17 slibtong recepten

Simpel maar superlekker

INGREDIENTEN

1400 gram slibtong, 2 mespuntjes zout, 2 mespuntjes peper, 40 gram bloem, 80 gram margarine

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker snel en gemakkelijk op een drukke werkdag maar harstikke lekker...

INGREDIENTEN

12 slibtongetjes, zout, peper, 40 gram bloem, 100 gram margarine,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 slibtongetjes -, zout -, peper -, 40 gram bloem -, 100 gram margarine, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met citrusdressing.

INGREDIENTEN

*1 sinaasappel.*1 limoen.*1 teentje knoflook.*1 eetlepel fijngehakte koriander.*3 eetlepel olijfolie.*peper en zout.*2 eetlepels sesamolie.*enkele druppels tabasco.*4 sliptongetjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 1 limoen, 1 teentje knoflook, 1 el fijngehakt koriander, 3 el olijfolie, peper, zout, 2 el sesamolie, paar druppels tabasco, 4 slibtongen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een voorgerecht van slibtong in een basilicum-wijnsaus.

INGREDIENTEN

* 2 eetlepels citroensap, * 500 gram (gefileerde) slibtong, * 30 gram boter, * 1/2 visbouillontablet, * 2 eetlepels pesto, * 1,5 deciliter droge witte wijn, * 1 theelepels franse mosterd, * 1 eetlepel peperbessen, * 2 theelepels (imitatie) kaviaar, * zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-1999
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken slibtong in een saus van witte wijn en garnalen

INGREDIENTEN

2 slibtongetjes, 1 kleine ui, 1 ons garnalen, witte wijn, room, peper, zout, bloem, groene kruiden naar eigen smaak (b.v. Herbs de Provence en Dille)olijfolie en of boter om in te bakken.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4-6 slibtongen, 1 citroen, bloem, 100 g boter, 3 takjes peterselie, 3/4 dl droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Ah september 2003
305 kilocallorieen 75 gr eiwit 15 gr vet 2 gr koolhydraten

INGREDIENTEN

8 slibtongetjes, 150ml visfond, 100ml wittewijn, 1/2 tl tijm, 2 laurierblaadjes, 100ml koksroom, 75 g gekookte mosselen, 100mg garnalen, 25g koude boter, 2 takjes fijn geknipte peterselie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4-6 slibtongen, 1 citroen, in partjes, wat citroensap, bloem, peper, zout, 100 g boter, 3 takjes peterselie, 3/4 dl droge witte wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.



Slibtongetjes zijn kleine zeetongen en smaken nog fijner dan hun grotere broers. Naar een receptje van sterrenkok Philippe Vanheule van restaurant "Hof Ter Eycken" * in Ninove.

INGREDIENTEN

4 slibtongetjes (= klein tongetje) - 1 dl rieslingwijn - 1 dl visfumet - 1 poot Royal king Krab (of 100 g krabvlees) - 2 eierdooiers - 1 dl geklaarde boter - 1 eetlepel fijngehakte verse tuinkruiden (peterselie, kervel, dragon) - 1/2 citroen - 3 dikke aardappelen - 2 vitelotten (zwarte aardappelen) - 50 g boter - een snuifje nootmuskaat - peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een lekker en snel gerecht om als voorgerecht te eten, maar met wat gebakken aardappeltjes en een tongetje extra per persoon ook goed te doen als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

Veldsla, 1 slibtong per persoon, grote kappertjes, 2 teentjes knoflook, citroensap, olijfolie, bloem, peper en zout naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

In olyfolie gebakken slibtongetjes met knoflook en geflambeerde witte wijn

INGREDIENTEN

4 slibtongetjes, 2 knoflooktenen, flinke scheut witte wijn, pikante paprikapoeder, beetje roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-10-1998
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een pittig laagje van mosterd en kaas gaat over de witvis, prima combinatie.
P.P. 440 kcal.

INGREDIENTEN

1 vers stuk witvis (kabeljauw, slibtong of heilbot)
, 100 - 125 aardappelplakjes voorgekookt (in de supermarkt in het vriesvak kant en klaar)
, halve kleine courgette, in plakjes
, kwart rode ui, in plakjes, losgehaald
, 35 g belegen kaas, geraspt (rasp wat kaas die toevallig in je koelkast ligt op de rasp)
, 1 el bieslook fijngesneden
, 1 el creme fraiche of room culinair
, halve el citroensap
, halve el grove mosterd (hele pot bij c1000 voor 65 cent)
, zout en peper
, 0,75 dl kruidenbouillon van tablet

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2001
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 stuks sliptong, klein beetje fijn gesnipperd uitje, klein beetje fijn gesnipperd prei, klein beetje fijn gesnipperd wortel, naar eigen smaak vers gemalen peper, naar eigen smaak zeezout, klein beetje roomboter, klein beetje witte wijn, 2 takjesvers gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Sliptong met zalmfarce en paprikasaus,geleerd op de cursus"de fijne keuken"

INGREDIENTEN

*4 sliptong*zout*peper*100gr geklaarde boter*200 gr zalmsnippers*eiwit van 1 ei*100gr geslagen room*VOOR DE GARNITUUR*8 bospeen*8 aardappels*4 brocolliroosjes*VOOR DE PAPRIKASAUS*1/2 paprika liefs geel*200cc visfond*100cc room*100cc creme fraiche*25 gr boter*zout*peper*

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De enige echte Vlaamse/ Belgische friet. Op deze manier maken ze de friet in Vlaanderen. In Vlaanderen gebruiken ze nog meestal wel vet in plaats van olie. Ik zou in deze tijd gewoon goede frituurolie gebruiken toch iets minder vet.

INGREDIENTEN

- ca 1 kg aardappels Gebruik als aardappel een Bintje de echte frietaardappel., En anders gebruik je als aardappel bv een Agria, Asterix of Frieslander aardappel., - frituurolie of frituurvet, -zout, , (optimale zou zijn voorbakken in ossenwit en afbakken in archideolie voor het krokante. Maar wil je ze iets minder vet bakken dan kun je gewoon goede frituurolie gebruiken)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2013
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies