Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Ricottakaas

Ricottakaas recepten (89) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Ricottakaas

Ricottakaas is een soort kwark. Het heeft net als kwark een zachte smaak en een romig-korrelige structuur. Men kan hem gebruiken bij de broodmaaltijd of door kaasschotels roeren. Ricotta heeft een hoog eiwitgehalte (20 gr benutbaar eiwit per 1 1/2 kop). Zonodig kunt u ricotta vervangen door cottage cheese of kwark in alle recepten. ca. 1 1/2 kop

INGREDIENTEN

1 liter volle melk, sap van 1 citroen,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-10-1999
  • Biologisch
  •  > 120 min.

scampis met ricottakaas

Borrelhapje met gerookte zalm

INGREDIENTEN

15 scampi's,150 gr riccottakaas,1/2 bot lente uitjes,fijn gesnipperd,Fijngesnipperde dragon,fijngesnipperde bieslook,1/2 koffielepel mierikswortelpasta,15 sneden gerookte zalm.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Ricottakaas zelfgemaakt

INGREDIENTEN

2 l. melk, eventueel 1.5 dl creme fraiche, zout, 5 a 6 el. natuurazijn

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-11-2009
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Gefrituurde Ricottakaas

Ricotta fritta

INGREDIENTEN

- 500 gr Ricotta van volle melk, - 2 eieren, - 3 el bloem, - frituurvet, - 50 gr basterdsuiker,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Meloen met ricottakaas

INGREDIENTEN

2 kleine galia meloenen - 250 gram polenghi la ricotta kaas - 4 eetlepels honing

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-06-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Rode sla met Ricottakaas

Frisse sla, die zorgt voor een mooi kleurenpalet

INGREDIENTEN

-2 kleine kroppen rode sla, -150 g verse Ricotta kaas, -2 kleine uien, -takjes tijm, -olijfolie, -citroensap, -zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Sfogliata di ricotta (ricottakaas in bladerdeegflapjes)

HEMELS!!!!! Als voorgerecht, snack of buffetgerecht

INGREDIENTEN

8 plakjes diepvriesbladerdeeg; 50 gram panchette; 25 gr geraspte grana pardono (de kaasboer kan dit voor je raspen); 100 gr. ricotta-kaas; 50 gr. bel paese (kaas); 1 ei; zout; peper.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lasagne met spinazie

INGREDIENTEN

450 gram diepvries spinazie in deelblokjes;, 250 gram ricottakaas;, 4 eetlepels groen pesto;, peper, zout;, 425 gram Grand Italia Napoletana met basilicumsaus;, voorgekookte lasagnevellen;, 100 gram geraspte oude kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ricotta-borrelhapje

Een borrelhapje met pesto-smaak

INGREDIENTEN

Ricotta-kaas, Pesto, pijnboompitten, Basilicum, Mini-bakjes, zout-peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Ricotta met koffie

Een Italiaans nagerecht

INGREDIENTEN

250 gr. ricotta-kaas of kwark, 75 gr. suiker, 2 el. rum, 3 el. gemalen koffie, 1 dl. stijfgeslagen koffie, 1 el. geraspte bittere chocola

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Spinazie Kroketten

Recept uit de nieuwsgroep nl.culinair

INGREDIENTEN

500 gr spinazie, 250 gr Ricottakaas of Huttekase, 50 gr Parnezaan, 250 gr paneermeel, 4 eieren, nootmuskaat, zout/peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-1999
  •  
  •  20-30 min.

Preischotel uit de oven met verstopte worstjes

Ze komen later maar weten nog niet wanneer, 't kan laat worden... dus niet te veel, oh ja misschien wel een extra eter. En daar sta je dan... alles bijna klaar, dus is het een ovenschotel geworden.

INGREDIENTEN

, 4 preistelen, 1 a 2 sjalotjes, doosje ricottakaas, 2 rolletjes italiaanse worstjes of gewone dunne worstjes, 1/2 kg aardappelen, boter, peper, zout, muskaatnoot, paneermeel,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.

ricottataart met spinazie en gerookte zalm

INGREDIENTEN

500 gr verse spinazie (of 300 gr diepvriesspinazie), 10 grote vellen brickdeeg, gesmolten boter, 250 gr ricottakaas, peper, zout, 4 fijne plakken gerookte zalm, 1 eetl sesamzaadjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

American cheesecake

Een verrukkelijke, frisse klassieker uit Ameriks.

INGREDIENTEN

150 g cream crackers, 150 g suiker, 100 g boter of margarine, mespunt kaneelpoeder, 1 citroen, 6 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 4 eetlepels maizena, 200 g citroenkwark, 250 g ricottakaas, 150 g verse roomkaas

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Schnitzel met ricotta en pijnboompitten

INGREDIENTEN

4 grote ongepaneerde schnitzels, zout en peper, 50 gr. pijnboompitjes, 100 gr. ricottakaas, 50 gr. parmezaanse kaas, 2 el. olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

vruchtenlasagne

INGREDIENTEN

? 12 lasagnebladen, ? 4 koppen ricottakaas of andere kaas, ? 1 kop zoetstof, ? 8 kiwi's in stukjes, ? 4 koppen aardbeien in stukjes, ? 8 frambozen om te versieren, ? 4 koppen braambessen, ? geroosterde amandelschilfers

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-06-2001
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  10-20 min.

Italiaanse Spinazietaart

Spinazietaart met paddestoelen

INGREDIENTEN

750 gr. diepviesspinazie (niet a la creme!), 200 ml. ricottakaas, 2 eieren, 2 ons gemngde paddestoelen, bosje lente-uien, parmezaanze kaas, onsje pijnboompitten, Italiaanse kruiden, Versgemalen grove peper, Knoflook, Pakje hartige taart deeg (diepvries), Olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-1999
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Gevulde kerstomaatjes.

Voor 20 stuks.

INGREDIENTEN

20 kerstomaatjes, 125 g Ricottakaas, 2 eetlepels room, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 lookteentje, peper van de molen, 1 eetlepel gehakte basilicum.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Aubergineovenschotel

INGREDIENTEN

2 grote aubergines, 6 grote tomaten, knoflook, 3 grote uien, verse basilicum, smeerbare italiaanse ricottakaas, bolletjes mozzarella, permasaanse kaas, blikje tomatenpuree, boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ricottataart

Kan als voorgerecht of als een lunchgerecht

INGREDIENTEN

500 g spinazie, 10 grote vellen brickdeeg, 250 g ricottakaas,4 fijne plakken gerookte zalm 1 eetlepel sesamzaadjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

cannelloni gevuld met spinazie

In een heerlijke roomsaus

INGREDIENTEN

- 8 canelonni rolletjes, - 1 pak diepvriesspinazie, - 1 bakje ricottakaas, - 1 doosje kastanje champignons, - 1 doosje oesterzwammen, - 1 bosje lente uitjes, - 2 teentjes knoflook, - bekertje creme fraiche, - beetje spice route kruidenmix, - plakjes cheddar kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2005
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Bonen-kaasstrudel

INGREDIENTEN

8 vellen filodeeg (diepvries), 250 gr. zilveruitjes, 1 blikje arisjok, harten, 1 pot kidneybonen, 1 teentje knoflook, 2 bosuitjes, 125 gr. boter, 250 gr. ricottakaas, 50 gr. geschaafde amandelen, 2 eetl. muesli, 1 theel. mosterd, 1 eetl. gembersiroop

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Spek, Schorsenelen en aardappelen

INGREDIENTEN

4 porties aardappelen-, 1 bussel schorsenelen-, 4 porties ongezouten spek-, peper en zout-, voor de witte saus:, boter, bloem-, wat schorsenelen kookvocht-, 125 g ricottakaas-, nootmuskaat-, wat verse peterselie, gesnipperd-, witte peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lasagnerolletjes

Je wilt echt de hele schaal opeten !!

INGREDIENTEN

6 ongekookte lasagnevellen, 6 ongekookte volkoren lasagnevellen, pond gehakt, 1 grote ui, gesnipperd, 1 pot tomatensaus (maakt niet uit welke variatie), 1 bakje ricottakaas, ontdooide roomspinazie, kopje geraspte mozzarella-kaas, ? kopje parmezaanse kaas, 1 tl. zout, 1 tl. peper, 2 teentjes knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paddestoelenpate

Heerlijke pate, die bijzonder lekker zal smaken op een knapperige toast !

INGREDIENTEN

-40 g boter en 1 el olie, -400 g gehakte wilde paddestoelen, -2 tenen knoflook uit de knijper, -3 bosuitjes (fijngehakt), -1 el citroensap, -100 g ricottakaas en 100 g roomkaas, -2 el verse koriander, -peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

ITALIAANSE BROODSALADE

Recept uit zuid africa, lekker bij pasta of BBQ

INGREDIENTEN

Een halve chiabatta - olijfolie - zout - peper - 200 g ricottakaas verbrokkeld - 1 pot artisjokharten of palmharten - 10 g zongedrogen tomaten in vinaigrette, in sliertjes gesneden - een halve kop gesnipperde verse bacilicum - 60 ml goede olijfolie - 2 t rode wijnazijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-07-2006
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

Muffins Met Dille En Courgette

1 cup = 236.6 gram

INGREDIENTEN

1 1/2 cup ongebleekte bloem, 3 tl bakpoeder, 3/4 el dillezaadjes, 1/2 cup gesmolten boter, 175 gr Ricottakaas, 2 el suiker, 1/2 tl zout, 1/4 cup melk, 2 eieren(l), 1/2 cup fijngehakte courgette

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-1999
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Aardbeienpizza Met Amandelen

Voldoende voor pizza van 20 cm doorsnede.

INGREDIENTEN

90 gram zelfrijzend bakmeel, 45 gram gemalen amandelen, 45 gram kristalsuiker, 60 gram boter, 2 eetlepels aardbeienjam, 225 gram ricottakaas, 30 gram witte basterdsuiker, 1 eetlepel Amaretto (amandellikeur), 225 gram aardbeien, verse muntblaadjes voor de garnering

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.

GEROOKTE- ZALMSPREAD

Lekker op stokbrood of als vulling voor tomaatjes en ei.

INGREDIENTEN

200 gr. ricottakaas / 60 gr gerookte zalm fijn gesnipperd /2 el. verse dille fijngehakt / 2 el.kappertjes uit laten lekken / 2 thl.citroensap / 2 thl.ketchup / 1 thl.mierikswortel / zout en peper naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  •  
  •  10-20 min.

Tagliatelle met pompoen

INGREDIENTEN

200 gram tagliatelle-, 100 gram ricottakaas-, 150 gram pompoenpuree-, 100 gram spekblokjes-, 50 gram vers gemalen parmezaanse kaas-, een paar eetlepels melk-, zout -, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta col nero del seppie: Pasta in inktsaus en pijlinktvis

Een Siciliaans recept. De Siciliaanse gastronomie verenigt smaken van zowel Arabische als Italiaanse invloed.

INGREDIENTEN

400 g macaroni * 2 uien * 2 tot 3 pijlinktvissen * 1 glas witte wijn * zout * gedroogde hete pepers * 200 g ricottakaas * 140 g geconcentreerde tomatenpuree

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Peter`s Farm Kalfskoteletten in portsaus

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, peper, zout, 1 tl. paprikapoeder, 75 gr. boter, 4 vleestomaten, 4 el. verse ricottakaas, 1 el. olijfolie, 1 dl. witte port, ½ dl. witte wijn, 2 el. citroensap, 2 el. versgehakte peterselie, 4 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-2011
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Ricotta-kaassoesjes

Dit borrelgerechtje is van te voren te bereiden tot het punt dat de soesje gebakken moeten worden.

INGREDIENTEN

, 250 gram ricotta-kaas, 2 eieren, 2 eetlepels bloem, 1 theelepel zout, 3 sjalotjes gehakt, 4 eetlepels gehakte verse peterselie, 2 theelepels uitgelekte kappertjes, plantaardige frituurolie, , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2007
  • Italiaans
  •  20-30 min.

kip-kaas macaronie

INGREDIENTEN

, 300 gr macaronie, 100 gr bevroren doperwten, 400 gr ricottakaas, 40 gr parmezaanse kaas, 2 el olijfolie (eerste persing), 1/2 geroosterde kip in hapklare stukjes, 1 grote tomaat in kleine stukjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2000
  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Cannelloni met vis en spinazie

Heerlijk stukje zuiden op tafel

INGREDIENTEN

250 g. zeewolffilet, 250 g. kabeljauw, 250 g. gerookte zalm, 4 tomaten, 800 g. spinazie, 1 ui, enkele takjes dille, 8 cannelloni, 1 dl visfumet, 1/2 dl witte wijn, 100 g. grijze garnalen (gepeld), 250 g. ricottakaas, 3 dl. room, peper en zout, olijfolie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Ricotta panna cotta

INGREDIENTEN

3 bl witte gelatine/1 vanillestokje/2 dl slagroom/175 g suiker/1 bakje ricotta(kaas 250 g)/1 stengel sereh(citroengras)/250 g pitloze druiven

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-08-2003
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Cassata Siciliana

De Cassata Siciliana is het beroemdste regionale nagerecht van Sicilië en heeft een zeer oude oorsprong. Het is ook een complex dessert, verrijkt met veel sterke en zeer zoete smaken, zoals gemengde gekonfijte vruchten, chocolade, pistachenoten, abrikozengelatine, sultanarozijnen, oranjebloesemwater en maraschinokersen. Het mengsel werd in de tijden steeds complexer, toe te schrijven aan de invloed van verschillende culturen, hoofdzakelijk de oriëntaalse. Welk mengsel je ook kiest, het meeste belangrijke is de versheid van de ricottakaas. Dit is echter een eenvoudige variant, zodat het recept door iedereen te maken is.

INGREDIENTEN

1 (ronde) cake, 400 gram ricottakaas, 75 gram suiker, 50 gram maraschinokersen, gehakt, 50 gram bittere chocolade, geraspt, 200 gram bittere chocolade, 5 eetlepels Grand Marnier, 5 eetlepels room, 1 deciliter zeer sterke koffie, 150 gram (room)boter

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Enyucado (Colombia)

Cassavetaart

INGREDIENTEN

1,3 kg. cassave, vers of uit diepvriezer bij de toko, dan is het al geschild), 1 kokosnoot, 450 gr. ricottakaas, 225 gr. suiker, 50 gr. boter, 250 ml. cocosmelk, 1/4 theel. zout, 2 theel. anijszaad, licht gestampt

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-01-2009
  •  
  •  60-120 min.

Bijzonder soep

INGREDIENTEN

4 preitjes, 1 kleine ui, 1 tentje knoflook, 6 dl groentebouillon, 30 g boter, 1 dl room, 100 g ricotta-kaas, beetje zout en peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-2006
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Paprika gevuld met ricotta

Serveer als tappas of met een slaatje en vinaigrette

INGREDIENTEN

1 paprika, 1 dl olijfolie, 100g ricottakaas, zwarte peper (gemalen), 8 ansjovisjes op olie, verse bieslook,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Internationaal
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top