72 rijstevlaai recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Lekker bij een kop koffie, maar ook als nagerecht.

INGREDIENTEN

1 l. melk200 gr. dessertrijst125 gr. suiker2 zakjes vanillesuiker20 gr., verse gist of 1 zakje instant gist225 gr. bloem75 gr. zachte boter en boter voor de, vorm1 theel. zout2 eieren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Maastricht is er om bekend,helaas verdwijnen steeds meer bakkers die de ouderwetse vlaai kunnen bakken.Dus doen we het zelf.

INGREDIENTEN

1 kopje pap-rijst; 6 kopjes melk; 1 kopje suiker; 3 eieren; 2theelepels vanille suiker e eventueel 1 eetlepel custardpoeder.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Is een populair gerecht in Limburg.

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor de rijstvulling :, - 100 gram rijst, - 5 deciliter melk, - mespuntje zout, - half vanillestokje, - 2 eieren, - 60 gram suiker, - 1 eetlepel custard, - 50 gram boter, , Benodigdheden voor het deeg :, - 250 gram bloem, - mespuntje zout, - 1,5 deciliter melk, - 15 gram gist, - 25 gram basterdsuiker, - 25 gram boter, - 1 ei

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 pak witbroodmix, 1 dl lauwwarme melk, 25 g boter, 1 eetl. suiker, 1 ei, bloem, voor de vulling:, 100 g dessertrijst, 5 dl melk, 1 zakje vanillesuiker, mespuntje zout, 2 eieren, 50 g suiker, 1 eetl. custardpoeder, 50 g boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Lekkere limburgse vlaai.

INGREDIENTEN

120 gram paprijst, 6 deciliter melk, mespuntje zout, vanillestokje, 3 eieren, 70 gram suiker, 2 el custard, 50 gram boter, , Benodigdheden voor het deeg :, 250 gram bloem, mespuntje zout, 1 deciliter melk, 15 gram gist, 45 gram basterdsuiker, 25 gram boter, 1 ei

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-06-2005
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Recept gekregen van een Limburgse

INGREDIENTEN

* 250 gram bloem, * 1 mespuntje zout, * 1? deciliter melk, * 15 gr gist, * 25 gr basterdsuiker, * 25 gram boter, * 1 ei,, Ingredienten voor de vulling:, * 100 gram rijst, * 5 deciliter melk, * 1 mespuntje zout, * ? vanillestokje, * 2 eieren, * 60 gr suiker, * 1 el custard, * 50 gram boter,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Met deegbodem van koopmans

INGREDIENTEN

½ pak Koopmans Mix voor Brood Wit, 1 dl handwarme melk, 25 g boter, 1 el suiker, 1 ei, 100 g paprijst of dessertrijst, 5 dl melk, 1 zakje vanillesuiker, mespuntje zout, 2 eieren, 50 g suiker, 1 el custard, 50 g boter, , vlaaivorm Ø 28 cm, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2006
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 liter melk, 200 gram dessertrijst, 125 gram suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 1 zakje gist, 225 gram bloem, 75 gram boter, boter om in te vetten, zout, 2 eieren.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2011
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Lekkere romige rijstevlaai

INGREDIENTEN

, 25 g boter + extra voor invetten, 1100 ml volle melk, 250 g broodmix wit (pak 450 g), 175 g suiker, 1 vanillestokje (zakje 1.5 g), 125 g dessertrijst (pak 400 g), 2 bekers slagroom (a 250 ml), 1 kaneelstokje (zakje 20 g), 2 eieren, 1/2 tablet chocolade extra puur 72% (a 100 g)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1/2 pak witbroodmix, 1 dl lauwwarme melk, 25 g boter, 1 eetlepel suiker, 1 ei, bloemVOOR DE VULLING: 100 g dessertrijst, 5 dl melk, 1 zakje vanillesuiker, mespuntje zout, 2 eieren, 50 g suiker, 1 eetlepel custardpoeder, 50 g boter.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  •  
  •  30-60 min.

Rijstevlaai

INGREDIENTEN

5 plakjes diepvriesbladerdeeg, 1 lt melk, 150 gr kortkokende dessertrijst, zout, kaneelstokje, 50 gr suiker, 1 zakjes vanille suiker, 1 ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gram bloem, zout, 15 gram verse gist, 11 deciliter (= 1,1 liter) melk, 25 gram zachte boter, 20 gram witte basterdsuiker, 125 gram paprijst, 150 gram kristalsuiker, 4 zakjes vanillesuiker, 2 eieren, gesplitst.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-05-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een Limburgse traktatie

INGREDIENTEN

300 gram bloem, 20 gram gist, 20 gram suiker, 2,5 deciliter melk, 150 gram boter., Ingredienten vulling: 1 liter rijstepap, 3 eieren, 150 gram basterdsuiker.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-1999
  • Regionaal
  •  30-60 min.

Rijstevlaai

INGREDIENTEN

Voor het deeg: , 175 gram bloem , 2 theelepels bakpoeder , 40 gram boter of margarine , 1 theelepel vanillesuiker , 1 ei , mespunt zout , , Voor de vulling:, halve liter melk:, mespunt zout, 100 gram snelkookrijst,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik heb dit recept jaren geleden van een collega uit belgie gekregen.
Het is super makkelijk en snel gemaakt. De blikken paprijst verkopen ze in belgie en C1000 heeft ze ook. Je kan natuurlijk ook zelf paprijst maken.

INGREDIENTEN

2 Blikjes paprijst of dessertrijst van 425 gr, 7 eetl zelfrijsende bloem, 5 eetl cristalsuiker, 2 pakjes vanillesuiker, 1 ei,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Limburgsrecept.

INGREDIENTEN

, 300 gram gistdeeg - 1.5 l. melk - 170 gram paprijst - 90 gram suiker - 6 eieren - 10 gram custardpoeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 liter melk, , 100 gram dessertrijst, , 125 gram suiker, , 2 zakjes vanillesuiker, , 20 gram verse gist of 1 zakje instant gist, , 225 gram bloem, , 75 gram zachte boter + boter voor de vorm, , 1 theelepel zout, , 2 eieren,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de bodem : 1 blikje croissantdeeg ? bloem om te bestuiven ? boter om in te vetten ? Voor de vulling : 1.2 liter melk ? 100 gram dessertrijst ? 120 gram suiker ? 10 gram bloem of custard ? 2 theelepels vanillesuiker ? 3 eieren ? vlaaivorm van 20 cm doorsnede ? 1 pak gedroogde peulerwten, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zoals wij 'm in Limburg bakken.

INGREDIENTEN

Gistdeeg voor vlaai: 1/2 dl.melk, 1/2 ei, 3 gr.gist, 100 gr. bloem, 10 gr. boter, 5 gr. basterdsuiker, iets zout., Rijstebrij: 1 l. melk, 100 a 150 gr. rijst, iets zout, 60 gr. suiker, 1 a 2 eieren, vanillestokje of vanillesuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

VOOR HET DEEG, 125 cc lauwe melk, 250 gram gezeefde bloem, 25 gram zachte roomboter, 1 ei, 25 gram gezeefde basterd suiker, snufje zout, 1/2 zakje gist, , VOOR DE RIJST, 110 gram paprijst, 80 gram suiker, 2 eieren, 1 liter volle melk, 1 zakje vanille suiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-01-2011
  • Belgisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

250 g Wittebroodmix, 25 g Boter, 1 Ei, 1 Zakje vanillesuiker, 2 dl Lauwe melk, Bosvruchtenvlaaivulling, 1/2 l Rijstepap, 25 g Custard, 50 g Suiker, 2 Eieren,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Vlaai gemaakt met broodmix

INGREDIENTEN

25 g boter + extra voor invetten, 100 ml volle melk, 250 g broodmix wit (pak 450 g), 175 g suiker, 1 vanillestokje (zakje 1.5 g), 125 g dessertrijst (pak 400 g), 2 bekers slagroom (a 250 ml), 1 kaneelstokje (zakje 20 g), 2 eieren, , deco, 1/2 tablet chocolade extra puur 72% (a 100 g)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-06-2010
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

300 gram bloem, 20 gram gist, 20 gram suiker, 2,5 dl. melk, 150 gram boter, rijst, , vulling:, 1 liter rijstepap, 3 eieren, 150 gram basterdsuiker,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Regionaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1/2 dl.melk, 1/2 ei 3 gr.gist, 100 gr. bloem, 10 gr. boter, 5 gr. basterdsuiker, iets zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr. Roomboter -, 250 gr. Suiker -, 200 gr. Rijst -, 200 gr. Rozijnen -, 2 Pakjes vanillesuiker -, 6 Eieren -, 3 Eetl. Bloem -, 1/8 l Slagroom., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Limburgse traktatie. Met een iets andere vulling

INGREDIENTEN

250 gram roomboter, 250 gram suiker, 200 gram rijst, 200 gram rozijnen, 2 pakjes vanillesuiker, 6 eieren, 3 eetlepels bloem, 1/8 liter slagroom.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-1999
  • Regionaal
  •  30-60 min.

Lekker toch!

INGREDIENTEN

1 liter melk, 100 gr. dessertrijst, 125 gr.suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 20 gr. verse gist of 1 zakje instant gist, 225 gr. bloem, 75 gr. zachte boter + boter voor de vorm, 1 theel. zout, 2 eieren.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-05-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

750 ml melk, zout naar smaak, 75 gr papkokende rijst, 85 gr suikr, 0,5 pak wittebroodmix, 25 gr margarine, 2 eieren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Rijst

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-10-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Net zo lekker als uit Limburg

INGREDIENTEN

0,5 pak witbroodmix, 1 dl. handwarme melk, 25 gram boter, 1 eetlepel suiker, 1 ei. Voor de vulling: 100 gram paprijst van Silvo, 5 dl. melk, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, 50 gram suiker, 1 eetlepel custard, 50 gram boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-03-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor net deeg zie het basisrecept elders op mijn pagina., voor de vulling:, 150 g grofkorrelige witte rijst.(geen snelkookrijst), 1 1/2 l melk., 1 vanillestokje opengesneden., 100 g suiker., 2 middelgrote eieren., , voor de garnering:, 1/4 dl slagroom., 2 tl suiker., 1 tl vanillesuiker., 20 g pure chocolade,grof geraspt., ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2004
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1/2 ei 3, gram gist, 100 gram bloem, 10 gram boter, 5 gram basterdsuiker, iets zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-07-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekkere limburgse riestevlaai

INGREDIENTEN

250 gr bloem, 1 eetlepel basterdsuiker, 15 gr gist, 1,5 dl melk, 1 ei, 75 gr boter, zout, 100 gr, paprijst, vanillepoeder, 1 l melk, klontje boter, 4 eieren, 100 g suiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gram bloem, zout, 15 gram verse gis,t, 11 deciliter (= 1,1 liter) melk, 25 gram zachte boter, 20 gram witte basterdsuiker, 125 gram paprijst, 150 gram kristalsuiker, 4 zakjes vanillesuiker, 2 eieren, gesplitst, extra nodig: vlaaivorm (24 centimeter doorsnede), ingevet.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-06-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gram bloem, 50 Gr. Margarine op kamertemperatuur, 30 Gr. Suiker, 15 Gr. Gist, 1 ei, circa 65 ml lauwe melk, circa 5 Gr. Zout., , 1 liter volle, verse melk, 72 Gr. Paprijst, 3 eieren: deze scheiden, waarbij de dooiers in een pannetje en het eiwit in een kommetje gaat, 100 Gr. Suiker, 2 pakjes vanillesuiker, mespunt zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-2013
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Rijstevlaai

INGREDIENTEN

250 gram bloem, zout, 15 gram verse gist, 11 deciliter (= 1,1 liter) melk, 25 gram zachte boter of margarine, 20 gram witte basterdsuiker, 125 gram paprijst, 150 gram kristalsuiker, 4 zakjes vanillesuiker, 2 eieren, gesplitst, extra nodig: vlaaivorm (24 centimeter doorsnede), ingevet

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-11-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 blikje baguettedeeg, 1 zakje vanillesuiker, aardbeienjam, 3 dl volle melk, 1 zakje vanillesuiker, 50 g kortkokende dessertrijst, 3 eetl. suiker, 1 ei, 1 eierdooier, 1 bakje aardbeien, 1/4 l. slagroom, chocoladevlokken of chocoladerasp.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gram gistdeeg - 1.5 l. melk - 170 gram paprijst - 90 gram suiker - 6 eieren - 10 gram custardpoeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

300 gram gistdeeg, 1.5 l. melk, 170 gram paprijst, 90 gram suiker, 6 eieren, 10 gram custardpoeder, **Gistdeeg**, 250 gram bloem, 20 gram boter, 1 mespunt zout, 1.2 dl melk, 20 gram suiker, 15 gram gist

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Deze verrukkelijke vlaai word gemaakt van brooddeeg gevuld met fruitmoes en/of pudding/pap

INGREDIENTEN

Basisdeeg: 250gr. bloem-25gr. witte basterdsuiker-15gr verse gist-1 1/2 dl lauwwarme melk-25gr.boter of magarine-1 ei, Vulling voor rijstevlaai: 100gr.rijst-1dl melk-150gr.suiker-boter of magarine-3 eieren

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-03-2003
  • Regionaal
  •  60-120 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De nr. 1 gezondheidsblender uit Amerika. Nu met hakmachine!

van 139,95
Alleen vandaag 69,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies