Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

10 snelle hapjes recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Lekker als aperitiefhapje maar ook als tussendoortje op een gezellige herfstavond

INGREDIENTEN

Leg in het midden van een lapje bladerdeeg wat kruidenkaas en een tv-worstje (natuur). Toevouwen en 20 min. bakken in de oven.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-10-2001
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Vanmiddag Bezoek? Lekker Lunchen? (Vanavond) Borrelen? Dan moet je deze even maken! Deze eiersalade is net even ANDERS! Het lijkt een lang recept maar dat is niet zo, ik heb het alleen heel uitgebreid beschreven :-) Bij vrijwel alle recepten voor eiersalade valt mij op dat de eieren, nadat ze zijn gekookt, in zijn geheel worden kleingesneden, NIET DOEN!!! Probeer dit recept eens! Het is wel iets meer werk, maar dat is het zeker waard! Daarna maak je het nooit meer anders, buiten je eigen variaties natuurlijk, want je kan eindeloos zelf variëren, en dat is heerlijk! Eenvoudig te maken, heerlijke smaken!

INGREDIENTEN

- 10 eieren (Zie Tip 1) zo vers mogelijk! Dus liefst van de Boer, - Bosje Bieslook, - Bosje KRUL Peterselie, - Witte peper (uit de molen), - Zout, - 2 a 3 eetlepels goede Mayonaise, - Paar druppels Worcestershiresaus (Spreek uit: Woester saus), , Optioneel, - Paprikapoeder, - Kerriepoeder, - Alles wat je lekker lijkt (kappertjes, bosui, etc,etc) experimenteer!, , Tip 1 Aantal eieren, , Bij het recept ben ik uitgegaan van 10 medium eieren, reken per persoon als volgt:, , Small (S) eieren: 2 a 3 per persoon, Medium (M) eieren: 2 per persoon, Large (L) eieren 1,5 per persoon, Extra Large (XL) 1 a 1,5 per persoon, , Een en ander is natuurlijk wel afhankelijk van de eetlust van de personen in kwestie ;-) Indien je bij de borrel meerdere salades en of hapjes maakt dan de hoeveelheid eieren per persoon ongeveer halveren.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2010
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Bouillabaisse altijd een topgerecht voor de zomer! Van Bouillabaisse bestaan vele recepten en er zijn koks die beweren dat de versie die zij maken de enig juiste is. Ik durf dat van deze zeker niet maar hij is wel snel klaar en zeer smakelijk. Ik heb hem uit een landelijk dagblad en heb hem zelf een beetje naar smaak aangepast. Hoe je hem ook maakt (met welke vissoorten) kijk wel even, afhankelijk van het seizoen, op de `viskalender` voor je inkopen gaat doen!

INGREDIENTEN

200 gr rauwe tonijnfilet, 200 gr kabeljauwfilet, 200 gr gekookte mosslen, 200 gr gepelde grote garnalen, 10 rijpe tomaten, 1 grote aardappel geschild en in blokjes, 1ui gesnipperde ui, 1 flinke teen knoflook, 1 laurierblad, 1 eetlepel oestersaus, 0,25 ltr visfond van goede kwaliteit, 1 flinke scheut witte wijn, Tabasco, Peper/zout /olijf olie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2012
  • Frans
  •  30-60 min.

Een recept dat snel klaar is en erg lekker (als je van doperwten houdt natuurlijk)

INGREDIENTEN

500 gr gehakt, 1pot doperwten, 1,5 ui, knoflookpoeder en provencaals kruiden, 2 doosje heinz tomato frito, peper, zout en aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke roerbakschotel in een paar min. op twee pitten

INGREDIENTEN

1 stonk bleekselderij, bos- of lente-uitjes, 1 gele paprika, 1 grote winterpeen of 5 kleine waspeentjes, 300 gram kipfilet, 200 gram macaroni, of 400 gram verse pasta (tagliatelle), 50 ? 100 gram geraspte kaas, zout, peper, paprika of gemengde kruiden. zoals Pesto,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 stukje gemberwortel 1 el rode currypaste 1 ui, Blik tomatenblokjes op sap 2 dl kokosmelk olijf-of zonnebloem olie, 400 gr rauwe garnalen of zalm eventueel bieslook, peterselie, koriander of munt,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2009
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke Mediterraanse eenpansmaaltijd met rode ui, paprika en gerookt paprikapoeder.

INGREDIENTEN

350g mager varkensgehakt, 2 theelepels olijfolie, 1 grote rode ui, gesnipperd, 2 paprika's, gesneden, de kleur maakt niet uit, 3 teentjes knoflook, geperst, 1 el zoet gerookt paprikapoeder, 2 x 400g blikken tomatenblokjes, 400 g limabonen, uitgelekt, 2 tl basterdsuiker, Klein bosje peterselie, fijngehakt, Knapperig brood, om er bij te serveren (optioneel)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2016
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een lekker borrelhapje en gezond ook nog. De ingredienten zijn vers en natuurlijk.

INGREDIENTEN

Groenten: tauge, prei, wortel, champignons (Deze groenten kun je zelf aanpassen naar smaak een macaronipakket is ook een snelle oplossing)., Vlees: Gehakt ( dit hoeft niet te worden toegevoegd), Deegwaren: Bladerdeeg ( kant en klaar), Kruiden: oregano, zout en peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2000
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit snelle italiaanse gerecht kan gemaakt worden met verse zelfgemaakte ravioli, verse ravioli uit de winkel of gedroogde tortellini met kaas. Het is simpel, zacht, lekker, licht zoet ... kortom een aanrader!

INGREDIENTEN

, 250 gram ravioli gevuld met kaas (5 kazen is een lekkere variant), 250gr Kip, 2 zoete puntpaprika`s, 250 ml creme fraiche, suiker, peper zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-07-2013
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Horeca ervaring ( jaren lang op terras ) luiheid , en slimme snelle oplossingen voor hapjes die ik graag zelf zou willen eten. gejat van diverse borrelkaarten en  eigen ideetjes ,

INGREDIENTEN

Bladerdeeg kroketvulling dingetjes:, 4 garnalen kroketten ( visboer ), 4 kalfsvlees kroketten vers of diepvries ( ontdooit ), 4 kipsaté of goulash kroketten ( ontdooit ), 2 rollen bladerdeeg, 2 eieren geklopt, bloem voor je werkblad, , 3 x kaas tengels :, 8 repen old amsterdam 10 cm lang 1 cm dik, 2 grote bollen mozzarella, uitgelekt, 1 paprika in dunne repen, 1 bakje boursin sjalot & bieslook, 1 pot gegrilde tomaten uitgelekt, loempia vellen, , past ei 2, ( zoek even in recepten op deel 1 ), 12 mini pastei bakjes, 12 kwartel eitjes, 100 gram serano ham fijn gesnipperd, 1 bosui fijn, truffel olie, 200 gram tete de moine kaas geraspt, , champignon extra ordinair:, 8 grote champignons met steel, 2 tl knoflook pasta, 1 el olie, 1 bakje roomkaas zalm dille, 200 gram garnalen, , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2016
  • Fusion
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top