61 rabarbercompote recepten

Lekker, goedkoop met rabarber uit eigen tuin.

INGREDIENTEN

300 ml water, sap van een halve citroen, 200 g suiker, 1 kg schoongemaakte in stukjes gesneden rabarber.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

De rabarber bulpt weer bijna de grond uit. Tijd dus voor lekkere rabarberrecepten.

INGREDIENTEN

500 gr rabarber; 1,5 eetl rietsuiker, 0,5 eetl aardappelmeel, 2 eetl amandelsiroop of 1 dl zoete witte dessertwijn, 2 eiwitten, 25 gr amandelschaafsel, 1 blaadje verse munt, 1 maarts viooltje

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2008
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kg rabarber, in stukjes, 100-150 g kristalsuiker,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg rabarber, 175 g suiker, ? stukje pijpkaneel, 1 stukje citroenschil, 1? theel. aardappelmeel.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere frisse rabarber, eens iets anders dan appelmoes. Proberen!

INGREDIENTEN

1 kg rabarber, 2 dl. water, 150 gr. suiker, 8 gram aardappelzetmeel (1 lepel)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

*1 kilo rabarber, in stukjes, *100 tot 150 gram kristalsuiker,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Fris bijgerecht, oud Hollands recept.

INGREDIENTEN

Rabarber, suiker, citroenschilletje, bessensap en of bessenwijn

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2000
  • Regionaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram rabarber * 250 gram suiker * citroensap * sago.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Het Mingus Minus-Dieet 8 mei; 300 Kcal

INGREDIENTEN

250 gr rabarber, 1 kruidnagel, stukje onbespoten citroenschil, pijpje kaneel of vanille-stokje (desgewenst), 1 eetl honing, vloeibare zoetstof (evt.), 1 groot glas halfvolle melk (0,3 L), 1 snee toast,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2002
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Een heerlijk bijgerecht voor bij vlees

INGREDIENTEN

- 750 gram schoongemaakte rabarber, - 50 gram suiker, - 1 zakje vanillesuiker, - 1 kaneelstokje, - 2 moesappels, - 2 handenvol rozijnen, - 2 eetlepels maizena,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk fris toetje en zeker niet te zoet. Lekker van jonge roze rabarber.

INGREDIENTEN

1 kg rabarber, 2 sinaasappels, 75 g suiker, 200 ml slagroom, 1 vanillestokje, 200 g mascarpone

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 kg schoongemaakte jonge rabarber-, 1 dl rode Port-, 225 gram witte basterdsuiker-, 1 theelepel kaneelpoeder-, 1 theelepel kruidnagelpoeder-, 2 eetlepels limoensap-, 2 steranijsjes-, 2 vanillestokjes-, 50 gram gedroogde cranberries-, 2 dl crème fraîche-, 1 eetlepel maïzena-, 1 eetlepel water-

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

800 g rabarber, 1 dl druivensap uit een pak, 200 g geleisuiker, 250 g aardbeien, 1 el suiker, 1 dl crème de cassis (zwarte bessenlikeur)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Ook lekker als toetje met griekse yoghurt

INGREDIENTEN

300 gr jonge rabarber, 75 gr suiker, (evt 1 1/2 dl droge sherry of droge witte wijn i.p.v. water) 2 el gembersiroop uit potje, 3 gemberbolletjes uit potje

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2004
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Het idee voor de compote komt uit Kaapstad, waar de Nederlanders tegen het einde van de 17e eeuw de rabarber introduceerden. Aanvankelijk gebruikte men de rabarber als medicijn tegen hardlijvigheid. Pas toen de Engelsen het er voor het zeggen kregen, kwamen er gerechten zoals de compote met sinaasappel op tafel

INGREDIENTEN

1 kg rabarber;, 1 dl droge witte wijn, zoals Chenin Blanc, Kaapse Hoop (Zuid Afrika);, 400 gram suiker;, 1 sinaasappel;, 2 eetl. licht geroosterde geschaafde amandelen., ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-06-2001
  • Afrikaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Elle 3-2003

INGREDIENTEN

1 kg rabarber; 150 g rietsuiker; sap van 1 citroen; sap van 1 limoen; evt mespunt gemalen kaneel of kardemom; 3 eiwitten; 2 el basterdsuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2005
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Rabarber en sinaasappel treffen elkaar in een compote zoals alleen de Engelsen die kunnen maken. De in het recept aangegeven Kaapse wijn is tegenwoordig ook in ons land verkrijgbaar

INGREDIENTEN

1 kg rabarber, - 1 dl droge witte wijn, zoals Chenin Blanc, Kaapse Hoop (Zuid Afrika), - 400 gram suiker, - 1 sinaasappel, - 2 eetl. licht geroosterde geschaafde amandelen,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2001
  • Afrikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

800 gram rabarber *, 1 dl druivensap *, 200 gram geleisuiker *, 250 gram aardbeien *, 1 eetlepel suiker *, 1 dl cr?me de cassis.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gram jonge rabarber, 75 gr suiker, 2 eetlepels gembersiroop uit potje, 5 gemberbolletjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Verfrissend nagerecht voor zwoele zomerdagen

INGREDIENTEN

Yoghurtijs: 1 dl. yoghurt, 100 g. abrikozenjam, 10 g. suiker, 1 citroen, 3 blaadjes gelatine, 1 dl. slagroom, Rabarbercompote: 250 g. rabarber, ? l. water, 125 g. suiker., ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2000
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, , 500 gr dunne roze rabarberstelen,in stukjes van 1 cm, , 100 gr honing, , 4 plakjes roomboterbladerdeeg(diepvries)Ontdooid, , 1 vers geitenkaasje a 125 gr in 4 plakken, , 0,5 lp notenolie, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Fris zoete smaak

INGREDIENTEN

5 stelen rabarber, 2 deciliter zoete witte wijn, 100 gram suiker, 1 vanillepeul, kirschsabayon:, 1 ei, 1 eidooier, 60 gram fijne suiker, 1 blaadje gelatine, 0. 75 deciliter cassislikeur, 3 deciliter slagroom, aardbeienjus:, 250 gram aardbeien, 100 gram fijn tafelsuiker, garnering:, kletskoppen

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2008
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Rabarbercompote volgens Yvette van Boven. Eén van mijn favoriete recepten uit haar boek "Home Made".

INGREDIENTEN

*1,5 kilo rabarber, schoongemaakt en in stukken van 1 cm, *750 gram suiker, *2 kaneelstokken, *8 kardemompeulen, *1 groot of 2 kleine vanillestokjes, gehalveerd en de zaadjes eruit geschraapt, *3 mandarijnen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2012
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 6 rabarberstengels, , 125 g kleine jamaardbeien, , 3 eetlepels suiker, , peper en zout, , 1 pakje voorgerold bladerdeeg, , boter, , 1 eierdooier, , 600 g varkenshaasje, , enkele blaadjes salie, , 4 aardbeien als versiering, , 2 eetlepels roze peperbessen op azijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 gr. rabarber, 150 ml. appeldiksap, 2 el. gemberwortels, geraspte, 50 ml. water,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2008
  • Duits Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr. rabarber, 250 gr. aardbei, 1 l. vanille-ijs, 1 dl. sinaasappelsap, 4 takjes munt, 1 zakje vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2005
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram rabarber, 4 1/2 dl. melk, 1/2 pak meergranen pannenkoekmix, 1/2 mango, kruidnagelpoeder, 75 gram boter, 2 eieren, 1 zakje vanillesuiker, poedersuiker.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-1999
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.



Door de combinatie van vlees en fruit in dit gerecht mag je gul zijn met peper. Het versterkt nog ?ns extra de smaak van het voedsel. Niet bang zijn met de pepermolen

INGREDIENTEN

6 rabarberstengels - 125 g kleine jamaardbeien - 3 eetlepels suiker - peper en zout - 1 pakje voorgerold bladerdeeg - boter - 1 eierdooier - 600 g varkenshaasje - enkele blaadjes salie - 4 aardbeien als versiering - 2 eetlepels roze peperbessen op azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit jaar (2002) viel het Harderwijkse restaurant Olivio van kok Wim Zwaart en zijn vrouw Tina in de prijzen. Ze kregen hun eerste ster. Speciaal voor Seasons maakte Zwaart een voorjaarsmenu. Dit recept staat ook in het artikel met het volledige menu.

INGREDIENTEN

Nodig voor de dragonparfait:, 1 dl zoete witte wijn, 50 gram gehakte dragon, 5 dl slagroom, 3 eieren, 4 eidooiers, 100 gr suiker, 2 plakken diepvries bladerdeeg, poedersuiker, Voor de rabarbercompOte:, 1 kilo rabarber, 90 gram fijne kristalsuiker, merg uit een 1/2 vanillestokje, Voor de dragon-suikersiroop:, 1 dl water, 100 gram kristalsuiker, 30 gram dragon,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 gram rabarber -, 150 ml. appeldiksap -, 2 eetlepels geraspte gemberwortels -, 50 ml. water,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Duits Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 gr. rabarber, 150 ml. appeldiksap, 2 el. gemberwortels, geraspte, 50 ml. water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-08-2002
  • Duits
  •  0-10 min.

Belgisch recept; Voor 4 personen;

INGREDIENTEN

4 stukjes geitenkaas, 4 rabarberstengels, 4 koffielepels lavendelhoning, 50 gr suiker, 4 dl kriek, 50 gr geroosterde amandelschijfjes, 4 plukjes munt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2003
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

ER IS WEER RABARBER GELUKKIG

INGREDIENTEN

, , , , , , 500 g rabarber, , 50 g boter, , 100 g bloem, , 1 zakje vanillesuiker, , 125 g suiker, , 1 snuifje kaneel, , , , ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2005
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Makkelijk en snel. Is een combinatie van zoet&zure rabarber met het kruidige van prei en nasikruiden

INGREDIENTEN

1 blik bruine bonen, 500 gram prei, 1 potje rabarbercompote (of zelfgemaakte rabarber), 1 zakje nasikruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2000
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor 1 persoon:, 2 sneetjes Passendale kaas, halve baguette, 1 eetlepel rabarbercompote, radijs, pijpajuin, 20 g lollo verde, komkommer,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-2005
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Eenvoudig maar erg lekker.

INGREDIENTEN

2 eiwitten, 75 g fijne suiker, 2 dl rode bessensap, 1 potje rabarbercompote [360g], aardbeienijs, kletskoppen, citroenmelisse of mint,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-04-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 appel (jonagold), 1 pot rabarbercompote a 360 g, 1 1/2 dl vanillevla (?s Lands Beste), 1 dl slagroom (?s Lands Beste),

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Overheerlijk ! Dit recept is goed voor ruim 8 porties

INGREDIENTEN

Voor de rabarbercompote:, -500 g rabarber, -1/2 l witte wijn, -125 g suiker, -1 vanillestok, -1 eetlepel ma?zena, , Voor het eigenlijke roomijs, -275 g uitgelekte en gepureerde compote, -180 g eierdooiers, -3 1/2 dl melk, -2 1/4 dl room, -200 g Suiker,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauw met kaas van de barbeque

INGREDIENTEN

1 citroen, 2 pakken diepvrieskabeljauw filets a 400 gr, zout en versgemalen peper, 1 rode paprika, 12 el rabarbercompote, 2 uien, 200 gr mozzarella (ongeveer 1 1/2 bol), ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Voor de moeders onder ons..print dit receptje uit en leg het op een zichtbare plek voor de kinderen.. ook al duurt moederdag nog wel even, dan kunnen ze vast oefenen en is het gelijk een stille hint...haha!

INGREDIENTEN

200g aardbeien, 25g boekweitmeel (Koopmans), 100g bloem, 1 zakje gist, 100ml creme fraiche, 150ml melk, 2 eieren, boter, 4 eetlepels bosvruchtenjam extra, 75ml creme fraiche, 300ml magere yoghurt, 1 eetlepel honing, 200ml rabarbercompote (potje), muntblaadjes,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2006
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies