69 seitan recepten

Zelf maken. Gemakkelijk,goedkoop en plezierig
En vooral heel lekker en voedzaam als de vleesvervanger bij uitstek

INGREDIENTEN

1 kilo volkoren tarwemeel of gebuild tarwemeel en water

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-2000
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Seitan (deeg van tarwegluten) is een fijne vleesvervanger die je makkelijk zelf kan maken. Goedkoper, verser en lekkerder dan uit de winkel.

INGREDIENTEN

Voor het deeg: ?1kg tarwebloem ?* 600 ml handwarm water ?* 2 eetlepels gemengde kruiden naar smaak (italiaans, oosters, wat je wil)?* 1 eetlepel kruidenzout ?***?Voor de marinade: ?0,5 liter bier ?* 5 eetlepels ketjap manis ?* 1 eetlepel mierikswortel (uit een potje) ?* 1-2 liter water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2005
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Borrelhapje

INGREDIENTEN

1 plak seitan ? 4 tl. kant-en-klare pestosaus ? 1 groot vel filodeeg of 4 kleine velletjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Vleesvervangend recept voor 4 personen; bereidingstijd 15 min. voorbereiding: (weektijd van de pruimen) +- 2 uur

INGREDIENTEN

Seitan 400 gram, gedroogde pruimen 8, ui 1/2, olijfolie 1 a 2 eetlepels, laurierblad 1, kruidnagel 1, peper, gemalen foelie 1/2 koffielepel,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2004
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Stoofpot met diverse groenten

INGREDIENTEN

1 grote pot seitan in stukken (400 gram netto), 1 groene en 1 rode paprika, 1 courgette, 1 prei, olijfolie, 4 teentjes knoflook, komijnzaad, oregano, zwarte peper, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel sambal, 2 eetlepels japanse ketjap of tamari, 1 glas water, 1 glas rode wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarische ovenschotel die zeker niet moet onderdoen voor andere ovenschotels !

INGREDIENTEN

-200 g volkorenlasagne, -150 g seitan, -4 wortelen, -2 preistengels, -4 tomaten (ontveld), -2 uien, -2 tenen knoflook, -50 g gemalen Emmenthaler, -3 el olijfolie, -1 laurierblad, -1 el oregano, -2 th lepels Provencaalse kruiden, -peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

350 gr  Seitan, 75 gr  Abrikozen, gedroogd, ? Potje  Boemboe (ajam), 2 el.  Kokosklapper, scheutje Witte wijn, 1  Komkommer, 100gr Wortel,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2000
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 gram spruitjes, 200 gram pompoen, 1 ui, 250 gram seitan, 2 cl olijfolie (extra vierge), peper, nootmuskaat

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een eenvoudig maar heerlijk gerecht in slechts enkele minuten.

INGREDIENTEN

1 grote gele ui, 250 g verse champignons, 1 eetlepel olijfolie, 250 g seitan, 2 eetlepels mosterd, 10 cl room,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2010
  •  
  •  20-30 min.

Voor 4 personen

INGREDIENTEN

350 g pasta, 1 bloemkool, 250 g broccoli, 200 g seitan, 3 cl olijfolie (extra vierge), peper, kruidenzout, 50 g kaas (blauwe), 2 dl room, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 1 eetlepel kervel (fijngehakt), 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gr zilvervliesrijst,51/2 dl water,11/2 theelepel herbamare,1 poje seitan,1 flinke ui, 2 tenen knoflook,100 gr wortelen,1 groene paprika, 2 theelepels gemberpoeder, snufje peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2000
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 g pasta, 1 g bloemkool, 250 g broccoli, 200 g seitan, 3 cl olijfolie (extra vierge), peper, kruidenzout, 50 g kaas (blauwe), 2 dl room, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 1 eetlepel kervel (fijngehakt), 2 eetlepels bieslook (fijngehakt)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

325 gram Seitan, -1/2 Madam Jeanette peper, -1 theelepel Faja Lobi Pinda-Satesaus, -3 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix), -4 theelepels Exotimex Knoflook, -2 theelepels tomatenpuree, -12 eetlepels olie, -1/4 stuk rode paprika, -1 stengel prei, -2 takken selderij, -1/2 ui, -1/2 kopje water,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk en simpel gerecht.

INGREDIENTEN

1 pak seitan in blokjes, handje groene olijven in plakjes, handje zwarte olijven in plakjes, 1 ui fijn gesneden, 1 groene paprika in blokjes gesneden, 3 tenen knoflook fijn gehakt, blik tomaten puree, olijfolie, 1 eetlepel ketoembar, mespuntje cayenne peper, oregano, basilicum, kopje geweekte rozijnen, peper en, zout.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-1999
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Heerlijk Friet stoofvlees op zijn vegetarisch !

INGREDIENTEN

400 g seitan (stuk of brokken), 1 flesje Maredsous (of ander donker bier), 2 kleine uien, 2 stukken peperkoek, 3,5 beschuit, 2 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 500 ml water, 1 bouillonblokje, 65 g boter, 3 teentjes look, 1 tl tijm, 2 tl mosterd, 3 el stroop, 1 el tomatenketchup, peper, zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-11-2013
  •  
  •  60-120 min.

Een wat bewerkelijker maar ook feestelijk pastagerecht

INGREDIENTEN

10-12 stuks canneloni;, 200 gram diepvriesspinazie, ontdooid;, 200 gram seitan;, 1-2 blikjes tomatenpuree;, 1 dl rode wijn;, 1 ui;, 1-2 teentjes knoflook;, 1 zakje witte saus of kaassaus;, 200 gram harde feta;, zout, peper, nootmuskaat, tijm;, olijfolie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Het is een absoluut heerlijk gerecht dat iedereen, vegetarisch of niet
bevalt!
Seitan is een eiwitrijk vegetarisch product. Het heeft een op vlees
gelijkende vezelstructuur. Het heeft een hartige smaak.

Je kunt kleine stukjes ppk in de soep doen of serveren bij rijst, macaroni
of spaghetti.
Het kan ook gebraden en gebakken worden als vlees.
Het is alleen sneller klaar, 5 tot 10 minuten in de koekenpan zijn voldoende
voor een korstje.
Seitan leent zich ook voor grillen aan satéstokjes.

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, olijfolie, 1 pakje seitan ( toko of natuurwinkel ), 3 grote aardappelen, 6 wortels, 400ml groentebouillon, 2 laurierblaadjes, Zout en peper, 20 cl room soja,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2011
  • Japans
  •  30-60 min.

Lekkere pasta met de vleesvervanger seitan !

INGREDIENTEN

-350 g pasta (tagliatelle of penne), -1 bloemkool, -250 g broccoli, -200 g seitan, -3 el olijfolie, -peper en zout, *SAUS* :, -50 g blauwe roquefort, -2 dl sojaroom, -1 el gehakte peterselie, -1 el gehakte kervel, -2 el gehakte bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 g gekookte zilvervliesrijst, 200 g cashewnoten, 200 g uitgelekte en kleingesneden seitan (reform), 4 middelgrote paprika`s (rood en geel), 1 middelgrote aubergine, 1 middelgrote courgette, 1 beker rozijnen, in water geweld en uitgelekt, 3 el olijfolie, 2 el tamari (sojasaus)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-04-2011
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Tofu tempeh quorn seitan

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Vegetarisch
  •  > 120 min.

Deze Thaise rode currypasta is echt heet! Als je deze currypasta gaat maken kun je voor de hoeveelheid pepers het beste uitgaan van wat je normaal verdraagt. Als het te heet wordt doe je gewoon wat minder verse pepers in de currypasta.
Rode currypasta is erg geschikt voor het maken van Thaise curry zoals curry met kip, vis, vegetarische curry of noedels. Bovendien is zelfgemaakte pasta lekkerder dan gekochte en nog gezonder ook.

INGREDIENTEN

3 sjalotten in plakjes, 1 stengel citroengras, 1 3 Spaanse pepers of 1 Madame Janet (meer of minder naar smaak), 3 teentjes knoflook, stukje laos van ca 5 cm (als dit niet te krijgen is kan ook gemberwortel gebruikt worden), 1/2 tl witte peper, 1 tl gemalen komijn, 2 el gemalen koriander, 3 el vissaus, 1 kaffir limoenblad, 1 tl garnalenpasta, 1 tl suiker, 1 ½ el chilipoeder, 100 ml kokosmelk

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2009
  • Thais
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kopjes quinoa, 1 ui, 3 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 3 takjes oregano, 40 g hazelnoten, 200 g seitan, 2 cl olijfolie (extra vierge), 2 dl groentebouillon, peper, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2003
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 gram spruitjes, 200 gram pompoen, 1 ui, 250 gram seitan, 2 cl olijfolie (extra vierge), peper, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vegetarische hachee

INGREDIENTEN

Seitan, 2 uien, kruidnagel, laurierblad, peper, ontbijtkoek, azijn olie of boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rijstschotel met noten en groenten/fruit

INGREDIENTEN

300 gr gekookte zilvervliesrijst/ 150 gr cashewnoten/ 200 gr uitgelekte en kleingesneden seitan*/ 1 rode paprika/ 1 gele paprika/ 1/2 aubergine/ 1/2 courgette/ 1 mok gewelde rozijnen/ 3 eetl. olijfolie/ 2 eetl. sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Smaakt zoals het klassieke seitanbroodje (vegetarisch saucijzenbroodje) dat je in de natuurwinkel koopt. Maar dan veel lekkerder!

INGREDIENTEN

-10 plakjes roomboter bladerdeeg, -1 kleine pot seitan (250 gram, uitgelekt), -1 ui, -olijfolie, -3 boterhammen (volkoren), korstjes er af gesneden, -1 theelepel gehaktkruiden, -maggi, -tabasco, -nootmuskaat (vers geraspt), -peper, zout, knoflookpoeder, -1 ei, losgeklopt, -3 eetlepels sesamzaad

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2009
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g gekookte rijst naar keuze, 1 prei, 100 g courgette, 1 selder, 200 g Seitan Gourmet Original, olijfolie, peper, zeezout, Bio Shoyu.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-2003
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 g bulgur, 3 preiwitten, 6 lente-uitjes, 250 g seitan, 2 cl olijfolie (extra vierge), 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), kruidenzout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 g bulgur, 3 preiwitten, 6 lente-uitjes, 250 g seitan, 2 cl olijfolie (extra vierge), 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), kruidenzout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Vegetarische nassi

INGREDIENTEN

Seitan uit blik gekookte en afgekoelde rijst(dit smaakt echt beter dan net gekookte rijst)groenten ui

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 g spruitjes, 400 g pompoen, 2 uien, 250 g seitan, 4 cl olijfolie (extra vierge), peper, nootmuskaat,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2008
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g rijst, , 1 prei, , 100 g courgette, , 1 selder, , 200 g seitan gourmet, , olijfolie, , peper & zout, , shoyu (Smaakmaker op basis van gefermenteerde soja, tarwe en zeezout.),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Stoofpotje met de vleesvervanger 'seitan', lekker vegetarisch !

INGREDIENTEN

-500 g seitan (in stukjes gesneden), -2 uien (fijn gesnipperd), -1 el maizena, -2 el olijfolie, -1 th lepel groentebouillonextract, -2 el gehakte peterselie, -1 laurierblad, -snufje tijm, -2 kruidnagels, -2 th lepel mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk stamppotje

INGREDIENTEN

- 4 grote aardappelen, - 1 appel, - 1 netje spruitjes, - 1 kleine ui, - 1 plak verse seitan, - theelepel groente bouillonpoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere en vooral snelle maaltijd.

INGREDIENTEN

- volkoren pasta voor 2 personen, - 1 aubergine, - 1 ui, - 1 theelepel knoflookpuree, - potje seitan, - beetje gemberpoeder, - pakje gezeefde tomaten, - beetje olie om in te bakken,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

350 g prinsessenboontjes, , 2 uien, , 150 g seitan (of spek), , snuifje tijm, , snuifje bonenkruid, , een snuifje of takje rozemarijn, , 2 eetlepels olijfolie, , vinaigrette,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g prinsessenboontjes, 2 uien, 200 g seitan, 0.5 takjes tijm, 0.5 takjes bonenkruid, 1 takje rozemarijn, 2 cl olijfolie (extra vierge), 6 eetlepels saffloerolie, 2 cl azijn, 0.5 eetlepels mosterd, peper, kruidenzout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-08-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g prinsessenboontjes, -2 uien, -200 g seitan, -0.5 takjes tijm, -0.5 takjes bonenkruid, -1 takje rozemarijn, -2 cl olijfolie (extra vierge), -6 eetlepels saffloerolie, -2 cl azijn, -0.5 eetlepels mosterd, -peper, -kruidenzout,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Pizza is eigenlijk geen volwaardige maaltijd, er zitten te weinig groente op......... Maar het is wel lekker!

INGREDIENTEN

- 50 gram volkoren speltmeel, - 30 ml water, - scheutje tarwekiemolie, - 1 ui, - 1 klein teentje knoflook, - klein stukje prei, - paar plakjes courgette, - 1/4 stukje rode paprika, - 1/2 plak verse seitan, - paar plakken tofu, - zout, peper, paprikapoeder, - Gedroogde pizzakruiden, - Paar blaadjes verse basillicum,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2004
  • Biologisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een Middeneuropees geinspireerde maaltijd.

INGREDIENTEN

Voor de zuurkool:, 1 pond zuurkool, scheut olie van olijven, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 dl pils, kummel,laurieblad, peper, , voor de goulash:, 1 pot Seitan (verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel), 2 uien, (olijf)olie, 3 teentjes knoflook, 1 a 2 paprikas, 3 ons ontvelde tomaten/, blik gepelde, tomaten/desnoods blikje, tomatenpuree, kummel, oregano,thijm, paprikapoeder, peper (zout)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies