1.282 rosbief recepten

INGREDIENTEN

1 rosbief van 2 kilo, boter of vet.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-04-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gram rosbief* peper en zout* 100 gram boter*.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Rosbief in een saus van knoflook en uien.

INGREDIENTEN

750 gr. rosbief aan één stuk, zout en peper, olijfolie of boter, 2 uien, 2 eetl. sherry, ½ liter bouillon, 3-4 teentjes knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 1 kg rosbief, - 2 dl rode wijn, - 2 dl water, - 3 sjalotten, - echte boter, - 1/2 bouillon, - tijm & laurier, marjolein en rozemarijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk zomers gerecht

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, mosterd, 3 eetlepels olie, vers gemalen peper, madeira of marsala, 1½ kg. rosbief (ongeveer 8 cm. dik), kalfsfond, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

In rode wijn-marinade

INGREDIENTEN

4 dl rode wijn, 12 zwarte peperkorrels, 6 jeneverbessen, 1 tak rozemarijn, 4 takjes tijm, 1 laurierblad, hele rosbief van 1 kg, boter, 500 gr gemengde paddestoelen, 1 bouillontablet'funghi porcini'(star), bloem, 4 el rode bessengelei, 1 el balsamicoazijn

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op06-01-2001
  •  …
  •  120 min. <

Gevuld met champignons en basilicum

INGREDIENTEN

100 gr champignons,1 sneetje oud wit brood,85 gr boter of margarine,2 eetl. basilicumsaus (pesto,Grand'Italia),zout,peper,500 gr rosbief (mooi vierkant stuk),1 1/2 dl tomaten-basissaus (sugo casa tradition, grand'italia),keukengaren,keukenpapier en aluminiumfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rosbief in kokosmelk

INGREDIENTEN

- 900 gram rosbief, , - 5 bosuitjes, , - 2 teentjes knoflook, , - 3 cm verse gemberwortel, , - grote bos peterselie, , - 2 Spaanse rode pepers, , - 1 stengel citroengras, , - 2 eetl. zonnebloemolie, , - 1 eetl. sojasaus, , - 2 blikken kokosmelk (a 400ml), , - 1 limoen, , - zout, , - braadslede, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

En asperges op aardappelkoekjes

INGREDIENTEN

Olie, bakboter of -margarine, olie, 1 teen knoflook, 1 tl tijm, 1 bundel groene asperges (8-12 stuks), 1 zakje witte wijnsaus (Maggi), 2 el bloem, 2 el peterselie, 4 flinke aardappelen, 5 eieren, 1 400 g (8 plakjes van 50 g) rosbief,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met basilicumdressing

INGREDIENTEN

2 zakjes verse basilicum,6 el olijfolie,2 el rode-wijnazijn,2 tl basilicum in olie(Silvo),zout,versgemalen vierseizoenen peper,1 ui,1 rosbief(a ca.600g),35g boter,? pot vleesfond,2 appels(Elstar).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 gr rosbief, 2 theelepels tijm, 75 gr boter, 2 dl vleesfond, 200 gr gepelde sjalotten, 1 eetlepel vloeibare (lindebloesem)honing, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker gevuld tussendoortje

INGREDIENTEN

2 ons rosbief. 3 el. Parmezaanse strooikaas. 4 el. koksroom. 1 tl tijm. 1 tl. whisky. 1/2 sjalotje. 1 augurk.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Voorgerecht 170kcal: speciaal voor de Kerstdagen.

INGREDIENTEN

2 gekookte bieten,1/2 rettich, 3 bosuitjes, 300 gram rosbief, 4 eetlepels olijfole, 2 eetlepels balsamicoazijn, 2 theelepels dijonmostert,peper, zout, stukje oude kaas, 3 eetlepels grof gehakt korianderblad (of peterselie).

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Neemt nauwelijks een effectief kwartier van je tijd, de oven doet de rest. Bereidingstijd is exclusief 30 minuten in de oven en 15 minuten rusten

INGREDIENTEN

* 3 tenen knoflook, * 2 eetlepels mierikswortelpuree (potje, supermarkt), * 5 eetlepels grove mosterd, * 3 eetlepels honing, * 4 eetlepels tijm, fijngehakt, * 1 theelepel aardappelzetmeel, * 3 eetlepels olijfolie, * 750 gram rosbief

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 dl zonnebloemolie *, 1 dl olijfolie *, 4 el zeer fijn gesneden gemengde kruiden (bijv. basilicum, peterselie, tijm, oregano, bieslook) *, 1/2 el scherpe mosterd *, 1 el balsamico-azijn *, zout * peper *, rosbief van ? 1,2 kg *, 25 g boter *, 1 sjalotje, fijngesneden *, 2 dl rode port *, 4 dl vleesfond *, 1 dl slagroom *, 50 g ijskoude boter, in blokjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gram rosbief * 75 - 100 gram boter * peper * zout.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Prachtig voorgerecht, makkelijk van te voren te bereiden

INGREDIENTEN

200 gr Rosbief ( dun gesneden), een bakje alfalfa, kerstomaatjes.grof geraspte kaas.,pijnboompitten, Voor de dressing: olijfolie, dragonazijn, citroensap, mosterd, honing, zout, knoflook

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 stuk(s) uien, 150 gram kastanje-champignons, 100 gram oesterzwammen, 1 kilogram rosbief, 50 gram boter, naar smaak peper, naar smaak zout, 1 deciliter(s) Port (rood), 2.50 deciliter(s) water, 0.50 stuk(s) bouillontabletten (vlees), naar smaak allesbinder,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-12-1998
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

**100 gram boter of margarine., **500 - 600 gram rosbief., **zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg rosbief, zout, peper, 2 el dragonmosterd, 2 tl Franse kruiden, 100 gram koude boter, 1 el olie, 2 blikjes frambozen (a nettogewicht 200 gram), 1 ? dl rode wijn, 3 el groene peperkorrels

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ovengerecht

INGREDIENTEN

1 flinke rosbief, 1 fles Balsamico, 1 klontje boter, 8 a 9 suikerklontjes

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op03-09-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Heerlijk voorgerecht, echt de moeite waard om een keer uit te proberen.

INGREDIENTEN

*250 gr jonge bladsla, *30 gr rucola, *verse basilicum, *1 bakje alfalfa, *1 theel bloemenhoning, *1 teentje knoflook, *1 el balsamicoazijn, *1 el citroensap, *5 el groene olijfolie, *zout en peper, *100 gr roquefort, *? limoen, *1 klein bekertje creme fraiche, *50 gr. pijnboompitten, *20 -30 plaakjes flinterdun gesneden rosbief.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-1999
  • Portugees Voorgerecht
  •  0-10 min.

Rosbief met selderiesalade

INGREDIENTEN

Rosbief 1ons of meer, sederiesalade kant en klare, toostjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

De wraps worden met gesneden rosbief (vleeswaar) gemaakt en zijn daardoor simpel en snel te maken. Bereid ze op het laatste moment en laat ze niet buiten de koelkast liggen, maar serveer ze direct na het oprollen. Wraps winnen aan smaak als ze heel even om en om in een hete koekenpan zonder toevoeging van olie worden opgewarmd. Voeg wasabi (tube) naar smaak toe aan de mayonaise. Begin met een flink mespunt en voeg na proeven eventueel meer toe.

INGREDIENTEN

1 kleine rode paprika, 1/2 mango, 1 sjalot, 2 volle eetlepels mayonaise, wasabi naar smaak, 4 wraps, ca. 50gr. jonge spinazieblaadjes, 250gr. gesneden rosbief.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Japans
  •  20-30 min.

Bakken en Braden

INGREDIENTEN

750 gr. rosbief, 125 gr. boter, 1 eetlepel zonnebloemolie, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rosbief met paksoi een hoofdgerecht

INGREDIENTEN

50 gram pijnboompitten, 1 paksoi, 2 eetlepels zonnebloemolie, zout,peper, 2 eetlepels sojasaus, 300 gram rosbief vleeswaren

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 plakken rosbief (iets dikker gesneden), - peper en zout, , Vulling, - 2 eetlepels mayonaise, - 4 eetlepels cottage cheese (Huttenkase), - 1 lente ui in ringetjes, - 2 eelepels dille (fijngehakt), , - halve krop ijsbergsla heel fijn gesneden., - 4 radijsjes in dunne reepjes, , Garnituur, - 4 slabladeren, - 2 tomaten (gehalveerd), - 4 radijsjes, - 4 takjes dille.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

750 g. Rosbief, 500 g gemengde Bospaddestoelen, 1 dl droge witte Wijn, 1 dl. Slagroom, 50 g Boter, Peper & Zout, 1 soeplepel gehakte Peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk met een tomatencoulis, of koud in een buffet

INGREDIENTEN

1 kg rosbief chateaubriand, 4 el pesto (met basilicum), 1,5 el tomatenpuree, 1,5 dl kippenbouillon, 1 dl room, 1 el olijfolie, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2007
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittige afwisseling van de klassieke rosbief

INGREDIENTEN

-1 bosje basilicum, -1/2 bosje tijm, -1 bosje marjoraan, -2 tenen knoflook, -2 eetlepels mosterd, -5 eetlepels walnoten olie, -2 a 3 th lepels zout, -vers gemalen peper, -2 kg rosbief met een vetrandje

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

800 g rosbief, 25 g boter, 25 g mierikswortel, 100 ml creme fraiche, 100 ml mayonaise, 1 tl poedersuiker, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Met een heerlijke jus met sinaasappel, cognac en port.

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 1 theelepel paprikapoeder, ? theelepel kaneelpoeder, mespunt kruidnagelpoeder, versgemalen peper, zout, 600 gr rosbief, 50 g boter, 1 el cognac, 2 el rode port,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Feestgerecht

INGREDIENTEN

1 kg. rosbief chateaubriand, 3 a 4 eetl. pesto, 1.5 eetl. tomatenpuree, 1.5 dl. kippenbouillon, 1dl. room, 1 eetl. olijfolie, peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kilo rosbief, 2 el olijfolie, 1 teentje knoflook, 1/2 tl Italiaanse kruiden, zout, versgemalen peper, voor de saus:, 3 dl slagroom, 3 dl runderfond, 2 el rode pesto, blaadjes basilicum voor de garnering,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

1 kilo rosbief (of biefstuk), Paksoi, Flesje bosvruchtensaus van Betuwe, Koksroom, Bouillonblokje, Boter, Knoflook, peper/zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Magere salade van rosbief en bleekselderij

INGREDIENTEN

-100 gr rosbief, -2 stengels bleekselderij, -2 lente-uitjes, -stukje komkommer, -1 el olie, -1/2 el sesamzaad, -1/2 el sojasaus, -1/2 el worcestershiresaus, -1/2 el el bruine suiker, -1 tl chilisaus, -1 tl witte wijnazijn, 1/2 knoflookteentje, uitgeperst

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-1998
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rollade

INGREDIENTEN

600 gr runder rollade of rosbief, 1/2 pakje boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Klassiek kerstdiner in Engelse stijl

INGREDIENTEN

5 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels (dragon)azijn, 2 eetlepels citroensap, 1 theelepel Franse mosterd, 1 theelepel vloeibare honing, 1 teentje knoflook, zout, 4 takjes peterselie, 1 grote avocado (ca. 400 gr), 1 bakje alfalfa (100 gr), 250 gram gesneden rosbief (vleeswaar), 3 theelepels kappertjes, (versgemalen) zwarte peper.,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-2002
  • Engels Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

? 750 gr Rosbief, ? snufje zwarte peper (versgemalen), ? 50 gr boter, ? 2 el olijfolie, ? 9 sjalotjes (in kwarten), ? 2 el suiker (fijne), ? 2 el balsamicoazijn, ? 2 el rode wijn, ? 2 theel tijm (gedroogde), ? snufje zout, ? 1 theel mosterd

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2005
  •  …
  •  30-60 min.

Lekkere rosbief in een zalige mosterdsaus .. streling voor de tong. Combineren met rijst en broccoli !

INGREDIENTEN

500 gr rosbief, zout, peper, 3 eetlepels zwolse mosterd, 40 gr boter, 2 eetl. sinaasappelmarmelade, 2 dl room, 2 takjes basilicum, mespuntje kruidenbouillon, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies