47 schar recepten

Lekker gebakken schar!

INGREDIENTEN

1 kg schar,door de visman schoongemaakt;bloem;olie,citroen;peterselie;tomaat.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-03-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 scharfilets, 1 dl droge witte wijn, 2 eieren, 1 dl slagroom, 2 eetlepels paneermeel, 100 gram Parmezaanse kaas, 20 gram boter, peper en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Olie om te frituren, 4 schoongemaakte scharren a 275 tot 350 g, tamarindepulp, 3 lepels nam pla, 1/2 grofgehakt uitje, 2 gehakte langwerpige rode chilipepers, 2 tenen knoflook, 1 cm fijngehakte laos, 1 theelepel gula djawa of bruine suiker, 2 lepels gehakte koriander, , , Kan ook met kleine schol, bot of tongschar.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 scharren van 350 g elk, 150 g verse gepelde garnalen, 1 fijngesnipperd sjalotje, 1 tl citroensap, 1 el gehakte peterselie, 100 g boter, bloem, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 a 7 schoongemaakte scharren, 6 teentjes knoflook, 1 rode surinaamse peper zonder pitjes, 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder, 3 laurierblaadjes, een halve gemalen ui, 2 kippenblokjes, 4 a 5 eetlepels olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Schar is een heerlijke vis. Lekkerder dan tong.(iets steviger en met meer smaak.)

INGREDIENTEN

4 grote of 8 kleine scharren, zout, peper, boter, 1 citroen of limoen, -knoflook, verse gember, rode peper, koriander, peterselie (allemaal smaakmakers, het kan ook zonder)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2013
  • Wereld
  •  10-20 min.

Met dank aan Mireille van egroups

INGREDIENTEN

40 gr margarine (geen roomboter, dan lopen ze teveel uit), 50 gr bruine basterdsuiker, 1,5 tl zout, 1 tl glutenvrije speculaaskruiden, 100 gr mix C Schar (glutenvrij meelmengsel), 1 tl glutenvrije bakpoeder, 1 tot 2 el melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Basisrecept taartbodem voor diverse (slagroom-)taarten

INGREDIENTEN

4 eieren, 100 gram basterdsuiker, 100 gram Schär C, 1 theelepel citroenrasp,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

30 gram glutenvrij meelmix C van het merk Schar., 0,5 l melk., 100 gram suiker., 1 vanillestokje., 4 eidooiers.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2001
  •  
  •  10-20 min.

Een moeilijk recept om te maken met glutenvrije bloem, maar het is eindelijk gelukt na veel experimenteren.

INGREDIENTEN

500 gram Schar Mix B bloem (deze is voor de worstenbroodjes het meest geschikt) 4 dl. melk, 10 gram droge gist of 40 gram verse, 50 gram boter of margarine, 2 eieren, 500 gram half om half gehakt.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-02-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Lekkere pasta saus. Simpel te maken en vooral : goed voor de slanke lijn.

INGREDIENTEN

* 80 gr vis (tong, schar), * 125 ml bechamelsaus (zie serveertips), * 15 gr gemalen kaas, * 30 gr verse kaas met fijne kruiden, * groentenmix (van paprika, wortel, courgette), * 3 champignons, * Dille, zout, peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2005
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Glutenvrije kroketten

INGREDIENTEN

300gr vlees bv runderreepjes (lekker snel gaar), 30g boter/plantenmargarine, 30g rijstmeel, 200 ml hete bouillon, zout, peper, nootmuskaat, 2gr gelatine (blaadjes), paneermeel (glutenvrij, Schär in de natuurwinkel), 1 ei

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op08-02-2011
  • Nederlands
  •  120 min. <

Glutenvrije aardappelkroketten

INGREDIENTEN

50 gram Schar Pangrati, 1 kg aardappelen, 3 eieren, 50 gram geraspte parmazaanse kaas, 2 eetlepels glutenvrije meel, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, zout en peper, nootmuskaat naar smaak toevoegen, olie om in te bakken

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 Mix C Glutenvrij meelmix van het merk Schar., 125 Gram zachte margarine., 125 gram suiker., 2 eieren., 1 zakje vanillesuiker., 1 theelepel bakpoeder., jam naar behoefte.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2001
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

30 gram blueband vloeibaar, 100 gram (lichtbruine) basterdsuiker, 1 eetlepel water, 50 gram DovesFarm witte bloem (of Schär C), ½ theelepeltje kaneel, 50 gram amandelschaafsel,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

115 gr. Mix C Schär, 20 gr. plantaardige margarine(wajang), 1 thl. bakpoeder, 15 gr. basterdsuiker, snufje zout, kopje rozijnen/krenten, 75ml. water, (recept voor ca. 8 scones)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2010
  • Engels
  •  20-30 min.

Simpel en snel

INGREDIENTEN

4x schol, schar, kleine tarbot, griet, tongschar of tong, 8 el sojasaus, 4 el bruine suiker, 4 teentjes knoflook, 3 pepers, water en citroensap.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

GLUTENVRIJ!

INGREDIENTEN

500 g Schar mix B; 10 g gist; 25 g suiker; 100 g zachte boter (10 eetl. vloeibare boter); 400 ml lauwwarme halfvolle melk; puntje zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gram boter, 300 gram pure chocolade, 100 gram melk chocolade, 4 eieren, 200 gram donkere basterdsuiker, 150 gram meel, Schar mix C, 10 gram bakpoeder, 200 gram pecannoten of walnoten, 125 ml slagroom,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heel veel vitamientjes en zeer slank

INGREDIENTEN

11/4 dl melk, 1/2 visbouillontablet, pond gemengde groeten (bv. sperziebonen, peultjes, wortel, erwtjes), 2 ons visfilet (forel, tong, schar), fijngeknipte bieslook, 1 el aardappelpureepoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Spritsbeslag:, 250 gram Schär C (of DovesFarm), 5 gram fiberhusk, 1 eiwit, snufje zout, 120 gram witte basterdsuiker, 200 gram boter, 1 zakje vanillesuiker, 20 gram amandelschaafsel om te bestrooien, Vulling:, 25 gram witte basterdsuiker, 35 gram stroop, 15 gram boter, 4 gram citroen rasp (1 volle theelepel), 1 eetlepel room, 25 gram amandelschaafsel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Super lekkere Zweedse
(klieder) chocolade taart, voor diegene onder ons die glutenintolerantie hebben, met gluten vrij meel!( kan ook met gewoon meel gebakken worden als je geen last hebt van gluten)
Het lekkerst koel geserveerd met slagroom, gedecoreerd met een kers of framboos

INGREDIENTEN

3 eieren, 3 dl suiker (fructose of gewone suker), 3 dl glutenvrij meel van Schar voor gebak(kan ook met gewoon bloem), 1 1/2 tl bakpoeder, 1 1/2 tl vanillesuiker, 1 mespuntje zout, 160 gram boter, 125 gram pure chocolade, 1 1/2 dl hazelnoten of gemengde noten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2009
  •  
  •  20-30 min.


INGREDIENTEN

600 g pladijsfilets (of schar, tongschar of wijting) - 250 g wortelen - 250 g raapjes - 250 g sperziebonen - 150 g bleekselderij - 4 takjes kervel - 1 citroen, Voor de vinaigrette : 1,5 dl olijfolie - 1/2 dl ciderazijn - peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een basisrecept voor een leuke sinterklaastaart met een verrassende vulling!

INGREDIENTEN

SPECULAASBISCUIT, 4 eieren, 120 gram suiker, 60 gram Schar C, 55 gram maizena, 5 gram koek- & speculaaskruiden, SPECULAAS-KRUIDNOOTJESCRÈME, 200 ml water, 125 gram suiker, Speculaaskruiden, Kruidnagel, 3 stuks, 250 gram Boter, 60 gram bloem, 250 ml melk, Poedersuiker naar smaak, Kruidnootjes, APPELTJES-VAN-ORANJE JAM, 1 pot abrikozenjam, 250 ml sinaasappelsap, Sinaasappellikeur, 50 gr suiker, 1 citroen, , Marsepein

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op15-11-2012
  •  
  •  120 min. <

Lekker lunchbroodje om mee te nemen, je hebt alleen wel een magnetron nodig om het even op te warmen

INGREDIENTEN

500 gram mix B van Schar, 1 zakje gist (7 gram), snuf zout, flinke scheut pizzakruiden (Silvo), lepel olie, lepel suiker, lauw water, Voor de aankleding: olijfolie, tomaten-ketchup, ui, tomaat, geraspte kaas,ham, ansjovis, zalm wat je maar lekker lijkt!!!,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2003
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

40 g margarine (geen roomboter, dan lopen ze teveel uit) 50 g bruine basterdsuiker zout (half theelepeltje) 1 theelepel speculaaskruiden (let op glutenvrij) 100 g Mix C (Schär) 1 theelepel bakpoeder (let op of deze glutenvrij is!) 1 à 2 eetlepels melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2010
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker karamelkoekjes om van te smullen

INGREDIENTEN

350 g. glutenvrij meel (bv. Schär mix C), 1 zakje bakpoeder, 175 g. roomboter, snufje zout, 1 ei, 300 g. witte basterd suiker, 1 zakje fudge, blikje gecondenseerde melk, 2 zakjes vanille suiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2013
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Iets anders!!!!

INGREDIENTEN

500 gr verse of diepgevroren visfilets( schol, koolvis, tong, schar, kabeljauw...), 2 el citroensap, 1 kleine ui, 20 gr boter, 5 gepelde tomaten, 200 gr aspergepunten(uit blik), peper en zout, kervel, geraspte kaas naar smaak, spaghetti

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 g biscuits (ik gebruik de biscuits van Schär) 50 g boter, gesmolten 1 sinaasappel 500 g roomkaas, op kamertemperatuur (ik gebruik die vierkante pakjes Monchou) 125 ml crème fraîche 200 g suiker 1 zakje vanillesuiker 5 eieren 250 g kleine aardbeien, gehalveerd

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-11-2010
  •  
  •  60-120 min.

Lekkere hartige muffins en zo klaar!

INGREDIENTEN

Voor 12 stuks:, 125 gr zachte boter of margarine (bleu band vloeibaar is een goede vervanger voor mensen die ook geen koemelkproducten kunnen verdragen), 2,5 dl melk (is evt. ook te vervangen door water), 3 eieren, 225 gr glutenvrij meel (Ik heb schar mix C gebruikt), 1 zakje bakpoeder (16 gram), 75 geraspte oude kaas (evt. vervangen door hollandse geitenkaas), 3 el fijngesneden bieslook, mespuntje peper en zout, , Voor mensen zonder allergieen geldt: vervang het glutenvrije meel door bloem en neem ipv drie eieren 1 ei.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2003
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr gesneden witte kool, 2 blikken gepelde tomaten, 2 uien, 2 knoflook teentjes, 2 el olijfolie, 250 gr rijst (snelkokende !), 2 el rode pesto, 2 el gesnipperde peterselie, 200 gr geraspte kaas, 1/2 flesje kookroom, scheu melk, 1 el Schär meel (evt), evt plakjes ham

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2012
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekker tropische visschotel

INGREDIENTEN

800 gram schar- of scholfilet, 1 el. citroensap, zout, cayennepeper, 60 gram boter, 1 pot Uncle Ben's Caribische roomsaus, 2 eidooiers, 100 gram creme fraiche, 2 zachtzure appels in stukjes gesneden, 6 el. paneermeel, 6 el. geraspte Gruyere of oude Goudse kaas, 100 gram mosselen in schelp, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2001
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk bourgondisch gerecht voor de fijnproevers. :-) Neem biologische ribeyes voor een nog lekkerdere smaak.

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook, 5 eetlepels bertolli boter voor op brood, Grof gemalen zeezout + peper, 2 ciabatta's (Schar Ciabatta voor glutenvrij), 2 rode uien, 1 rode peper, 8 takjes verse tijm, 4 Ribeye a 250 gram p.st. (2 cm dik), 3 eetl olijfolie of koolzaadolie, 50 gram rietsuiker, 300 ml rode port, beetje citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2014
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Franse vissoep!! Het lijkt veel werk, maar je kan alles van te voren klaarmaken, behalve de soep koken. Je gasten zullen smullen!!!

INGREDIENTEN

1 kg. vis (b.v. kabeljauw, griet, tarbot, schar of schelvis. Vis naar eigen smaak nemen), 250 gr. mosselen, 1 grote ui, 300 gr. aard. 3 eetl. olie, half blik tomaten op sap, 2 takes tijm, 2 laurierblaadjes, 1 eetl. fijngehakte peterselie, stukje sinaasappelschil, 4 teentjes knoflook, enkele draadjes saffraan, peper en zout, 750 dl. visbouillon (evt. van tablet), 250 dl. witte wijn, 2 eetl. Pernod of Ricard., Voor de rouille: 2 rode paprika's, 2 teentjes knoflook, 8 eetl. kruim van oud witbrood, 8 eetl. olijfolie, 2 eetl. witte wijn, peper en zout, halve dl. mayonaise. Stokbrood.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-1999
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor het beignetdeeg : 250 g Anco Patisseriebloem, zeezout, 1,5 dl Primus, 1 stijfgeklopt eiwit, 2 eierdooiers, Om te frituren: 1/2 kg mosselen, 1 dl witte wijn, 8 a 12 gepelde scampi?s, 100 g visfilet (schar, schol, schelvis,?), 1/2 bloemkool, 2 broccoli?s, 1 courgette, sap van 1 citroen, 2 dl Belolive Olijfolie Extra Vierge, 3 fijngesnipperde sjalotten, kruiden (oregano, tijm, rozemarijn), zeezout, peper, 1 liter Belolive Frituurolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Barbecuegerecht voor 4 personen, bereidingstijd: meer dan 35 minuten, 195 kcal / 818 kj p.p., , 1 Grote gefileerde tong, 150 g gekookte mosselen, 150 g gepelde garnalen, 1 prei, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels slaolie, 150 g geraspte worteitjes, zout, peper, 3 eetlepels citroensap, 4 vellen aluminiumfolie van 30 cm, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Superlekkere minitaartjes.

INGREDIENTEN

Deeg:, 90 gram Dovesfarm zelfrijzend bakmeel *, 60 gram basterdsuiker, 5 gram vanillesuiker, 1 theelepel fiberhusk, Snufje zout, Snufje kaneel, 45 gram roomboter, in kleine stukjes, 15-20 gram melk, Siliconen bakvorm Barchetta van' www.bakvormen.com', (of neem een muffinvorm, voor 6 stuks), , Vulling:, 150 gram amandelspijs, ½ ei, los geklopt, 60 gram crème fraîche, , Garnering:, (aardbeien)jam of verse aardbeien/ vruchtjes naar smaak, Slagroom, geklopt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 1 grote gefileerde tong, 150 gr. gekookte mosselen, 150 gr. gepelde garnalen, 1 prei, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels slaolie, 150 gr. geraspte worteltjes, zout, peper, 3 eetlepels citroensap, 4 vellen aluminiumfolie van 30 cm.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-04-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een lekkere salade voor bij de vis.

INGREDIENTEN

1 komkommer, 2 bosuitjes, 1 eetl.kappertjes, 1 eetl witte wijnazijn, 1 eetl. water, 1 theel. suiker, snufje zout, verse munt of dille

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-12-2001
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

100 gr LANGE VINGERS, , 400 gr frambozen, 250 gr gemalen kaas, 2 eiwit, 4 soeplepels HONING, , 2 soeplepels citroenlikeur of citroensap

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies