30 reefilet recepten

Reefilet met allerhande bessen.Lekker en in een wip op tafel.

INGREDIENTEN

150 gr reefilet,50 gr suiker,1 dl rode wijnazijn,100 gr boter,1/4 l rode wijn,1/4 l geconcentreerde wildfond,p+z,5 cl coulis van frambozen,20 gr rode bessen,20 gr braambessen,20 gr frambozen,20 gr bosbessen.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-12-2003
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

50 gr boter, 2 sjalotten, fijngehakt, 100 gr champignons, heel fijn gesneden, 1 eetlepel madeira, 30 gr verse kruiden, peterselie, dragon, koriander, dille en, marjoraan, fijngehakt, 2 eetlepels droog broodkruim, zout, peper, 150 gr ontbijtspek, in plakjes, 600 gr reerugfilet, 2 eetlepels olie, 1 dl rode wijn, 3 dl kalfsfond (pot ml), 1 eetlepel rode bessengelei, 1 dl slagroom, extra nodig: keukentouw, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*50 gr boter, *2 sjalotten, fijngehakt, *100 gr champignons, heel fijn gesneden, *1 eetlepel madeira, *30 gr verse kruiden, peterselie, dragon, *koriander, dille en marjoraan, fijngehakt, *2 eetlepels droog broodkruim, *Zout, *Peper, *150 gr ontbijtspek, in plakjes, *600 gr reerugfilet, *2 eetlepels olie, *1 dl rode wijn, *3 dl kalfsfond (pot), *1 eetlepel rode bessengelei, *1 dl slagroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor een gezellig dinertje.

INGREDIENTEN

Voor de wildfond(kan ook met een bokaal fond):, 2 kg beenderen en afsnijdsels van wild, 4 wortelen, 2 uien, 2 sjalotten, 1 stengel bleekselderij, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 1 teentje knoflook, 10 jeneverbessen, 10 cl wijnazijn (rood), 10 cl jenever, 3 dl wijn (rood), 20 dl water, Voor de selderpuree:, , 1 ui, 0.25 knolselderij, 2 aardappelen (Bintje), 1 citroen, 1 dl melk (halfvol), peper, zout, nootmuskaat, 8 wortelen, 12 raapjes, 10 g suiker, 25 g boter (bakboter), 160 g bospaddestoelen, 25 g boter (bakboter), 1 sjalot, 500 g reebokfilet, 20 cl jenever, 1 eetlepel rode-bessengelei, 40 g boter (roomboter), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een snel wildgerecht, de filets worden samen met salie en spek gebakken, zodat ze heel mals en lekker kruidig van smaak zijn, serveer ze met een knolselderijpuree (recept van de puree staat erbij)

INGREDIENTEN

4 reefilets, zout, peper,8 blaadjes salie, 16 plakjes dun gesneden mager ontbijtspek, 40 g boter, 3 sinaasappels, 1 dl kalfs- of wildfond, 1 el roze peperkorrels, gekneusd.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

In plaats van de eeuwige rode bessenjam in de wildsaus, gebruiken we hier de echte 'sirop de Liege'in combinatie met Orval, ontstaat een prima saus, die niet de indruk geeft dat we al aan het zoete dessert toe zijn !

INGREDIENTEN

-800 g gebardeerde reefilet, -1 wortel, -1 stuk selder, -2 sjalotten, -2 tenen knoflook, -tijm, -laurier, -zout en peper, -1 fles trappist van Orval (25 cl), -1 grote soeplepel Sirop de Liege

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere reefilet met frisse Venkel.

INGREDIENTEN

3venkelknollen, 300 gram fysalis (goudbes), 900 gram reefilet, 3 eetlepels olie, 1 koffielepel tomatenpuree, 250 milliliterrodewijn, 350 milliliterwildfond, 3 eetlepels boter, 3 takjes tijm, 250 gram peperkoek

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2014
  • Belgisch
  •  30-60 min.



Een recept van sterrenkok Arno Pankert van hotel-restaurant "Zur Post ** in Sankt-Vith.

INGREDIENTEN

600 gr zorgvuldig gereinigde reefilet, in de koelkast bewaard - 1 vinger gember - 500 gr griessuiker - 1/2 liter vocht [gelijke delen rode wijn, wildfond (vers of in bokaal van bv Lacroix of Coquina) en kalfsfond (vers of in bokaal van bv Lacroix of Coquina)] - geconcentreerde tomatenpuree - boter - 2 appelen Golden - 1 el suiker - 1 tl rozijnen - 4 mooie stuks eekhoorntjesbrood - 1 snuifje look - gehakte peterselie - zout en grofgemalen zwarte peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ? kg reefilet, mazola mauskiemolie, 500 gram cantharellen, 2 dl cognac, 7 ? gram knorr carte blanche heldere groentefond, 36 gram knorr carte blanche basissaus espagnole, ? liter truffeljus, 50 gram koude boter, in blokjes., , Mise-en-place en bereiding:, , bak de reefilet aan in de hete olie. Braad hem daarna in de op 180 C voorverwarmde combi-steamer, vochtigheidsgraad 20 % kerntemperatuur 60 C., bak intussen de cantharellen in het bakvet van de reefilet, neem ze uit de pan. Flambeer met de cognac, voeg de bouillon toe en laat de jus iets inkoken; voeg de espagnolebasis ( droog product ) toe.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150-200 g dungesneden rauwe ham, 2 teentjes knoflook, geperst, 3 el fijngesneden peterselie, 1 tl fijngesneden rozemarijn, 1-2 tl mosterd, 50 g boter, zout, peper, 4 dikke stukken reefilet a 150 g, 1 el olijfolie, 2 sjalotjes, fijngesneden, 2 dl rode wijn, 1-2 dl kalfsfond (pot a 4 dl), 2 el slagroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

*2 fijngesneden uien, *275 gram boter, *50 gram bloem, *1 deciliter mandarijn likeur, *2 deciliter wildfond, *3 deciliter rode wijn, *2 eetlepels rode bessengelei, *4 jeneverbessen, *100 gram kastanjes, *500 gram reefilet aan 1 stuk, *50 gram ontbijtspek in stukjes, *200 gram spruitjes, *2 golden delicious appels,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.



Een recept van sterrenkok Rik Vandersanden van restaurant "De Barrier" * in Houthalen .

INGREDIENTEN

600 g schoongemaakte filet van ree - 4 dl fond, getrokken van ree-afval (of bokaal wildfond) - 1 bakje braambessen - 1 bakje bosbessen - 5 cl rode-wijnazijn - 1 soeplepel suiker - 5 cl coulis van frambozen - 5 cl sinaasappelsap - boter - olijfolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Hoofdgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 kleine reefilets - zout, peper - 8 blaadjes salie - 12/16 plakjes dungesneden mager ontbijtspek - 40 gr boter - 2/3 sinaasappels - 1 dl wildfond of kalfsfond (pot a 400 ml) - 1 eetlepel gekneusde roze peperkorrels.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-1998
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Feestelijk lekker

INGREDIENTEN

-½ rodekool, -boter, -½ fijngehakte ui, -2 kruidnagels, -6 jeneverbessen, -1 kaneelstok, -1 laurierblad, -2 dl rode wijn, -peper en zout, -1 fijngehakte sjalot, -scheut cognac, -1 dl droge witte wijn, -2,5 dl kalfsfond, -½ el mosterd, -600 g reefilet, -aardappelpuree met gebakken fijngesneden ui en gebakken spekrepen, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2007
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150-200 gr dungesneden rauwe ham(Parmaham), 2 teentjes knoflook-geperst, 3 el fijngesneden peterselie, 1 tl. fijngesneden rozemarijn, 1-2 tl mosterd, 50 g boter of margarine, ziut en peper, 4 dikke stukken reefilet a 150 gr, 1 el olijfolie, 2 sjalotjes,fijngesneden, 2 dl rode wijn, 1-2 dl kalfsfond(pot a 4 dl), 2 el slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Verrassend aardige combinatie en supermakkelijk te bereiden. De porties zijn zeer klein en geschikt als onderdeeltje van een veelgangenmenu. Recept komt uit de Good Food Kerstspecial, 2005

INGREDIENTEN

- 1 reefilet van ongeveer 200 gram, - een pot wildbouillon, - 10 gedroogde dadels, - 3 theelepels boter, - 50 gram afsnijsel van reevlees, - bouquet garni, - blaadjes fijngehakte munt.

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2005
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

Een feestelijk gerecht. gemakkelijk te bereiden

INGREDIENTEN

1 reefilet, 4 dl champagne of cava, room, 1 doosje truffelschilfers

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Menu Grand Chef

INGREDIENTEN

1 citroen, 750 g reefilet, in 12 dikke plakken, 6 el olie, zout, peper, 1 el tijmblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een luxe gerecht

INGREDIENTEN

1 citroen, 750 gram reefilet, in 12 dikke plakken, 6 el. olie, zout, peper, 1 el. tijmblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 g reefilet, 2 citroenen, 30 ml olijfolie, 25 g schilfers van parmezaanse kaas, enkele verse blaadjes koriander, versgemalen zwarte peper, zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kilogram hertenfilet, (kan ook met reefilet), 1/2 kilogram oesterzwammen, 25 gram boter, peper en zout 1 potje roze Peper op water, 1 deciliter cognac, 1/2 liter room, 1 bosje waterkers, 2 deciliter kalfsfond

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor 4

INGREDIENTEN

600 reefilet in stukjes van 75 g, 1/2 g knolselder, 1/2 kg spruitjes, 1/2 kg vastkokende aardappelen, 1 dl rode wijn, 1/2 dl Armagnac, 50 g boter, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Feestelijk wildgerecht

INGREDIENTEN

600 g medaillons van reefilet,200 g boter,4 soeplepels champagne mosterd,4 soeplepels worcestersaus,bieslook,peterselie en kervel (facultatief),4 soeplepels wildglacé (sterk ingekookte wildfond) zout en versgemalen peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-12-2007
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1versneden fazant, , 500 g reefilet, , 2 versneden duiven, , 1 kipfilet, , boter, , peper, , zout, , 400 g rauwe ganzenlever, , 2 l gevogeltebouillon, , scheut port, , scheut cognac, , 4 gelatinebladen, , uienconfituur, , briochetoast, , truffelolie, , enkele takken kervel

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten, Nodig voor vier:, 600 g medaillons van reefilet, 200 g boter, 4 soeplepels champagnemosterd, 4 soeplepels worcestersaus, bieslook, peterselie en kervel (facultatief), 4 soeplepels wildglace (sterk ingekookte wildfond), zout en versgemalen peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-12-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Recept van Piet Huysentruyt. Gewaagd maar verrassend lekker.

INGREDIENTEN

600 gr ree(filet), 2 kweeperen, 1 bloedworst, 1 el broodkruim, 2 plakjes peperkoek, 1 el suiker, 4 takjes platte peterselie, 1,5 dl grenadine, voor de saus: 2 el suiker, 4 el aceto balsamico, 1/2 l bruine fond, 1 takje tijm, 1 laurierblad, 4 jeneverbessen, boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Makkelijk wild recept met een onvergetelijke saus; dit recept is van `Huis de colvenier` in Antwerpen

INGREDIENTEN

-Reefilets, -Knolselder, -Wildfond, -Fine Champagne Cognac, -Peper en zout, -Room, -Boter, , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2008
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Het is een uitdaging, maar absoluut de moeite waard om dit te maken. De rosbief van ree geeft een pure, boterzachte smaak: de bietjes en de appeltjes zijn friszuur en de ganzenleverheeft heen uitleg nodig. Dit is een recept van restaurant De Librije

INGREDIENTEN

300 gr reerugfilet, 2 el boter, 2 el arachideolie, zout en peper, 2 rauwe rode bietjes, 4 el kruidendressing, 4 el mayonnaise, 2 elstar appelen, mespuntje fijngehakte rozemarijn, olie, 4 mooie (koude) plakken ganzenlever van 1 cm dikte., bloem,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 g nekvlees van ree, bloem, olijfolie, 1 grote ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 blaadjes laurier, 3 takjes fijngehakte tijm, voor de saus:, afsnijdsel van ree, 1 ui, 1 winterwortel, 1 prei, 100 ml port, 50 ml kalfsfond, 100 g boter, 150 g vastkokende aardappels, 1 rode paprika, 100 ml gevogeltefond, olijfolie, kummel, 1 courgette, 250 g reerug

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

, , 2 kg beenderen en afsnijdsels van wild, , 4 wortelen, , 2 uien, , 2 sjalotten, , 1 stengel bleekselderij, , 1 takje tijm, , 1 blaadje laurier, , 1 teentje knoflook, , 10 jeneverbessen, , 10 cl wijnazijn (rood), , 10 cl jenever, , 3 dl wijn (rood), , 20 dl water, , 1 ui, , 0.25 knolselderij, , 2 aardappelen (Bintje), , 1 citroen, , 1 dl melk (halfvol), , peper, , zout, , nootmuskaat, , 8 wortelen, , 12 raapjes, , 10 g suiker, , 25 g boter (bakboter), , 160 g bospaddestoelen, , 25 g boter (bakboter), , 1 sjalot, , 500 g reebokfilet, , 20 cl jenever, , 1 eetlepel rode-bessengelei, , 40 g boter (roomboter)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies