136 snoekbaars recepten

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten


In heel wat Parijse brasseries zul je wijting, kabeljauw, zalm, zeebaars, pladijs of een ander vissoort 'a la Duglere' zien staan. De term betekent dat de vis is bereid met witte wijn, boter, sjalotjes, fijne tuinkruiden en tomaten. Het is een klassieke maar vrij eenvoudige en smakelijke bereidingswijze uit de Franse keuken die in de 19 de eeuw werd gecreeerd door de kok Adolphe Duglere. In dit hoofdgerecht wordt de saus gebruikt voor een snoekbaars, een zoetwatervis met stevig en smakelijk vlees die de jongste jaren zeer in trek is.

INGREDIENTEN

600 g snoekbaarsfilet, 4 tomaten, 100 g sjalotten, 2,5 dl witte wijn, 5 dl visfumet, 150 g boter, 1 bosje peterselie, fijngesneden, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Op de huid gegaarde snoekbaars met witlof en cantharellen.Echt een gerecht voor de feestdagen.

INGREDIENTEN

4 snoekbaarsfilets met vel a 150 g, , 1,5 dl gevogelteglace, , 60 g roomboter, koud, , 350 g cantharellen, , 700 g witlof, julienne, , 3 takjes tijm, gesneden, , 10 gr suiker, , 4dl (gevogelte)bouillon, , 35 g balsamico azijn, , 20 g olijven, in reepjes, , knoflookolie, , olijfolie, , peper en zout,, Paddestoelenrisotto ingredienten:, 125 g risottorijst, , 2 dl bouillon, , 0,5 dl witte wijn, , 35 g sjalotjes, gesnipperd, , 15 g gedroogde cantharellen en eekhoorntjesbrood, geweekt en fijngesneden, , olijfolie, , 2 dl room, geslagen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Sandre a la Dimitri

INGREDIENTEN

400 gram snoekbaarsfilet * 2 dl witte wijnsaus * 50 gram ansjovisboter * 6 ansjovisfilets in olie * 250 gram aardappels * 1 liter visbouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Garnituur voor bv in de kreeftensoep

INGREDIENTEN

700 gr snoekbaars, 5 dl room, 4 st eieren, 5 gr zout, 5 gr vispoeder, 15 gr vetsin

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-1999
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 200 gram snoekbaars, * 2 bruine puntjes (zacht of hard), * mango chutney (hot), * olie, * peper, * zout, * bloem

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2009
  •  
  •  10-20 min.

Een overheerlijke vis met zacht en mals sappig vlees!

INGREDIENTEN

-1 panklare snoekbaars van circa 1 kg, -sap 1 citroen, -zout, -30 g bloem en 40 g boter, -1 citroen, -peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-07-2003
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  10-20 min.



Met dit recept sla je een succesnummer aan de haak. Je zult zelf staan kijken van de lichtheid en het frisse parfum van dit gerecht. Voel je als een vis in het water !

INGREDIENTEN

4 preiwitten - 1,5 kg snoekbaars - boter - 2 sjalotjes - peper en zout - 2 eetlepels droge witte wijn - 2 dl room - 250 g verse pasta - 2 eierdooiers - 1 eetlepels graantjesmosterd - 3 eetlepels water - 1 bosje bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor de hengelaars

INGREDIENTEN

8 moten snoekbaars, 1 ui, 20 gr. Boter, 250 gr. Champignons, 1 eetl. citroensap, 50 gr. Geraspte oude kaas, 1 glas witte wijn, boter, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 moten snoekbaars - 100 gram boter - 50 gram zwarte olijven - tomatenpuree - 250 gram schelpjes macaroni - 1 takje basilicum - 1 teentje knoflook - 1 ui - zout, peper - 1 blikje ansjovis in olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken snoekbaars filet

INGREDIENTEN

Vijf a zeshonderd gram snoekbaars, vierhonderd gram peultjes, handje pijnboompitten, handje pistachenootjes, vier tot vijf hondergram risotto of tagiliatelle verde, beetje roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2003
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 moten snoekbaars * 50 gram boter * 25 gram zwarte olijven * tomatenpuree * 125 gram schelpjes macaroni * 1 takje basilicum * 1 teentje knoflook * 1 ui * zout * peper * 1 blikje ansjovis in olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Oud Vlaamse bereiding van een heerlijke snoekbaars. Erg makkelijk en verrassend lekker!

INGREDIENTEN

-1 snoekbaars (1 kg), -1/2 liter droge witte wijn, DE VULLING:, -100 g geraspte belegen Goudse kaas, -50 g boter, -2 eetlepels broodkruim, -15 klein gesneden gevulde olijven, -2 eetlepels tomatenpuree, -zout en peper uit de molen, -peterselie, -100 g doorregen spek, -boter om in te vetten, VOOR DE GARNERING:, -1/2 komkommer, -1 citroen, -takje peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke snoekbaars gepaneerd met kruiden kruim en belegd met Serrano ham

INGREDIENTEN

Mooie snoekbaars filet met huid, 2 plakjes witbrood, Diverse verse kruiden zoals basilicum,rozemarijn,koriander en wat knoflookpulp, Scheutje olijfolie, Dun gesneden plakje Serranoham

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kilo schoongemaakte in vier gelijke stukke verdeelde gefileerde snoekbaars * enkelel takjes venkel * 3 eetlepels olie * peper * zout * mespunt rozemarijn.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2007
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Makkelijk en zeer smakelijk recept

INGREDIENTEN

-1 kg snoekbaars (gefileerd), -sap 1 citroen, -250 g uien (fijn gehakt), -125 g champignons (in dunne plakjes), -50 g boter, -1/4 l warme visbouillon, -1/8 l witte wijn, -zout en versgemalen peper, -3 eetlepels room, -bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2003
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

? snoekbaars, ? rivierkreeftjes, ? olie, ? versnipperde wortel, ? ui, ? tijm, ? laurier, ? look, ? Cognac of Armagnac, ? witte wijn, ? gevogeltebouillon, ? tomaten, ? room, ? peper & zout, ? boter, ? zeekool, ? nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor deze klassieke Hongaarse ovenschotel van zuurkool met zoetwatervis behoort karper te worden gebruikt. Maar met snoekbaars, die lekkere vis uit onze wateren, kan dit gerecht ook prima gemaakt worden. Wel even nog wat kippenbouillon zelf trekken; dat is lekkerder.

INGREDIENTEN

1 kg zuurkool uit het vat, afgespoeld en uitgeknepen, 5,5 dl kippenbouillon bij voorkeur zelf gemaakt, 5,5 dl droge witte wijn, 2 blaadjes laurier, 40 gr roomboter (of uitgebakken spekvet), 80 gr ui, gepeld en fijngehakt, 30 gr bloem, 4 eetlepels melk, zout en versgemalen zwarte peper, 5 eetlepels fijngesneden dillegroen, 600 gr gefileerde snoekbaars in brede repen, paneermeel, 250 ml zure room, losgeroerd,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel met snoekbaars, witte wijn en hollandse garnalen.

INGREDIENTEN

1 prei, 2 eetl. boter, 3 bosuitjes met groen, 100 gr. champignons, 1 kg. gefileerde snoekbaars, dille, 2 dl. droge witte wijn, 1 bekertje creme fraiche, 100 gr. hollandse garnalen, cayennepeper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-1998
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Op de huid gebakken snoekbaars met gestoofde kropsla en rode wijn saus

INGREDIENTEN

180 gr snoekbaarsfilet met huid, iets honing, hart van kropsla, gesnipperd sjallotje, zout en peper, nootmuskaat, 2 dl rode wijn, 3 dl visbouillon, 2 dl room, 50 gr koude boter blokjes, roomboter om in te bakken met een scheutje slaolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

600 gr snoekbaarsfilet, - 2 eetlepels citroensap, - 3 eetlepels bloem, - 3 eetlepels olie, - 50 gr boter, - zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 snoekbaarzen (of 1 grote), 2 sjalotjes, fijn gesneden, 1 el boter, 1 dl witte wijn (Chablis), 4 el visfond, 1 eidooier, 2 el crème fraiche, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

In dit elegante gerecht vormt de combinatie van warme visfilet met rauwe spinazie een opmerkelijk zacht en subtiel geheel. De saus is een fragiel mengsel van frambozenazijn, sjalotjes en boter en is roze en pittig. Begin de maaltijd met een pastaschotel en garneer het hoofdgerecht niet; het is zo al prachtig.

INGREDIENTEN

5 eetlepels frambozenazijn, 2 eetlepels fijngehakte sjalotten, 2 snoekbaarsfilets a 350 gr,, 5 eetlepels visbouillon, 5 eetlepels droge witte wijn of vermouth, zout en versgemalen zwarte peper, 250 gr gekoelde boter, 1 eetlepel creme fraiche, 600 gr fijngeplukte rauwe spinazie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 snoekbaarsfilets à 150 g, 1 bos bospenen, 250 g mosselen, 100 g Hollandse garnalen, 30 g boter, 1 mandarijn, scheutje witte wijn, 1 takje dille,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.



INGREDIENTEN

1,5 kg verse snoekbaarsfilet, 5 stuks grote winterwortel, 2,5 dl room, 6 stuks eiwitten, 1 teen knoflook, 1 ui, gehakte kervel,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekker met gekookte of met gestoomde aardappelen (snoekbaars ook wel zander geheten- is een zoetwatervis; is vrijwel enkel op bestelling te verkrijgen; hij behoort tot de magere vissoorten maar de prijs is eerder aan de hoge kant

INGREDIENTEN

800 g zanderfilets (met vel), 5 eetlepels olie, 400 g zuurkool (blik), 80 g suiker, 60 g boter, 300 ml calvados (of appelsap), 350 ml groentebouillon, 300 g appels, 250 ml room, 2 theelepels gedroogde marjolein, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten voor vier personen, Snoekbaars:, 4 snoekbaarsfilets a 130 gram met huid zonder schubben, olijfolie, fleur de sel, , Brandade:, 200 g aardappelpuree, 80 g gerookte palingfilet in stukjes gesneden, geslagen room, olijfolie, , Spinazie:, 150 g wilde spinazie, knoflook, boter, peper, zout, , Vinaigrette:, 4 tomaten, ontveld zonder zaad in blokjes, ? dl balsamicoazijn, 1 dl olijfolie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg snoekbaarsfilets, - zout -peper, -4 el olie, -4 el citroensap, -2 el verse kruizemunt, gehakt, -6 takjes kruizemunt,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  •  
  •  20-30 min.

Erg lekkere en makkelijke ovenschotel uit Hongarije

INGREDIENTEN

-1 ui (in blokjes gesneden), -50 g boter, -1 el paprikapoeder (edelzoet), -1 el paprikapoeder (scherp), -200 g champignons, -4 snoekbaarsfilets (elk 200 g), -1 el citroensap, -zout, -200 g room, -2 el bloem

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2004
  • Hongaars
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 keer 150 gram snoekbaarsfilet, 2 kleine courgettes, 2 grote uien, 10 tomaten, 2 blikjes tomatenpuree (klein), peper,zout,oregano,olijfolie, Chilisaus, Geraspte kaas,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2009
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 venkelknol *, 10 gram boter *, 1/2 theelepel visbouillonpoeder *, 200-400 gram snoekbaarsfilet 150 gram * doperwtjes *, 1 eetlepel Pernod of 2 eetlepels witte wijn, 75 ml slagroom *, 1 eetlepel maizena of variatiesaus *, zout * peper * gedroogde dille.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 sjalotten, fijngehakt, 1 deciliter droge Elzasser riesling, 1/4 liter slagroom, 4 x 150 snoekbaarsfilet, 25 g boter, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vers gevangen snoekbaars in zijn geheel in een ovenschaal met aardappels eromheen. Simpel en erg lekker.

INGREDIENTEN

1 snoekbaars van ca. 750 gram, kruidenboter, citroensap, halve liter groentebouillon, zout, peper, 5 grote aardappels.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg Snoekbaars, ? liter room, 3 takjes salie, Peper, Zout, 100 g champignons, 1 Sjalotje, Margarine

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-06-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

400 gr snoekbaars, 1/2 knolselder, 2 aardappelen, melk, 8 schijfjes Gandaham, kippenbeenderen, fama, 1 dl room, citroensap.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Stevig visgerecht

INGREDIENTEN

750 gr. victoriabaars, 2 sjalotten, 1 limoen, droge witte wijn, 150gr.roomboter., Wanner er geen victoriabaars te krijgen is, is snoekbaars een prima alternatief

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Recept 671 van Jelena

INGREDIENTEN

3-4 foent snoekbaars, een broodje van 6 kopeke (zal wel niet meer bestaan), 3/4 foent boter, een bord morilles, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-2000
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Echt een plaatje als je de snoekbaars zo in zijn geheel serveerd

INGREDIENTEN

1 snoekbaars van ongeveer 1,2 kilo 1 blik ananasschijven (of vers) ? blikje kersen 100 gram boter 2 el limoensap 2 el fijngehakte peterselie 4 afgestreken eetlepels meel zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Couscoussalade met gebakken snoekbaars, rucola en paprika-coulis; een eenvoudig en smakelijk voorgerecht.

INGREDIENTEN

150 gram couscous, 2 rijpe tomaten, een bosje lente ui, bakje rucola, wat blaadjes basilicum, een bosje bladpeterselie, teentje knoflook, olijfolie, Peper en zout, 3 (geroosterde van schil ontdaan) paprika?s, 1 sjalotje, 4 snoekbaars mootjes met huid van ca. 125 gram pp, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Mijn zwager vist vandaar !!!!

INGREDIENTEN

Ca. 400 gr snoekbaars of andere witvis, 2 eetlepels olie, peper uit de molen, 3 eetlepels citroensap, 3 eetlepels geraspte ui, 1 teentje knoflook, 2 dl droge witte wijn, enkele schijfjes citroen, enkele toefjes peterselie, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hiervoor kan ook gebruikt worden tonijfilet of zeeduivel.

INGREDIENTEN

750 gram snoekbaars, 2 el basilicumolie, versgemalen peper, gemalen zeezout of zout, VOOR DE KRUIDENSALADE, 75 gr gemengde jonge bladsla of veldsla, enkele takjes kervel, enkele sprietjes bieslook,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies