407 sardines recepten

Veel en lekker

INGREDIENTEN

500 gr.verse sardines, 4 tenen knoflook, peper, 2 eetlepels olijfolie, 1 citroen, zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-04-2000
  •  …
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

20 kleine verse sardines, schoongemaakt, grof zeezout, olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-01-2001
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Tapas

INGREDIENTEN

12 sardines, 50 gram bloem, marinade:, :2 tl gehakte peterselie, :4 el citroensap, :1/2 tl knoflook, :4 el olijfolie, saus:, out zwarte peper, :1 grote vlees tomaat ontveld, :kleine groene paprika, :25 gram gehakte ui (zeer fijn gehakt, :mayonaise)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

12 verse sardines - 100 gram bloem - 1 ei - 2 eetlepels water - citroen

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Visgerecht uit Marokko

INGREDIENTEN

1? kilo verse sardines*5 takjes koriander*2 tenen knoflook*? tl zwarte peper*3 tl paprikapoeder*1? tl zout*200 gr. smida=fijne tarwebloem*10 eetl.zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2001
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kilo sardines, 2 rode pepers, 4 tenen knoflook, 2 limoenen, olijfolie, zeezout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2011
  •  …
  •  20-30 min.

Eenvoudig en zo klaar, voor 4 personen

INGREDIENTEN

24 verse sardines, niet te groot, 100 gr bloem, 1 ei, 1 dl zonnebloemolie, frituurolie, zeezout,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Zomerse visschotel

INGREDIENTEN

3 pond sardines, 3 grote uien, 2 teentjes knoflook, 3 grote vleestomaten, 3 citroenen, viskruiden (Castel dell'Ovo, smaakmaker voor vis),olijfolie, 4 eetlepels gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

8 sardines, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel sinaasappelsap, enkel druppels tabasco, 1 sinaasappel, enkel blaadjes sla,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2000
  • Portugees
  •  10-20 min.


Mediterrane smaak, fingerfood......

INGREDIENTEN

800 gr. verse sardines2 citroenenbloem2 eierenzwarte, olijven zonder pitschijfjes citroen, zoutwitte peperolie, om in te bakken

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Hartig voorgerecht, maar ook (koud) lekker bij de borrel.

INGREDIENTEN

1 foccaciabrood of 1 turks brood, blikje sardines, olijfolie, boter,eetlepel kappertjes, verse basilicum, verse peterselie, parmezaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 sjalotten - 1/2 el rozemarijn - 3 el Provencaalse kruiden, - 1/2 el tijm - 100 ml wijnazijn - 250 gr gepelde tomaten, - 24 kleine sardines,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Uit: 1000 Calorieenboek - Bonnie Buurke

INGREDIENTEN

1 sneetje brood, 1 plak kaas, stukje ui, 1 tomaat, 3 sardines, 1/2 gekookte ei

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2002
  •  …
  •  0-10 min.

Makkelijk en lekker, voor de snelle trek.
Geschikt voor thuis of tijdens de vakantie.

INGREDIENTEN

Stokbrood (gewone boterham gaat ook prima), - blikje sardines - boter - mayanaise - zout - peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-07-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kg sardines, 750 g vastkokende aardappels, 8 blaadjes laurier, 4 el olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-05-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

750 gram verse sardines, 5 eetlepels olie, 1/2 theelepel rozemarijnpoeder,peper uit de molen, zout, 1 gepelde tpmaat,1 citroen, plukjes peterselie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2000
  • Portugees
  •  20-30 min.

Lekker met vers brood en een frisse salade

INGREDIENTEN

500gr schoongemaakte verse sardines, 2dl zonnebloemolie, zout, peper, geraspte schil van 1 citroen, 1 1/2 dl citroensap, citroenschijfjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2006
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Prutje van sardines (uit blik) en hollandse garnalen met pasta naar keuze

INGREDIENTEN

Scheutje olijfolie, 2 tenen Knoflook, 2 grote uien, blikje sardines, pakje (grijze)garnalen, visbouillonblokje en water, peper, zout en evt. peterselie, eventueel kappertjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke snack voor tijdens een feesie.

INGREDIENTEN

- 1 sjalotje, - 600 gr schoongemaakte verse sardines, - 2 witte boterhammen, - 1 ei, - 2 eetlepels gehakte bladpeterselie, - 2 theelepels zout, - 2 theelepels peper, - ? theelepel komijnpoeder, - 1 dl olijfolie classico, - pikante cocktailsaus, ,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op22-08-2005
  •  …
  •  120 min. <

Lekkere pizza, waar naast sardines ook eieren bij gebruikt worden.

INGREDIENTEN

1 pak instant pizza met tomatensaus, boter, 2 uien, 2 blikjes sardines, 12 zwarte olijven, 4 eieren, zout, peper, 50 g. geraspte oude kaas, bloem, oregano

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke tapanade voor bij de borrel of bij een buffet.

INGREDIENTEN

2 blikjes sardines, 100 gr groene olijven ( zonder pit, maar lijkt me van zelf sprekend), 2 eetlepels kappertjes, 1 eetlepel citroensap of limoensap en/of mierikswortelsaus, 2-3 eetlepels olijfolie, 0,5 theelepel gehakte basilicum, vers gemalen peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2008
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Sardines,gevuld met een kruidig mengsel en daarna krokant gebakken.

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, 2 kilo sardines, 3 teentjes knoflook, 1 rode en 1 groene paprika, 2 spaanse pepers, 2 takjes peterselie (fijngehakt), 2 takjes koriander (fijngehakt), zout en zwarte peper naar smaak, 200 gram bloem, (olijf)olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2004
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 boterhammen, witte, -8 sardines, verse, -50 gr. kaas, Parmezaanse, -1 el. kappertjes, -2 el. peterselie, verse, gehakte, -5 el. olijfolie, -2 teentjes knoflook, -Zout, -Peperkorrel, zwarte, gemalen,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een heel simpel borrelhapje voor op een toastje bij een biertje of glaasje wijn.

INGREDIENTEN

Sardines in olie uit blik (2 blikjes), toastjes, een een rode of witte ui, zout, cayennepeper en ketjap benteng manis.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2002
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Aardappelen met vis is een lekkere combinatie, helemaal perfect samen met laurier. Dat proef je op en top in deze prachtige terrine, die is opgebouwd uit laagjes aardappel en laagjes sardines.

INGREDIENTEN

1 kg sardines, 750 g vastkokende aardappelen, geschild, 8 blaadjes laurier, 4 el olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op29-10-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Van de cursus: 'De geneugten van de Wateren' bij de Culinaire Academie. Heerlijk, feestelijk en makkelijk voorgerecht

INGREDIENTEN

Roma tomaten (3), Harico verts (100 gr), courgette (1), Sardines (2 filets pp), 2 el olijfolie, 1 el aceto balsamico, oregano, basilicum, citroen,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 of 2 blikjes sardines * 1 harde gekookt ei * 100 gram geraspte wortel * blaadje sla * olie * azijn * basilicum * peper * zout * suiker * 1/2 teentje knoflook * 1/2 ui * toost * boter.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-09-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300 g witte rijst, 2 tabletten kruiden- of kippenbouillon, 150 g diepvriesdoperwten, 4 eieren, hardgekookt, 2 blikjes sardines op olie, 1 courgette, in miniblokjes, 1 bos peterselie, alleen het blad fijngehakt sap en rasp van 1/2 citroen, 4 eetl. extra vergine olijfolie, zout en versgemalen peper, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2010
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Lekkere zomerse maaltijdsalade

INGREDIENTEN

2 blikjes sardines op olie, 300 rijst gekookt met 2 tabletten kruiden bouillon, 150 gram diepvriesdoperwten, 4 hardgekookte eieren, 1 courgette in miniblokjes, 1 bos peterselie fijngehakt, sap en rasp van een 1/2 citroen, 4 el extra vergine olijfolie, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2011
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

16 schoongemaakte sardines, sap van 1 citroen, 4 el olijfolie, 2 el rode wijnazijn, 3 takjes fijngesneden venkelgroen, Zout en peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-02-2004
  • Frans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

TOMATENSAUS:1 el olijfolie2 teentjes knoflook, geperst2 el tomatenpuree1 blikje(ca. 440 g)gepelde tomaten, fijngemaakt4 el witte wijn1/4 kopje gehakt basilicum(vers)VIS:500 g kleine, verse sardines60 g bloem1/2 tl gemalen peper0,8 dl olijfolieschijfjes citroen om te serveren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2002
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk voorgerecht, voor warme zomerdagen ,maar kan ook in andere jaargetijden worden gegeten

INGREDIENTEN

8 mooie verse sardines, niet te klein. zout peper 6 el olijfolie, 3 takjes tijm.2 el fijngesneden platte peterselie, 1 grote sjalot in dunne ringen,1 kleine wortel in dunne plakjes 2 lente-uitjes in mooie schuine ringen 2 el witte wijnazijn 1 el balsamico-azijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

TAPA

INGREDIENTEN

12 sardines (ong. 10 cm lang), 50 g bloem, gemengd met zout en peper, Voor de marinade:, 2 tl gehakte peterselie, 4 el citroensap, 1 teen knoflook, uitgeperst, zout en zwarte peper, 4 el olijfolie, Voor de saus:, zout en zwarte peper, 1 grote vleestomaat, ontveld en fijngesneden, 1 kleine groene paprika, zaadjes verwijderd en gesneden, 25 g gehakte ui, mayonaise om te binden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2000
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- 2 tot 3 verse sardines per persoon, - 2 tenen knoflook (vers), - 1 ui (zoet), - 3 kruidnagels, - mespunt kurkuma, - mespunt kaneel, - 2 laurier blaadjes, - 1 eetlepel herbes de Provence, - 3 takjes verse tijm, - 5 eetlepels witte balsamico azijn, - 5 eetlepels water, - peper, - zout, - olijfolie, - halve paprika (fijn gesneden), - kappertjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2011
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g macaroni, 50 g boter, 1 ui, kleingesneden, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 250 g sardines uit blik, ontgraat en in stukjes, 4 el fijngehakte peterselie, 2 1/2 droge witte wijn, 4 el paneermeel, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een lekker en makkelijk recept wat ik mee kreeg van een franse kok uit St.Gilles Croix De Vie

INGREDIENTEN

8 Sardientjes, Zeezout, citroen.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een recept uit 1939.

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gemarineerde sardines
met chilipepers, knoflook en laurier

INGREDIENTEN

8 verse sardines, bloem, 1 rood spaans pepertje, fijngesnipperd, 4 teentjes knoflook, fijngehakt, paprikapoeder, 2 laurierbladeren, 1 dl witte wijnazijn, 1 dl witte wijn, 1 dl water, peper en wat zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.


Eerst frituren, dan marineren!

INGREDIENTEN

1 kg kleinere tot middelgrote sardinesplantaardige olie om te, frituren, Marinade:3 uien1 tomaat5 eetl. olijfolie, 1 bosje gladde peterselie2 teentjes knoflook2 laurierblaadjes, 1 dl droge witte wijn2 eetl. wijnazijnzoutzwarte peper, 1 tl paprikapoeder

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Amerikaans
  •  120 min. <

Marokaanse sardines voor Wie het sober wil houden kan genoegen nemen met een bord gegrilleerde sardines en een slaatje, een goedkope en gezonde maaltijd.

INGREDIENTEN

1/2 kilo verse sardientjes, 5 takjes koriander of peterselie, 2 tenen knoflook 1/2 tl zwarte peper, 3 theelepels paprikapoeder, 1 1/2 theelepel zout, 200 gram smida, 10 eetlepels zonnebloemolie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-11-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies