5.066 sperziebonen recepten

  • Top 100

Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons.

INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Verrukkelijke romige ovenschotel. Een aangepast recept van het Smulweblid marianneoud. We hebben deze ovenschotel al vaak met gasten gegeten en iedereen is verrukt.

INGREDIENTEN

4 stukken tilapiafilet van plm. 150 gram, 400 gram sperziebonen, 25o gram champignons, 3 tomaten, 2 flinke eetlepels pijnboompitten, 2 teentjes knoflook, bloem, peper en zout, 150 gram zachte geitenkaas (zonder korst), 2 eetlepels fijngesneden bieslook, 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels olijfolie, 200 ml crème fraîche

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2007
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Vis in de pan is een Grieks recept ( Psari Plaki) dit recept is uit een kookboek wat in Griekenland is gekocht door een vriendin van mij. In het originele recept wordt geen knoflook vermeld maar als je het eet in Griekenland zit er wel degelijk knoflook in. (Heerlijk!)
Eet er bvb. een lekkere Griekse salade erbij met feta, paprika tomaten enz. OF een ander lekker bijgerecht, zoals "Sperziebonen met aardappels in Tomatensaus" (Van dit recept heb ik de link onderaan gezet). Het is een van onze favoriete recepten (en van onze vrienden!)
Op 14.09.2010 heb ik dit gerecht opnieuw gemaakt maar nu een slankere versie, Het originele recept is dus met 1-1½ kopje olijfolie!
Ik heb dit keer eens Victoriabaars genomen. De ingrediënten voor het(slanke) recept voor 2 personen staan tussen haakjes. Sommige fotos zijn geplaatst bij beide recepten.

INGREDIENTEN

6 niet te grote plakken roodbaars of schelvis. (2), 3-4 uien in plakjes.(2), 2-3 rijpe tomaten (2), 1-1½ kopje (olijf)olie. of minder (2 theelepels gebruik ik nu), Sap van 1 citroen. (½), Half kopje fijngehakte peterselie.(half kopje), Zout en peper naar smaak., Eventueel 1 of meer teentjes knoflook. (2 vette tenen), geperst of fijngesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-05-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Sperziebonen, ajuin, kruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst.
Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips"

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode, gele en groene paprika, 1 courgette, 100 g sperziebonen, 2 tenen knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1 el tomatenpuree (optioneel), ½ - 1 blik tomatenstukjes (of gepelde tomaten die je naderhand fijner maakt), ¼ liter water (of minder) het gerecht moet bijna onderstaan., Zout en versgemalen peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie (garnering), Eventueel voor de 2e dag (zie onderaan dit recept) 1 bakje kastanje champignons + scheutje balsamico azijn, 150 g geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk bijgerecht

INGREDIENTEN

300 gr sperziebonen beetgaar gekookt, 100 gr spekjes uitgebakken, 2 tomaten zonder pitjes in stukjes, 2 el creme fraiche, 1 flinke tl mierikswortel, evt gebakken uien.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 450 g sperziebonen (diepvries), 1? eetl. boter of margarine, zout, peper, snufje nootmuskaat.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker snel klaar

INGREDIENTEN

Blikje sperziebonen of chinese bonen, 1/2 fijngesnipperde ui, klein pepertje in ringetjes gesneden, zakje kerriesaus, olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Als je van sperciebonen iets anders wil maken probeer dit dan eens

INGREDIENTEN

-Sperciebonen, -Blokjes Rauwe Ham of spekjes, -Champions, -Ui en knoflook, -Paprika Rood en geel, -Zeer hete Sambal, -Ketjap Manis, -en wat je nog meer lekker vind.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

DIT MOET JE E C H T uitproberen!!!!Heel lekker en apart bij een leuk diner. Maar kan natuurlijk ook gewoon als groenten worden serveert. Ik denk met een lekkere aardappelpuree. Hier hoeft dan niet eens vlees bij.
Maar helemaal TOP bij een chique diner!!

INGREDIENTEN

Ca, 800 gram sperziebonen VOOR DE SAUS 40 gram boter 40 gram bloem ? liter runderbouillon van 1 tablet zout nootmuskaat 3 hardgekookte eieren bosje bieslook eventueel een beetje appelsap., ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr kip, 2 in ringen gesneden uien, 2 teentjes in fijne plakjes gesneden knoflook, 4 hardgekookte eieren, 2 eetl. boter, 2 a 3 eetlepels pittige kerriepoeder, 400 gr panklare sperziebonen, 1 1/2 dl kippenbouillon (van een tablet), peper, zout, 1 klein bekertje demi creme fraiche, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, aardappels of rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Zie berijdingswijze.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Boontjes, maar weer eens op een andere manier gekokkereld.

INGREDIENTEN

750 gr. sperziebonen,1kg. aardappelen,150 gr. ontbijtspek,5 sjalotten,5 eetl. gehakte bieslook,beetje azijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2000
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker pittig

INGREDIENTEN

Spercieboontjes (vers of uit blik), sjalotje of kleine ui, sambal, ketjap, olie.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-2000
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een recept voor het steriliseeren van groenten, anno 1931.

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Sperziebonen net ff anders met een yoghurtsausje erbij. Een mager en lekker recept.

INGREDIENTEN

- 500 gram sperziebonen, - 2 eetlepels pijnboompitten, - 2 eetlepels olijfolie, - 0,5 eetlepel basilicum, - 1 mespuntje peper, - 1 teentje knoflook, - 150 gram chamignons, - 1 ui, - 1 eetlepel witte wijn, - 0,5 theelepel marjolein, - 1 dl magere yoghurt

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-1998
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bonen heeft een negatieve klank bij veel mensen zoals ....

* Bid niet voor bruine bonen
* Heilig boontje zijn.
* Boontje komt om zijn loontje
* Honger maakt rauw bonen zoet
* Voor spek en bonen
* Ieder moet zijn eigen boontjes doppen.
* Zo stijf als een bonenstaak
* Ieder boontje heeft zijn toontje, ieder erwtje zijn concertje

En toch zijn wij in ons gezin dol op bonen.

INGREDIENTEN

* 750 gram sperzie bonen, * bosje bonenkruid of 1 eetlepel bonenkruid, * 2 eetlepels olie, * 3 uien, * 400 gram kipfilet in stukjes, * 125 gram bacon reepjes, * 2 eetlepels boter, * 4 eetlepels tarwebloem, * 1/4 liter groentebouillon, * peper en zout en nootmuskaat, * 1 pakje soya room, * 100 gram gratinkaas

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2013
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.

Een heerlijk wokgerecht die ik zelf REGELMATIG maak als ik aan het lijnen ben. Veel verse groenten en heerlijke knoflook

INGREDIENTEN

600 gr rundergehakt 500 gr sperziebonen (5 minuten geblancheerd) 2 el olijfolie 2 Spaanse pepers fijn gesneden 4 teentjes knoflook 1 gele paprika in reepjes gesneden 2 dl creme fraiche 2 el fijngehakt bonenkruid 2 grote uien gesnipperd peper en zout heerlijk met wat verse Basilicum (naar wens), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ja, sperzieboontjes in een apart jasje. Met een saus van room, mayonaise en mosterd.

INGREDIENTEN

1 pond sperziebonen 2 el pijnboompitten 3 el zure room 2 el mayonaise 1 el grove mosterd zout en peper, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit was echt verrukkelijk! We hebben gesmuld van dit heerlijke pittige gerecht. Het is nog lekkerder als je het gerecht een dag tevoren maakt zodat de kruiden goed zijn ingetrokken.

INGREDIENTEN

1 kilogram rundvlees in blokjes van plm. 2 cm. -, 3 teentjes knoflook -, 1 ½ eetlepel rode currypasta (bijv. Thai Kitchen)-, 2 eetlepels sesamolie -, 1 verkruimelde vleesbouillontablet -, 150 ml runderfond (hiervoor kun je eventueel ook runderbouillon van tabletten gebruiken)-, 1 eetlepel zonnebloemolie -, 2 uien -, 600 gram sperziebonen -, 200 ml kokosmelk -, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2011
  • Thais Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Sperziebonen met gedroogde tomaat en spekjes.

INGREDIENTEN

, * 500 g sperziebonen, * 5 gedroogde tomaten op olie, * zout, * 100 g magere spekreepjes, * 1 el balsamicoazijn

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Koolhydraatarm.
Dr. Frank

INGREDIENTEN

Oven voorverwarmen op 200 graden., , ½ Eetlepel olie verhitten en hierin de ui zachtjes bakken, uitgeperste knoflook erbij. Gehakt toevoegen en losmaken en bakken. Peper en kaneel toevoegen naar smaak., , Ondertussen de sperziebonen gaar koken., , Ovenschaal invetten en daarin gehaktmengsel, sperziebonen, chorizoreepjes, tomatenpartjes erop schikken, bestrooien met oregano en peper. De kaas erover strooien., , In de oven in ca. 30 minuten door en door warm laten worden.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2012
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

In een Grieks kookboek omschreven als "Fasolaakja me Patates Jachni".
Dit recept maak ik wel eens bij het recept "Vis in de pan" (Psari Plaki). Ik laat soms de aardappelen weg.(hoort niet! Maar ik maak er dan rijst bij)
Ik zet het oorspronkelijke recept hieronder.
Ik heb van dit gerecht op 15.09.2010 een slankere versie gemaakt voor 2 personen
En heb het toen samen met " Vis in de pan" gemaakt. Het was weer super lekker!
Ieder kan uiteraard zelf experimenteren en je kan natuurlijk ook gewoon het recept halveren.
Van de slankere versie voor 2 personen heb ik van beide gerechten (Sperziebonen plus Visrecept) foto`s gemaakt. Tussen de haakjes geven de hoeveelheden aan die ik gebruikt heb voor 2 personen.
De fotos zijn van het gerecht voor 2 personen.

INGREDIENTEN

1 kilo verse sperzieboontjes. (1 pond), 2 middelgrote aardappels. (1 grote), 3-4 rijpe fijngesneden en ontvelde tomaten.(2 grote), 2 (of meer) teentjes knoflook.(geperst of gesneden naar voorkeur). (2 grote), 2 eetlepels fijngehakte peterselie. (zelfde), 2-3 fijngesneden uien. (1 grote), 1½ kopje (olijf)olie. (2 theelepels), Zout-peper naar smaak., wat fetakaas om over het gerecht te verkruimelen of naar voorkeur een andere kaas., Voor de slanke versie heb ik geraspte kaas van Linessa gebruikt.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2005
  • Grieks Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze week dit gerecht gemaakt om in te vriezen. Vaak wordt zon stoofpot na het opwarmen nog lekkerder. Ik vind het handig iets in voorraad te hebben als ik gasten krijg. Resultaat: lekkere zachte stukjes rundvlees in een verrukkelijke saus met groenten en kruiden. Verrukkelijke geur en smaak!

INGREDIENTEN

500 gr rundvlees (bijvoorbeeld riblappen of sucadelappen)-, 3 uien -, 2 teentjes knoflook -, 2 winterpenen (samen ongeveer 200 gram) -, 2 grote tomaten -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 1 eetlepel tomatenpuree -, 1 pot runderfond -, zout, peper -, ½ eetlepel oregano -, 2 laurierblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Super-snelrecept met maar 305 kcal p.p.

INGREDIENTEN

2 el olie, 1/2-1 el rode currypasta, 200 gram dunne sperziebonen, in stukken, 1-2 rode chilipepers, in ringen, 1 el groene peperkorrels, grof gehakt, 2 dl kippenbouillon (van tablet), 500 gram kipfilet, in reepjes, 1-2 el vissaus (nam pla), of Chinese sojasaus, 1/2-1 el suiker, 1/2-1 el citroensap, zout, 3 lente-uitjes, in dunne ringen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-1999
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het recept van deze heerlijke kip met mango vond ik in een Duits tijdschrift. Ik heb het iets aangepast en er bleef een verrukkelijk gerecht over dat we zeker vaker zullen eten. Echt een succes!
Mijn man houdt niet van fruit in de warme maaltijd maar dit vond ook hij heel erg lekker.

INGREDIENTEN

2 uien - 1 teentje knoflook - 1 rode Spaanse, peper - 1 rijpe mango - 400 gram kipfilet - 1 eetlepel olie - 2 theepels kerriepoeder - 1/4 liter slagroom - 1 dl kippenbouillon (van tablet) - 3 eetlepels mango chutney (Pataks bij AH) - cayennepeper - zout - 2 theelepels citroensap - 1 eetlepel gehakte bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Uit het boek "Recepten voor de zomer" van Truus Ordelman.

INGREDIENTEN

800 gr dunne sperziebonen, 3 bosuitjes met groen, fijngesneden, 2 el olijfolie, 150 gr gerookte spekblokjes, 150 gr oude kaas, geraspt, 2 rode paprika's in kleine blokjes, bieslook, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2002
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gekookte boontjes in een pittig mengsel van roomkaas en Griekse schapekaas. Verpakt in bladerdeeg.

INGREDIENTEN

400 gram sperziebonen, 1/ citroen, 300 gram fetakaas, 300 gram verse roomkaas, 1/2 theelepel paprikapoeder, peper, 8 blaadjes diepvries bladerdeeg, 2 eieren, 1 1/2 eetlepel bloem, 8 blaadjes krulandijvie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-1998
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Deze bundeltjes van sperziebonen gerold in een plakje spek of bacon vormen een feestelijk ogend bijgerecht.


INGREDIENTEN

, ? 48 sperziebonen van gelijke lengte, ? 8 dikke plakken bacon, ? 3 eetlepels olijfolie, ? zout en peper, ? tandenstokers,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2003
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dit is werkelijk super lekker, bij ons worden de sperziebonen eigenlijk nog maar alleen op deze wijze gegeten. Komt vooral door het heerlijke pittig-zoet sausje. en verder is het een heel eenvoudig recept wat ook nog eens heel snel klaar is!

INGREDIENTEN

2 fijngesnipperde rode uien; 2 fijngehakte teentjes knoflook; 4 ons kipfilet, in blokjes gesneden.; 4 eetlepels gembersiroop; 1 theelepel sambal oelek; 8 eetlepels ketjap manis; 4 eetlepels ketjap asin; 400 gr. sperzieboontjes.; olie om te bakken

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Sperziebonenschotel met gehakt, champignons, salami en paprika.

INGREDIENTEN

700 gr. sperziebonen, 500 gr. rundergehakt, 250 gr. champignons, 1 rode paprika, 2 ons salami, 1,5 el. Patak's Indiase Currypasta (mild of pittig)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 1 gestoomde makreel, * 200 gram sperziebonen, * 1 rode ui (dunne partjes), * 2 tenen knoflook (plakjes), * 1 rode paprika (reepjes), * 1 eetlepel verse oregano of tijm (fijngehakt), * versgemalen zwarte peper, * 1-2 eetlepels olijfolie, * 4 eetlepels medium dry sherry, * 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-06-2009
  • Vis
  •  30-60 min.

Smulrecept dat een beetje Turks aandoet, echt heel erg lekker.

INGREDIENTEN

500 g rundergehakt, 500 g sperziebonen, 1 ei, 2 el olijfolie, 1 blikje tomatenpuree, 125 ml halfvette creme fraiche, mespuntje nootmuskaat, 1 tl paprikapoeder, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een lekkere varatie met sperziebonen is om de boontjes eens op zijn Spaans te bereiden. Even beetgaar koken en daarna de sperziebonen serveren in een licht pittige salsa van tomaat

INGREDIENTEN

4 trostomaten of 300 gram tomatenblokje uit blik, pond sperziebonen, 2 tenen knoflook, 1 ui, 1 verkruimeld laurierblad, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 snufje chilivlokken, 2 eetlepels peterselie, 1 eetlepel olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Sperziebonen met tomaten spekjes en ui

INGREDIENTEN

250 gram sperziebonen, 250 gram tomaten, bakje magere spekreepjes, 1 ui

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Sperziebonen met knoflook

INGREDIENTEN

Sperziebonen, 1 teen knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

ZO KUNNEN SPERZIEBONEN OOK WORDEN BEREID. OP JAPANSE WIJZE HEERLIJK GENIETEN!!

INGREDIENTEN

500 g dunne sperziebonen 3 el sesamzaad 4 cm gemberwortel 2 el Japanse sojasaus 1 el mirin (Japanse rijstwijn) of mediumdry sherry 3 el suiker zeezout en peper.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-08-2004
  • Japans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lekker lekker

INGREDIENTEN

4 eieren, 2 tn knoflook, 2 of 3 verse rode perpers, 1 ui, 500 gr aardappelen, 400gr kouseband of sperziebonen, zonnebloemolie, 1 eetl tomatenpuree, 1 blokje kippenbouillon, 2 eetl kerriepoeder (surinaams heet te koop bij de toko)500 gr kippedijen of drumsticks,4 rotivellen (te koop bij de toko), halve eetl djinten(gemalen komijn)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2007
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een sperziebonen recept uit Italie. Eenvoudig, simpel en lekker.


INGREDIENTEN

, ? 250 gram sperziebonen, ? 1 middelgrote ui, ? 2 eetlepels olijfolie, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2003
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 gram extra mager rundergehakt, 1 ui, 1 stukje prei van 100 gram, 1 teen knoflook uitgeperst, 4 tomaten in stukjes, 1 theelepel tijm, 400 gram sperziebonen.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2007
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Sperziebonen

Sperziebonen

Een van de meest gegeten groenten in Nederland is de sperzieboon. Sperziebonen zijn dan ook echt een echte Nederlandse groente en wordt vaak gegeten bij de aardappeltjes met vlees. Sperziebonen hebben niet een heel erg uitgesproken smaak, wat betekent dat veel mensen het lekker vinden. Maak eens wat anders met sperziebonen en kies bijvoorbeeld voor een ovenschotel, of voeg ze koud aan een salade toe. Met sperziebonen maak je een lekker gerecht dat iedereen lust, en daarnaast is het ook nog eens erg gezond. Kijk hieronder voor de heerlijkste recepten met deze groente als ingrediënt.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies