157 snijbiet recepten

Dit een recept uit nice, de omelet word in punten opgediend in brasseries

INGREDIENTEN

2 struiken snijbiet, 1 teentje knoflook, 2 ansjovisfilets, 4 eieren, olijfolie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2003
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Verrassend soepje met de vergeten groente snijbiet. Bedriegend eenvoudig.
Snijbiet is ook heerlijk in de groentetaart, op de pizza en door de pasta

INGREDIENTEN

750 gr snijbiet (of wilde biologische spinaziebladeren), 1 grote ui, 1 l. groentebouillon, flinke scheut (koks)room, boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-05-2012
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Risotto met lekker malse snijbiet. Als dat er niet is dan kan dit gerecht ook worden gemaakt met het loof van de rode biet.
Bron: Lorenza de' Medici

INGREDIENTEN

- 600 gram risottorijst, - 6 gedroogde paddestoelen (geweekt in warm water), - 1 ui, - 1 teentje knoflook, - 2 ansjovisfilets in olie, uitgelekt, - 1,5 liter vleesbouillon, - olijfolie, - 600 gram snijbietbladeren, in stukken gesneden, - fijngehakte bladpeterselie, - 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt, - zout&peper uit de molen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De woorden "warmoes" en "warmoezenier" doen ons ouderwets aan. Het zijn ook begrippen uit vervlogen jaren... Het woord "warmoezenier" kan met enige moeite nog in verband gebracht worden met "beroepstuinder", het woord "warmoes" bleef voortleven in verschillende straatnamen. Slechts weinigen leggen verband tussen warmoes en bladgroente.

INGREDIENTEN

1 1/2 kilo warmoes of snijbiet, 2-3 beschuiten, zout, nootmuskaat, boter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 (oude) boterhammen, 1 bos snijbiet, 1 gesneden ui, 1 geperste teen knoflook, 1 theelepel boullionpoeder, 50 gr. geraspte kaas, olie om in te bakken

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2001
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Blettes grand-mere

INGREDIENTEN

1 bos snijbiet= 25 gr boter= 1 lp olijfolie= 1 lp suiker= 1 lp fijngesneden rozemarijn= 60 gr rozijnen= 2 lp pijnboompitten= zout en peper na smaak..

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl

Pannenkoekjes met snijbiet of spinazie. Uit de Italiaanse keuken. Kinderen smullen hier van. Doe net als het boek Wereldeters. Vertel je kinderen tijdens de maaltijd leuke weetjes over Italië. Bijvoorbeeld het verhaal van de machtige Julius Caesar die de maand juli naar zichzelf heeft genoemd; of over de paus die in Rome zijn eigen staatje heeft; of over de Italiaanse maffia.

INGREDIENTEN

Pannenkoek beslag, 600 gram snijbiet, 250 gram ricotta kaas, 250 gram Mascarpone kaas, 200 gram Parmezaanse kaas, knoflook, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2012
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.

Bijzondere omelet van de Londens-Israëlische chef Yotam Ottolenghi (The New Vegetarian). Zie voor een recensie van zijn boek het Volkskrant magazine van 28 mei 2011 en de pagina van Koken met Karin: http://koken.blogo.nl/2011/03/31/ottolenghi-recept-omelet-met-snijbiet/

INGREDIENTEN

250 g vastkokende aardappels (geschild gewicht), in blokjes van 1 cm, 2 dl water, Snuf saffraandraadjes of theelepel koenjit, 250 g snijbiet (stelen en bladeren), gesnipperd; kan vervangen worden door spinazie, 2 eetl citroensap, 1 knoflookteen, fijngehakt, 5 scharreleieren, 4 eetl melk, 20 g fijngehakte kruiden (dragon, dille, peterselie), Plantaardige olie, 100 g koude crème fraîche, Zout & peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2011
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere couscous die zowel koud als lauw warm heerlijk smaakt

INGREDIENTEN

300 gr couscous, 85 gr rozijnen, groentebouillon, 1 kg snijbiet (incl. stelen), middelgrote ui, 2 tenen knoflook, 2 theelepels komijnzaad, 1 theelepel venkelzaad, 1 theelepel kurkuma (koenjit), 2 eetlepels pijnboompitten, peper en zout, olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

La trouchia

INGREDIENTEN

6 lp olijfolie, 1 gele ui fijngesneden, 500 gr snijbiet de stelen verwijderd en het blad in grove reepjes gesneden(evt te vervangen door wilde spinazie), 7 eieren, 100 gr geraspte parmezaanse kaas, 1 teen knoflook gepeld en fijngesneden, 2 lp fijngesneden peteselie, peper en zout, 8-10 zwarte olijven.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-2004
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

450 g snijbiet, gewassen ~ zout ~ 3 eetl olijfolie extra vergine ~ 2 teentjes knoflook, overlangs gehalveerd ~ 2 ansjovisfilets (onder olie), in stukjes gesneden ~ 2 rijpe San Marzano?s (Italiaanse pruimtomaten), ontveld en zaadlijsten verwijderd

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Macaroni (of andere pasta), snijbieten, bakje boursin cuisine, olijfolie, pijnboompitten, kruiden naar smaak,150 gr kalkoenfiletreepjes of qourn, geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

183 Kcal, 10,7 Prot., 4 Vet, 26 Khdr. voor 1 portie

INGREDIENTEN

1 kg snijbieten, 250 gr gekookte grauwe erwten (rauw ongeveer 80 gr), 200 gr uien, 1 knoflookteentje, 1 lepel rood piment, olie, zout, azijn,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2000
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk gerecht

INGREDIENTEN

200 gr snijbiet, 1 sjalotje, 2 eetl.olijfolie, 2 knoflookteentjes, 1 snufje nootmuskaat, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-1999
  • Biologisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekker zachte en romige ovenschotel met zalm, aardappel en snijbiet(of spinazie)

INGREDIENTEN

300 gr. zalmfilet, 750 gr. aardappelschijfjes, 500 gr. snijbiet of spinazie, 150 gr. geraspte kaas, pakje room ca. 2 dl., 2 tenen knoflook, 1 sjalotje, ca.2 el. olijfolie, 1 tl. mosterd, peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Snijbiet met aardappel, knoflook, uien en olijfolie. Een recept dat ik uit de Kroatische keuken heb meegenomen. Lekker om eens uit te proberen, totaal anders...

In Kroatië wordt snijbiet Blitva genoemd, in een supermarkt heb ik zaden gekocht en die in de groentetuin geplant. Het groeit erg goed in ons klimaat dus mocht u die kant opreizen, een zakje Blitva-zaden is echt een aanrader!!!

INGREDIENTEN

1 kg Snijbiet, 6 middelgrote aardappelen, 6 tenen knoflook, 2 middelgrote uien, Veel olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2010
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In de zomer eten we dit vaak, omdat we dan snijbiet uit onze eigen moestuin kunnen gebruiken. Super: in een half uur van de tuin op je bord.

INGREDIENTEN

400gr snijbiet, 1 ui, gesnipperd, 1 knoflookteentje, geperst, 1 tl majoraan, 1 ei, 1 beschuit, verkruimeld, 200gr (vegetarisch) gehakt, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl kerriepoeder, 1 tl sambal, zout en peper, klontje boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 1 1/2 kg. aardappelen250 g. blokjes rookspek25 g. boter of margarine500 g. verse snijbiet2 dl. melkpeperzoutnootmuskaatgedroogde uitjes.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Snijbiet, een stengelgroente, staat ook wel bekend als warmoes. Een favoriete moestuingroente.

INGREDIENTEN

1,4 kg snijbiet, 2 sjalotjes, 3 el olijfolie, 4 knoflookteentjes, een snufje nootmuskaat, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2004
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Recept van Odin - biologisch groente abonnement.
Deze ovenschotel is ook erg lekker met (spits)kool of paksoi in plaats van snijbiet.

INGREDIENTEN

1 bos snijbiet, in repen gesneden (ook de stelen);, 1 uitje, gesnipperd;, 1 rode paprika, in blokjes;, een scheutje olijfolie;, 500 g aardappels, geschild en in stukken;, 1 dl melk;, klontje boter;, 2 eieren;, peper en (kruiden)zout;, nootmuskaat;, 1 theel. mosterd;, 75 g geraspte kaas (geen oude kaas);, 1 beschuitje of 4 eetl. paneermeel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2002
  • Biologisch
  •  30-60 min.

Een snel en simpel gerecht, met snijbiet

INGREDIENTEN

3 bosjes snijbiet, 500 gram gehakt, 1 eetlepel sambal (sambal manis maakt het wat minder pittig), beschuit, 1 grote ui, 1 tentje knoflook, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1? kg aardappelen, 250 gr rookspek, 25 gr boter, 500 verse snijbiet, 2 dl melk, peper en zout, gedroogde uitjes, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Voor de allereerste keer snijbiet gegeten - maar dat wordt vaker! Zonder sambal gemaakt i.v.m. jonge kinderen, maar die vonden het mèt de (zelfgemaakte) sambal van mama ook lekker!

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 1 flinke bos snijbiet, 2 uien, 1 rode paprika, 3 teentjes knoflook, 3 runderbouillontabletten, 1 tl nootmuskaat, 2 tl ketoembar, 1/2 tl djinten, 3/4 tl sereh, evt. 2 el sambal (goreng), 2-3 el geraspte kokos, evt. wokolie, scheut water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2010
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hartige taart in vega en vlees variatie

INGREDIENTEN

Biologische snijbiet van de Cuynder, 350 gram biologische kastanjechampignons, 250 gram shi-take, 2 - 3 sjalotten, 1 teen knoflook, 3 -4 eetlepels olijfolie, 1/8 l biologische creme fraiche, 4 eieren, 200 gram Quichemix, 50 gram roomboter., Voor de vlees variant 250 gram gesneden rauwe ham., Vega variant; 200 gram pecannoten of walnoten in stukjes snijden en toevoegen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*600 gram snijbiet, *1 ei, *2 kleine uien, *2 teentjes knoflook, *10 cl. (magere) room, *10 cl. (magere) melk, *1/2 eetlepel oregano, 1/2 eetlepel basilicum, peper, zout, nootmuskaat,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Supersnel klaar en heel lekker.

INGREDIENTEN

1 bos snijbiet (ongeveer 250 gram), 150 gram brede lintpasta, 150 gram vegetarische spekblokjes (AH), quorn of kipreepjes, 1 klein bekertje creme fraiche, 2 theelepels knoflookvlokken, olijfolie, 1 handje pijnboompitten, parmezaanse kaas, geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-08-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een gezonde groente met veel ijzer en vitamine

INGREDIENTEN

1 kg. groenlof of snijbiet, 1 grote teen knoflook, 2 eetl. olijfolie, zeezout en vergemalen zwarte peper, 1 eetl. citroensap {desgewenst}

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-12-2001
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Snijbiet stelen (niet de bladeren), hoeveelheid afh. Vd grootte van je potje., 1 cup witte wijnazijn, 2 cup suiker, 0.5 ui, 3 eetlepels sriracha (hebben ze bij Ah), 0.5 theelepel selderij zaad (toko),

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-02-2013
  • Aziatisch
  •  > 120 min.

Tagliata is een veel voorkomend gerecht in de betere Italiaanse restaurants. Het betekent eigenlijk niets mee dan "gesneden". Wat ermee bedoeld wordt is een in reepjes gesneden, geroosterd stuk rundvlees, meestalde "costata" (rib-eye), de lombo (lende) of de "fiorentina" (T-bone). Wij raden de rib-eye aan omdat een hoger vetpercentage de smaak ten goede komt in dit recept. Tagliata is vrij makkelijk te maken. De truc is te leren wanneer u het vlees aan moet snijden en moet serveren, voordat het doorslaat en/of teveel afkoelt.

De snijbiet (Beta vulgaris) is een bladgewas, waarvan de bladeren of de bladstelen als groente worden gegeten. Het is een oude groente, waarvan de smaak deels overeenkomt met die van spinazie. Daarnaast is ook de smaak van rode biet in het blad te herkennen. De naam warmoes wordt gebruikt voor een iets andere soort, met dunnere wortels, waarvan alleen de bladstelen worden gegeten. Snijbiet is in ons land niet meer zo bekend. In de Italiaanse keuken wel.

INGREDIENTEN

700g rib-eye, 200g snijbiet, knoflook uit de pers, 2 teentjes hele knoflook, olijfolie, zout & peper, rozemarijn (eventueel), , Voor de saus:, 2 el. Aceto balsamico IGP, 1 el. honing, olijfolie, snufje zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De gestoofde nerven van de snijbiet, gestoofd met champignons en tomatensaus

INGREDIENTEN

Snijbiet, linzen (zie recept gekookte linzen of uit blik),20 gr. champignons, 1/2 ui, teen knoflook, mais- koolzaad- of zonnebloemolie, zout, bruschettakruiden naar smaak, 2 el.,water zoveel als nodig, 2 tl. maizena, tl. honing

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2010
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 el pijnboompitten, 2 el olijfolie, 1 teen knoflook, fijngehakt, 2 cm gemberwortel, geschild, fijngeraspt, 500 g (rode) snijbiet, in repen, 1,5 el Japanse sojasaus, 150-175 g soba (of andere noedels), peper en zout uit de molen, 1/2 el citroensap, 60 g vers geraspte Parmezaanse kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

* Abesha gnomen *
Gebruik snijbiet of andijvie in plaats van de bij ons niet verkrijgbare Afrikaanse snijbiet. Ook groene kool ik een goede vervanging. In Afrika wordt de groente veel langer en met meer vocht gekookt, het recept is aangepast aan de Westerse keuken. De sla wordt warm geserveerd.

INGREDIENTEN

500 g Afrikaanse snijbiet, 4 el olijfolie, 2 kleine rode uien (gesnipperd), 1 teen knoflook uit de knijper, 1/2 tl geraspte verse gember, 2 groene chilipepers (ontzaad en in plakjes), 1.1/2 dl groentebouillon of water, 1 rode paprika (zaad en zaadlijsten verwijderd en in repen), zout, versgemalen zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2001
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 g pladijsfilet, -1 snijbiet, -100 g boter (bakboter), -4 takjes dille, -peper, -zout, -10 cl olijfolie (extra vierge), -200 g Noordzeegarnaal (ongepeld), -1 wortel, -0.5 preiwitten, -1 ui, -2 tomaten, -2 cl jenever, -1 dl wijn (wit/droog), -1 kruidentuiltje, -2 dl visfumet, -4 dl room, -150 g boter (roomboter), -2 eierdooiers, -peper, -zout,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.



Een recept van Restaurant "La Vilette" in Rotterdam.

INGREDIENTEN

6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries) - 1 el poedersuiker - 1 eierdooier., Voor de vulling : 100 gr rozijnen - 1/4 liter melk - 1 kilo snijbiet - zout - 4 appels (elstar of Jonagold) - 200 gr Kernhem - 50 gr pijnboompitten - 3 el bruine suiker - de geraspte schil van 1 citroen - 1 el bruine rum - 3 eieren

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Bladerdeeg (6-8 plakjes), Snijbiet ongeveer 400 gram, 2 uien, 2 knoflooktenen, (gedroogde) munt, (versgemalen) zout en 4 seizoenenpeper, 3 eieren, 125 ml kookroom, 150 gr zachte geitenkaas, 60-80 gram zwarte olijven, ontpit Carbonell blik, halveren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, olijfolie, risottorijst, bouillon, witte wijn, parmezaanse kaas, 1 bos (rode) snijbiet, knoflook

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker snel met puree uit en pakje.

INGREDIENTEN

8 eieren, 1 kg snijbiet, spekreepjes naar smaak, zout, peper, ui, beetje melk, pakje puree of 1kg aardapppels.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl

Lekker snel en zeer geschikt voor kinderen. In plaats van de snijbiet kun je natuurlijk ook spinazie gebruiken. Doe net als het boek Wereldeters. Vertel je kinderen tijdens de maaltijd leuke weetjes over Italië. Bijvoorbeeld het verhaal van de machtige Julius Caesar die de maand juli naar zichzelf heeft genoemd; of over de paus die in Rome zijn eigen staatje heeft; of over de Italiaanse maffia, enz. http://www.wereldeters.nl

INGREDIENTEN

Pasta (naar keuze), 2 stronken snijbiet, 2 tenen knoflook, 1 ui, Grof gemalen Parmezaanse kaas, Extra Vierge olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-02-2012
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een Italiaanse maaltijd met snijbiet en tomaten! Het gerecht wordt afgemaakt met Parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

12 zongedroogde tomaten, 2 rode uien, 3 tenen knoflook, 600 g Snijbiet, 360 g strozzapreti, 100 g Parmezaanse kaas, 2 el olijfolie, 2 el zwarte balsamicoazijn, Peper & zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2013
  •  
  •  20-30 min.

Sorry maar de geheele benaming was ietsje te lang daarpm plaats ik het hier nog maals.
Gestoomde pladijsfilets met snijbiet en garnalensaus met jenever: zeer lekker

INGREDIENTEN

4 pladijzen van 400 gr (gefileerd), 1 snijbiet, 100 gr boter, enkele takjes dille, peper en zout, voor de saus, ----------, 200 gr ongepelde Noordzeegarnalen, 1 kleine wortel in blokjes, 1/2 preiwit,in blokjes, 1 kleine ui in blokjes, 2 tomaten gepeld, 1 dl olie, 2 cl jenever, 1dl witte wijn, 1 kruidentuiltje, 2 dl visfumet, 4 dl room, 150 gr boter, 2 eieren, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies