Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Roerbakken

Roerbakken recepten (3.916) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pittige Rijst Met Kip En Witte Kool

Dit rijstgerecht bevat zeer weinig calorien, zodat je rustig een tweede keer kunt opscheppen.

INGREDIENTEN

1 pak rijst, 3-4 ons kipfilet, in kleine blokjes gesneden., 1 grote ui, gesnipperd, 1 rode paprika, klein gesneden, 250 gram witte kool, zwarte peper, knoflookpoeder, Olijfolie., , Voor de marinade:, 50 ml.Ketjap, 3 eetlepels azijn, zwarte peper, knoflook, cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roerbakken

INGREDIENTEN

2 dubbel kipfilets/1/2 bloemkool /1:2 broccolie/ 2 stangen prei grof snijden /1 pakje bami gorengmix van (onimex), chineese kruiden /1 flesje koffiemelk

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Roerbakken

Roerbakschotel met sate-pan

INGREDIENTEN

Broccoli, Peultjes (andere groenten zoals Paksoi of snijboontjes is ook heel lekker), Knoflook, Oestersaus, Ketjap, Djinten, Peper en zout, Olijfolie, Boter, , Rijst(pandan), Kipfile

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

roerbakken

INGREDIENTEN

Roerbakgroenten/pepers/garnalen/sereh/oestersaus/knoflook/djahe/laos/djintan overal een mespuntje van/zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Roerbakken Brocolli

Een vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 rode paprika, ongeveer 300 gr brocolli (gewassen en in kleine roosjes), 3 eetl. olijfolie, 1 teen knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetl. ketjp, 1 theel. oregano, 1 theel. basilicum, 1 blikje maiskorrels, 100 gr ongezouten cashewnoten

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spruitjes Roerbakken

Wie lust er geen spruitjes? Probeer het zo dan eens! Was het nou Joop Braakhekke of Elsa die me op het idee bracht? Ik weet het echt niet meer.

INGREDIENTEN

* 400 gr spruitjes, * blok gerookt spek, * 1 prei, * 3-4 aardappelen, * rookworst (kleine), * handvol (komijne-) kaasblokjes, * uitje, * knoflook, * peterselie, * tijm, * peper zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roerbakken Boerenkool

Oosterse wijzen

INGREDIENTEN

Roerbak boernkool, 400gr kipfilet,2eetl zonnebloem,1theel sambal,2eetl ketjap,1eetl honing of gember siroop,peper zout,100gr katenspek of mager ontbijtspek,700gr gesneden boerenkool,700gr aardappelen of gebakken aard.100gr tauge,50gr cashewnoten of hazelnoten., kipfilet in reepjes snijden bakken in 5min, voeg de sambal oelek de ketjap,de honing en peper en zout toe al omscheppend in 3min, verdeel de ontbijtspek of katenspek in smalle reepjes,schep deze samen met de boerenkool door e kipfilet roerbak nog 5-7min, bereid de aard,puree of gebakken aard al vast voor (ga voor het gemaak eens uit van instant-puree of voorgebakken aardappeltjes, was de tauge laat deze goed uitlekken,schep de helfd ervan door de boerenkoolmengsel samen met de cashewnoten, verdeel deboerenkool schotel over 4 borden schep de rest van de tauge en de hazelnoten erop en schep de aardappel puree of gebakken aard er bij

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Witlof roerbakken

Lekkere variant

INGREDIENTEN

4 stronkjes witlof.100 gr in stukjes gesneden ham.100 gr in stukjes gesneden kaas.Flinke lepel boursin cuisine (tomaat en zuiderse kruiden).100 gram cashewnoten. scheut olijfolie.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-07-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

brie-gehakttaart

Heerlijke hartige taart met gehakt, courgette, paprika, champignons en ...brie. Makkelijk en errug lekker.

INGREDIENTEN

400 gr. rundergehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 blikjes tomatenpuree, flink stuk brie, 1 courgette, bakje champignons, 1 rode paprika, pakje bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  •  
  •  30-60 min.

Roerbakken Met Courgette

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 grote ui, 2 a 3 aardappels, 4 tomaten, 1 augurk, 1 stuk 10 centimeter cervelaatworst met of zonder knoflook of kip, zout en peper en een aromatische smaakverfijner.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Asperges, roerbakken

Je hoeft geen chefkok te zijn om een prima bordje asperges op tafel te zetten.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , 500 gram groene asperges, 2 eetlepels roerbakolie, 1 teentje knoflook, 2 lente-uitjes, 2 theelepels geraspte gemberwortel, 1,5 dl kippenbouillon, 200 gram kipfilet, cayennepeper, 1 eetlepel sojasaus, bieslook, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

roerbakken spruitjes

Ik vind het een lekker gerecht

INGREDIENTEN

450 gr krieltjes voorgebakken, 450 gr spruiten, 3 teentjes knoflook, 3 sjalotjes, 0.5 tl marjolein, 150 gr chorozola worst, 3 el olijfolie, 1.5 dl groente boljon, 1 vleestomaat

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Paksoi, roerbakken

Compleet hoofdgerecht voor 1 persoon.

INGREDIENTEN

750 g paksoi, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olie, 2 theelepels suiker, zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-07-2001
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Witlof Roerbakken.

Snel witlofroerbakgerecht.

INGREDIENTEN

-2 eetl.olie,-4 plakjes in reepjes gesneden rookspek,-4 stronken witlof in repen gesneden,-1 eetl.bruine stroop/1/2 eetl.appelstroop,-peper/zout,-1 grof geschaafde Granny.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Roerbakken Kool

Dit recept hoort bij het kantonees gerecht.

INGREDIENTEN

1 chinezekool,vleestomaat.1 bakje shii-take paddestoelen, 2 tl suiker,1 tl zout,75 ml water, en 1 klein blikje suikermais

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Groenten roerbakken

INGREDIENTEN

Champignons * bloemkoolroosjes * broccoliroosjes * uien * prei * wortel * 2 eetlepels olijfolie * en alle soorten groenten die je lekker vindt.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Witlof roerbakken

Witlof in de wok

INGREDIENTEN

Witlof, sojasaus,sesamzaad,sambal, gembersap of honing

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-04-2010
  • Wereld Bijgerecht
  •  0-10 min.

roerbakken met kip

Kip, paprika en nog heel veel lekkers. Snel en heerlijk

INGREDIENTEN

200 gr kip in smalle reepjes, paprika in smalle reepjes, 2 fijngesnipperde teentjes knoflook, 3 lenteuitjes in stukjes van ca 3 cm., 50 gr geroosterde cashewnoten ., , Meng 1.5 el oestersaus, 1/2 sojasaus, 1/4 bruine basterd.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Roerbakken Runderreepjes

~met peultjes~

INGREDIENTEN

*400 gram bieflapjes.*1 theelepel maizena.*2 eetlepels sojasaus.*2 eetlepels dry sherry.*1 theepelel sambal.*3 bosuitjes.*150 gram peultjes.*6 worteltjes.*1 rode paprika.*olijflolie.*2 tot 3 eetlepels oestersaus.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Asperges, roerbakken

INGREDIENTEN

500 gram groene asperges, 2 eetlepels roerbakolie, 1 teentje knoflook, 2 lente-uitjes, 2 theelepels geraspte gemberwortel, 1,5 dl kippenbouillon, 200 gram kipfilet, cayennepeper, 1 eetlepel sojasaus, bieslook,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker roerbakken

INGREDIENTEN

5 Eetlepels olie, 400 GR Rundvlees(rosbieflapjes), 400 Gr Kipfile, 4 Eetlepels ketjap zoet, 400 Gr oosterse roerbak groente, 100 Gr garnalen, 4 Maggie blokjes

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-10-2003
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Roerbakken met soepgroenten

Snel en lekker, soepgroenten met spekjes gehakt en krieltjes.

INGREDIENTEN

2 zakjes krieltjes, grote zak soepgroenten, 500 gr gehakt, bakje spekjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2011
  •  
  •  10-20 min.

Roerbakken met sjalotten

INGREDIENTEN

200 gram Sjalotten, - 3 paprika's (rood-groen-geel), - 1 courgette, - 500 gram shoarmavlees, - 3 eetlepels pijnboompitten, - Olijf olie om te bakken, - 450 gram krieltjes (klein), - 1 blikje tomatenpuree, - oregano (2 theelepels), - zout, - peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

broccoli/boursin/gerookte kip roerbak

Een heerlijk recept, redelijk lijnvriendelijk en het ziet er erg aantrekkelijk uit.

INGREDIENTEN

400 gram broccoli, 1 eetl. olijfolie, 1 doosje champignons, 1 gerookte kipfilet, 1 doosje boursin (light), 2 bosuitjes, 1 flinke teen knoflook, paar tros tomaatjes, scheut cognac, cashewnoten.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

1 ui (heel fijn gesneden), 150 gr prei (heel fijn gesneden), 1 kleine rode peper (zonder zaad, heel fijn gesneden), 2 plakken ham (vleeswaren in blokjes van 2x2 cm), 100 gr varkensfricandeau (vleeswaar, in blokjes van 2x2 cm), 2 eieren (opbakken en scrambelen), 500 gr rijst, basmatirijst of surinaamse rijst, 400 ml kippenbouillon heet van tablet, 150 gr groene/witte kool in flinterdunne reepjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 el zonnebloemolie, 1 mespuntje vetjin, ½ t laos, 1 t djinten, , De kip, , 4 kippendijtjes van blije kippen (2 p.p.), Zeezout, Zwarte peper, 3 el sojasaus, 2 t kerrie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2013
  • Chinees
  •  10-20 min.

Roerbakken Bieflapjes Met Lente-Ui En Tauge

... en maar 190 kcal !!

INGREDIENTEN

Ca. 200 gr. bieflapjes, 4 lente-uitjes, 100 gr tauge, 1/2 komkommer, 2 eetlepels ketjap, (Cayenne)peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Oosterse Roerbakken Asperges met Peultjes

Deze leuke bezigheid om klaar te maken is een streling voor je tong.

INGREDIENTEN

* 500 gram witte asperges, * 50 gram peultjes, * 3 bosuien, * 1 rode peper, * 1 teentje knoflook, * 3 eetlepels roerbak Olie, * 2 theelepels verse gember of een 1 theelepel gemberpoeder, * 2 eetlepels oestersaus, * 1á 2 eetlepels Japanse soja saus, * 75 gram licht gezouten cashewnoten

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2009
  • Europees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spinazie met runderreepjes (roerbakken)

Lekker snel, gezond en eenvoudig gerecht.

INGREDIENTEN

500 gr verse spinazie, 1 ui, 2 tenen knoflook, 10 zongedroogde tomaatjes (in olie), 300 gr runderreepjes (eventueel gekruid), Olijfolie voor in de pan., 2 eetl. chilisaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Witlof roerbakken met pasta

INGREDIENTEN

Uien, Cr Fraice, Mosterd, Paprika, Champignons, Ham en Kaas of Gehakt, Knoflook, Zout, peper, kruiden.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

roerbakken kip met pesto

INGREDIENTEN

600gr kleine aardapp,geschild en in 4 stukken, zout en peper, 4 kipfilets in reepjes, 2 eetl olijfolie, 1 rode paprika in reepjes, 200gr kastanje champignons, 150gr kerstomaten, 5eetl creme fraiche, 3 eetl pesto, 50gr spinazieblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2006
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

EiermieSalade met Roerbakken Biefstuk

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, halve spaanse peper, 1 stukje verse gemberwortel van ca 1 cm, 1 el oestersaus, 200 g biefstuk, 100 g winterwortel, kwart krop ijsbergsla, 125 g eiermie, 2 el (sherry) azijn, 3 el olie, 1 tl sesamolie, zout peper, 1 el lichtgezouten cashewnoten,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-1999
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Roerbakken peultjes met ossenhaas

INGREDIENTEN

*50 g peultjes, *6 sjalotjes gepeld en gesnipperd, *375 g ossenhaas, *2 stengels bleekselderij schoongemaakt en in plakjes, *2-3 el (o)lijfolie, *1-2 el Thaise chilisaus, *2 teentjes gehakte knoflook, *2 el citroensap, *Thaise vis(s)aus naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2007
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

roerbakken spinazie met gebakken spek

Heerlijk gerecht bij een italiaanse maaltijd

INGREDIENTEN

150 gram mager ontbijtspek, 2 eetl. olijfolie, 2 zakken panklare spinazie (a 300 gr), 1 teentje knoflook, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

roerbakken witlof met hete garnalen

Pp 195 kilocalorieën 8 gr eiwit 11 gr vet 18 gr koolhydraten

INGREDIENTEN

*4 struiken witlof, *1 rode chilipeper, *2 el roerbakolie, *2 cm gemberwortel, geschild en fijngesneden, *2 teentjes knoflook, fijngesneden, *1 zak tijgergarnalen (diepvries 500g), ontdooid, *5 takjes koriander, grof gesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-04-2007
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Roerbakken prei met lamsvlees

Rozemarijn, aalbessengelei en munt zijn klassieke ingredienten bij lamsvlees. CALORIEEN: 230 kilocalorieen per persoon.

INGREDIENTEN

1 et olie, 2 tl verse rozemarijn, 2 tl verse basilicumblaadjes, gehakt, 460 gr prei, in stukjes van 2,5 cm, 460 gr mager lamsvlees (van de bout), in kleine stukjes van 2,5 cm, 400 gr tomaten uit blik, 1 tl aalbessengelei, 1 el gehakte munt, zout en peper, verse munt, voor de garnering,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Roerbakken met meloen en groente

Kantonees gerecht, licht en gezond!

INGREDIENTEN

375 ml kippefond - 400 kippebout (zonder bot) of kipfilet, vel verwijderd, in plakken van 2 cm - 150 gr sperziebonen, in schuine stukjes van 1 cm - 1 el allesbinder - 1 el oestersaus - 4 tl Chinese rijstwijn - 1 tl suiker - 1/2 tl witte peper - 4 tl plantaardige olie - 1/4 tl zout - 1 el gemberwortel, in dunne reepjes - 4 bosuitjes, in stukjes an 2 cm - 1 rode of groene paprika, in reepjes van 1 cm - 6 babaymaiskolfjes, in stukken van 2 cm lang - 500 gr stevige, rijpe galiameloen, geschild, in blokjes van 2 cm

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2001
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Roerbakken witlof met oesterzwammen

INGREDIENTEN

*300 gr witlof, *100 gr oesterzwammen, *20 gr boter, *1/2 theelepel thijm, *1 dl creme fraiche, *zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Roerbakken broccoli en oesterzwammen

INGREDIENTEN

*1/2 pak pandanrijst.*3 bosuitjes.*300 gram broccoliroosjes.*1 bakje oesterzwammen.*3 eetlepels oosterse roerbakolie.*2 eetlepels sojasaus.*150 gram gezouten cashewnoten.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tofulasagne met roerbakken groenten

INGREDIENTEN

**1 pak tofu(375g, AH).*2 theelepels sambal brandal.*3 eetlepels zonnebloemolie.*1 rode ui.*1 teen knoflook.*2 struikjes tah tsai-groente (of 1 struik paksoi).*1 rode paprika.*1 gele paprika.*1 eetlepel sesamolie.*2 eetlepels japanse sojasaus.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2001
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Roerbakken op z'n hollands

INGREDIENTEN

*1 prei, *1 rode paprika, *300 gr. sperziebonen, *75 gr. reepjes mager rookspek, *vloeibare boter, *400 gr reepjes kipfilet, *450 gr voorgekookte aardappelpartjes, *1 eetl mexicaanse kruiden, *10 bieslooksprieten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Top