Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pekingeend recepten (31) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Uit diverse eendgerechten ingredienten samengevoegd

INGREDIENTEN

1 pekingeend ong.2000gr, zoete ketjap,citroensap,cayennepeper, vijfkruidenpoeder 1 sinasappel, sesamolie,olijfolie, en een halve pot vloeibare honing.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-12-1999
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pekingeend, een recept uit het 'Zondigen tot je een ons weegt' boek van Carina Noordervliet.

INGREDIENTEN

2 pakjes Chinese pannenkoekjes (toko), 1 Pekingeend (diepvries, toko of Chinees restaurant), , Voor de marinade:, 4 el sojasaus, 2 el honing of palmsuikerstroop, Sap van een halve limoen, , Voor de saus op de pannenkoekjes:, 1 klein potje hoi sin saus (toko), 1 el sambal, Goede scheut ketjap, , Voor in de pannenkoekjes:, 1 komkommer, julienne gesneden, 1 bosje lente-ui, in sliertjes gesneden, 1 pakje enoki paddenstoelen, onderkant eraf gesneden, 1 rode peper, heel fijn gesneden zonder zaadlijsten, , Leg al deze ingrediënten in schaaltjes op tafel.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2015
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pekingeend met hoisin saus en pannekoekjes.

INGREDIENTEN

1 eend, honing, hoisin saus, soyasaus., Voor de pannekoekjes: 4 koppen bloem en 2 koppen heet water. lenteuitjes.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-12-2002
  • Chinees
  •  > 120 min.

De traditionele pekingeend, maar dan op een toegankelijke wijze bereid.

INGREDIENTEN

Eend, 700 gr eendenborstfilet met vel, 2 el honing, 2 tl zout, Pannenkoekjes, Koop kant-en-klare mandarijnpannenkoekjes in de toko of maak ze zelf:, 2½ kop bloem, 2 tl suiker, 1 kop kokend water, 1 el sesamolie, Erbij, 12 lente-uitjes, 1 komkommer, 4 el hoisinsaus* (toko),

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-02-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pei ching k'ao ya.

INGREDIENTEN

, 1 panklare eend van 2 kg, 10 jonge uitjes met groene scheuten, 2 eetl. honing, 1 afgestreken theel. gemberpoeder, 1/2 kopje koud water, 2 1/2 theel. zout, 150 g bloem, 1 eetl. olie, 2 eetl. sojasaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-12-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

250 g bloem 4 eetlepels sojasaus, licht 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels vloeibare honing 2 eetlepels droge sherry 600 g eendenborstfilet 2 theelepels sesamolie 2 eetlepels olie 1 prei, in dunne reepjes van 4 cm lang 1 komkommer, in reepjes van 4 cm lang hoisinsaus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2010
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

ZEKER NET ZO LEKKER ALS BIJ DE CHINEES(VRIENDEN VONDEN HETZELFS LEKKERDE)EN ZO OP TAFEL

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr) 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels honing 1 eetlepel citroensap 1 theelepel cayennepoeder 2 theelepels vijfkruidenpoeder (zie tip) 4 bosuitjes 1/2 komkommer 200 gr mihoen 3 eetlepels olie 1 eetlepel sesamolie zout versgemalen peper 6 eetlepels Hoisinsaus, , , , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2004
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Eendenborstfilet of hele pekingeend,5 kruidenpoeder zout en honing,wrap.komkommer en lenteui en abrikozen of pruimenjam

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2010
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gram bloem - 1/2 theelepel zout - 1 ei - 500 ml melk - 200 gram knoflookbieslook - 1 gebarbequede pekingeend - 2 eetlepels hoisinsaus - 2 eetlepels pruimensaus - 2 komkommers

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit is een lekker recept uit het herfstnummer Smult 5. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb.  Kijk op' www.smult.nl' voor onze acties!

INGREDIENTEN

1 pekingeend (toko), ontdooid, 2 pakjes Chinese pannenkoekjes (toko, 12 stuks), 1 komkommer, 2 bosuien, Voor marinade:, 2 el Gula Djawa (palmsuikersiroop), 2 el zoete ketjap (manis), Voor saus:, 3-4 el hoisinsaus, 2 el zoete ketjap (manis), 1 tl sambal oelek

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-09-2014
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Chinese Pekingeend als hoofdgerecht van Karin

INGREDIENTEN

Eend, , 1 tamme eend ( diepvries bij de Chinese Toko), 2 lente-uien, 2 teentjes knoflook, 1 sinaasappel, 1 el sojaolie, 40 ml kippenbouillon, 3 tl sojasaus, 1 tl hoisinsaus, , marinade, , 1 citroen, 1 l water, 3 el sojasaus, 2 el honing, 1 el rijstwijn, 2 el maïzena, , Hoisins-saus, 2 el sesamolie, 6 el hoi-sin saus, 6 el suiker, 6 el water, 1 el dark soy saus, 1 el maizena, , Vulling, , 1 komkommer, 3 lente-uien, 2 stengels bleekselderij, 1 rode peper, 200 ml hoisinsaus, 2 el sesamzaadjes, , , pannenkoekjes te verkrijgen bij de Chinese Toko in de diepvries.,  

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-07-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

INGREDIENTEN

2 eendenborsten, 5 eetl vloeibare honing, 1 eetl witte wijnazijn, 1 theel vijfkruidenpoeder, 8 dunne flensjes, 1 komkommer ongeschild, kern verwijderd, dunne repen, 4 lente-uitjes in dunne reepjes, SAUSJE, 6 eetl hoisinsaus, ? -1 eetl suiker, 2 eetl sesamolie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2001
  •  
  •  10-20 min.

Chinese pannenkoekjes met pekingeend en hoisinsaus.

INGREDIENTEN

- 4 pakjes Chinese pannenkoekjes (van de toko, zie foto),, - Pekingeend (van de toko) - 1 stuk borst (bij gebruik als hoofdgerecht 2 stuks),, - Marinade pekingeend (paar eetlepels): Gula Djawa (palmsuiker stroop) + zoet ketjap (manis),, - Saus op voor op pannenkoekjes: Hoisinsaus + zoete ketjap (manis) + sambal oelek,, - 1 komkommer + half bosje lenteui (bosui) - groene deel

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2013
  • Chinees Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr) * 4 eetlepels sojasaus * 2 eetlepels honing * 1 eetlepel citroensap * 1 theelepel cayennepoeder * 2 theelepels vijfkruidenpoeder (zie tip) * 4 bosuitjes * 1/2 komkommer * 200 gr mihoen * 3 eetlepels olie * 1 eetlepel sesamolie * zout * versgemalen peper * 6 eetlepels Hoisinsaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze Pekingeend kan naar ieders smaak mild en zeer pittig gemaakt worden door wel of niet een pepertje toe te voegen. Wie hot wil voegd meerdere pepertjes toe.

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr), 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel cayennepoeder, 2 theelepels vijfkruidenpoeder, 4 bosuitjes, 1/2 komkommer, 200 gr mihoen, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel sesamolie, 1 gedroogd pepertje, zout, versgemalen peper, 6 eetlepels Hoisinsaus, eventueel scheutje rijst wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2011
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 eetlepels sojasaus -, 2 eetlepels honing -, 1 eetlepel citroensap -, 500 gram eendenborstfilets -, 1 theelepel cayennepeper -, 2 theelepels vijfkruidenpoeder -, 4 bosuitjes -, 1/2 stuks komkommer -, 200 gram mihoen -, 3 eetlepels olie -, 1 eetlepel sesamolie -, zout en versgemalen peper -, 6 eetlepels hoisinsaus, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het begin van de Chinese kookkunst gaat ongeveer 4500 jaar terug. Zo werd er duizenden jaren geleden al geëxperimenteerd met eten. De invloed van eten op je lichaam en geest, de snelle manier van koken met zo min mogelijk gebruik van brandstof en het gebruik van artistiek gevoel en fantasie, door kleuren te combineren en ingrediënten samen te stellen die de evenwicht en harmonie zorgde. De Chinese keuken is rijk aan verscheidenheid. Op het menu van de lokale restaurants kun je vele gerechten met groenten, rijst en noedels, vis en insecten vinden maar ook vlees zoals kip, rund, varken en soms ook hond en kat. De Chinezen eten met stokjesoefening baart kunst. In restaurants hebben ze geen babi pangang of fu yung hai (Dit is de Indische keuken). Wel de overheerlijk Siu Ab/Pekingeend. De Chinese keuken wordt verdeeld in 4 keukens. De Peking keuken (verfijnd en keizerlijk), de Kantonese keuken (pittig), de Szechuan keuken (mild) en de Shanghai keuken (gezond en weinig vet).

INGREDIENTEN

- 1 hele panklare eend, - 1 kleine ui, gepeld, - 3 teentjes knoflook, fijn gemalen, - 1 stukje gember van ca. 5 cm, - 2 steranijs, - Mengsel van 1 eetlepel zout, 1 eetlepel vetsin, 1 eetlepel suiker en ½ theelepel five spice powder, - 1 kopje witte azijn, - 1 kopje Chinese rode azijn, - 1 kopje maltose/suikersiroop, - Water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-05-2011
  • Chinees
  •  > 120 min.

Voor 4 personen - Drogen: een nacht - Intrekken: minst. 5 uur - Bereidingstijd: ca. 2 1/4 uur - Laten rusten: minst. 1/2 uur - ca, 1120 kcal per portie - Serveren met rijst

INGREDIENTEN

Voor de eend:, zout - 1 eend, gebruiksklaar (ca. 1,8 kg), Voor de marinade:, 3 EL honing - ca. 150 ml sherry - 1 EL zout - 1/2 TL geraspte gember, Voor de pannekoeken:, 300 g tarwemeel - wat zout - 1/4 L kokend water - 1-2 EL sesamolie, Bovendien:, hoisinsaus - sojasaus en pruimensaus - chutneys (pot) naar smaak - in reepjes gesneden lente-uitjes en komkommer naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bron: Boodschappen 10 - 1999

INGREDIENTEN

* 2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr), * 4 eetlepels sojasaus, * 2 eetlepels honing, * 1 eetlepel citroensap, * 1 theelepel cayennepoeder, * 2 theelepels vijfkruidenpoeder (zie tip), * 4 bosuitjes, * 1/2 komkommer, * 200 gr mihoen, * 3 eetlepels olie, * 1 eetlepel sesamolie, * zout, * versgemalen peper, * 6 eetlepels Hoisinsaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2006
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Een hoofdgerecht voor 4 personen.

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr) * 4 eetlepels sojasaus * 2 eetlepels honing * 1 eetlepel citroensap * 1 theelepel cayennepoeder * 2 theelepels vijfkruidenpoeder (is te koop bij de toko. Het is ook te vervangen door korianderpoeder, het gerecht krijgt dan weliswaar een andere smaak.) * 4 bosuitjes * 1/2 komkommer * 200 gr mihoen * 3 eetlepels olie * 1 eetlepel sesamolie * zout * versgemalen peper * 6 eetlepels Hoisinsaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (samen circa 500 gram) * 4 eetlepels sojasaus * 2 eetlepels honing * 1 eetlepel citroensap * 1 theelepel cayennepeper * 2 theelepels vijfkruidenpoeder * 4 bosuitjes * 0.5 komkommer * 200 gram mihoen * 3 eetlepels olie * 1 eetlepel sesamolie * zout en versgemalen peper * 6 eetlepels Hoisinsaus (Toko).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 eetl. sojasaus-, 2 eetl. honing-, 1 eetl. citroensap-, 500 g eendenborstfilets-, 1 theel. cayennepeper-, 2 theel. vijfkruidenpoeder-, 4 bosuitjes-, 0.5 stuks komkommer-, 200 g mihoen-, 3 eetl. olie-, 1 eetl. sesamolie-, zout en versgemalen peper-, 6 eetl. hoisinsaus-

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees.

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet (in reepjes), 1 rode ui (halve ringen), 1 grote ui (halve ringen), ½ rode peper (zonder zaad), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 wortels (in reepjes), 200 gr peulen, 1 prei (in halve ringen), 1 gele paprika (in reepjes), 200 gr champignons (gehalveerd), 125 gr taugé, 1 t sereh, 1 t laos, Mestpuntje ve-tsin, 1 t gemberpoeder of 1 ½ cm verse gember, 2 el zonnebloemolie of wokolie, 1 ½ el oestersaus, 1 ½ - 2 el lichte chinese sojasaus, 100 ml warme kippenbouillon, Beetje maizena (indien nodig)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eend met lentepannenkoekjes

INGREDIENTEN

2 kg Pekingeend of gewone eend, 6 lentjeuitjes, 1/2 komkommer, hoisinsaus, honingsiroop: 2 eetl.sojasaus, 2 eetl honing en 2 dl water., , Lente pannenkoekjes:, 60 ml kokend water, 80 ml koud water, 2 eetl sesamolie, 280 gr bloem, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-08-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 eetlepels maïsolie, 2 gekneusde tenen knoflook, 350 gr taugé, zout, peper, 250 gr in fijne reepjes gesneden gebraden Pekingeend, 4 in draadjes gesneden plakjes gemberwortel, 1 eetlepel oestersaus, 1 in reepjes gesneden dunne omelet, 4 in fijne sliertjes gesneden lente-uitjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2009
  • Chinees
  •  20-30 min.

Pekingeend heb ik gegeten bij het bekendste restaurant van peking QUANJUDE ROAST DUCK. Het bestaat sind 1870 en is nog steeds van dezelfde familie

INGREDIENTEN

1 eend ongeveer 2 kg., 1/2 komkommer, 6 bosuitjes, __________________, volgende dag, Om de eend te besmeren meng:, , 4 el rijstwijn, 100 ml. sojasaus, 1/2 tl zout, 5 tl.Sichuanpeper(toko), 1 tl steranijspoeder(toko), 1/2 tl kaneelpoeder, 1/2 tl kruidnagel, 1 el verse gember fijngemaald, 2 el bonenpasta, , Voor de saus, , klein blikje zoet bonensaus gefermenteerd(toko), 2 el olie, 2 el suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-02-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een makkelijke en snelle oplossing voor de beroemde pekingeend pannenkoekjes die lang duren en ingewikkeld zijn. Dit gerecht is makkelijk mee te nemen als lunch, maar kun je ook gebruiken als voor- of hoofdgerecht. 

INGREDIENTEN

100 g gerookte eendenborstfilet, 1 potje peking eend saus (van Asian Home Gourmet), 1 handje chili pinda's, verkruimeld (van Asian Home Gourmet), 3 lente uitjes, julienne gesneden, 2 wortels, julienne gesneden, 1 puntpaprika, fijn gesneden, rijstvellen voor verse springrolls (van Asian Home Gourmet), 80 g gedroogde Shiitake paddenstoelen (van Asian Home Gourmet)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2017
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Mandarijn pannekoeken voor bij de pekingeend ? 40 stuks

INGREDIENTEN

500 gr bloem, 4 el olie, 1/4 ltr water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-1999
  • Chinees
  •  20-30 min.

(China)Voorbereidingstijd: 30 minuten Kooktijd: 25 minuten Voor 4 personen

INGREDIENTEN

250 g verse, dunne eiermie of Italiaanse vermicelli - 1 ui - 1 wortel - 4 bosuitjes - 1 kleine groene paprika - 1 kleine rode paprika - 5 el olie - 1 tl knoflook, geperst - 2 tl geraspte gember - 4 el hamvet, fijngehakt - 1 kop gaar varkensvlees of ham, in blokjes - 6 tl Chinese char suisaus (zie tip) - 1/2 kop verse tauge, staartjes verwijderd - 3 tl maizena 3/4 kop kippenbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-05-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 g verse, dunne eiermie of Italiaanse vermicelli - 1 ui - 1 wortel - 4 bosuitjes - 1 kleine groene paprika - 1 kleine rode paprika - 5 el olie - 1 tl knoflook, geperst - 2 tl geraspte gember - 4 el hamvet, fijngehakt - 1 kop gaar varkensvlees of ham, in blokjes - 6 tl Chinese char suisaus (zie tip) - 1/2 kop verse tauge, staartjes verwijderd - 3 tl maizena 3/4 kop kippenbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top