3.882 roerbakken recepten

INGREDIENTEN

2 dubbel kipfilets/1/2 bloemkool /1:2 broccolie/ 2 stangen prei grof snijden /1 pakje bami gorengmix van (onimex), chineese kruiden /1 flesje koffiemelk

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Roerbakschotel met sate-pan

INGREDIENTEN

Broccoli, Peultjes (andere groenten zoals Paksoi of snijboontjes is ook heel lekker), Knoflook, Oestersaus, Ketjap, Djinten, Peper en zout, Olijfolie, Boter, , Rijst(pandan), Kipfile

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Roerbakgroenten/pepers/garnalen/sereh/oestersaus/knoflook/djahe/laos/djintan overal een mespuntje van/zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekkere variant

INGREDIENTEN

4 stronkjes witlof.100 gr in stukjes gesneden ham.100 gr in stukjes gesneden kaas.Flinke lepel boursin cuisine (tomaat en zuiderse kruiden).100 gram cashewnoten. scheut olijfolie.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-07-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 rode paprika, ongeveer 300 gr brocolli (gewassen en in kleine roosjes), 3 eetl. olijfolie, 1 teen knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetl. ketjp, 1 theel. oregano, 1 theel. basilicum, 1 blikje maiskorrels, 100 gr ongezouten cashewnoten

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Oosterse wijzen

INGREDIENTEN

Roerbak boernkool, 400gr kipfilet,2eetl zonnebloem,1theel sambal,2eetl ketjap,1eetl honing of gember siroop,peper zout,100gr katenspek of mager ontbijtspek,700gr gesneden boerenkool,700gr aardappelen of gebakken aard.100gr tauge,50gr cashewnoten of hazelnoten., kipfilet in reepjes snijden bakken in 5min, voeg de sambal oelek de ketjap,de honing en peper en zout toe al omscheppend in 3min, verdeel de ontbijtspek of katenspek in smalle reepjes,schep deze samen met de boerenkool door e kipfilet roerbak nog 5-7min, bereid de aard,puree of gebakken aard al vast voor (ga voor het gemaak eens uit van instant-puree of voorgebakken aardappeltjes, was de tauge laat deze goed uitlekken,schep de helfd ervan door de boerenkoolmengsel samen met de cashewnoten, verdeel deboerenkool schotel over 4 borden schep de rest van de tauge en de hazelnoten erop en schep de aardappel puree of gebakken aard er bij

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wie lust er geen spruitjes? Probeer het zo dan eens! Was het nou Joop Braakhekke of Elsa die me op het idee bracht? Ik weet het echt niet meer.

INGREDIENTEN

* 400 gr spruitjes, * blok gerookt spek, * 1 prei, * 3-4 aardappelen, * rookworst (kleine), * handvol (komijne-) kaasblokjes, * uitje, * knoflook, * peterselie, * tijm, * peper zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 courgette, 1 grote ui, 2 a 3 aardappels, 4 tomaten, 1 augurk, 1 stuk 10 centimeter cervelaatworst met of zonder knoflook of kip, zout en peper en een aromatische smaakverfijner.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ik vind het een lekker gerecht

INGREDIENTEN

450 gr krieltjes voorgebakken, 450 gr spruiten, 3 teentjes knoflook, 3 sjalotjes, 0.5 tl marjolein, 150 gr chorozola worst, 3 el olijfolie, 1.5 dl groente boljon, 1 vleestomaat

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Snel witlofroerbakgerecht.

INGREDIENTEN

-2 eetl.olie,-4 plakjes in reepjes gesneden rookspek,-4 stronken witlof in repen gesneden,-1 eetl.bruine stroop/1/2 eetl.appelstroop,-peper/zout,-1 grof geschaafde Granny.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept hoort bij het kantonees gerecht.

INGREDIENTEN

1 chinezekool,vleestomaat.1 bakje shii-take paddestoelen, 2 tl suiker,1 tl zout,75 ml water, en 1 klein blikje suikermais

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Champignons * bloemkoolroosjes * broccoliroosjes * uien * prei * wortel * 2 eetlepels olijfolie * en alle soorten groenten die je lekker vindt.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Je hoeft geen chefkok te zijn om een prima bordje asperges op tafel te zetten.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , 500 gram groene asperges, 2 eetlepels roerbakolie, 1 teentje knoflook, 2 lente-uitjes, 2 theelepels geraspte gemberwortel, 1,5 dl kippenbouillon, 200 gram kipfilet, cayennepeper, 1 eetlepel sojasaus, bieslook, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Compleet hoofdgerecht voor 1 persoon.

INGREDIENTEN

750 g paksoi, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olie, 2 theelepels suiker, zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-07-2001
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Witlof in de wok

INGREDIENTEN

Witlof, sojasaus,sesamzaad,sambal, gembersap of honing

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-04-2010
  • Wereld Bijgerecht
  •  0-10 min.

Kip, paprika en nog heel veel lekkers. Snel en heerlijk

INGREDIENTEN

200 gr kip in smalle reepjes, paprika in smalle reepjes, 2 fijngesnipperde teentjes knoflook, 3 lenteuitjes in stukjes van ca 3 cm., 50 gr geroosterde cashewnoten ., , Meng 1.5 el oestersaus, 1/2 sojasaus, 1/4 bruine basterd.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

~met peultjes~

INGREDIENTEN

*400 gram bieflapjes.*1 theelepel maizena.*2 eetlepels sojasaus.*2 eetlepels dry sherry.*1 theepelel sambal.*3 bosuitjes.*150 gram peultjes.*6 worteltjes.*1 rode paprika.*olijflolie.*2 tot 3 eetlepels oestersaus.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

5 Eetlepels olie, 400 GR Rundvlees(rosbieflapjes), 400 Gr Kipfile, 4 Eetlepels ketjap zoet, 400 Gr oosterse roerbak groente, 100 Gr garnalen, 4 Maggie blokjes

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-10-2003
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram groene asperges, 2 eetlepels roerbakolie, 1 teentje knoflook, 2 lente-uitjes, 2 theelepels geraspte gemberwortel, 1,5 dl kippenbouillon, 200 gram kipfilet, cayennepeper, 1 eetlepel sojasaus, bieslook,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Snel en lekker, soepgroenten met spekjes gehakt en krieltjes.

INGREDIENTEN

2 zakjes krieltjes, grote zak soepgroenten, 500 gr gehakt, bakje spekjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2011
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 gram Sjalotten, - 3 paprika's (rood-groen-geel), - 1 courgette, - 500 gram shoarmavlees, - 3 eetlepels pijnboompitten, - Olijf olie om te bakken, - 450 gram krieltjes (klein), - 1 blikje tomatenpuree, - oregano (2 theelepels), - zout, - peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit rijstgerecht bevat zeer weinig calorien, zodat je rustig een tweede keer kunt opscheppen.

INGREDIENTEN

1 pak rijst, 3-4 ons kipfilet, in kleine blokjes gesneden., 1 grote ui, gesnipperd, 1 rode paprika, klein gesneden, 250 gram witte kool, zwarte peper, knoflookpoeder, Olijfolie., , Voor de marinade:, 50 ml.Ketjap, 3 eetlepels azijn, zwarte peper, knoflook, cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

... en maar 190 kcal !!

INGREDIENTEN

Ca. 200 gr. bieflapjes, 4 lente-uitjes, 100 gr tauge, 1/2 komkommer, 2 eetlepels ketjap, (Cayenne)peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke hartige taart met gehakt, courgette, paprika, champignons en ...brie. Makkelijk en errug lekker.

INGREDIENTEN

400 gr. rundergehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 blikjes tomatenpuree, flink stuk brie, 1 courgette, bakje champignons, 1 rode paprika, pakje bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze leuke bezigheid om klaar te maken is een streling voor je tong.

INGREDIENTEN

* 500 gram witte asperges, * 50 gram peultjes, * 3 bosuien, * 1 rode peper, * 1 teentje knoflook, * 3 eetlepels roerbak Olie, * 2 theelepels verse gember of een 1 theelepel gemberpoeder, * 2 eetlepels oestersaus, * 1Ć” 2 eetlepels Japanse soja saus, * 75 gram licht gezouten cashewnoten

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2009
  • Europees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker snel, gezond en eenvoudig gerecht.

INGREDIENTEN

500 gr verse spinazie, 1 ui, 2 tenen knoflook, 10 zongedroogde tomaatjes (in olie), 300 gr runderreepjes (eventueel gekruid), Olijfolie voor in de pan., 2 eetl. chilisaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Uien, Cr Fraice, Mosterd, Paprika, Champignons, Ham en Kaas of Gehakt, Knoflook, Zout, peper, kruiden.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.



INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, halve spaanse peper, 1 stukje verse gemberwortel van ca 1 cm, 1 el oestersaus, 200 g biefstuk, 100 g winterwortel, kwart krop ijsbergsla, 125 g eiermie, 2 el (sherry) azijn, 3 el olie, 1 tl sesamolie, zout peper, 1 el lichtgezouten cashewnoten,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-1999
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*50 g peultjes, *6 sjalotjes gepeld en gesnipperd, *375 g ossenhaas, *2 stengels bleekselderij schoongemaakt en in plakjes, *2-3 el (o)lijfolie, *1-2 el Thaise chilisaus, *2 teentjes gehakte knoflook, *2 el citroensap, *Thaise vis(s)aus naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2007
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600gr kleine aardapp,geschild en in 4 stukken, zout en peper, 4 kipfilets in reepjes, 2 eetl olijfolie, 1 rode paprika in reepjes, 200gr kastanje champignons, 150gr kerstomaten, 5eetl creme fraiche, 3 eetl pesto, 50gr spinazieblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2006
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pp 195 kilocalorieƫn
8 gr eiwit
11 gr vet
18 gr koolhydraten

INGREDIENTEN

*4 struiken witlof, *1 rode chilipeper, *2 el roerbakolie, *2 cm gemberwortel, geschild en fijngesneden, *2 teentjes knoflook, fijngesneden, *1 zak tijgergarnalen (diepvries 500g), ontdooid, *5 takjes koriander, grof gesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-04-2007
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rozemarijn, aalbessengelei en munt zijn klassieke ingredienten bij lamsvlees.

CALORIEEN: 230 kilocalorieen per persoon.

INGREDIENTEN

1 et olie, 2 tl verse rozemarijn, 2 tl verse basilicumblaadjes, gehakt, 460 gr prei, in stukjes van 2,5 cm, 460 gr mager lamsvlees (van de bout), in kleine stukjes van 2,5 cm, 400 gr tomaten uit blik, 1 tl aalbessengelei, 1 el gehakte munt, zout en peper, verse munt, voor de garnering,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kantonees gerecht, licht en gezond!

INGREDIENTEN

375 ml kippefond - 400 kippebout (zonder bot) of kipfilet, vel verwijderd, in plakken van 2 cm - 150 gr sperziebonen, in schuine stukjes van 1 cm - 1 el allesbinder - 1 el oestersaus - 4 tl Chinese rijstwijn - 1 tl suiker - 1/2 tl witte peper - 4 tl plantaardige olie - 1/4 tl zout - 1 el gemberwortel, in dunne reepjes - 4 bosuitjes, in stukjes an 2 cm - 1 rode of groene paprika, in reepjes van 1 cm - 6 babaymaiskolfjes, in stukken van 2 cm lang - 500 gr stevige, rijpe galiameloen, geschild, in blokjes van 2 cm

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2001
  • Aziatisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

*1/2 pak pandanrijst.*3 bosuitjes.*300 gram broccoliroosjes.*1 bakje oesterzwammen.*3 eetlepels oosterse roerbakolie.*2 eetlepels sojasaus.*150 gram gezouten cashewnoten.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

**1 pak tofu(375g, AH).*2 theelepels sambal brandal.*3 eetlepels zonnebloemolie.*1 rode ui.*1 teen knoflook.*2 struikjes tah tsai-groente (of 1 struik paksoi).*1 rode paprika.*1 gele paprika.*1 eetlepel sesamolie.*2 eetlepels japanse sojasaus.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2001
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*1 prei, *1 rode paprika, *300 gr. sperziebonen, *75 gr. reepjes mager rookspek, *vloeibare boter, *400 gr reepjes kipfilet, *450 gr voorgekookte aardappelpartjes, *1 eetl mexicaanse kruiden, *10 bieslooksprieten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk gerecht bij een italiaanse maaltijd

INGREDIENTEN

150 gram mager ontbijtspek, 2 eetl. olijfolie, 2 zakken panklare spinazie (a 300 gr), 1 teentje knoflook, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

*300 gr witlof, *100 gr oesterzwammen, *20 gr boter, *1/2 theelepel thijm, *1 dl creme fraiche, *zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een moderne boerenkool-stamppot. (recept uit allerhande)

INGREDIENTEN

1 ui, 400 gr bieflapjes, 2 theel. steak kruiden, 2 theel. kruidenbouillonpoeder, 3 eetl. currygewurzsaus, 2 eetl. (olijf)olie, 1 zak diepvries aardappelblokjes (450g), 450 gr panklare boerenkool, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak eiermie, roerbakgroente naar keuze, 300 gram rosbief, 1 ui, enkel teentjes knoflook, water, zout, medium sherry, ketjap manis, (zonnebloem)olie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies