59 schar recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Lekker gebakken schar!

INGREDIENTEN

1 kg schar,door de visman schoongemaakt;bloem;olie,citroen;peterselie;tomaat.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-03-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 scharfilets, 1 dl droge witte wijn, 2 eieren, 1 dl slagroom, 2 eetlepels paneermeel, 100 gram Parmezaanse kaas, 20 gram boter, peper en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Olie om te frituren, 4 schoongemaakte scharren a 275 tot 350 g, tamarindepulp, 3 lepels nam pla, 1/2 grofgehakt uitje, 2 gehakte langwerpige rode chilipepers, 2 tenen knoflook, 1 cm fijngehakte laos, 1 theelepel gula djawa of bruine suiker, 2 lepels gehakte koriander, , , Kan ook met kleine schol, bot of tongschar.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 scharren van 350 g elk, 150 g verse gepelde garnalen, 1 fijngesnipperd sjalotje, 1 tl citroensap, 1 el gehakte peterselie, 100 g boter, bloem, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 a 7 schoongemaakte scharren, 6 teentjes knoflook, 1 rode surinaamse peper zonder pitjes, 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder, 3 laurierblaadjes, een halve gemalen ui, 2 kippenblokjes, 4 a 5 eetlepels olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Schar is een heerlijke vis. Lekkerder dan tong.(iets steviger en met meer smaak.)

INGREDIENTEN

4 grote of 8 kleine scharren, zout, peper, boter, 1 citroen of limoen, -knoflook, verse gember, rode peper, koriander, peterselie (allemaal smaakmakers, het kan ook zonder)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2013
  • Wereld
  •  10-20 min.

Met dank aan Mireille van egroups

INGREDIENTEN

40 gr margarine (geen roomboter, dan lopen ze teveel uit), 50 gr bruine basterdsuiker, 1,5 tl zout, 1 tl glutenvrije speculaaskruiden, 100 gr mix C Schar (glutenvrij meelmengsel), 1 tl glutenvrije bakpoeder, 1 tot 2 el melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Basisrecept taartbodem voor diverse (slagroom-)taarten

INGREDIENTEN

4 eieren, 100 gram basterdsuiker, 100 gram Schär C, 1 theelepel citroenrasp,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een knapperige pizzabodem belegd met sappige champignons en lekkere ham. Snel klaar en geschikt voor elke gelegenheid.

INGREDIENTEN

Schar pizzadeeg, 2 bollen mozzarella, Ham, Champignons, Tomatensaus, Teentje knoflook, Oregano, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

30 gram glutenvrij meelmix C van het merk Schar., 0,5 l melk., 100 gram suiker., 1 vanillestokje., 4 eidooiers.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2001
  •  
  •  10-20 min.

Een moeilijk recept om te maken met glutenvrije bloem, maar het is eindelijk gelukt na veel experimenteren.

INGREDIENTEN

500 gram Schar Mix B bloem (deze is voor de worstenbroodjes het meest geschikt) 4 dl. melk, 10 gram droge gist of 40 gram verse, 50 gram boter of margarine, 2 eieren, 500 gram half om half gehakt.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-02-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Lekkere pasta saus. Simpel te maken en vooral : goed voor de slanke lijn.

INGREDIENTEN

* 80 gr vis (tong, schar), * 125 ml bechamelsaus (zie serveertips), * 15 gr gemalen kaas, * 30 gr verse kaas met fijne kruiden, * groentenmix (van paprika, wortel, courgette), * 3 champignons, * Dille, zout, peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2005
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Glutenvrije kroketten

INGREDIENTEN

300gr vlees bv runderreepjes (lekker snel gaar), 30g boter/plantenmargarine, 30g rijstmeel, 200 ml hete bouillon, zout, peper, nootmuskaat, 2gr gelatine (blaadjes), paneermeel (glutenvrij, Schär in de natuurwinkel), 1 ei

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2011
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

30 gram blueband vloeibaar, 100 gram (lichtbruine) basterdsuiker, 1 eetlepel water, 50 gram DovesFarm witte bloem (of Schär C), ½ theelepeltje kaneel, 50 gram amandelschaafsel,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Glutenvrije aardappelkroketten

INGREDIENTEN

50 gram Schar Pangrati, 1 kg aardappelen, 3 eieren, 50 gram geraspte parmazaanse kaas, 2 eetlepels glutenvrije meel, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, zout en peper, nootmuskaat naar smaak toevoegen, olie om in te bakken

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 Mix C Glutenvrij meelmix van het merk Schar., 125 Gram zachte margarine., 125 gram suiker., 2 eieren., 1 zakje vanillesuiker., 1 theelepel bakpoeder., jam naar behoefte.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2001
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Super lekkere Zweedse (klieder) chocolade taart, voor diegene onder ons die glutenintolerantie hebben, met gluten vrij meel!( kan ook met gewoon meel gebakken worden als je geen last hebt van gluten) Het lekkerst koel geserveerd met slagroom, gedecoreerd met een kers of framboos

INGREDIENTEN

3 eieren, 3 dl suiker (fructose of gewone suker), 3 dl glutenvrij meel van Schar voor gebak(kan ook met gewoon bloem), 1 1/2 tl bakpoeder, 1 1/2 tl vanillesuiker, 1 mespuntje zout, 160 gram boter, 125 gram pure chocolade, 1 1/2 dl hazelnoten of gemengde noten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2009
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

115 gr. Mix C Schär, 20 gr. plantaardige margarine(wajang), 1 thl. bakpoeder, 15 gr. basterdsuiker, snufje zout, kopje rozijnen/krenten, 75ml. water, (recept voor ca. 8 scones)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2010
  • Engels
  •  20-30 min.

Simpel en snel

INGREDIENTEN

4x schol, schar, kleine tarbot, griet, tongschar of tong, 8 el sojasaus, 4 el bruine suiker, 4 teentjes knoflook, 3 pepers, water en citroensap.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een streling voor de tong van visliefhebbers

INGREDIENTEN

1/2 bosje bieslook, 75 gr Crème fraîche, 1/2 eetl. potje Mierikswortel, Citroensap, Zout, Peper, 1 pakje Schär glutenvrije tortillawraps, 150 gr Zalm, Zalm,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.

GLUTENVRIJ!

INGREDIENTEN

500 g Schar mix B; 10 g gist; 25 g suiker; 100 g zachte boter (10 eetl. vloeibare boter); 400 ml lauwwarme halfvolle melk; puntje zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gram boter, 300 gram pure chocolade, 100 gram melk chocolade, 4 eieren, 200 gram donkere basterdsuiker, 150 gram meel, Schar mix C, 10 gram bakpoeder, 200 gram pecannoten of walnoten, 125 ml slagroom,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Jouw favoriete brood wordt nog lekkerder door deze onweerstaanbare smaakcombinatie!

INGREDIENTEN

200 g parmaham, 150 g stracchino (Italiaanse kwarkkaas), 100 g rucola, 1 tomaat, Balsamico-crème, 4 sneetjes Schär Meisterbäckers Classic

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-06-2015
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Spritsbeslag:, 250 gram Schär C (of DovesFarm), 5 gram fiberhusk, 1 eiwit, snufje zout, 120 gram witte basterdsuiker, 200 gram boter, 1 zakje vanillesuiker, 20 gram amandelschaafsel om te bestrooien, Vulling:, 25 gram witte basterdsuiker, 35 gram stroop, 15 gram boter, 4 gram citroen rasp (1 volle theelepel), 1 eetlepel room, 25 gram amandelschaafsel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heel veel vitamientjes en zeer slank

INGREDIENTEN

11/4 dl melk, 1/2 visbouillontablet, pond gemengde groeten (bv. sperziebonen, peultjes, wortel, erwtjes), 2 ons visfilet (forel, tong, schar), fijngeknipte bieslook, 1 el aardappelpureepoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De vegetarische wrap met paprika en roomkaas, extra licht en super lekker!

INGREDIENTEN

4 glutenvrije Schär tortillewraps, 2 zoete punt paprika's, 1/2 krop friseesla, 100gr lichte roomkaas, 2 eetl. mango-chutney, Zout, Peper, Hete paprikapoeder, 4 dunne plakjes kaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.

.

INGREDIENTEN

250 gram meel; mengsel van boekweitmeel en glutenvrije bloem zoals Schar MixC, 8 gram gist (1 zakje van Dr Oetker), 3 deciliter lauwe melk, 2 eieren, Zout, boter

  •  …
  •  
  • Geplaatst op07-11-2014
  •  
  •  

Lekker lunchbroodje om mee te nemen, je hebt alleen wel een magnetron nodig om het even op te warmen

INGREDIENTEN

500 gram mix B van Schar, 1 zakje gist (7 gram), snuf zout, flinke scheut pizzakruiden (Silvo), lepel olie, lepel suiker, lauw water, Voor de aankleding: olijfolie, tomaten-ketchup, ui, tomaat, geraspte kaas,ham, ansjovis, zalm wat je maar lekker lijkt!!!,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2003
  •  
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

600 g pladijsfilets (of schar, tongschar of wijting) - 250 g wortelen - 250 g raapjes - 250 g sperziebonen - 150 g bleekselderij - 4 takjes kervel - 1 citroen, Voor de vinaigrette : 1,5 dl olijfolie - 1/2 dl ciderazijn - peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Glutenvrij en heerlijk uit de oven

INGREDIENTEN

1 pak Schär Millefoglie/bladerdeeg, 1 kg witte asperges, 1 ei, 100 gram gerookte zalm in stukjes, 250 gr mascarpone, 25 gr dille fijngehakt, 25 gr geraspte goudse kaas, Geraspte schil van 1 citroe, Sap van ½ citroen, Zout, Witte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een basisrecept voor een leuke sinterklaastaart met een verrassende vulling!

INGREDIENTEN

SPECULAASBISCUIT, 4 eieren, 120 gram suiker, 60 gram Schar C, 55 gram maizena, 5 gram koek- & speculaaskruiden, SPECULAAS-KRUIDNOOTJESCRÈME, 200 ml water, 125 gram suiker, Speculaaskruiden, Kruidnagel, 3 stuks, 250 gram Boter, 60 gram bloem, 250 ml melk, Poedersuiker naar smaak, Kruidnootjes, APPELTJES-VAN-ORANJE JAM, 1 pot abrikozenjam, 250 ml sinaasappelsap, Sinaasappellikeur, 50 gr suiker, 1 citroen, , Marsepein

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-11-2012
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

40 g margarine (geen roomboter, dan lopen ze teveel uit) 50 g bruine basterdsuiker zout (half theelepeltje) 1 theelepel speculaaskruiden (let op glutenvrij) 100 g Mix C (Schär) 1 theelepel bakpoeder (let op of deze glutenvrij is!) 1 à 2 eetlepels melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2010
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker karamelkoekjes om van te smullen

INGREDIENTEN

350 g. glutenvrij meel (bv. Schär mix C), 1 zakje bakpoeder, 175 g. roomboter, snufje zout, 1 ei, 300 g. witte basterd suiker, 1 zakje fudge, blikje gecondenseerde melk, 2 zakjes vanille suiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2013
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Iets anders!!!!

INGREDIENTEN

500 gr verse of diepgevroren visfilets( schol, koolvis, tong, schar, kabeljauw...), 2 el citroensap, 1 kleine ui, 20 gr boter, 5 gepelde tomaten, 200 gr aspergepunten(uit blik), peper en zout, kervel, geraspte kaas naar smaak, spaghetti

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere variatie

INGREDIENTEN

3 bananen, 175 gr zachte boter, 175 gr basterd suiker, 225 gr bloem (bijvoorbeeld Schär broodmix B), snufje zout, 2 tl bakpoeder, 1/2 tl kaneel, 1 losgeklopt ei, 125 gr grof gehakte paranoten, 100 gr rozijnen

  •  …
  •  
  • Geplaatst op07-11-2014
  •  
  •  

Lekkere hartige muffins en zo klaar!

INGREDIENTEN

Voor 12 stuks:, 125 gr zachte boter of margarine (bleu band vloeibaar is een goede vervanger voor mensen die ook geen koemelkproducten kunnen verdragen), 2,5 dl melk (is evt. ook te vervangen door water), 3 eieren, 225 gr glutenvrij meel (Ik heb schar mix C gebruikt), 1 zakje bakpoeder (16 gram), 75 geraspte oude kaas (evt. vervangen door hollandse geitenkaas), 3 el fijngesneden bieslook, mespuntje peper en zout, , Voor mensen zonder allergieen geldt: vervang het glutenvrije meel door bloem en neem ipv drie eieren 1 ei.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2003
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr gesneden witte kool, 2 blikken gepelde tomaten, 2 uien, 2 knoflook teentjes, 2 el olijfolie, 250 gr rijst (snelkokende !), 2 el rode pesto, 2 el gesnipperde peterselie, 200 gr geraspte kaas, 1/2 flesje kookroom, scheu melk, 1 el Schär meel (evt), evt plakjes ham

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2012
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 g biscuits (ik gebruik de biscuits van Schär) 50 g boter, gesmolten 1 sinaasappel 500 g roomkaas, op kamertemperatuur (ik gebruik die vierkante pakjes Monchou) 125 ml crème fraîche 200 g suiker 1 zakje vanillesuiker 5 eieren 250 g kleine aardbeien, gehalveerd

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-11-2010
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

De lekkere bladerdeegkussentjes zijn als snack voor tussendoor of als fingerfood precies het juiste voor uw Griekse zomeravond: van buiten knapperig, van binnen verfrissend licht. De kussentjes zijn heel gemakkelijk te bereiden, kunnen warm en koud gegeten worden en de vulling kan naar smaak gevarieerd worden.

INGREDIENTEN

1 verpakking Schär Millefoglie, , Ingrediënten voor de vulling, 150 g schapenkaas, 6 gedroogde tomaten in olijfolie, 10 zwarte pitloze olijven, 3 EL crème fraîche, 1 eetlepel olijfolie van de gedroogde tomaten, 1 eetlepel Italiaanse kruiden (vers of gedroogd)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2015
  • Grieks
  •  20-30 min.

Een lekker tropische visschotel

INGREDIENTEN

800 gram schar- of scholfilet, 1 el. citroensap, zout, cayennepeper, 60 gram boter, 1 pot Uncle Ben's Caribische roomsaus, 2 eidooiers, 100 gram creme fraiche, 2 zachtzure appels in stukjes gesneden, 6 el. paneermeel, 6 el. geraspte Gruyere of oude Goudse kaas, 100 gram mosselen in schelp, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2001
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Het populairste kookboek van dit jaar cadeau! In Rens` nieuwe boek staan ruim 70 gezonde recepten voor ontbijt, snacks en diner. Je krijgt `m cadeau bij 4x Smult magazine, samen € 19,95 (ipv 39,75) >>… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies