88 ricottakaas recepten

Ricottakaas is een soort kwark. Het heeft net als kwark een zachte
smaak en een romig-korrelige structuur. Men kan hem gebruiken bij
de broodmaaltijd of door kaasschotels roeren. Ricotta heeft een hoog
eiwitgehalte (20 gr benutbaar eiwit per 1 1/2 kop). Zonodig kunt u ricotta vervangen door cottage cheese of kwark in alle recepten.
ca. 1 1/2 kop

INGREDIENTEN

1 liter volle melk, sap van 1 citroen,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-10-1999
  • Biologisch
  •  120 min. <

Borrelhapje met gerookte zalm

INGREDIENTEN

15 scampi's,150 gr riccottakaas,1/2 bot lente uitjes,fijn gesnipperd,Fijngesnipperde dragon,fijngesnipperde bieslook,1/2 koffielepel mierikswortelpasta,15 sneden gerookte zalm.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 l. melk, eventueel 1.5 dl creme fraiche, zout, 5 a 6 el. natuurazijn

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op22-11-2009
  • Italiaans
  •  120 min. <

Ricotta fritta

INGREDIENTEN

- 500 gr Ricotta van volle melk, - 2 eieren, - 3 el bloem, - frituurvet, - 50 gr basterdsuiker,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 kleine galia meloenen - 250 gram polenghi la ricotta kaas - 4 eetlepels honing

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-06-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Frisse sla, die zorgt voor een mooi kleurenpalet

INGREDIENTEN

-2 kleine kroppen rode sla, -150 g verse Ricotta kaas, -2 kleine uien, -takjes tijm, -olijfolie, -citroensap, -zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

HEMELS!!!!! Als voorgerecht, snack of buffetgerecht

INGREDIENTEN

8 plakjes diepvriesbladerdeeg; 50 gram panchette; 25 gr geraspte grana pardono (de kaasboer kan dit voor je raspen); 100 gr. ricotta-kaas; 50 gr. bel paese (kaas); 1 ei; zout; peper.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

450 gram diepvries spinazie in deelblokjes;, 250 gram ricottakaas;, 4 eetlepels groen pesto;, peper, zout;, 425 gram Grand Italia Napoletana met basilicumsaus;, voorgekookte lasagnevellen;, 100 gram geraspte oude kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een borrelhapje met pesto-smaak

INGREDIENTEN

Ricotta-kaas, Pesto, pijnboompitten, Basilicum, Mini-bakjes, zout-peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Een Italiaans nagerecht

INGREDIENTEN

250 gr. ricotta-kaas of kwark, 75 gr. suiker, 2 el. rum, 3 el. gemalen koffie, 1 dl. stijfgeslagen koffie, 1 el. geraspte bittere chocola

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Recept uit de nieuwsgroep nl.culinair

INGREDIENTEN

500 gr spinazie, 250 gr Ricottakaas of Huttekase, 50 gr Parnezaan, 250 gr paneermeel, 4 eieren, nootmuskaat, zout/peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-1999
  •  …
  •  20-30 min.

Ze komen later maar weten nog niet wanneer, 't kan laat worden... dus niet te veel, oh ja misschien wel een extra eter. En daar sta je dan... alles bijna klaar, dus is het een ovenschotel geworden.

INGREDIENTEN

, 4 preistelen, 1 a 2 sjalotjes, doosje ricottakaas, 2 rolletjes italiaanse worstjes of gewone dunne worstjes, 1/2 kg aardappelen, boter, peper, zout, muskaatnoot, paneermeel,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Een verrukkelijke, frisse klassieker uit Ameriks.

INGREDIENTEN

150 g cream crackers, 150 g suiker, 100 g boter of margarine, mespunt kaneelpoeder, 1 citroen, 6 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 4 eetlepels maizena, 200 g citroenkwark, 250 g ricottakaas, 150 g verse roomkaas

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Amerikaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gr verse spinazie (of 300 gr diepvriesspinazie), 10 grote vellen brickdeeg, gesmolten boter, 250 gr ricottakaas, peper, zout, 4 fijne plakken gerookte zalm, 1 eetl sesamzaadjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 grote ongepaneerde schnitzels, zout en peper, 50 gr. pijnboompitjes, 100 gr. ricottakaas, 50 gr. parmezaanse kaas, 2 el. olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

? 12 lasagnebladen, ? 4 koppen ricottakaas of andere kaas, ? 1 kop zoetstof, ? 8 kiwi's in stukjes, ? 4 koppen aardbeien in stukjes, ? 8 frambozen om te versieren, ? 4 koppen braambessen, ? geroosterde amandelschilfers

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-06-2001
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 grote aubergines, 6 grote tomaten, knoflook, 3 grote uien, verse basilicum, smeerbare italiaanse ricottakaas, bolletjes mozzarella, permasaanse kaas, blikje tomatenpuree, boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor 20 stuks.

INGREDIENTEN

20 kerstomaatjes, 125 g Ricottakaas, 2 eetlepels room, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 lookteentje, peper van de molen, 1 eetlepel gehakte basilicum.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Spinazietaart met paddestoelen

INGREDIENTEN

750 gr. diepviesspinazie (niet a la creme!), 200 ml. ricottakaas, 2 eieren, 2 ons gemngde paddestoelen, bosje lente-uien, parmezaanze kaas, onsje pijnboompitten, Italiaanse kruiden, Versgemalen grove peper, Knoflook, Pakje hartige taart deeg (diepvries), Olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-1999
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Kan als voorgerecht of als een lunchgerecht

INGREDIENTEN

500 g spinazie, 10 grote vellen brickdeeg, 250 g ricottakaas,4 fijne plakken gerookte zalm 1 eetlepel sesamzaadjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 vellen filodeeg (diepvries), 250 gr. zilveruitjes, 1 blikje arisjok, harten, 1 pot kidneybonen, 1 teentje knoflook, 2 bosuitjes, 125 gr. boter, 250 gr. ricottakaas, 50 gr. geschaafde amandelen, 2 eetl. muesli, 1 theel. mosterd, 1 eetl. gembersiroop

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 porties aardappelen-, 1 bussel schorsenelen-, 4 porties ongezouten spek-, peper en zout-, voor de witte saus:, boter, bloem-, wat schorsenelen kookvocht-, 125 g ricottakaas-, nootmuskaat-, wat verse peterselie, gesnipperd-, witte peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Je wilt echt de hele schaal opeten !!

INGREDIENTEN

6 ongekookte lasagnevellen, 6 ongekookte volkoren lasagnevellen, pond gehakt, 1 grote ui, gesnipperd, 1 pot tomatensaus (maakt niet uit welke variatie), 1 bakje ricottakaas, ontdooide roomspinazie, kopje geraspte mozzarella-kaas, ? kopje parmezaanse kaas, 1 tl. zout, 1 tl. peper, 2 teentjes knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke pate, die bijzonder lekker zal smaken op een knapperige toast !

INGREDIENTEN

-40 g boter en 1 el olie, -400 g gehakte wilde paddestoelen, -2 tenen knoflook uit de knijper, -3 bosuitjes (fijngehakt), -1 el citroensap, -100 g ricottakaas en 100 g roomkaas, -2 el verse koriander, -peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Voldoende voor pizza van 20 cm doorsnede.

INGREDIENTEN

90 gram zelfrijzend bakmeel, 45 gram gemalen amandelen, 45 gram kristalsuiker, 60 gram boter, 2 eetlepels aardbeienjam, 225 gram ricottakaas, 30 gram witte basterdsuiker, 1 eetlepel Amaretto (amandellikeur), 225 gram aardbeien, verse muntblaadjes voor de garnering

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.

1 cup = 236.6 gram

INGREDIENTEN

1 1/2 cup ongebleekte bloem, 3 tl bakpoeder, 3/4 el dillezaadjes, 1/2 cup gesmolten boter, 175 gr Ricottakaas, 2 el suiker, 1/2 tl zout, 1/4 cup melk, 2 eieren(l), 1/2 cup fijngehakte courgette

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-1999
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Lekker op stokbrood of als vulling voor tomaatjes en ei.

INGREDIENTEN

200 gr. ricottakaas / 60 gr gerookte zalm fijn gesnipperd /2 el. verse dille fijngehakt / 2 el.kappertjes uit laten lekken / 2 thl.citroensap / 2 thl.ketchup / 1 thl.mierikswortel / zout en peper naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  •  …
  •  10-20 min.

Recept uit zuid africa, lekker bij pasta of BBQ

INGREDIENTEN

Een halve chiabatta - olijfolie - zout - peper - 200 g ricottakaas verbrokkeld - 1 pot artisjokharten of palmharten - 10 g zongedrogen tomaten in vinaigrette, in sliertjes gesneden - een halve kop gesnipperde verse bacilicum - 60 ml goede olijfolie - 2 t rode wijnazijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-07-2006
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

In een heerlijke roomsaus

INGREDIENTEN

- 8 canelonni rolletjes, - 1 pak diepvriesspinazie, - 1 bakje ricottakaas, - 1 doosje kastanje champignons, - 1 doosje oesterzwammen, - 1 bosje lente uitjes, - 2 teentjes knoflook, - bekertje creme fraiche, - beetje spice route kruidenmix, - plakjes cheddar kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2005
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gram tagliatelle-, 100 gram ricottakaas-, 150 gram pompoenpuree-, 100 gram spekblokjes-, 50 gram vers gemalen parmezaanse kaas-, een paar eetlepels melk-, zout -, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.



Een Siciliaans recept. De Siciliaanse gastronomie verenigt smaken van zowel Arabische als Italiaanse invloed.

INGREDIENTEN

400 g macaroni * 2 uien * 2 tot 3 pijlinktvissen * 1 glas witte wijn * zout * gedroogde hete pepers * 200 g ricottakaas * 140 g geconcentreerde tomatenpuree

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, peper, zout, 1 tl. paprikapoeder, 75 gr. boter, 4 vleestomaten, 4 el. verse ricottakaas, 1 el. olijfolie, 1 dl. witte port, ½ dl. witte wijn, 2 el. citroensap, 2 el. versgehakte peterselie, 4 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-2011
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk stukje zuiden op tafel

INGREDIENTEN

250 g. zeewolffilet, 250 g. kabeljauw, 250 g. gerookte zalm, 4 tomaten, 800 g. spinazie, 1 ui, enkele takjes dille, 8 cannelloni, 1 dl visfumet, 1/2 dl witte wijn, 100 g. grijze garnalen (gepeld), 250 g. ricottakaas, 3 dl. room, peper en zout, olijfolie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Dit borrelgerechtje is van te voren te bereiden tot het punt dat de soesje gebakken moeten worden.

INGREDIENTEN

    ,
  • 250 gram ricotta-kaas,
  • 2 eieren,
  • 2 eetlepels bloem,
  • 1 theelepel zout,
  • 3 sjalotjes gehakt,
  • 4 eetlepels gehakte verse peterselie,
  • 2 theelepels uitgelekte kappertjes,
  • plantaardige frituurolie
, , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2007
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 300 gr macaronie, 100 gr bevroren doperwten, 400 gr ricottakaas, 40 gr parmezaanse kaas, 2 el olijfolie (eerste persing), 1/2 geroosterde kip in hapklare stukjes, 1 grote tomaat in kleine stukjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2000
  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 bl witte gelatine/1 vanillestokje/2 dl slagroom/175 g suiker/1 bakje ricotta(kaas 250 g)/1 stengel sereh(citroengras)/250 g pitloze druiven

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op03-08-2003
  • Nagerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Cassavetaart

INGREDIENTEN

1,3 kg. cassave, vers of uit diepvriezer bij de toko, dan is het al geschild), 1 kokosnoot, 450 gr. ricottakaas, 225 gr. suiker, 50 gr. boter, 250 ml. cocosmelk, 1/4 theel. zout, 2 theel. anijszaad, licht gestampt

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-01-2009
  •  …
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 preitjes, 1 kleine ui, 1 tentje knoflook, 6 dl groentebouillon, 30 g boter, 1 dl room, 100 g ricotta-kaas, beetje zout en peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-2006
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Serveer als tappas of met een slaatje en vinaigrette

INGREDIENTEN

1 paprika, 1 dl olijfolie, 100g ricottakaas, zwarte peper (gemalen), 8 ansjovisjes op olie, verse bieslook,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Heerlijk knapperig/hartig borrelhapje of tussendoortje

INGREDIENTEN

225 gram ricottakaas, 4 eetlepels versgehakte peterselie, 1,25 dl. fijngehakte, rode pimento, 5 dl. gepelde en fijngehakte pistachenoten, snufje versgemalen zwarte peper, snufje zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2002
  •  …
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies