86 pompoenpuree Diner recepten

Een geurig winter/herfst bijgerecht dat zoet van smaak is.

INGREDIENTEN

500 g pompoenvlees1 appelsap van 1 citroen40 g vetstof1/2 kl kaneel1 kl bruine suiker

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2002
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Puree, feestelijk en lekker.

INGREDIENTEN

, 1 pompoen, 500 ml groentebouillon (van tablet), 1 laurierblaadje, 1 bekertje crème fraîche (125 ml), 1/2 theelepel kerriepoeder,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2012
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pompoen, 1 tl sambal, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2011
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Erg makkelijk en super lekkere puree

INGREDIENTEN

-700 g pompoen in blokjes, -1 teentje knoflook, -4 dl melk, -2 dl room, -3 cm verse gemberwortel, geraspt, -5 el olijfolie, -zout, -cayennepeper, -verse korianderblaadjes

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2006
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Ongezoet

INGREDIENTEN

5 kg pompoen

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2004
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk babyvoedsel

INGREDIENTEN

250 gr pompoen (kan ook vervangen worden door courgette), geschild en zonder pitten, 6 el melk

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze originele ovenschotel kan u vooraf volledig klaar maken. Enkel nog in de oven schuiven en u kan aan tafel. bereidingstijd: 25 min. + 45 min. in de oven; voor 4 pers

INGREDIENTEN

- 500 g pompoenvlees, - 600 g gehakt, - 400 g aardappelen, - 2 uien, - 1 ei, - 2 eetl. room of melk, - 2 eetl. olijfolie, - 1 eetl. mosterd, - 3 eetl. paneermeel, - 3 eetl. gesnipperde peterselie, - 5 eetl. gemalen kaas (gruyere, emmentaler), - 1 eetl. boter, - 1 teentje knoflook, - 1 doosje saffraanpoeder, - nootmuskaat, - peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voorbereiden kan 1 dag van te voren,, 75 gr boter of margarine, 10 sjalotjes, grofgesneden, 1 kg pompoen, geschild in stukjes gesneden, 1 dl vleesfond (pot) of bouillon (tablet), zout en peper, versgeraspte nootmuskaat, 100 gr extra belegen kaas

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

La Trappe Witte Trappist is ook lekker bij:
- Gerookte zalm, gegrilde vis,
- Salades zoals een Caesar salade
- Pasta met vis, garnalenkroketten, mihoen met gamba`s, gegrilde groenten

INGREDIENTEN

500 gram kalkoenfilet, bio kwaliteit, 2 eetlepels vers citroensap, 2 kleine teentjes knoflook, uit de knijper, 5 eetlepels zonnebloemolie, 8 tot 10 eetlepels La Trappe WitteTrappist, 2 sjalotjes, 300 gram flespompoen, 1,5 dl gevogelte- of groentenbouillon, peper uit de molen en zout naar smaak, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-2013
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Deze heerlijke flensjes worden gevuld met pompoenpuree en gegratineerd in de oven.

INGREDIENTEN

Voor de flensjes:zout, 125 gram bloem, gezeefd, 3 eieren, 2 1/2 dl melk, 3 eetl. fijngesneden peterselie, 50 gram boter of margarine.Voor de saus:60 gram boter of margarine, 30 gram bloem, 3 1/2 dl volle melk, 1 1/2 dl slagroom, 150 gram geraspte belegen kaas, zout en peper.Voor de vulling:1 kleine pompoen ca. 750 gram, 1 theel. fijngesneden tijm, 1 eetl. fijngesneden salie, 1/2 eetl. citroenrasp.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2001
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een verrassend lekkere puree, heel populair bij de kids

INGREDIENTEN

1 kg pompoen, ca 5 worteltjes in plakjes, 1 el boter of ander vet, 1 tl kerry, evt wat gemberpoeder of geraspte gemberwortel, 1 el honing, snuf zout, gehakte peterselie of koriander,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2012
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Gelijke delen aardappels en pompoen, creme fraiche, 1 ei, nootmuskaat, paprikapoeder, zout en peper.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kleine pompoen, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 1 theelepel komijnpoeder, 2 el roomkaas ( bv lidl 0,2% vet), room of boter naar smaak, evt aardappel om te binden, zout-peper, kaneel, klein mespuntje laurier

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2009
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  30-60 min.

Peterselie-flensjes gevuld met kruidige pompoenpuree.

INGREDIENTEN

60 gram boter, 30 gram bloem, 3 ? dl volle melk, 1 ? dl slagroom, 150 gr geraspte belegen kaas, z p, 1 kleine pompoen (ong 750 gram), 1 tl fijngesneden tijm, 1 el fijngesneden salie, ? el citroenrasp, 16 peterselieflensjes.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-03-2000
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Lekkere combinatie tussen fazant en pompoen

INGREDIENTEN

2 fazanten, margarine, 8 aardappelen, 1/4 pompoen, 1 dl. room of sojaroom, peper en zout, sap van 1 snaasappel, 1 steranijs, 4 plakken Gandaham, platte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2005
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een verrassend lekkere puree, heel populair bij de kids

INGREDIENTEN

1 kg pompoen, ca 5 worteltjes in plakjes, 1 el boter of ander vet, 1 tl kerry, evt wat gemberpoeder of geraspte gemberwortel, 1 el honing, snuf zout, gehakte peterselie of koriander,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2012
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pompoen op een andere manier
Nu als Pompoenpuree
Verassend, smakelijk, en nog gezond ook.

 

INGREDIENTEN

Pompoenpuree met cayenne peper, I kilo gaar gestoomde pompoen Liefst nog warm!, Van Butternut, Hokkaido-Kabocha pompoen, Hubbard of Calabaza, 2 eetlepels boter, Cayenne peper naar smaak, , Pompoenpuree met Chinees vijfkruidenpoeder, 1 kilo gestoomde pompoen, 2-3 eetlepels boter, 1 eetlepel bruine suiker, 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder *, paar snufjes zout, Paar eetlepels bouillon naar keuze., , Vijfkruidenpoeder*, Let op!, Zorg dat je vijfkruidenpoeder vers is!, Vijfkruidenpoeder heeft een uitgesproken smaak., Als je niet zeker weet of je dit wel lekker vindt voeg dan eerst de helft v/d hoeveelheid toe., Proeven voor je meer toevoegt.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-12-2013
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Pompoen, geraspte kaas, prei, courgette, zonnebloempitten, sojasaus. Olie om te wokken. (alles bij de bioloog vandaan)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2008
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

La Trappe is niet alleen heerlijk om te drinken. Je kunt het combineren met gerechten en er heerlijk mee koken.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, liefst bio kwaliteit, 2 eetlepels vers limoen- of citroensap, 2 teentjes knoflook, uit de knijper, 5 eetlepels zonnebloem- of olijfolie, 2 sjalotjes, 2 theelepels cajunkruiden, 300 gram flespompoen (butternut), 1 dl gevogelte- of groentenbouillon, peper uit de molen en zout naar smaak, La Trappe PUUR, als begeleidend bier, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

60 gr. boter, 10 verse salieblaadjes, gehakt, 1.5 kg. pompoen( butternut) geschild en in stukken van ca. 2 cm., flinke snuf gemalen chilipeper, 40 gr. parmezaan, grof geraspt., 6 el. creme fraiche, zout en zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2009
  • Engels Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bereiden 1 nacht koelen / 2 a 2½ uur in de oven / 15 min. rusten.
Mr Kitchen: `Hoewel dit het goedkoopste deel van het varken is, moet je zo`n stuk vlees tegen- woordig vooraf bij de slager bestellen. Maar dan heb je ook gelijk een goed basisingrediënt met veel maar smaak dan een kotelet. Begin wel een dag van tevoren met dit gerecht.`

INGREDIENTEN

800 g buikspek, 8 teentjes knoflook, 1 el gemalen venkelzaad (natuurwinkel of toko), 4 laurierbladeren, 1 kg flespompoen of oranje biologische pompoen, 1 bosje salie, blaadjes geplukt, 100 ml olijfolie, 1 kg kruimige aardappels, geschild, 3 el boter + 25 g + evt. extra klontjes koude boter, 2 venkelknollen, in dunne plakken, 1 el tijmblaadjes, ½ citroen, in plakjes + wat sap, 1 el gepelde pistachenoten, 2 goudrenetten, 200 ml fino sherry, 25 g suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-04-2012
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets van 350 gram, 1 mespunt Fivespicekruiden, 50 gr kleine wortelblokjes, 50 gr gesnipperde sjalotjes, 3 el acaciahoning, 4 dl kippenbouillon, sap van 1 clementine, enkele takjes tijm, 50-75 g koude boter, 1 el oranjebloesemwater, citroensap, een paar takjes waterkers, , Voor de puree :, 1 kg schoongemaakte butternut-pompoen, 8 teentjes knoflook, 4 el zure room, 1 el fijngehakte tijm, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een rijk, smakelijk en zacht smakend dessert, waar je geen ijsmachine voor nodig hebt !!!!

INGREDIENTEN

-6 eierdooiers, -250 g fijne suiker, -1/2 kop pompoenpuree, -1 th lepel citroensap, -300 ml slagroom

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gram tagliatelle-, 100 gram ricottakaas-, 150 gram pompoenpuree-, 100 gram spekblokjes-, 50 gram vers gemalen parmezaanse kaas-, een paar eetlepels melk-, zout -, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Deze traditionele combinatie van amandelen en pompoen is typisch voor de landen rond de Middelandse zee; gedrenkt in stroop, vormt het een heerlijk zoet einde van de maaltijd ! Serveer in kleine porties

INGREDIENTEN

-125 g suiker, -1 kg pompoenpuree, -3 eiwitten, -150 g gehakte amandelen, -rasp en sap van 1 citroen, -75 g halve amandelen, -250 g suiker, -boter om in te vetten

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2005
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Uit het boek Het Langzaam-aan-dieet, voor 4 personen

INGREDIENTEN

1 kilo pompoen, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 eetl (zonnebloem)olie, 2 eetl tuinkruidenbouillonpoeder, 1 liter water, basilicum, tijm, majoraan,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Een heerlijke cake voor bij de thee

INGREDIENTEN

-180 g zelfrijzend bakmeel, -180 g bloem, -1 th lepel dubbelkoolzure soda, -1 th lepel zout, -1 th lepel kaneel, -1/2 th lepel vers gemalen nootmuskaat, -1/2 th lepel pigment, -125 g boter, -125 g lichtbruine suiker, -2 el suikersiroop, -1 kop pompoenpuree, -1 kop karnemelk

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Bron : ReceptenWeb

INGREDIENTEN

3 eetlepels bloem -, 2 kop suiker -, 1.5 theelepel kaneel -, 2 eetlepels boter -, 1 theelepel gember -, 0.5 theelepel kruidnagels, gemalen -, 0.5 theelepel nootmuskaat -, 2 stuks eieren -, 2 kop appels -, 2.5 kop meel -, zout -, 1 theelepel baksoda -, 1 kop pompoenpuree, , , , , , , , ,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-2003
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Het pompoenbrood kan beter een dag van tevoren worden klaargemaakt.

INGREDIENTEN

POMPOENBROOD, 25 g pecannoten, 300 g pompoenpuree, 2 eieren, losgeklopt, 125 ml olie, 80 ml melk, 225 g bloem, 200 g suiker, 1 theel. zuiveringszout, ? theel. kaneel, ? theel. versgeraspte nootmuskaat, ? theel. kruidnagelpoeder, ? theel. gemberpoeder, ? theel. zout,, POMPOENPUDDING, 250 ml melk, 250 ml slagroom, 100 g suiker, 5 grote eierdooiers, 75 g pompoenpuree, 1 theel. vanille-essence, ? theel. kaneel, ? theel. gemberpoeder, ? theel. versgeraspte nootmuskaat,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Afrikaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Nu de eerste herfstdagen zich aankondigen is dit pompoen-gerecht heerlijk romig en verwarmend. Absolute aanrader!

INGREDIENTEN

1 ui gesnipperd, 2 el olijfolie, 1 rode paprika in blokjes gesneden, 300 gr Arborio- of Carnaroli-rijst, 900 ml groentebouillon, 1 glas wijn (rood of wit; wat voor handen is), 1 pot pompoenpuree à 500 gr., 50-100 gr parmezaanse kaas, naar smaak, zout en peper naar smaak, peterselie voor garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor de bodem., 75 Gram verkruimelde biscuit, 50 gram gemalen walnootjes, 1/4 eetlepel SteviJa- Zoetpoeder., 75 gram gesmolten boter, , Voor de vulling., 175 gram zachtgekookte pompoenpuree, 4 eidooiers, 11/2 theelepel kaneel, 1/4 theelepel zout, 3 pakjes roomkaas, 11/2 eetlepel SteviJa- Zoetpoeder, 1 ei, 2 eetlepels geklopte slagroom, 1 eetlepel maizena, 1/2 theelepel vanille-aroma, 1/2 theelepel citroen-extract

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-06-2011
  • Engels
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor de cake:, 2 kopjes pompoenpuree, 3 kopjes bloem, 2 eidooiers, 2 kopjes bruine suiker, 1 kopje plantaardige olie, 1 theelepel kruidnagelpoeder, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel zout, 1 theelepl bakpoeder, 1 theelepel soda bicarbonaat, 1 theelepel vanille, , Voor de vulling:, 250 gram poedersuiker, 2 eiwitten, 2 eetlepels melk, 1? kopje plantaardig vet, 2 theelepels vanille, 4 eetlepels bloem

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2000
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Runderstoofvlees met appelstroop,dit geeft weer een andere smaak aan het rundvlees.

INGREDIENTEN

600 g rib-runderlappen, 3 el appelstroop, 2 el mosterd, 1 ui,fijngesneden, 250 ml bouillon(rund/tablet), 300 g winterpeen,in plakjes, 350 g sperziebonen,gebroken, 4 laurierblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Erg lekker vegetarisch gerecht

INGREDIENTEN

500 gr pompoen in blokjes, 3 eieren, 3 tl kerrie, peper en zout, 125 gr pittige geraspte kaas, beetje boter om schaal of bakvorm in te vetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2000
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Dit is een geweldige manier om alle overgebleven pompoen van Halloween te gebruiken. Pompoen wordt gekarnd met room en kruiden om dit heerlijke ijs te maken.

INGREDIENTEN

230 gr pompoen puree, 1 theelepel vanille-extract, 1 vanille stokje, zaden eruit geschraapt, 475 ml room (met een vetgehalte van minstens 40%), verdeeld, 170 gr donkerbruine basterdsuiker, verdeeld, 5 zeer verse eierdooiers, 1/2 theelepel gemalen kaneel, 1/2 theelepel gemalen gember, 1 snufje zout, 1 snufje gemalen nootmuskaat,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-2013
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 pompoen, 1 ui, bosje koriander, sap van een halve limoen, verse gember, 1 rode peper, 3 teentjes knoflook, 0,5 - 0,75 liter groentebouillon, 1 blik kokosmelk, crème fraîche, olie om in te bakken (ik gebruik hier rice bran of raapzaad olie voor)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2011
  • Thais
  •  20-30 min.

Zodra het kouder wordt, krijg je vanzelf zin in dit traditioneel Amerikaans dessert vol kruiden. Houd je van de categorie rode wijn, port, amandelspijs en pepernoten? Dan hoort dit zeker in je winter repertoire.

INGREDIENTEN

- 1 blik of pot gepureerde pompoen zonder toevoegingen (ca. 425 gram), - 500 ml volle melk, - 1 wit stokbrood van een dag oud, in blokjes gesneden, - 75 gr gesmolten boter, - 50 gr rozijnen, - 110 gr bruine basterdsuiker, - 100 gr witte suiker, - 3 eieren, - ½ theelepel zout, - ½ theelepel kruidnagel, - ½ theelepel nootmuskaat, - ½ theelepel allspice of piment, - ½ theelepel gemalen gember, - 2 theelepels kaneel, - 2 theelepels vanille extract

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2010
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Runderstoofpotje met appelstroop

INGREDIENTEN

600 gr rib runderlappen, 3 eetlepels appelstroop, 2 eetlepels mosterd, 25 gr boter, 1 grote ui, 4 laurierblaadjes, 250 ml runderbouillon, 300 gr winterpeen in plakjes, 250 gr sperziebonen,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-01-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Repa di pampuna

INGREDIENTEN

*1 stuk pompoen(ca.600gr)*250 gr bloem*zout*ca.150 gr suiker*1/4 L. melk*1 ei*1 tl vanille-aroma(flesje, McCormick of Baukje)*1 tl kaneel*ca. 7 el olie*

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2001
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wij gebruiken pompoen eigenlijk alleen in hartige gerechten, maar in Amerika is juist de zoete pumpkinpie het bekendste gerecht met pompoen. Deze pumpkinpie wordt bereid met kwark

INGREDIENTEN

Voor het deeg, , 250 gram bloem, zout, 125 gram koude boter, in blokjes, 1 ei, Voor de vulling, , 1 kleine oranje pompoen, 1 vanillestokje, 1 theelepel gemberpoeder, 25 gram boter, 250 gram volle kwark, 200 milliliter ahornsiroop (maple syrup), 3 eieren,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2010
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies