609 speculaas recepten

Een lekker traditioneel koekje.

INGREDIENTEN

125 gr. bruine basterdsuiker, 150 gr. ongezouten boter (zacht), 200 gr. bloem, 20 gr. speculaaskruiden, 50 gr. grofgehakt amandelschaafsel, 5 gr. bakpoeder, snufje zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Speculaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kinderen vinden dit heerlijk !

INGREDIENTEN

- 200 gr boter, - 500 gr bloem, - 500 gr cassonade suiker, - 1 ei, - 1 eigeel, - 5 gr zout, - 5 gr speculaas kruiden, - ( gr bicarbonaat

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-03-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Speciaal voor sinterklaas,Speculaas

INGREDIENTEN

, , , , Recepten voor Sinterklaassnoepgoed, Speculaas, 3 kopjes bloem, een snuifje bakpoeder, 2/3 kopje boter of margarine, 1/2 kopje donkerbruine basterd suiker, wat melk om het deeg soepeler te maken, 2 theelepels speculaaskruiden*, een snuifje zout, 1/2 kopje gepelde en geschaafde amandelen. Bewaar een paar gehalveerde amandelen om de speculaas mee te versieren, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Koekjes

INGREDIENTEN

175 gramboter, 250 gram bruine basterd suiker, 350 gram bloem, 2 eetlepels melk, 1 theelepel bakpoeder, snufje zout, 15 gram speculaas kruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Ons traditionele Sint-Nicolaasgebak, de speculaas, kunt u op allerlei manieren maken. De oude bekenden speculaasplank in nog steeds verkrijgbaar,maar het is ook leuk om zelf vormpjes van speculaasdeeg te maken. Dat kan met de hand (vooral kinderen vinden dat erg geaellig) maar u kunt ook herlijk dagelijks koekjes vormen met uitteekvormpjes.
Dat doen wij hier.

INGREDIENTEN

, 150 gr boter, 125 gr lichtbruine basterdsuiker, 1 theel zout, 10 gr speculaaskruiden ( 2 afgestreken eetlepels), 200 gr zelfrijzend bakmeel, 1 eetl.melk, 50 gr geschaafde amandelen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Snoepgoed voor sinterklaas

INGREDIENTEN

400 gram bloem, 2,5 theelepels bakpoeder, 1,5 theelepel speculaaskruiden, 200 gram boter, 250 gram bruine basterdsuiker, 75 gram amandelsnippers

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lekker zelfgemaakte speculaas, veel lekkerder dan uit de winkel

INGREDIENTEN

150 gram zelfrijzend bakmeel, zout, 100 gram margarine, 90 gram bruine basterdsuiker, 10 gram speculaaskruiden (gekocht of via het recept van de zelfgemaakte speculaaskruiden) en ong. 2 eetlepels water of melk.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Errug slecht voor de lijn, maar wel errug lekker!

Dit recept heb ik op AH.nl gevonden en van het weekend gemaakt. M'n collega's waren er errug blij mee!!!

INGREDIENTEN

, 250 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram donkere basterdsuiker, 2 el koek- en speculaaskruiden, 100 gram ijskoude roomboter, 3 el melk, mespunt zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Grote brokken speculaas geven het echte Sinterklaas gevoel.

INGREDIENTEN

250 gr zelfrijzend bakmeel, 150 gr donkere basterdsuiker, 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden, 100 gr ijskoude roomboter, 2-3 eetlepels melk, plasticfolie, bakpapier.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Is heel eenvoudig zelf te maken en zorgt
voor een heerlijke geur in het hele huis.

INGREDIENTEN

* 185 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd), * 85 gram donkere basterdsuiker, * 10 - 15 gram speculaaskruiden, * snufje zout, * 120 gram koude boter in stukjes, * 100 gram blanke amandelen, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Er is weer volop speculaas,probeer dit recept eens.

INGREDIENTEN

Zelfrijzend bakmeel 200 gram, boter 75 gram, bruine bastardsuiker 100 gram, mespuntje zout, volle melk 1 eetlepel, amandelen 100 gram, speculaas kruiden 1 eetlepel,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr bloem, 150 gr bruine basterdsuiker, 100 gr boter, 20 gr speculaaskruiden, 0,5 dl water, 25 gr amandelen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  •  
  •  20-30 min.

Lekker!!!!

INGREDIENTEN

400 gram bloem >, 2,5 theelepels bakpoeder>, 1,5 theelepel speculaaskruiden>, 200 gram boter>, 250 gram bruine basterdsuiker >, 75 gram amandelsnippers >, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een lekkernij voor zowel jong en oud

INGREDIENTEN

200 gram zelfrijzend bakmeel, 10 gram speculaaskruiden, 100 gram bruine suiker, 100 gram koude boter, 2 of 3 eetlepels melk, en een snufje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2004
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr zelfrijzend bakmeel, zout naar smaak, 2 eetlepels speculaaskruiden, 150 gr (licht)bruine basterdsuiker, 75 gr boter, 4 eetlepels melk, (50 gr ontvliesde amandelen),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gram zelfrijzend bakmeel, 10 gram speculaaskruiden, 100 gram bruine suiker, 100 gram koude boter, 2 of 3 eetlepels melk, en een snufje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gram bloem-, 2,5 theelepels bakpoeder-, 1,5 theelepel speculaaskruiden-, 200 gram boter-, 250 gram bruine basterdsuiker-, 75 gram amandelsnippers .

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2003
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.

Suikervrij
van de site van Natrena erg lekker

INGREDIENTEN

250 zelfrijzend bakmeel, 2 el speculaaskruiden, 175 g boter of margarine, 1 ei, 1 el honing, 12 ml Natrena Vloeibaar, 1 el bloem,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gr bloem -, 1 1/2 theelepel bakpoeder -, 200 gr bruine bloemsuiker -, 15 gr speculaaskruiden -, 1 snuifje zout -, 200 gr boter -, 4 eetlepels melk -, een beetje ma?smeel -, amandelen om te versieren -, een speculaasplank -,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Helaas geen sinterklaastijd meer, maar nu ook nog erg lekker.

INGREDIENTEN

375 gram zelfrijzend bakmeel, 300 gram bruine suiker, 250 gram boter, 50 gram gesneden amandelen, 1 eetlepel kaneel, 1 eetlepel speculaaskruiden, 1 theelepel nootmuskaat, 1 theelepel kruidnagelpoeder, snufje zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram bruine suiker, 1/2 el speculaaskruiden, 75 gram boter/margarine, 1 el melk, 1 snufje zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 gram bloem, 2,5 theelepels bakpoeder, 1,5 theelepel speculaaskruiden, 200 gram boter, 250 gram bruine basterdsuiker, 75 gram amandelsnippers, 1 ei

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-2009
  •  
  •  0-10 min.

SPECULAAS

INGREDIENTEN

250 zelfrijzend bakmeel, 2 el speculaaskruiden, 175 g boter of margarine, 1 ei, 1 el honing, 12 ml Natrena Vloeibaar, 1 el bloem, 50 g blanke amandelen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Recept uit Eet op! door Johannes van Dam

INGREDIENTEN

150 gram boter, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram donkerbruine basterdsuiker, 3 gram zout, 1 eetlepel melk of water, 10 gram speculaaskruiden, evt. 50-100 gram geschaafde amandelen, wat rijstebloem

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

200 g bloem, 100 g bruine basterdsuiker, mespuntje zout, 3 theelepels speculaaskruiden, 2 eetlepels melk, 125 g koude boter of margarine, klontje boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-12-2003
  •  
  •  60-120 min.

Bron:Gezond Idee! nr. 26

INGREDIENTEN

4 koppen lemairemeel, 3 koppen roggemeel (gezeefd), 1 theel zout, 10 theel speculaaskruiden, 1 kopje sesamolie, ? kop water, 1 eetl pindakaas of amandelmoes, 2 koppen rozijnen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gram bloem, 200 gram bruine bloemsuiker, 1,5 theelepel bakpoeder, beetje zout, 15 gram speculaaskruiden, 200 gram boter, 4 eetlepels melk, beetje maismeel, amandelen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-1999
  •  
  •  30-60 min.

Een recept uit Creatieve Keuken van "dzjen"

INGREDIENTEN

200 gr Boter, 300 gr donkere kandijsuiker, 3 gr zout, 500 gr bloem, 3 gr natriumbicarbonaat, 5 gr speculaaskruiden of 4-kruidenpoeder, eventueel een geutje koffie, 1 losgeklopt ei, gehalveerde gepelde amandelen.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2002
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 3 kopjes bloem, een snuifje bakpoeder, 2/3 kopje boter of margarine, 1/2 kopje donkerbruine basterd suiker, wat melk om het deeg soepeler te maken, 2 theelepels speculaaskruiden*, een snuifje zout, 1/2 kopje gepelde en geschaafde amandelen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-12-2001
  • Mediterraan
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kg zelfrijzende bloem, 500 gr boter, 700 gr suiker (voor de helft bruine), kaneel, 2 eieren, 1 likeurglaasje water of cognac.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 g boter, 250 g kandijpoedersuiker, 2 eieren, 1 eetlepel speculaaskruiden, 500 g, zelfrijzend bakmeel of gewone bloem met 5 g bakpoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gram bloem, 2,5 theelepels bakpoeder, 1,5 theelepel speculaaskruiden, 200 gram boter, 250 gram bruine basterdsuiker, 75 gram amandelsnippers, 1 ei

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-07-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

400 gram bloem, 2,5 theelepels bakpoeder, 1,5 theelepel speculaaskruiden, 200 gram boter, 250 gram bruine basterdsuiker, 75 gram amandelsnippers, 1 ei .

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

`Dikke speculaas` recept uit het bakkersboek(1941) van mijn vader

INGREDIENTEN

800 gr.boter/margerine]400 gr.bruine basterd, suiker]400 gr.witte basterdsuiker]700 gr., patent bloem]700 gr.Zeeuwse bloem]150 ml., melk]35 gr.speculaaskruiden]28 gr.koolzuur/, soda(maagzout?)] gepelde of geschaafde amandelen]

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-11-2005
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 G ZELFRIJZEND BAKMEEL - 250 G BRUINE BASTERDSUIKER, 350 G BOTER OF MARGARINE - ? EETLEPEL MELK OF ROOM - 10 G KANEEL, 1 MESPUNTJE NOOTMUSKAAT - 1 MESPUNTJE KRUIDNAGEL - 1 MESPUNTJE ZOUT, - 1 MESPUNTJE PEPER - 1 MESPUNTJE GERASPTE CITROENSCHIL, 100 G GESNIPPERDE ZOETE AMANDELEN.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Met de sint in aantocht

INGREDIENTEN

450g bruine suiker,200g zachte boter,25g vloeibare honing,100ml volle melk,1 ei,3 snuifjes zout,750g bloem,10g kaneel,een paar druppels amandelextract,10g natriumbicarbonaat.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

350g zachte boter, 1 middelgroot ei, 350g bruine suiker, 450g witte bloem, 1 eetlepel maagzout, 1 koffielepel zout, 1 koffielepel kaneelpoeder of speculaaskruiden.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Er gaat niets boven een kop koffie met een eigen gemaakt speculaasje.

INGREDIENTEN

100gr.zelfrijzend bakmeel, 60gr,basterdsuiker, 60gr.boter, 1/2lepel speculaaskruiden, iets zout en een beetje melk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 g bloem , 2,5 tl bakpoeder , 1,5 tl speculaaskruiden , 200 g boter , 250 g bruine basterdsuiker , 75 g amandelsnippers , snufje zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-11-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies