144 perentaart recepten

  • Eigen recept

Omdat de peertjes van onze Conferenceperenboom al druk door wespen worden bezocht en sommige er al afvallen heb ik, hoewel ze nog klein en net iets te hard zijn om zo te eten, er maar een stel geplukt en verwerkt in deze perentaart. Naar het oordeel van mijn huisgenoten smaakte hij naar meer, dus zet ik het recept ook maar voor jullie op Smulweb.

INGREDIENTEN

100 gr. vloeibare margarine, 100 gr. basterdsuiker, 2 eieren, 160 zelfrijzend bakmeel, ca. 5 harde handperen, scheut licor 43, rasp en sap van 1/2 sinaasappel, amandelschaafsel, evt. suiker met kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een lekkere fruittaart.

INGREDIENTEN

5 grote zoete peren;200 gr. roomboter;30 gr.basterdsuiker;1 theelepel kaneelpoeder;150 gr. suiker; 2 eieren;150 gr. cakemeel; mespuntje zout; 3 eetlepels melk; eventueel 3 eetlepels abrikozenjam of gember.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 g MonChou, , 4 blaadjes gelatine, , 125 gram cruesli, , 75 g gesmolten boter, , 50 g basterdsuiker, , 1 groot blik peren, , 25 g geroosterd, , amandelschaafsel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  •  …
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150g amandelspijs, 150g pure chocolade, 2 eidooiers, 3 eetlepels suiker, 3 handperen, 6 plakjes diepvries bladerdeeg, boter voor invetten, ca. 2 eetlepels citroensap,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-12-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.


Voor bij koffie of thee of als dessert na een feestelijke lunch!

INGREDIENTEN

150g amandelspijs, 150g pure chocolade, 2 eidooiers, 3 eetlepels suiker, 3 handperen, 6 plakjes diepvries bladerdeeg, boter voor invetten, ca. 2 eetlepels citroensap, extra nodig: springvorm 26cm, bakpapier,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2001
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg peren 1,5 dl rode wijn, 4 eetlpl. honing 1 kaneelstokje, 250 gr bladerdeeg 1 eidooier,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-1999
  •  …
  •  30-60 min.

Een romige taart van bladerdeeg met een perenvulling.

INGREDIENTEN

8 plakjes bladerdeeg2 eetl. suiker3 rijpe handperencitroensap2 dl. creme, fraiche1 zakje vanillesuiker2 eiwitten40 gr. geschaafde amandelen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2004
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

10 stoofpeertjes, 1 sinaasappel, 4 dl rode wijn, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 pakje poeder voor banketbakkersroom, 250 ml slagroom, 1 rol gekoeld kruimeldeeg, 2 blaadjes witte gelatine, 50 g suiker

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op03-07-2006
  • Frans
  •  120 min. <

Heeeeeeeeeerlijk nagerecht!!!

INGREDIENTEN

10 stoofpeertjes, 2 sinaasappels, 4 dl rode wijn, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 pakje poeder voor banketbakkersroom(Baukje), 250 ml slagroom, 1 pak appelkruimeltaart (ik meen van Oetker) of je kunt ook een pak gekoeld kruimeldeeg gebruiken (danerolles)of het zelf maken natuurlijk., 2 blaadjes witte gelatine, 50 gr suiker, ingevette taartvorm 26 of 28 cm.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

10 stoofpeertjes, - 1 sinaasappel, - 4 dl rode wijn, - 1 theelepel gemberpoeder, - 1 theelepel kaneelpoeder, - 1 pakje poeder voor banketbakkersroom, - 250 ml slagroom, - 1 rol gekoeld kruimeldeeg, - 2 blaadjes witte gelatine, - 50 gr suiker,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Nederlands
  •  120 min. <

Perentaart met banketbakkersroom en couverture

INGREDIENTEN

Perentaart, , Boterdeeg:, , 250 g bloem, 125 g boter, 85 g poedersuiker, snuif zout, 1 ei, , Goed doorkneden; een bol vormen en omwikkelen met folie., Gedurende 1 uur in de koelkast zetten., , Banketbakkersroom:, , 1/4L melk, 45 g suiker, 25 g vanillebloem, 1 ei, , Klop suiker en het ei schuimig en breek dan de vanillebloem erin., Giet er kokende melk bij en laat nog 1 min. goed doorkoken., , Couverture:, , 25 g gemalen amandelen, 2 eieren, 50 g suiker, 1 dl room, , Klop alles goed op., , Werkwijze:, , Schil 1 kg peren, halveer ze en ontdoe ze van hun klokhuis., Kook 1 L water met het sap van 1 citroen en blancheer de peren hierin gedurende een paar minuten., Laat ze goed uitlekken., Duw het boterdeeg uit in een taartvorm., Spreid op de bodem de banketbakkersroom uit. Leg hierop de peren en overgiet met de couverture., Bak gedurende een 45-tal minuten op 190?C.,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Lekker fris, met een zoete smaak

INGREDIENTEN

VOOR DEEG:, 250 gr. bloem, 125 gr. boter, mespuntje zout, 1/2 glas water, VOOR DE VULLING:, 750 gr. peren ( doyenne de comice), 3 eetleoels cognac, 75 gr. suiker, mespuntje peper, 1 eigeel, 100 gr. creme fraische

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Overheerlijk italiaans recept!

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 150g bloem, 60 g basterdsuiker, 1 tl citroenrasp, 60 g ongezouten koude boter, in kleine blokjes, 1 eidooier, , Mascarpone room:, 125 g mascarpone, 60 g basterdsuiker, 1 ei, 1/4 tl vanille extract, 1 el bloem, 2-3 el melk, naar behoefte, , 4 rijpe peren, sap van 1/2 citroen, 45 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt, 1,5 el basterdsuiker, 1 el abrikozenjam, 1 tl perenlikeur of een andere vruchtenlikeur,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-08-2002
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Een verrukkelijke taart met een vulling van peren.

INGREDIENTEN

5 handperen; 150 gr. bloem; 100 gr. suiker;, 2 eieren; 10 cc melk; 3 eetlepels zonnebloemolie; 2 theelepels gistpoeder; wat boter om de vorm in te vetten; zout., Voor de deklaag: 80 gr. boter, 1 ei, 3 eetlepels suiker. Bakpapier.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-1999
  • Frans
  •  10-20 min.

Zwitserse perentaart

INGREDIENTEN

4 eieren, snufje zout, 100 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, citroenaroma, 50 gr gesmolten boter, 200 gr bloem, 1/2 tl bakpoeder, mespuntje zout, 3 rijpe peren, sap van een 1/2 citroen, poedersuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekkere Perentaart

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , Voor het deeg:, , 175 gram meel, 75 gram boter, 1 ei, beetje water, , Voor de taart:, , 1 kg stoofperen geschild en in partjes, 75 gram boter, 75 gram poedersuiker, 100 gram gemalen amandelen, 2 eetlepels bloem, 4 eetlepels rozenbottel jam, , Verder heb je nodig een quiche schaal/lage bakvorm, , , , , , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2010
  • Biologisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 gram bloem, 1/2 zakje bakpoeder, zout, anderhalf theel. kaneel., 1 ei, 3/4 dl koude melk., 6 kleine maar stevige handpeertjes, 6 eetl. amandelspijs., 2 dl zoete witte wijn., 1 citroen, 4 eetl. gembersiroop, 100 gram ongezouten boter., 125 gram suiker.,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-07-1999
  • Nederlands
  •  120 min. <

Lekkere friszoete perentaart!

INGREDIENTEN

1 pakje bladerdeeg, 3 peren, sap van een halve citroen, 50 gram rozijnen, 2,5 dl slagroom, 3 eieren medium, 3 eetlepels suiker, taartvorm doorsnede 24 cm

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 eieren, 100 g suiker, 80 g bloem, 20 g gemalen amandelen, 100 g gesmolten boter, 1 koffielepel bakpoeder, 2 peren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2009
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Op verzoek van een vriendin is hier dan het recept van mijn heerlijke perentaart! Elke verjaardag weer een succes bij mij thuis!

INGREDIENTEN

300 gr bloem, 200 gr koude boter, 150 gr witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, beetje zout, 1 losgeklopt ei 1 groot blik peren, 175 gr bosbessen of bosvruchtenjam, 75 gram speculaasjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2009
  •  …
  •  30-60 min.

Er zijn nu peren volop te koop. Dus geniet er van.

INGREDIENTEN

4 stevige peren, 2 eetlepels citroensap, 75 gr. suiker, 150 gr. boter, 150 gr. suiker, mespunt zout, 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren, 150 gr. bloem

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 handperen (doyenne du comice), 100 gram bloem, 200 g amandelspijs, 125 gram boter, 2 eieren, 1 eierdooier, 30 gram basterdsuiker, zakje geschaafde amandelen, 1/4 liter slagroom, springvorm van (? 25 cm)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-04-2003
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Een recept voor 2 a 3 taarten in een boterkoekvorm

INGREDIENTEN

Voor het deeg: 300gr bloem*100gr witte basterdsuiker*200gr margarine*1 ei*zout*citroensap, Voor de vulling: 500gr gewone suiker*9 eieren*375gr roomboter*peren uit blik

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-1999
  •  …
  •  30-60 min.

Uit de airgrill.
Kan ook in een hetelucht oven, maar dan kan de tijd iets anders zijn.
Per punt: 160 calorieen.

INGREDIENTEN

200 gram diepgevroren bladerdeeg
, 2 middelgrote aromatische peren
, 1 eetlepel sinasappeljam
, 20 gram boter
, 2 cl sinasappellikeur
, 2 eetlepels amandelstaafjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Perentaart

INGREDIENTEN

125 gr zelfrijzend bakmeel, 125 gr suiker, 2 eieren, 25 cl melk, 50 gr boter, 4 peren, 2 eetlepels rum, zakje vanillesuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2010
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 g bloem, 25 g witte basterdsuiker, zout, 125 g koude boter, 1 ei, 4 stevige handperen, geschild en in parten, 60 g boter, 85 g suiker, vanille-ijs, (slagroom)

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Deze perentaart smaakt heerlijk als dessert in de herfst of winter.

INGREDIENTEN

4 handperen (doyenne du comice), 100 gram bloem, 200 g amandelspijs, 125 gram boter, 2 eieren, 1 eierdooier, 30 gram basterdsuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Lekker bij de koffie maar ook als toetje na het eten.

INGREDIENTEN

4 handperen (doyenne du comice), 100 gram bloem, 125 gram boter, 30 gram basterdsuiker, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100 g amandelschaafsel, 200 g bloem, 200 g basterdsuiker, 200 g koude boter, 3 eieren, 5 peren, 1 citroen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2007
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

175 gram bruine basterdsuiker - 4 peren, - sap van 1/2 citroen, - 2 eetlepels heldere honing, - 3 eieren, - zaadjes van een vanillepeul, - 1,2 dl zonnebloemolie, - 115 gram zelfrijzend bakmeel, - 50 gram instant polenta,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Lekker voor bij de koffie maar ook als nagerecht

INGREDIENTEN

4 handperen (doyenne du comice), 100 gram bloem, 200 g amandelspijs, 125 gram boter, 2 eieren, 1 eierdooier, 30 gram basterdsuiker, zakje geschaafde amandelen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 blik peren op zware siroop(830gr), 2 el gesmolten boter, 200 gr witte basterdsuiker, 100 gr boter, 225 gr bloem, zout, mespuntje nootmuskaat, 1 zakje bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-12-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke zelfgemaakte taart, onwijs simpel maar.. HEERLIJK!

INGREDIENTEN

1 pak cakemix, Blik peren, Pakje walnoten, Kaneel naar smaak, 200 gram chocolade, 2x bekertje ongeklopte slagroom, Geschaafde amandeltjes, eventueel marsepein

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-2010
  • Goedkoop en snel
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250gr.gezeefde bloem, 125gr.witte basterdsuiker, mespunt zout, 190gr.kleingesneden koude boter of maragrine, half losgeklopt ei, 50gr.ongebrande, gepelde pistachenootjes, kilo peren(doyenne of Bonne Louise), sap van 1 citroen, drie eieren, 2 dl.slagroom, 100gr.kwark, 150gr.suiker, 1zkj.vanillesuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2002
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 g bloem (tarwebloem), 30 g suiker, 1 ei, 60 g boter (roomboter), 6 peren (Conference), 40 cl creme de cassis, 500 g passievruchten, 3 dl room, 50 g suiker, 25 g poedersuiker, 1 sinaasappel, 2 theelepels maiszetmeel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

1 portie 1/6
KCAL: 190
KJ: 798
KH: 12,5 G

INGREDIENTEN

4 eieren, 2 eiwitten, 1 maatje (=14gram) energievrije bakbestendige zoetstof (type prodia), 60 gram zelfrijzende bloem, 40 gram amandelpoeder, 20 gram vloeibare bak - en braadvet, 2 peren, 2 eetlepels gegrilde amandelen,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op27-03-2012
  • Nederlands
  •  120 min. <

Net iets ander, smullen maar

INGREDIENTEN

250 gram zachte boter., 250 gram suiker., 4 eieren., 250 gram zelfrijzend bakmeel., 125 gram gehakte walnoten., 1 groot blik peren., 3 eetlepels stroop

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-05-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gram bloem, 125 gram boter, mespunt zout, 1 glas water, 3 peren, 1 beker creme fraiche, 100 gram suiker, 1 zakje vanille suiker, 3 eieren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Voor 10 punten.

INGREDIENTEN

200 g bloem, zout, 175 g witte basterdsuiker, 100 g koude boter, 1 ei, 4 rijpe handperen, 1 zakje geschaafde amandelen, 3 eierdooiers, 200 ml creme fraiche (lichtjes opgeklopt), 50 g bloem.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2005
  •  …
  •  30-60 min.

Lekker fris taartje

INGREDIENTEN

100 gr. boter, 100 gr. suiker, 250 gr. bloem, 1 ei, 1 eidooier, mespunt zout, 1 afgestreken eetl. geraspte citroenschil, 5 peren, poedersuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Perentaart

Perentaart

Als één fruitsoort zich goed leent voor het maken van taarten dan is het de peer wel. Maak eens iets anders dan die standaard appeltaart en kies voor een heerlijke perentaart. Hieronder staan een aantal zeer verschillende maar allemaal even lekkere recepten voor perentaart. Zo kun je kiezen uit een perentaart met een kruimelbodem, chocolade perentaart, perentaart met speculaas en een yoghurt perentaart. Laat je verrassen door de frisse smaak van peer en kies er eentje uit. De recepten zijn eenvoudig te bereiden en over het algemeen snel klaar. Zet een lekkere perentaart op tafel en ontvang vele complimenten.

Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies