62 pruimenjam recepten

Verfrissende jam voor brood en toast

INGREDIENTEN

? 1000 g rijpe pruimen, ? 500 g geleisuiker De Speciale CSM, ? 1 theelepel kaneel, ? 2 eetlepels Likeur 43,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Eigen recept ? 5 potjes van 250 ml
Gemaakt op 24-6-2000

INGREDIENTEN

: 500 gr rode pruimen, 500 gr gele pruimen, 150 gr suiker, 3 zakjes vanilesuiker, 500 gr extra geleisuiker, potjes met schroefdeksel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Eenvoudig recept, voor 2 potten

INGREDIENTEN

600 g rijpe pruimen, 500 g geleisuiker, 1 theelepel kaneel, desgewenst 2 eetl. rum

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zelf lekker jam maken met de magnetron !

INGREDIENTEN

* 300 gr. pruimen, * 300 gr. geleisuiker, * 3 eetlepels rode port, * halve theelepel kaneel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

MAGNETRONRECEPT!
(Goed voor ongeveer 1 1/2 liter)

INGREDIENTEN

* 700 g Pruimen, * 200 ml Water, * 700 g Suiker, * 2 eetlepels Citroensap, * 1 theelepel Boter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Klaargemaakt in de magnetron

INGREDIENTEN

500g pruimen-125g suiker-1 eetlepel citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-06-2001
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekker variant op pruimenjam door toevoeging van de amandelspijs. Kan eventueel ook vervangen worden door enkele pruimenpitten te pletten. Deze na het meekoken dan wel verwijderen.

INGREDIENTEN

1200 gram pruimen (gewassen,ontpit en in stukjes), 500 gram geleisuiker speciaal (minder zoet), 75 gram amandelspijs (in kleine stukjes), 1/2 theelepel citroenzuur

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2013
  •  …
  •  30-60 min.

Dit is een traktatie die moet je geproefd hebben.

INGREDIENTEN

1kg zoete pruimen (b.v. Victoria) sap van 1 citrien 1 borrelglas calvados 1 deciliter water 750 r. fijne kristalsuiker.

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op17-07-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Heerlijke jam met een twist van amaretto.
Ik heb hiervoor blauwe pruimen gebruikt. Hiervan de schillen verwijderd. Pruimen laten bij het koken hun schilletje los en dat vind ik niet lekker in de jam. Het resultaat van deze jam is super lekker!

INGREDIENTEN

1000 gram blauwe pruimen, schoongemaakt gewogen (geel mag natuurlijk ook, maar die zijn vaak wat wateriger), 500 gram geleisuiker 1: 2 (dat betekent dat je de helft suiker nodig hebt van de hoeveelheid fruit. De jam is daardoor wat minder zoet), 2 eetlepels amaretto (je kunt meer gebruiken, maar dan heb je ook iets meer geleisuiker nodig)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1,4 kilogram ontpitte grof gesneden, 125 mililiter water, 8 eetlepels citroensap, 1,6 kilogram suiker, 4 eetlepels kirsch

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Montignac, voor 2 potten jam a 250 gr

INGREDIENTEN

500 gr gedroogde pruimen ('pruneaux') zonder pit, het sap van 1 - 2 citroenen, Water, de pruimen moeten onder staan,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Montignac Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een van de variaties uit mijn grote emmer vol pruimen....

INGREDIENTEN

1250 gr. pruimen, 500 gr. geleisuiker 2:1, 5 eetl. suiker, scheut rode port, 1 theel. speculaaskruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik kwam op het idee van deze pruimenjam toen ik de heerlijke "Pruimenjam met Amaretto" gemaakt had van Petra.
De link van Petra`s recept staat onderaan
Het was al weer een hele tijd geleden dat ik zelf jam had gemaakt en wat is het eigenlijk geweldig. Je weet precies wat er in zit en hoe duur een gekochte jam ook is, een zelf gemaakte smaakt altijd heerlijk!
Ik ben ineens helemaal "in the jam mood" dus ik ga nog veel meer jams maken.
Ik heb dit keer 2 kilo pruimen gekocht en hier is mijn recept. De smaak is absoluut verrukkelijk.
Bij de jam van Petra had ik zoals het er stond de pruimen ontveld, ik vond dat ontzettend veel werk vooral voor de 2 kilo pruimen die ik wilde gebruiken.
Deze keer heb ik de pruimen goed gewassen, ontpit maar niet ontveld. Ik heb vergeten de pruimen te wegen na het ontpitten dus heb ik een gok gedaan en 800 gram suiker gebruikt.

INGREDIENTEN

  • 2 kilo blauwe pruimen,
  • 5 sinaasappels,
  • 800 gram geleisuiker,
  • 1 citroen,
  • 4 el rode port

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

-500 gram gewelde pruimen (Albert Hein), -1 kilo geleisuiker, -2 theelepels gemberpoeder, -2 eetlepels citroensap, -5 dl. water, -1 1/2 dl. rode port

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze jam is minder zoet dan gebruikelijk door het gebruik van geleisuiker speciaal. Heerlijk op geroosterd brood maar ook bij paté, geitenkaas, in yoghurt en vla. Genoeg reden om eens een paar potten te maken. Je maakt met deze hoeveelheid ongeveer 3 potjes jam.

INGREDIENTEN

  • 800 gram schoongemaakte pruimen in stukjes gesneden
  • 400 gram geleisuiker speciaal
  • sap van een halve citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 2 ½ dl rode port
  • een hand grote donkere rozijnen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een geweldige tapas die iedereen lust. De pruimensaus past er perfect bij

INGREDIENTEN

VOOR DE GEHAKTBALLETJES 500 gr gehakt kippenvlees 10 sjalotjes, fijngehakt een snufje vijfkruidenpoeder 1.5 el honing 1 tl citroenmelisse 75 gr vers broodkruim olie om in te bakken VOOR DE PRUIMENSAUS 399 gr pruimenjam 1 dl natuurazijn ¼ tl gember snufje pikant chilipoeder.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2007
  • Frans
  •  20-30 min.

* Een galette is een Frans korstdeeggebak dat zowel hartig als zoet kan zijn.
* Galette is een populair zomerdessert.
* Alle seizoenvruchten,zoals pruimen of nectarines zijn geschikt en kunnen de perzikken vervangen.

INGREDIENTEN

* 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg., * 3 middelgrote perzikken., * 1 eetlepel bruine suiker., * 1 eetlepel pruimenjam.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2010
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Een van de variaties uit mijn grote emmer vol pruimen.... Met de "kruidige pruimenjam met rode port" (of een andere soort jam) kun je deze pruimentaart op de manier zoals ze het doen in het Oostenrijkse Linz.

INGREDIENTEN

375 gr. zelfrijzend bakmeel, mespunt zout, 175 gr. witte basterdsuiker, 150 gr. roomboter en een beetje extra voor het invetten van de vorm, 1 ei, ca. 3 eetl. melk, 1 potje pruimenjam (bijv. mijn "Kruidige pruimenjam met rode port"), 1 eetl. koffiemelk, amandelschaafsel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Oostenrijks
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gr verse pruimen, - 2 theelepels citroensap, - 4 eetlepels pruimenjam, - 250 gr boter, - 250 gr witte basterdsuiker, - 2 vingergreepjes zout, - 2 eieren, - 325 gr gezeefde bloem, - 1,5 theelepel kaneel, - 2 eetlepels poedersuiker,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Eendenborstfilet of hele pekingeend,5 kruidenpoeder zout en honing,wrap.komkommer en lenteui en abrikozen of pruimenjam

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2010
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De snelste en sappigste peperkoek, ik vind hem lekkerder dan de originele.
Wil je een grote koek, neem het dubbele.

INGREDIENTEN

2,5 kopjes bloem, 1,5 kopje melk, 1,5 kopje suiker, half kopje olie, 1 pakje bakpoeder, 1 pakje peperkoekkruiden, 200 gr pure chocolade, 5-6 grote lepels pruimenjam, 2-3 grote eetlepels vloeibare honing, 2 eetlepels cacaopoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2011
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel zonnebloemolie1 groot blik supercroissants3 grote appels4 eetlepels pruimenjam1 los geklopt ei2 eetlepels suiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2007
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekkere broodmaaltijd fase I, uit Montignac, stap voor stap, de eerste 6 weken van Ria Tummers.

INGREDIENTEN

4 sneetjes volkorenbrood, 2 eetlepels (zelfgemaakte of zonder toegevoegde suiker) abrikozen of pruimenjam (of andere jam), , Voor de kwark:, (Uitgelekte) magere kwark, 1/2 vanillestokje, eventueel zoetstof/diksap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2000
  • Montignac
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 eetl. zonnebloemolie, 1 groot blik supercroissants, (6 stuks), 3 grote appels, ca. 4 eetl. pruimenjam, 1 losgeklopt ei, 2 eetl. suiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2006
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Een soort loempiaatjes!!!

INGREDIENTEN

100 gr dunne asperges 1 rode paprika, in dunne reepjes 50 gr taugé 2 el pruimenjam (pot) 8 vellen filodeeg 1 eierdooier, geklopt olie, om in te frituren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Heerlijk Oosters gerecht en snel klaar

INGREDIENTEN

-500 g biefstuk, -2 grote uien, -3 knoflook teentjes, -50 g gemalen cashewnoten, -2 theelepels geraspte verse gember (of 1 theelepel gemberpoeder), -1 eetlepel geraspte citroenschil, -3 eetlepels boter, -4 eetlepels tamarindemoes (of 2 eetlepels pruimenjam met 2 eetlepels citroensap), -snuifje cayenne peper, -zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bijzonder smakelijk en eenvoudig recept dat erg snel klaar is; een aanrader !

INGREDIENTEN

-500 g biefstuk, -2 grote uien (zeer fijn gehakt), -3 teentjes knoflook (uitgeperst), -50 g gemalen cashew noten, -2 th lepels geraspte verse gember of 1 th lepel gemberpoeder, -1 eetlepel geraspte citroenschil, -3 eetlepels boter, -2 eetlepels pruimenjam vermengd met 2 eetlepels citroensap, -snufje cayennepeper en wat zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde varkensrollade met pruimen, abrikozen en appelBron:www.Spar.nl

INGREDIENTEN

1 kg. varkensfilet (aan het stuk), 2 appels, 10 gedroogde, geweekte pruimen (Spar), 10 gedroogde, geweekte abrikozen(Spar), 4 eetlepels pruimenjam (Bon Maman), 4 eetlepels vleesjus (Maggi knijpfles), 75 g. boter of margarine

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Wanneer ik dit gerecht maak is het altijd in de wintermaanden. Op oudejaarsavond heerlijk tafelen met vrienden onder het genot van een mooie rode wijn. Het voordeel van deze vleesschotel is dat je het een dag van te voren in de marinade kunt zetten, zo heb je het op de dag van bereiding vrij makkelijk

INGREDIENTEN

2 ? kilo ontbeend rundvlees, 2 ? dl rode wijn, 3 laurierbladen, 1 ui, 5 kruidnagels, 2 tl grove peper, 1.7 dl water, ? kop pruimenjam, 1 el maizena, 80 ml water., ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-04-2002
  • Engels
  •  60-120 min.

Buffet of borrelhapje

INGREDIENTEN

500 gram kippenvlees, 10 sjalotjes, 5 kruidenpoeder (snufje), 1,5 el honing, 1 tl. citroenmelisse, olie, 75 gram vers broodkruim, , en:, , --voor de saus---, 300 gram pruimenjam, 1 dl. natuurazijn, 1/4 tl gember, 1/4 tl piment, snufje pikant chilipoeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-12-2005
  •  …
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke vlaai. Voor mij zijn er twee dingen aan deze vlaai heel belangrijk. De vlaai is bereid zonder kippeneiwit, dus mogen alle gezinsleden hier van eten en met de vulling kan naar hartelust worden gewisseld. Zowel de jam als de verse vruchten kun je naar hartelust combineren (appels, peren, aardbeien, frambozen, perzikken.)

INGREDIENTEN

VOOR HET DEEG:, 200 gr. bloem, 1 tl bakpoeder, 100 gr. Griekse yoghurt (of kwark), 4 el melk, 4 el zonnebloemolie, , VOOR DE VULLING:, 225 gr. pruimenjam (halve pot), 2 appels, 2 dl slagroom, 1 zakje vanillesuiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2010
  •  …
  •  30-60 min.

Een soort loempiaatjes!!!

INGREDIENTEN

100 gr dunne asperges 1 rode paprika, in dunne reepjes 50 gr taug? 2 el pruimenjam (pot) 8 vellen filodeeg 1 eierdooier, geklopt olie, om in te frituren

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 1 in stukken gesneden panklare haas., *peper en zout, *200 g boter, *½ pot pruimenjam, *1 el maizena, *3 el droge witte wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-12-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

3 eetlepels kirsch, 2 eetlepels water, 500 gram madeleines of lepelbiscuits, 1 potje zwarte bessenjam of pruimenjam van 450 gram, 1 bakje aardbeien, 2 eetlepels creme de cassis, peper uit de molen, 1/2 literblik abrikozen,

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op09-06-2001
  • Nagerecht
  •  120 min. <

Joods gerecht, wordt speciaal op Poeriem gegeten

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 2 eieren, 125 g witte basterdsuiker, 1 dl olie, 1 zakje vanillesuiker, 300 g tarwebloem, 2 tl bakpoeder, 2 tl geraspte citroenschil, , voor de vulling: 100 g maanzaad, 25 g boter, 2 el pruimenjam, 2 tl geraspte citroenschil, 50 g fijngehakte walnoten, 50 g fijngehakte rozijnen

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op08-03-2000
  •  …
  •  120 min. <

Erg lekker, zoet/zuur stoofvlees

INGREDIENTEN

1 kg rundvlees, 30 g bloem, 3 el olie, 4 gehakte uien, 2 teentje knoflook, 3 eetl pruimenjam, 0.8 dl azijn, 2.5 dl bouillon, 2 theel zoete chilisaus, Kruidenscones:, 250 g zelfr. bakmeel, 30 g boter, 2 eetl bieslook, 2 eetl peterselie, 1.8 dl melk

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-05-2004
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een verrukkelijke aparte smaak hebben deze Luikse Gehaktballetjes, recept van restaurant Belga Queen

INGREDIENTEN

500 g gehakt half-om-half, 2 eieren, 2 sjalotten, gesnipperd, 1 zakje verse peterselie (30 g), fijngesneden, 50 g paneermeel (pakje 150 g), 5 el bloem, 75 g blanke rozijnen (zak 375 g), 35 g boter, 1 ui, gesnipperd, 50 g Maestrichter fruitstroop (pot 450 g), 50 g blauwe pruimenjam (pot 450 g), rodewijnazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2011
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tapas

INGREDIENTEN

KIPBALLETJES, 150 gr gehakt kippenvlees, 1 fijngehakte sjalot, 2 gr gesneden bieslook, 2 gr gehakte peterselie, 2 gr oregano, 2 gr kervel, 2 gr mint, 1 eetl honing, 20 gr broodkruimels, 2 dl olijfolie, , PRUIMENSAUS, 100 gr pruimenjam, 0,3 dl natuurazijn, 1/4 theel gemberwortel, 1/4 theel piment

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-05-2004
  • Surinaams
  •  60-120 min.

Gefrituurd en dan dippen in een bijzonder sausje

INGREDIENTEN

-350 g kippefilet, -100 g paneermeel, -50 g gemalen amandelen, -2 th lepels gehakte peterselie, -25 g bloem, -zout en peper, -1 ei (losgeklopt), dipsausje:, -2 eetlepels pruimenjam, -1 eetlepel mayonaise, -1 th lepel geraspte sinaasappelschil, -3 th lepels sinaasappelsap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies