1.336 shiitake recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Combinatie van Vlinderpasta met broccoli, room en cashewnoten is een sublieme smaaksensatie. De parmazaansekaas (vers geraspt graag!) mag niet ontbreken. Familiefavoriet hier.

INGREDIENTEN

2 kipfilets (liefst biologisch), 2 stronken broccoli, 1 bakje oesterzammen (shiitake of champignons kan ook prima als je van een stevigere zwam houdt), 3 lente ui, 2 teentjes knoflook, 1 handje cashewnoten (mag gezouten, hoeft niet), 300 gr. vlinderpasta (bijv. Farfalle van Grand Italia), 1 Bressot kruidenkaas (ik vind Paturain te sterk voor dit gerecht), Olijfolie, , NB. wat heel lekker is, maar niet perse nodig om dit gerecht te doen slagen, is de Harissakruidenmix van de Wereldwinkel. (de Chilli en komijn hierin maken de kip in het gerecht heerlijk bijzonder)., , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Simpel, vlug klaar en nog lekker ook

INGREDIENTEN

Eieren, ham of bacon eventueel wat melk of koffieroom, naar smaak wat zout,peper,kerrie, peterselie en 100 gram verse shii-take

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-1999
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 struisvogelbiefstukken a 200 g, 200 g shii-take, 1 sjalotje, zout, versgemalen peper, 1 eetlepel boter, 1 dl creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

100 gram verse shii-take (10 gram gedroogd), 1 ltr groentebouillon, 1 sjalot, 2 teentjes knoflook, handje peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-08-2012
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 liter kipbouillon, 100 gr shii-take, 50 gr ossetong of gekookte ham, scheutje sherry, bieslook,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Lekker romig

INGREDIENTEN

750 gram shii-take, 250 gram uien, 2 liter kippebouillon, 3 dl creme fraiche, 75 gram boter, 3 eetlepels kervel, zout, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.

En peultjes. Makkelijk en lekker in de wok!

INGREDIENTEN

2 el sojasaus, 1 tl sambal badjak, 1 tl maizena, 200g bieflapjes, in dunnereepjes, 3 el olie, 1 ui, in dunnen partjes, 100 gr shii-take, in plakjes, 75 gr peultjes, gehalveerd, 2-3 el oestersaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


INGREDIENTEN

6 eieren * 2 eetl. room * 75 gr boter * circa 75 gr shii-take * 2 eetl. fijngeknipte bieslook * zout en cayennepeper * 8 sprietjes bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2001
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Soep, Kerst, Paddenstoel

INGREDIENTEN

100 g Shii-take, 2 Bosuien, 2 El zonnenbloemolie, 150 g Biefreepjes, Zout, peper uit de molen, Gemberpoeder, 2 El dry sherry, 1 Pot rundvleesbouillon, (350 ml)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2000
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 g shii-take, in plakjes, 4 bosuitjes, in stukjes van 3 cm, 40 g boter, 4 rundersteaks, peper, zout, 2 tl fijngehakte gemberbolletjes (uit een potje), 2 1/2 dl runderbouillon (van een tablet), 1 el sojasaus of ketjap asin

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Maaltijdsalade zonder vlees

INGREDIENTEN

250 gram shii-take - sap van 1 citroen - 400 gram jonge kaas - 1/2 komkommer - 2 tomaten - 2 eetl. yoghurt - klontje (room-)boter - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Als je geen shii-takes kunt krijgen neem dan oesterzwammen voor dit recept, maar gebruik wel iets meer peper.

INGREDIENTEN

Plm. 250 g shii-take, 20 g boter, 1/8 l droge Riesling, zout, versgemalen zwarte peper, 1/4 l slagroom, 4 el versgehakt basilicumblad

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-1999
  •  
  •  10-20 min.

Misschien een idee voor de feestdagen

INGREDIENTEN

2 struisvogel-biefstukken a 200gr. 200 gr shii-take; 1 sjalotje; zout; versgemalen peper; 1 el boter; 1 dl creme fraiche., Inplaats van cremefraiche kunt u ook slagroom gebruiken.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

25 gram boter, 1 fijngesneden sjalotje, 1/2 rode paprika, fijngesneden, 200 gram shii-take in plakjes, 3/4 liter water, 1 1/2 deciliter droge witte wijn, 1 bouillontablet, 2 theelepels majoraan, verse peterselie, citroensap, bladerdeeg, 1 eidooier, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2001
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Een fijne combinatie van vis en paddestoelen, eenvoudig te maken en verrassend lekker

INGREDIENTEN

8 forelfilets, 2 sjalotjes, 1 eetlepel boter, 2,5 dl droge witte wijn, zout en peper, 1 potje creme fraiche, 200 gram shii-take, 2 eetlepels boter, 3 eetlepels fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een prachtig aardappelgerecht, dat er ingewikkeld uitziet maar het niet is. Kwestie van puree maken, er ballen van vormen, deze mooi in een ovenschaal schikken en goudbruin bakken.

INGREDIENTEN

Plm. 800 g geschilde aardappelen, 1.1/2 dl slagroom, 100-150 g shii-take, 50 g boter, 9 eidooiers, 2 sjalotjes, zout en peper naar smaak, 2 teentjes knoflook

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2000
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een visgerecht met shi-i-take paddestoelen.

INGREDIENTEN

* 100 gram shi-i-take paddestoelen, * 6 bosuitjes, * 1 eetlepel balsamico-azijn, * 1 eetlepel sojasaus, * 1 theelepel aardappelzetmeel, * 400 gram gefileerde zalm, * zout, peper, * 3 eetlepels boter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Italiaanse aardappelbolletjes met pikante shiitake. 4 porties a 1990 kJ (475 kcal)

INGREDIENTEN

600 gram bloemige aardappelen, 1 bosje lenteuitjes, 300 gram shiitake, 2 teentjes knoflook, 1 eidooier, 1 ei, 200 gram bloem, zout, nootmuskaat, 1 eetlepel olie, 100 ml slagroom (caloriearm), 1/8 ltr. witte wijn, 100 gram kaas (caloriearm), peper, boem voor het werkvlak en om het deeg te kneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 komkommer, geschild en in blokjes, 1 liter runderbouillon, 1 afgestreken theelepel chilipoeder, 250 g verse shiitake paddestoelen, ½ citroen uitgeperst, zonnebloemolie, zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-12-2012
  • Wereld
  •  0-10 min.

Rundersteak met shii-takebron:www.c1000.nl

INGREDIENTEN

150 g shii-take, in plakjes, 4 bosuitjes, in stukjes van 3 cm, 40 g boter, 4 rundersteaks, peper, zout, 2 tl fijngehakte gemberbolletjes (uit een potje), 2 1/2 dl runderbouillon (van een tablet), 1 el sojasaus of ketjap asin

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 gram shii-take *, 60 gram boter *, 1 ui *, 400 gram kalfsschnitzel(dunne schijven) *, 1 eetlepel sojasaus *, 1/8 liter slagroom *, zout * witte peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een bijgerecht dat geschikt is voor de rijsttafel maar ook heerlijk bij een goed stukje vlees en gebakken aardappeltjes. Snel te maken.

INGREDIENTEN

Inclusief voorbereiding., , 1 eetlepel arachideolie, 500 gram verse Shii-Take, 1 theelepel zout, 2 eetlepels droge sherry, 3 theelepels lichte sojasaus, 0,5 eetlepel suiker, 1,5 dl. water en 2 eetlepels sesamolie. Wat sesamzaad ter garnering

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-1999
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.


INGREDIENTEN

300 gr gedroogde shii-take - 1 sjalot - 1 teen look - 1 el arachide olie - 1 el donkere sojasaus - 1 tl sesamolie - 1 el oranjebloesemhoning

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2001
  • Japans
  •  20-30 min.

Door het gebruik van knol- en bleekselderij een lekker pittig soepje

INGREDIENTEN

100-150 g shii-take, 200 g knolselderij, 1 stengel bleekselderij, 30 g boter, 1 el volkorenmeel, 1 l groentenbouillon (tablet), 1 lavasblaadje, nootmuskaat, zout, 1/8 l slagroom

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-1999
  •  
  •  20-30 min.



"Navarin de homard aux shii-take"

INGREDIENTEN

2 gekookte kreeften (diepvries, ? 400 g) - 200 g shi-itake - 400 ml visfond (bokaal) - 1,5 dl droge witte wijn - 2 eetl. olijfolie - 1 sjalot - 2 dl room - 3 koffiel. dijonmosterd - 1 eetl. boter - Ma?zena Express - peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-2000
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150g shii-take, in plakjes - 4 bosuitjes, inn stukjes van 3 cm - 40 g boter - 4 rundersteaks - peper,zout - 2 tl fijgehakte gemberbolletjes (uit een potje) - 2 1/2 runderbouillon (van een tablet) - 1 el sojasaus of ketjap asin.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 magere kalfssnitzels (400 gram), 2 etl bloem gekruid met zout en peper, 2 etl plantaardige olie, 2 tenen knoflook, 1 tl fijngesneden gember, 250 gr shii-take, 4 etl sojasaus, 4 etl sake(evt sherry of vermout), 1 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor 4 pers. Shii-take de 'champignon de Paris' van de oosterse keuken. Maar ook bij ons zijn ze door hun apart en bijzonder lekker aroma erg populair.

INGREDIENTEN

500 g shii-take; 500 g risottorijst; 1 1/2 l groente- of kippenbouillon; 3 el boter; 1 fijngesneden ui; 2 fijngesneden teentjes look; 100 g geraspte parmezaan; 3 el fijngesneden peterselie; 1 el fijngesneden basilicum; zout & peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 stukje verse gember van ca. 3 cm, geschild, 2 el zonnebloemolie, 1 schaaltje shiitake (paddestoelen, 100 g), fijngesneden, 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes, 3 el oestersaus, 1 el sojasaus, 280gr varkensfiletlapjes, 6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid, 1 ei, losgeklopt,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg (diepvries, Koopmans), 3 bakjes shii-takes (paddestoelen, a 100 gram), 2 teentjes knoflook, 1 el olijfolie, 1/2 zakje bieslook (a 25 gram), 1/2 zakje pijnboompitten (a 50 gram, Zonnatura), zout, (versgemalen) peper, 3 eieren, 1 bekertje slagroom (125 ml), boter om in te vetten

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2004
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Feestelijke soep met heerlijke shii-take paddestoelen

INGREDIENTEN

250 doperwten (diepvries), 1 l groentenbouillon (van tabletten), 200-300 g shii-take, 20 g boter, 1 el gerstemeel, 1 el gemalen amandelen, 1 el kerrie, zout, 1/8 l room, 10 muntblaadjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-1999
  •  
  •  20-30 min.

Slank recept

INGREDIENTEN

30 gram fijngehakte ui, 1 theelepel olijfolie(5ml), 1 teentje knoflook uit de pers, 80 gram risotto rijst, 30 gram Shii-Take, 1 tomaat, 1 theelepel groentebouillonkorrels, 1 eetlepel geraspte kaas, 1 eetlepel magere kwark, takje rozemarijn voor garnering, 3 3/4 liter water

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Ouderwets lekker met een bijzonder tintje.

INGREDIENTEN

2 plakken ontbijtspek a 1/2 cm (? 100 gram)500 gram sucadelapjeszout en peper50 gram boter of margarine2 lauruerblaadjes2 dl witte wijn100 gram shii-take paddestoelen (kan ook met oesterzwammen)4 takjes peterselie1/2 eetl. maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Met dank aan Marleen Spierenburg -de Kok

INGREDIENTEN

9 pannenkoeken (van volkorenmeel gemaakt), 200 gr. paddenstoelen (shii-take en cantharel of andere soorten), olijfolie, 1 ui klein gesneden, 1 teentje knoflook (geperst), 4 tomaten of tomaten puree, oregano, of andere groene italiaanse kruiden (liefst vers), peper en zout, geraspte parmezaanse kaas (ongeveer 250 gr.),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke rijst schotel met verrassende paddenstoel.

INGREDIENTEN

500ml (risotto) rijst, 750ml water, 1,5 grote zoete ui, gesnipperd, 300gr shii-take, 6 a 8 zongedroogde tomaatjes, in repen, 2 glazen witte wijn, 1/8 liter (kook) room, veel verse peterselie, gesnipperd, zout, peper(of rode pepersaus), 75 gr pijnpitten, 2 ZONNATURA groentenbouillonblokjes, Parmezaanse kaas, geraspt en/of aan een stuk, olijfolie om te bakken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Recept speciaal voor me gemaakt door homeopaten-echtpaar Hennie Schopman en Herman Gommans uit Venlo

INGREDIENTEN

1 bakje verse shii-take ( 100 gr.)* klontje bakboter*1 grote ui* halve theelepel verse og gedroogde tijm* snufje cayennepeper*** 5 eetl. roomboter* 1 eetl. milde kerrie* 8 eetl. bisemeel*anderhalve liter warme kruidenbouillon, mespuntje honing of 2 druppels zoetstof* ovenverse pasteibakjes* bosje verse peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Sukadelapjes met shii-take.

INGREDIENTEN

2 plakken ontbijtspek van 1/2 cm (plm. 100 gr); 500 gram sukadelapjes, zout, peper, 50 gram boter of margarine, 2 laurierblaadjes, 2 dl witte wijn, 100 gram shii-take paddestoelen, 4 takjes peterselie, 1/2 eetl maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-05-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Als voorgerecht of bij de borrel .... allebei smaakt het prima

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 3 bakjes shiitake, 2 teentjes knoflook, 1 el. olijfolie, half zakje bieslook, half zakje pijnboompitten, peper, zout, 3 eieren, 1 bekertje slagroom, boter om in te vetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Frans
  •  30-60 min.

Verras je gasten op Paling en shii-take en lekker simpel

INGREDIENTEN

8 plakjes diepvries bladerdeeg, 1 ei, losgeklopt, 1 komkommer, 2 el witte wijn azijn, 10 sprieten bieslook, 4 el olijfolie, naturel, 1 kleine ui, fijngesnipperd, 2 tenen knoflook, fijngesnipperd, 200 g shii-take (of een mix van shii-take, oesterzwammen, champignons), 1,5 dl creme fraiche (voor warme bereidingen), 200 g gerookte palingfilet

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Het najaar is nu echt aangebroken en ik zie weer overal de meest heerlijke paddenstoelenmelanges liggen. Zo was ik vanmorgen vroeg bij de groenteboer en dat zag er zo lekker uit dat ik het niet kon laten liggen. Duur was het ook niet daar er momenteel volop verse aanvoer is aldus de groenteman. Ik kwam dus terplekke op het idee om er begin van de middag een heerlijke, royaal gevulde, bospaddenstoelensoep van te maken. Nou het was niet lekker, maar werkelijk zalig ! Dit is genoeg om met 2 personen het hele weekend van te genieten. Bovendien is dit een heerlijke "opkikker" want je krijgt het er lekker warm van en het geeft energie. Succes !

INGREDIENTEN

75 gr kastanjechampignons, 75 gr shiitake, 75 gr oesterzwammen, 75 gr cantharellen, 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, Bosje verse peterselie (blaadjes snipperen), Handje gesneden bieslook (ter garnering), Zwarte peper uit de molen, Zeezout, 50 gr roomboter, 50 gr bloem, Halfvolle melk, 1 ½ el creme fraiche, Heet water en 2 runderbouillon tabletten, (Eventueel wat maggi voor wat extra pit)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2012
  • Frans
  •  20-30 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De pan heeft een doorsnede van 20 cm.

van 74,9
Alleen vandaag 64,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies