77 sojabonen recepten

INGREDIENTEN

200 gram sojabonen - 300 gram gehakt - 1 ei - 1 ui - 1 theelepel fijn gesneden gember - 1 eetlepel maizena, Mengsel A : 1 eetlepel Chinese rijstwijn - 1 eetlepel sojasaus - snufje zout en peper - snufje ve-tsin, Mengsel B : 2 eetlepels sojasaus - 1 theelepel suiker - 5 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Even wat anders.Al val ik de vleeskroket niet af hoor.

INGREDIENTEN

600 gram gekookte sojabonen ;, 1 kleine ui ;, 2 tenen knoflook ;, 4 sjalotten ;, 4 eetlepels boter;, ? liter melk ;, 4 eetlepels bloem ;, 1 theelepel gekneusde rozemarijn ;, 1 theelepel tijm ;, 1 eetlepel fijngehakte peterselie ;, 4 eetlepels tarwekiem;, zout en peper ;, een mespunt ve-tsin ;, paneermeel ;

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

MAO DOU


"Lekker met een biertje"

INGREDIENTEN

Zout, een stukje gember, ongeschild, een paar snufjes ongemalen sichuanpeper, ca. 300 gr diepgevroren sojabonen, ongedopt (toko diepvries)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2013
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Als deze groenten nog niet in het seizoen zijn, kan de salade ook prima gemaakt worden van diepvriesgroenten. Dit gerecht past goed bij zalm.

INGREDIENTEN

2 sneetjes licht zuurdesembrood, 2 el olijfolie, 225 gr sojabonen, diepvries, 185 gr tuinerwten, diepvries, 50 gr peulkiemen, 1 bosje verse munt, 1⁄2 rode ui, 150 gr Arla Apetina® plak of blokjes in water, Dressing:, sap en geraspte schil van 1 limoen, 2 1⁄2 el olijfolie, 1 tl honing, 1 mespuntje zout, zwarte peper

  •  …
  •  
  • Geplaatst op02-07-2014
  •  
  •  
  • Eigen recept

Een relatief snelle en 'traditionele' Koreaanse soep. 

INGREDIENTEN

-Groente/Rund óf visbouillon (5kopjes), -1 normale ui in blokjes, -1 flinke aardappel in blokjes, -5 tot 6 knoflookteentjes (ja 5 tot 6, ik meen het), -1/2 courgette in blokjes, -1 (verse!) groene peper in kleine flinters, -handje enoki paddestoelen (ren even snel naar de toko!), -ca. 2 Eetlepes soybean-paste (dwenjang paste, NIET miso paste hiervoor moet je zeker naar de toko), -1 blok stevige tofu, in blokjes gesneden (niet te klein ivm uiteenvallen), (-1 theelepel Koreaanse rode peper vlokken, HEET)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2014
  • Koreaans
  •  20-30 min.

Maak zelf je eigen sojamelk van sojabonen.

INGREDIENTEN

Sojabonen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels wokolie, 3 eetlepels lente-uitjes, fijngehakt, 3 tot 4 eetlepels groene Thaise currypasta, 1 kg ontbeende kippenbouten, in repen van ongeveer 4 x 2 cm, 1 blik kokosmelk van 400 ml, 250 ml kokend water, genoeg geconcentreerde kippenbouillon of bouillonblokjes voor 500 ml water, 1 eetlepel vissaus (nam pla), 200 g doperwtjes uit de diepvries, 200 g sojabonen uit de diepvries, 150 g haricots verts uit de diepvries, 3 eetlepels verse koriander, fijngehak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2009
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

225 gr sojabonen 225 gr suiker 100 gr geraspte kokos 250 ml dikke kokosmelk 25 gr gelatine kleurstoffen

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Aziatisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Ghanese stoofpot met tomaten, spinazie en pompoenpitten

INGREDIENTEN

3 eetl. palmolie (verkrijgbaar in de toko)/ 2 fijngesnipperde uien/ 4 kleingesneden tomaten/ 75 gr. pompoenpitten/ 75 gr. gekookte sojabonen/ 500 gr. spinazie/ (chili)peper/ zout/ 1 dl. bouillon

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Ghanees
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 gr kipfilet, 2 el olie, 1 teen knoflook, 2 uien, 1 rode paprika, 2 groene spaanse pepers, 50 gr sojabonen, 2 el sojasaus, 2 el chilisaus, rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pittig gerecht met paprika en groene lombok

INGREDIENTEN

350 / 450 g kipfilet, 2 lepels olie, 1 teentje knoflook, 2 uien, 1 rode paprika, 2 groene Spaanse pepers, 50 g sojabonen, 2 lepels sojasaus, 2 lepels chilisaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2001
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Recept met (niet gedroogde)sojabonen. Deze zijn naast groente ook gelijk vleesvervanger.

INGREDIENTEN

Ca 175 gr sojabonen (vers of diepvries) of tuinboontjes (vers, pot of diepvries), ca 175 gr courgette, 2 stengeluitjes, 10 cherrytomaatjes, kuipje Slankie smeerkaas naturel licht pittig (of andere smaak), italiaanse kruiden naar smaak, peper en zout naar smaak, 150 gram penne (of andere pasta naar wens),naar wens rookspekjes, kip of quorn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2012
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een vegetarische pastaschotel

INGREDIENTEN

2 koppen volkorenmacaroni, 1/2 kop sojabonen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 kop groentenbouillon, 2 theel. oregano, 1 kop yoghurt, 1/2 kop geroosterd sesamzaad, 2 eetl. olie, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hot Sojabonen en basilicummousse. Goed gemaakt heeft het een bijzondere structuur.

INGREDIENTEN

Sojabonen (bevroren), pluk basilicum, (ontpitte) rode peper naar smaak, basilcumbouillonblok en creme fraiche., Je kan ook variëren met bv munt, persoonlijk vind ik basilicum lekkerder.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-08-2009
  • Fusion Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Hot Sojabonen en basilicummousse. Goed gemaakt heeft het een bijzondere structuur.

INGREDIENTEN

Sojabonen (bevroren), pluk basilicum, (ontpitte) rode peper naar smaak, basilcumbouillonblok en creme fraiche., Je kan ook variëren met bv munt, persoonlijk vind ik basilicum lekkerder.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-08-2009
  • Fusion Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 gr varkensfilet, 1 eetlepel olie, 3 eetlepels zwarte sojabonen, 2 eetlepels sherry, 1 theelepel gemberpoeder, 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 rode paprika, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel maïzena, 1/2 dl water, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2009
  • Chinees
  •  20-30 min.

Gekiemde granen zijn supergzond! Laat een aantal soorten granen of bonen kiemen. Je kunt ze dan opeten. Aan het werk!!!

INGREDIENTEN

* Kwark, * boterhammen (naar eigen keuze), * kiemen van luzerne., * sla, * bloemkool (gekookt), * rauwe wortels, * gekiemde sojabonen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.

Daar heb je geen vlees bij nodig

INGREDIENTEN

1 pakje bladerdeeg, 2 preien, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1/2 witte kool, 1 bakje champignons, 1 groene paprika, 1 theel. zout, 1 kop tauge, 1/4 kop sojabonen, 3 eetl. ketjap, sesamolie,frituurolie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-10-2001
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Een heerlijk gerecht met drie verschillende peulvruchten, kip (desgewenst) en fantastische kruiden

INGREDIENTEN

1 el plantaardige olie, 1 el geraspte verse gember, 1 tl gemalen kaneel, 1 tl komijnzaden, 1/2 tl kurkuma, 2 uien fijngesneden, 450 g kievitsbonen uit blik (Marrokaanse winkel) gespoeld en uitgelekt, 450 g sojabonen uit blik (Marokkaanse winkel) gesporld en uitgelekt, 450 g kikkererwten uit blik gespoeld en uitgelekt, 375 g fijngesneden gekookte kip (desgewenst), 450 g tomatenpuree uit blik, 250 ml groentebouillon, 75 g krenten, 60 g pijnboompitten

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-2006
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Nigella makes Curry in true domestic goddess express style! http://nl.youtube.com/watch?v=hoDqtWQ3_Tc&feature=related
persoonlijke noot
`Als je dit liever met verse groenten maakt dan met groenten uit de diepvries, verdubbel de hoeveelheid water dan tot 400 ml (gebruik dezelfde hoeveelheid geconcentreerde bouillon of bouillonblokjes). Als ik diepvriesgroenten gebruik, vind ik het makkelijker om een cappuccinokop of iets dergelijks te pakken en anderhalve kop van elke bevroren groente af te meten, dan om de groenten af te wegen. De kip komt in pakjes, dus dat houdt alles heel eenvoudig en makkelijk. Dit is wat je zou kunnen koken als `s middags blijkt dat er `s avonds ineens zes mensen aan tafel zullen zitten.` - Nigella Lawson

INGREDIENTEN

* 2 eetlepels wokolie, * 3 eetlepels lente-uitjes, fijngehakt, * 3 tot 4 eetlepels groene Thaise currypasta, * 1 kg ontbeende kippenbouten, in repen van ongeveer 4 x 2 cm, * 1 blik kokosmelk van 400 ml, * 250 ml kokend water, * genoeg geconcentreerde kippenbouillon of bouillonblokjes voor 500 ml water, * 1 eetlepel vissaus (nam pla), * 200 g doperwtjes uit de diepvries, * 200 g sojabonen uit de diepvries, * 150 g haricots verts uit de diepvries, * 3 eetlepels verse koriander, fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 verse makrelen a 500 gram - - zout en witte peper - bloem om te bestuiven - 1 eetlepel maisolie - 2 eetlepels zwarte sojabonen - 1 eetlepel donkere sojasaus - 1 eetlepel fijngehakte lenteui

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Snelle Thaise roerbak schotel. Zeer veel vitamine en ijzer.

INGREDIENTEN

500gr Waterspinazie of Kangkoeng (verkrijgbaar in de Toko), 2 tenen Knoflook, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel sojasaus of vissaus, 2 eetlepels sojabonen (optioneel)

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-06-2001
  • Thais Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 makrelen a 500 g, zout, witte peper, bloem, 1 lepel maisolie, 2 lepels zwarte sojabonen, 1 lepel donkere sojasaus, 1 lepel gehakt lente-ui

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekkere vis. Speciaal voor Yonina, omdat ze zwarte bonensaus zo lekker vindt.

INGREDIENTEN

2 verse makrelen a 500 gram, zout & witte peper, bloem om te bestuiven, 1 eetlepel maisolie, 2 eetlepels zwarte sojabonen, 1 eetlepel donkere sojasaus, 1 eetlepel fijngehakte lenteui

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een gezond vegetarisch gerecht

INGREDIENTEN

1 kop rijst, 1/2 kop sojabonen, 3 eieren, 1 kop melk, 400 gr. cottage cheese, 1 theel. zout, 3 eetl. fijngeknipte peterselie, 1 eetl. rozemarijn, 1/2 kop geraspte wortel, 2 eetl. boter, 1 ui

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Vegetarisch hoofdgerecht, beetje anders maar wel lekker.

INGREDIENTEN

1 ui; 3 teentjes knoflook; 2 eetlepels olie; (1/2 theelepel geelpoeder); 1 1/2 theelepel laospoeder; 1 1/2 theelepel korianderpoeder; 1/2 theelepel komijn; 1 laurierblaadje; 1 theelepel citroensap; zout; 1 1/2 theelepel sambal; 1/4 blok of 1/2 zakje santen; 1 plak tempe (gefermenteerde sojabonen).

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 2 eetlepels wokolie, * 3 eetlepels lente-uitjes, fijngehakt, * 3 tot 4 eetlepels groene Thaise currypasta, * 1 kg ontbeende kippenbouten, in repen van ongeveer 4 x 2 cm, * 1 blik kokosmelk van 400 ml, * 250 ml kokend water, * genoeg geconcentreerde kippenbouillon of bouillonblokjes voor 500 ml water, * 1 eetlepel vissaus (nam pla), * 200 g doperwtjes uit de diepvries, * 200 g sojabonen uit de diepvries, * 150 g haricots verts uit de diepvries, * 3 eetlepels verse koriander, fijngehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2009
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 gr doorregen varkenslappen, - zout, - 2 balken verse tahoe, ca. 250 gr, - 4 eetl arachideolie- of zonnebloemolie, - 1 eetl sesamolie, - 4 teentjes knoflook, ragfijn gehakt, - 6 eetl zoute sojabonen, uit pot of blik, - 800 gr bamboespruiten, uit bilk, in smalle reepjes gesneden, uitgelekt, - 2 eetl zoete sojasaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

DOU BAN XUE CAI TANG

Dit is een eenvoudige soep uit Shanghai. In deze stad zijn tuinbonen een echte seizoens-lekkernij en is ingelegde mosterdkool een van de meest gebruikte ingelegde groente.

INGREDIENTEN

2 eetl. bakolie, 125 gr ingelegde gemengde mosterdkool (xue cai), gehakt (desnoods, fijner gehakt), 200 gr dubbel gedopte tuinbonen (ik gebruikte gedopte sojabonen), 1,5 l kippenbouillon, een paar plakjes tomaat, voor de kleur, zout (uitkijken, want de kool is ook al zout)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-05-2013
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

蒸鱼用黑豆 En recept die gemaakt worden bij het begin van de Chinese Nieuwjaar.

INGREDIENTEN

400 g witte vis in rechthoekjes van 3 x 5 cm. gesneden of een hele vis met kop en staart nog eraan, zout, Chinese vijfkruiden poeder (klein beetje), gember in lange sliertjes gesneden, 1 Sichuan peper, fijn, knoflook, fijn, gezouten zwarte sojabonen, afgespoeld en uitgelekt, lente-ui in ringetjes, Chinese sojasaus, rijstwijn of droge sherry

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2011
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.

Rode curry met ananas, Thais gerecht

INGREDIENTEN

1 blikje ananas in stukjes, 500 g (stro)champignons, 1000 g klapper (gemalen kokos), 100 g sojabonen, 500 g tofu in kleine stukjes, 50 ml plantaardige olie, 1 el rietsuiker, 2 el lichte Chinese sojasaus, Ingredienten voor de kruidenmix: 6 schijfjes galangal (laos), 6 citroengrassprieten fijngesneden, 50 g sjalotten, 20 gedroogde pepertjes, ? el fijngehakte schil van een kaffirlimoen, 2-3 korianderwortels fijngehakt, 1 tl miso

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2002
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sojabonenkaas met rundergehakt

INGREDIENTEN

2 vierkante stukken tahu van 7?x7? cm, 1 el gepureerde gegiste zwarte, sojabonen (douchi), 1 chilipeper, van zaad ontdaan en kleingesneden, 2 el olie, 1 el fijngehakte lente-ui, 1 tl fijngehakte knoflook, 125 g rundergehakt, 2 tl maizena, aangelengd met 2 el water, snuf gemalen Szetsj'wan-peperkorrels (desgewenst), MENGSEL 'A':, 1 el sojasaus, 1 el gepureerde bruine bonen, ruim 1 dl kippenbouillon,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


INGREDIENTEN

250 gram aubergines, geschild, in reepjes van 8 x 1 cm - frituurolie - 50 gram mager varkensgehakt - 2 eetlepels gedroogde garnalen, geweld en zeer fijngehakt - 2 theelepels chilipasta - 1 theelepel gezouten sojabonen, gepureerd - 2 theelepels zeer dun gesneden bosuitje - 1 theelepel zwarte draadpaddestoel, geweld en - zeer fijngesneden - 250 ml zelfgetrokken kippenbouillon - 1 theelepel Chinese rijstwijn - 1 theelepel sesamolie - 2 theelepels zoetzure saus - 1/2 theelepel zwarte sojasaus - 1/4 theelepel zout - 1 theelepel maizena, vermengd met water - korianderblaadjes ter garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 blikje ananas in stukjes, 500 g (stro)champignons, 1000 g klapper (gemalen kokos), 100 g sojabonen, 500 g tofu in kleine stukjes, 50 ml plantaardige olie, 1 el rietsuiker, 2 el lichte Chinese sojasaus.Ingredienten voor de kruidenmix: 6 schijfjes galangal (laos), 6 citroengrassprieten fijngesneden, 50 g sjalotten, 20 gedroogde pepertjes, ? el fijngehakte schil van een kaffirlimoen, 2-3 korianderwortels fijngehakt, 1 tl miso.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-05-2000
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Ik ben nooit een bonenfan geweest - tot ik in de diepvries van de toko Edamame ontdekte. Al jaren kookten mijn favoriete chef ermee! Edamame zijn de ontdopte sojaboon kernels, kant en klaar in een zak, makkelijker kan niet, en ze blijven prachtig groen in het gerecht.
Meer dan dat, ze hebben een heerlijke notige smaak. Licht stomen is genoeg.

INGREDIENTEN

250g glass noodles, 2 el zonnebloemolie, 3t knoflook, geperst, 300g edamame (sojabonen, Toko), ontdooid, 3 lenteuien, schuin gesneden, 1 rode lombok, fijn gesneden, 3el verse koriander, gehakt, en wat ter garnering, 2 el munt, fijn gesneden, 3 el sesamzaadjes, getoast, , Saus:, , 2 el geraspte verse laos, sap van 3 limoenen, 3el pinda olie, 2 el palmsuiker of rietsuiker, 2 tl tamarinde pasta, 2 tl tamari, 1 tl zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2011
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

(geurige aubergine met varkensvlees)

INGREDIENTEN

250 gram aubergines, geschild, in reepjes van 8 x 1 cm, frituurolie, 50 gram mager varkensgehakt, 2 eetlepels gedroogde garnalen, geweld en zeer fijngehakt, 2 theelepels chilipasta, 1 theelepel gezouten sojabonen, gepureerd, 2 theelepels zeer dun gesneden bosuitje, 1 theelepel zwarte draadpaddestoel, geweld en zeer fijngesneden, 250 ml kippenbouillon, 1 theelepel Chinese rijstwijn, 1 theelepel sesamolie, 2 theelepels zoetzure saus, 1/2 theelepel zwarte sojasaus, 1/4 theelepel zout, 1 theelepel maizena, vermengd met water, korianderblaadjes ter garnering,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Het Indonesische "Ikan Bumbu Satan", krijgt zijn scherpe smaak door de chili's, die echter door de kokosmelk weer worden afgezwakt !

INGREDIENTEN

-4 dorade filets-, -zout en witte peper uit de molen, -olie om te braden en bloem om de vis door te halen, DE SAUS:, -2 el gezouten gele sojabonen uit glas, -4 rode chilipepers, -2 el olie, -120 g gesnipperde ui, -2 knoflooktenen uit de knijper, -1,5 th lepel versgeraspte gember, -1 th lepel palmsuiker, -1/4 liter kokosmelk uit blik, GARNERING:, -verse rode chilipepers en thai-basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een geurige schotel met een pittig kruidenmengsel.

INGREDIENTEN

* 3 eieren * 500 g dunne rijstvermicelli * 6 el olie * 300 g tahoe, in 3 dunne plakken * 500 g tauge * 375 g gekookte garnalen, gepeld * 4 el fijngesneden bieslook * 6-9 kleine limoenen of 2 gewone limoenen, in partjes *(sambal oelek), Voor het kruidenmengsel:, * 10 gedroogde rode chilipepers * 12 kleine sjalotjes * 1 stengel sereh * 1 theelepel gedrrogde garnalenpasta (trassi) * 3 el olie * 2 el gezouten zwarte sojabonen * zout * 1 el suiker * 1? l kokosmelk * 1 el tamarinde-pasta.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

(met foto) Peking keuken

INGREDIENTEN

1/4 kopje rauwe gepelde pinda's, , 1/4 kopje groene sojabonen, , 1/4 kopje blokjes bamboescheut (uit blik), , 1/4 kopje worteltjes, , 1/4 kopje komkommer, , 1/2 kopje in blokjes gesneden mager varkensvlees, , 1/2 kopje gesneden geperste tofu, , , Marinade, , 1 theelepel bloem, , 1/2 eetlepel kookwijn of sherry, , , Saus, , 1 theelepel hete boonpasta, , 1 eetlepel zoete boonpasta, , 1 eetlepel sojasaus, , 1/2 eetlepel suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 Hokkaido-pompoen van ongeveer 1 kg, 3 soeplepels olijfolie, 2 uien, 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 2 preien, eventueel een laurierblad en tijm, groentenextract, tamari (zuivere sojasaus van sojabonen, water, zeezout en volkorenmeel), miso (sojapasta uit gefermenteerde sojabonen) wakame (zeewier),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies