33.279 salade recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Top 100

Dit is echt een goddelijk recept en nog redelijk gezond ook.

INGREDIENTEN

2 wraps, 200 gram gerookte zalm, klein bakje demi creme fraiche, 3 eetlepels rode pesto, 1 zak veldsla, 1/2 komkommer, half bakje cherry tomaatjes en/of zongedroogde tomaten op olie, geroosterde zonnebloempitten en/of pijnboompitten, saladedressing naar keuze (ik vind zelf honing mosterd lekker) In elk geval niet te veel/sterk, omdat het niet mag overheersen.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Top 100

Een goed vullende maaltijdsalade met een zachte, romige smaak.

INGREDIENTEN

250 gram gemengde salade, rucola, 1 dl yoghurt, 2 eetlepels mayonaise, pesto, 200 gram gerookte kipfilet, 2 rijpe avocados, 2 tomaten, halve komkommer, snufje (kruiden-)zout en peper. Eventueel een handje geroosterde pijnboompitjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen.

INGREDIENTEN

2 bolletjes mozzarella (liefst buffelmozzarella), 2 eetlepels witte balsamico-azijn, 4 eetlepels olijfolie, versgemalen peper, zout, 1 theelepel honing, wat tijmblaadjes, 8 grote plakken Parmaham (heel dun gesneden), gemengde sla (liefst met rucola), plm. 20 walnoten, wat kerstomaatjes om te garneren, eventueel crema balsamico

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
  • Top 100
INGREDIENTEN

250 g schelpjespasta; 2 zakjes verse basilicum (a 15 g); 1 teen knoflook, fijngesneden; 2 eetlepels citroensap; 4-5 eetlepels olijfolie extra vierge; 1 zak bosuitjes (3 stuks), in ringetjes; 4 tasty tom tomaten, in vieren; 2 zakjes minibolletjes mozzarella (kaas, a 125 g), uitgelekt

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit is DE dressing voor een salade of om je Carpaccio zo te laten smaken als in een restaurant.

INGREDIENTEN

- 4 eetl olijfolie, - 1,5 eetl. fijne mosterd, - 1 eetl. rode wijn azijn, - 1,5 eetl. honing, - 1 eetl. pesto,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 eetlepels ceasardressing, 4 eetlepels groene pesto, 125 g demi creme fraiche, 150 g kipfilet dungesneden, 100 g rucola, 4 soft tortillawraps, 500 g tomaten in kleine stukjes, 2 bolletjes mozzarella in kleine stukjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker, slank, gezond, snel klaar en het smaakt heerlijk. Eigenlijk is dit recept met volkoren macaroni maar ik heb dit keer eens voor Fusilli pasta gekozen.
De hoeveelheden zijn voor een dieet portie, ben je niet op dieet dan neem je meer.

INGREDIENTEN

1 bakje champignons, 2 preien, 1 plak ham van 100 gr, 160 gram (gare) macaroni, 1 paprika, Pakje Hamkaas of Kaassaus (ongeveer 200 ml), Verse (of gedroogde) bieslook, Italiaanse kruiden, Peper en zout naar smaak, Voor de salade, Een paar tomaten, 1 of 2 uien, Dressing (naturel, slanke)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2012
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is voor mij echt een blijvertje, heerlijke salade met verschillende smaken.

INGREDIENTEN

1 mango, in blokjes, 1 avocado, in blokjes, 1 gerookte kipfilet, in blokjes, 1 gele paprika, in blokjes, 2 bosuitjes, in ringetjes, 1 bakje basilicum, ontdaan van de takjes, dus alleen de blaadjes, 1 zak veldsla, ontdaan van de zanderige kroontjes, , 1/2 zakje geschaafde amandelen, bij de bakproducten, 1 citroen, olijfolie, kerriepoeder,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2009
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Recept van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

- 300 g kleine pastaschelpjes, - 3 teentjes knoflook, - 250 g gele kerstomaatjes, - 250 g rode kerstomaatjes, - 1 handje zwarte olijven, ontpit, - 2 el verse bieslook, - 1 handje verse basilicum, - 1/2 komkommer, - 4 el witte wijnazijn, - 7 el olijfolie extra vierge, - zeezout, - zwarte peper uit de molen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Heeeeeeeele lekkere salade, die ik geproeft heb in de supermarkt en gelijk gemaakt, voor bij een BBQ.

INGREDIENTEN

*300 gr. pasta naar keuze(b.v.schelpjes)*200 gr. tonijn uit blik(of zalm)* 1/2 komkommer in blokjes *3 tomaten in blokjes *1 flinke ui gesnipperd *1 theelepel dille, vers of uit diepvries *groene en zwarte olijven, aantal naar keuze * 1 bosje kleine rucola blaadjes. Dressing: 3 eetlepels mayonaise * 3 eetlepels yoghurt * 1 eetlepel vloeibare honing * 1 of 2 teentjes knoflook vers uit de pers *zout/peper *1 eetlepel olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2005
  •  
  •  0-10 min.

Hele lekkere salade van Jamie Oliver. Met gemarineerde rode ui en een frisse citroendressing. Gezond, licht, makkelijk en alles zelfgemaakt met verse ingrediënten. Heel geschikt als maaltijdsalade.

INGREDIENTEN

- 2 rijpe avocados, - krop sla, - 1 citroen, - 8 tomaten, - 2 rode uien, - zwarte olijven, - pakje fetakaas in blokjes, - oregano, - ciabattabrood, - peper en zout, - olijfolie, - rode wijnazijn, Eigen toevoeging: cashewnoten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2011
  • Grieks
  •  20-30 min.

Een waanzinnig lekkere salade met een perfecte dressing

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet 100 gr oude kaas 300 gr gemengde sla 2 zoetzure appels 2 el azijn 2 tl mosterd zout en peper 60 gr pijnboompitten 2 el zonnebloemolie ca 1 el citroensap 1 tl suiker 2 teentjes knoflook.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2007
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Geweldige salade met zoetzure gevulde gemarineerde gedroogde vijgen. Wel aan denken dat de vijgen een dag tevoren in de marinade gaan. Een dergelijk recept eerder gelezen, maar aangepast volgens mijn eigen idee.

INGREDIENTEN

16 grote gedroogde vijgen (de lekkerste zijn die van AH met vanille), 12 halve walnoten, 8 plakken serranoham, 2 dl witte Chardonnay wijn, 1 1/2 dl balsamico-azijn, gemengde sla met rucola (AH), [Voor de dressing]:, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 eetlepel honing, 1 theelepel mosterd, versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

'Salata Choriatiki'



INGREDIENTEN

4 tomaten - 2 kleine of 1 grote komkommers - 1 ui - 150g zwarte olijven - 2 groene paprika's - 1 eetlepel azijn - 3 eetlepels olijfolie - 1 plak fetta kaas - oregano

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-1999
  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Geitenkaas, mijn lievelings! Een salade met dit kaassoort is je vast niet onbekend. Maar deze variant met warme geitenkaas, parmaham, appeltjes en honing-tijm dressing wilde ik toch graag met jullie delen. Helemaal hipperdepip met die balletjes!

INGREDIENTEN

Voor de salade:, 2 zakjes veldsla, 400 gram geitenkaas, 140 gram parmaham, 2 appels (zoet of zuur), 1 bakje walnoten, , Voor de dressing:, Tijm (hoeveelheid naar keuze), 4 eetlepels Honing, Scheutje Citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het enige gerecht wat iedereen in het gezin lust, gaat altijd volledig op!

INGREDIENTEN

Pond patat, Ruim pond shoarmavlees, 4 grote plakken jong belegen kaas, Zak ijsbergsalade met tuinkruiden, 1 grote rode ui, 2 trostomaten, Koelverse knoflooksaus 3 x 150gr, Zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een frisse salade van Sonja Bakker

INGREDIENTEN

1 komkommer2 teentjes knoflook2 el azijn2 druppels vloeibare suiker (nutricia)1/2 tl maggie2 grote el Yofresh

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-02-2007
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Koude pastasalade die heerlijk smaakt met een lekker stuk brood erbij en een glas rose

INGREDIENTEN

250 gr pasta (fusilli of vlindertjes), olijfolie, 3 zongedroogde tomaatjes, 2 bosuitjes, 1 mozzarellakaasje, 2 pomodori of trostomaten, 1 gele of groene paprika, potje pesto (of zelfgemaakt), potje olijven met piment, pijnboompitten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zo'n zalige schotel die je lekker met dit mooie weer ,voordat je naar je werk gaat alvast kan maken. Als we thuis komen hoeven we alleen het flesje rose nog te ontkurken.

INGREDIENTEN

500 gr kleine aardappelen(vastkokers) 2 uien gesnipperd 1 komkommer in stukjes gesneden 1/4 l vleesbouillon 1 eierdooier 1/2 tl mosterd zout en peper 1 tl citroensap 5 el creme frache 3 el gehakte kervel 4 el olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk.

INGREDIENTEN

1 kilo kip, in 8 stukken gesneden en vel eraf.(ik heb dit keer 2 bouten en 4 drumsticks gebruikt), ¾ theelepel Kurkuma (geelwortelpoeder)., ¾ theelepel cayenne peper., 1 tl zout (of naar smaak).2 kleine uien, 5 teentjes knoflook., Stukje verse gember van ongeveer 5 centimeter.(geschild), Kaneelstokje (klein stukje ongeveer 5 centimeter)., 12 groene kardemom peultjes.(bij A.H. te koop in zakje van eigen merk als Kardemom vruchten) hangt bij de kruiden., 9 hele kruidnagels., 9 zwarte peperkorrels., 2 grote tomaten, in stukjes.(ik heb ze ontveld), 2 eetlepels tomatenpuree.(of 1 klein blikje), 60 ml yoghurt, (even met garde roeren tot ze smeuïg is)., 235 ml water., 2 eetlepels verse koriander (of 1 eetl. gedroogd of bij "gebrek aan" verse peterselie)ik heb peterselie gebruikt., Sap van 1 citroen. (ik heb de helft genomen), 3 eetlepels zonnebloem (of olijf) olie., 2 eetlepels rozijnen (optioneel), De theelepel die ik gebruik is een maattheelepel van 5 ml

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2006
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Er zijn zoveel varianten van nicoise maar deze is mede door zijn dressing erg lekker.

INGREDIENTEN

8 kleine Roseval-aardappelen., 200 gram haricots verts., 4 eieren., 200 gram cherrytomaten of kleine trostomaten., 2 kroppen sla., 2 blikjes tonijnmoten op olijfolie., 2-3 eetlepels zwarte olijven zonder pit., 8 ansjovisfilet., zeezout en versgemalen peper.1 theelepel dijon-mosterd.2 eetlepels citroensap., 1 knoflookteen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Als je dit eet op een mooie zomerse dag, verlang je zo terug naar het warme Griekenland waar ze dit nog veel lekkerder kunnen maken!!

INGREDIENTEN

, Pitabroodjes, 20 gram gist (van de bakker), 1/4 liter water, 1 tl zout, snufje suiker, 8 el olijfolie, 500 gram roggebloem, , Gyros, 600 gram mager varkensvlees of kipfilet, olijfolie, citroensap, 2 teentjes knoflook, geperst, zout, gemalen peper, oregano, klein beetje dille, paprikapoeder, cayennepeper, , Tzaziki, 1/2 liter dikke yoghurt, 1 kleine komkommer, 3 teentjes knoflook, 2 el azijn, peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2004
  • Grieks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1zakje celavita minikriel, 250gr rundergehakt, mexicaanse kruiden, olijfolie, 2eetl.creme fraiche, klein potje mexicaanse groentenschotel, kruidenmix voor chili con carne, 150gr geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2005
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke pittige frisse salade. Heel erg lekker bij Oosterse gerechten. Moet wel een tijdje tevoren klaargemaakt worden om de smaken goed in te laten trekken. Lekker bij mijn recept van de nasi kesasar.

INGREDIENTEN

4 vleestomaten, 1 grote komkommer, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 1 rode Spaanse peper, 1 theelepel suiker, 1 dl witte azijn, peper, zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Wie denkt dat salades alleen koud lekker zijn, moet deze eens proberen.
snel een een heerlijk recept.
per persoon:290 kcal

INGREDIENTEN

4 biefstukken (125 g elk), 8 gedroogde tomaten op olijfolie wat van de olie, 1 theel. grofgemalen zwarte peper, 200 g champignons, 4 eetl. balsamico azijn, 1 theel. Franse mosterd, 4 eetl. mayonaise, 4 eetl. tomatensap, 200 g gemengde salade,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze heerlijke en simpele salade heb ik afgelopen zaterdag gemaakt. Hij was zo lekker, dat ik hem jullie niet wilde onthouden.

INGREDIENTEN

100 gram gekruide rosbief (vleeswaren AH) - 50 gram gemengde sla - 2 lente-uitjes - 6 kerstomaatjes - 30 gram Parmezaanse kaas (stukje) - 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten - 1 eetlepel balsamico-azijn - 3 eetlepels olijfolie extra vergine - zout, peper - 1 theelepel suiker - 1 theelepel Dijon mosterd

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een lekkere slanke maaltijd voor maar 28 points!!!!!(voor 4 personen dan=7 points per persoon met de rijst en salade inbegrepen)

INGREDIENTEN

4 kippefilets(of kalkoen),1 blik perzikken(in eigen nat), 1 blik gepelde tomaten,1 groot blik tomatenpuree,1 bouillontablet(eender welke),5 eetlepels ketjap, 3 tl sambal,2 tl worcestershiresaus,1 dikke ui,2 teentjes look,1 bakje champignons,4 tl olijfolie, /- 2 zakjes rijst(of gewoon gekookte), eventueel beetje maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Echt heerlijk fris deze couscous salade.

INGREDIENTEN

1 pak couscous, 1 bos bosuien, 1 komkommer, 6 lekkere tomaten, 300 gram Griekse feta, 1 citroen, 1 flinke bos munt, peper en zout, een beetje olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2005
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het is niet Marokkaans, ook niet Arabisch zoals de meeste van mijn recepten, maar het is wel heel erg lekker en weinig werk om een lekker lunchgerechtje op tafel te zetten of zo maar tussendoor....

INGREDIENTEN

8 witte (of lichtbruine) casinoboterhammen;, 1 grote vleestomaat;, 2 of 4 plakken kalkoenham of gerookte kalkoenfilet;, 8 plakjes jonge kaas (of cheddar);, 2 eieren;, 3 eetlepels creme fraiche (of 15 cl. room);, roomboter;, zout en peper naar smaak;, ketchup of mosterd (naar smaak)., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2008
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Heerlijke gemakkelijk klaar te maken salade met gerookte zalm, ansjovis, kappertjes en crème fraîche.
Naar een recept van Rudolph van Veen en een beetje veranderd naar eigen idee.
Gewoon voor een gemakkelijke dag of het nu een zondag is of niet. Je kan het als maaltijdsalade maken of als voorgerecht (uiteraard de porties aanpassen). Ik heb het voor 2 personen gemaakt maar de ingrediënten zijn gemakkelijk te vermeerderen.

INGREDIENTEN

400 gram vastkokende aardappelen, Dessertlepel kappertjes, 1 blikje ansjovis filets, 6 plakjes gerookte zalm, 3 flinke el crème fraîche, 2 flinke tomaten, 4- 5 flinke el verse peterselie, Zout en versgemalen peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2012
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke zomerse salade!! Echt verrukkelijk is de combinatie van de rauwe ham met de zachte smaak van de artisjokharten. Een toppertje bij ons.

INGREDIENTEN

50 gram rucola of andere pittige sla, 200 gram goede rauwe ham (liefst Parmaham of Serranoham), 1 potje gemarineerde artisjokharten (liefst merk Sacla), 3 eetlepels pijnboompitten, plm. 100 gram Pecorinokaas of Parmezaanse kaas (stukje), DRESSING, 1 flinke eetlepel wittewijn-azijn, 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel mosterd, 2 theelepels vloeibare honing, 1 theelepel oregano, versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een variant op de bekende spaanse aardappeltortilla.
Met tacosaus, olijven en kaas erop oogt het als een pizza.
Makkelijk te maken en erg lekker.

INGREDIENTEN

, 250 g aardappelen (3 middelgrote, 5 kleine), 1-2 uien, 4 e.l. olijfolie, zout, liefst kruidenzout (Herbamare), versgemalen zwarte peper, 5 eieren, ½ bosje bieslook (of wat basilicum of peterselie), tacosaus, ongeveer een half potje, zwarte olijven zonder pit in plakjes gesneden (facultatief), ons jong belegen kaas, in dunne plakjes of stukjes (facultatief),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2007
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 2 handjes rucola, een halve kleine meloen, 6 plakjes serranoham, 2 el gehakte peterselie en basilicum, wat schaafsel van Parmezaanse kaasDressing, 2 el olijfolie, 2 el balsamicocrème, een teentje knoflook uit de knijper, 1 el sherry, peper en zout, 2 tl kappertjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-03-2008
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Duitse aardappelsalade


Aardappelgerechten
4 porties
In 15 minuten klaar (Voorbereiden:20 minuten)

INGREDIENTEN

1 kilo hard gekookte aardappels, 250 creme fraiche, 4 a 5 eetlepel mayonaise, ongeveer 4 tot 5 partjes augurk, 25 gram bieslook, vers, peper, zout, 150 milliliter azijn, 3 eetlepels mosterd

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2012
  • Duits Bijgerecht
  •  10-20 min.

Naar een recept van Donna Hay. Ik heb het bewerkt naar eigen idee door meer groenten toe te voegen. Het is een gemakkelijk te maken recept maar het moet wel in twee gedeelten, Eerst de groenten (tomaten, paprika, knoflook en kruiden) in de oven en na 25 minuten voeg je de kipfilets toe voor ± 15-20 minuten. Ik heb 3 verschillende kleuren paprika gebruikt. De overgebleven paprika in reepjes gesneden en ingevroren voor een stoofschotel.
Het recept is voor 2 personen maar je kunt het vermeerderen zoveel als je wilt (hangt van de hoeveelheid ovenschalen af die in je oven kunnen). Ik heb dit al meerdere keren gemaakt soms met hele kipfilets en soms met stukjes kipfilets, dat is uiteraard eerder gaar.
Een ongecompliceerd maar zeer smakelijk recept. Je zou er nog allerlei andere groenten aan toe kunnen voegen, ik heb het simpel gehouden. Van beide recepten staan er foto`s bij.

INGREDIENTEN

250 gr cherrytomaatjes, ½ Groene, ½ rode, ½ gele paprika (of wat je maar wilt), 120 gram pancetta of eventueel mager ontbijtspek (één plak), 8 tenen knoflook ( of een paar bolletjes `baby` knoflook zie foto), 1 el olijfolie, 2 kipfilets van ± 200 gr per stuk (of ± 400 kipfilet in grove stukken), ± 65 gram zwarte olijven (als je geen olijven lust laat je ze weg), Grof gemalen zwarte peper, Eventueel zout maar gebruik je de olijven houdt er rekening mee dat die zout zijn., ± 2 flinke eetlepels verse oregano (plantje bij supermarkt gekocht), Handje verse basilicumblaadjes. (plantje supermarkt), Wat versgeraspte Parmezaanse kaas om bij of over het gerecht te serveren, Lekker met de `peperachtige` rucola sla om erbij te serveren., Eventueel met gebakken krielaardappeltjes maar niet noodzakelijk.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke salade met gemarineerde mozzarella. Denk er wel aan dat de mozzarella een paar uur moet marineren.

INGREDIENTEN

1 zakje gemengde sla met rucola (AH) -, 1 zakje mini mozzarella (plm. 1 uur marineren in de dressing van de sla) -, 1/2 bakje kerstomaatjes -, 50 gram pijnboompitten, geroosterd -, Dressing van 1 eetl. witte balsamico-azijn, 3 eetl. olijfolie, 1/2 eetl. honing, 2 theel. mosterd en peper .

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-2007
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Deze overheerlijke salade heb ik gemaakt voor Oudjaar.
Een succes. Meestal blijft er veel over maar deze salade was schoon op.Het recept staat in het AH-boek "De smaak van december". Ik heb er nog wat aan toegevoegd. Een TOPPER!!!!
Als garnering kun je je eigen ideeën gebruiken. Ik had er gevulde eieren en gevulde tomaatjes omheen gelegd. Laat je fantasie werken.

INGREDIENTEN

750 gram vastkokende aardappelen, 3 eieren, 100 ml mayonaise, 50 ml creme fraiche, 4 eetlepels fijngehakte peterselie, 4 eetlepels fijngehakte bieslook, 250 gram kleine augurkjes, 300 gram gerookte kipfilet, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 1 appel (Elstar), 2 theelepeltjes mosterd, peper, zout, 2 theelepels paprikapoeder, 1/2 dl witte azijn, 1 eetlepel suiker, blaadjes sla om te garneren,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een super lekkere en smaakvolle salade. Ik eet m altijd als hoofdgerecht, maar je zou m ook als bijgerecht kunnen serveren.

INGREDIENTEN

- 1 ciabatta, - 3 handjes rucola, - 150 gram serranoham, - parmezaanse kaas, liefst uit 1 stuk, - 2 eieren, - olijfolie, - citroen, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Altijd als ik bij mijn zus Loes kom verrast ze me met de lekkerste creaties waarvan ik denk meid, waar haal je het vandaan. Zo zat ik zaterdag nietsvermoedend in de zon toen me deze frisse salade met een glaasje rosé werd voorgezet.

INGREDIENTEN

- blikje tonijn, - 2 stronken witlof, - half teentje geperste knoflook, - een hand rozijntjes, - cashewnoten, - 10 cherry tomaatjes, - 2 eetlepels crème fraiche, - scheutje yoghurt, - mandarijntjes uit blik, - balsamico, - peper en zout, - olijfolie extra vierge

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2011
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Verrukkelijke salade van gegrilde aubergine en kip

INGREDIENTEN

2 aubergines, 2 kipfilets, 1 flinke ui, rucola en jonge bladsla, 3 flinke trostomaten, witte balsamico azijn of citroensap, italiaanse kruiden, peper en zout, olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-10-2011
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Salade

Salade

Veel maaltijden zijn niet compleet zonder een goede salade. Met het maken van een goede salade kun je erg creatief zijn. Er zijn namelijk oneindig veel verschillende soorten salades. Op deze manier kun je bij iedere maaltijd de perfecte salade uitkiezen. Iedereen kan een simpele salade maken met sla, tomaten, komkommer en een dressing. Maar veel leuker is het om je vrienden te verrassen met originele salade, die ze nog nooit eerder hebben gegeten. Met deze recepten van Smulweb kun je er nu dan ook echt een kunst van maken om de lekkerste salade te bereiden.



De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 1,2 liter.

van 37,95
Alleen vandaag 29,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies