad, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 snufje chilivlokken, 2 eetlepels peterselie, 1 eetlepel olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
Sperziebonen

Sperziebonen

Een van de meest gegeten groenten in Nederland is de sperzieboon. Sperziebonen zijn dan ook echt een echte Nederlandse groente en wordt vaak gegeten bij de aardappeltjes met vlees. Sperziebonen hebben niet een heel erg uitgesproken smaak, wat betekent dat veel mensen het lekker vinden. Maak eens wat anders met sperziebonen en kies bijvoorbeeld voor een ovenschotel, of voeg ze koud aan een salade toe. Met sperziebonen maak je een lekker gerecht dat iedereen lust, en daarnaast is het ook nog eens erg gezond. Kijk hieronder voor de heerlijkste recepten met deze groente als ingrediënt.



Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Leer echt Indonesisch koken in Amersfoort!

van 58
Alleen vandaag 45
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies