2.783 peer recepten

  • Eigen recept

Een heerlijk nagerecht

INGREDIENTEN

250 gram mascarpone, 40 gram poedersuiker, geraspte schil van 1/2 sinaasappel, 100 gram (italiaanse) bitterkoekjes, verkruimelt, 6 eetlepels sinaasappelsap, 1 rijpe peer geschild en in partjes gesneden, 4 of 6 halve perziken in partjes

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

SImpel te maken heerlijke amuse

INGREDIENTEN

12 blaadjes witlof; 50 gr walnoten; 2 zachte peren; 150 gr gorgonzola

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

5 kleine handperen, 1 eetlepel citroensap, 150 g zachte boter, 150 g amandelspijs, 4 eieren, 150 g bloem, 1 eetlepel speculaaskruiden, 4 eetlepels abrikozenjam

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Heerlijke hartige taart met gehakt, courgette, paprika, champignons en ...brie. Makkelijk en errug lekker.

INGREDIENTEN

400 gr. rundergehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 blikjes tomatenpuree, flink stuk brie, 1 courgette, bakje champignons, 1 rode paprika, pakje bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  •  
  •  30-60 min.

Chocolade en peren vormen een hemelse combinatie

INGREDIENTEN

125 gr zachte boter of margarine, 175 gr fijne kristalsuiker, 4 grote eieren, 250 gr zelfrijzend volkorenbakmeel, 50 gr fairtrade cacaopoeder, 50 gr fairtrade chocolade, extra puur (meet dan 70 % cacao) gehakt, 2 verse peren, geschild, klokhuis verwijderen en in stukjes gesneden, 150 ml melk.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2012
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Peer

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-01-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

*5 plakjes bladerdeeg, *500 gr broccoli, *zout, peper, *100 gr cashewnoten, *100 gr belegen kaas (geraspt of in plakjes), *2 handperen, *2 eetlepels bloem, *3 eetlepels paneermeel, *3 eieren, *1/2 dl slagroom, *1 eetlepel bouillonpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Supersnel en superlekker. Voor de vrijdag na het werk, bord op schoot en een glas wijn erbij.

INGREDIENTEN

* 1 afbak ciabatta, * 3 eetl walnoten, * 4 eetl (walnoten)olie, * 2 eetl witte wijnazijn, * 1 zak veldsla(melagne) ca. 100 gr., * 2 rijpe handperen, * 2 stengels bleekselderij, * 100 gr gorgonzola,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dit kun je met elk zacht fruit maken dat jezelf wilt.

INGREDIENTEN

1 glas karnemelk, halve rijpe peer.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-06-2001
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk Marokkaanse tajine-gerecht (dat niet perse in een tajine bereid hoeft te worden maar dat ook gewoon in een pan kan) met die verrukkelijke combinatie van de smaken zoet en hartig.....

INGREDIENTEN

2 of drie kippenbouten;, 2 fijngehakte uien;, 1 scheut olijfolie;, flinke mespunt kurkuma;, peper en zout naar smaak;, 1 pijpje kaneel;, 1/2 fijngehakt bosje verse koriander;, 1 stukje verse geraspte gemberwortel;, 1 eetlepel roomboter;, 2 eetlepels honing;, 2 mooie peren;, 1 eetlepel oranjebloesemwater;, 100 gram blanke amandelen..,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-11-2008
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 peer, geschild, 1 klein blikje frambozen, ? l. blanke vla,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Frisse salade als bijgerecht. Eventueel ook als maaltijdsalade door het toevoegen van brie.

INGREDIENTEN

Voor sla: ijsbergsla, peer, cashewnoten (evt. brie om er een maaltijdsalade van te maken), Voor dressing: honing, mosterd, yoghurt, olie, azijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2002
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Porto, 1 stoof peer, 2 eetlepels accasia honing (of andere vloeibare), 2 tot 4 eetlepels suiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Een ww-tussendoortje, ook geschikt als toetje

INGREDIENTEN

1 middelgrote peer, 100 gr magere kwark, zoetstof, kaneel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-10-2001
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Het zijn de onschuldig uitziende en enigszins scherp smakende blaadjes , die door de Romeinen ?schaamteloze vrouw? werden genoemd vanwege hun veronderstelde stimulerende eigenschappen.

INGREDIENTEN

Waterkers peer walnoten parmazaanse (of fetta) kaas zout peper citroen olijfolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  •  
  •  0-10 min.

WW-recept, nagerecht voor 1 persoon

INGREDIENTEN

1 kleine peer, 1 kruidnagel, 1/2 theel kaneel, zoetstof naar smaak, * 20 gr bittere chocolade, 0,5 dl magere melk, ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2001
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  10-20 min.

Weer eens iets anders van de geijkte zoetigheden met Sinterklaas. Deze - gemakkelijk - te bakken taart heeft een heerlijke kruidige smaak en smaakt heerlijk in combinatie met de peren. Deze keer heb ik peren uit blik gebruikt. Ik denk dat verse peren nog lekkerder zijn. Ik had echter geen goede rijpe peren. Volgende keer!

INGREDIENTEN

4 flinke rijpe peren -, citroensap -, (of in plaats hiervan een groot blik peren), 150 gram zachte boter + iets meer voor de vorm -, 150 gram amandelspijs -, 4 eieren -, 150 gram bloem + iets meer voor de vorm -, 1 eetlepel speculaaskruiden -, mespunt zout -, 4 eetlepels abrikozenjam

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 Rijpe peer, 2 lepeltjes Maza Tahina, Suiker, Boter of Olie,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels magere slasaus, 1 eetlepel yoghurt, citroensap, peper, mespunt gemberpoeder, 2-3 struikjes witlof, 1 grote rijpe peer, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-2009
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekker en toch calorie-arm

INGREDIENTEN

1 peer-1 blokje fondantchocolade (10 gr)-kaneel-een paar druppels citroensap-geroosterde amandelschilfers-een blaadje munt

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-09-1999
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  10-20 min.

Dieet ontbijt:228 Cal.,

INGREDIENTEN

2 sneetjes geroosterd toostbrood, bosje raketsla, 1/2 peer, 30 g flinterdunne plakjes gekookte ham, een sneetje light-kaas naar keuze

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2002
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Mjammie

INGREDIENTEN

Pakje bladerdeeg, een grote courgette of twee kleine, bakje champignons (250 gr), 2 peren (liefst rijp), zakje cashewnoten, pakje blauwe kaas bijvoorbeeld danish blue, potje slagroom (220 ml), 3 eieren, geraspte kaas (jong 150 gr), peper, zout, thijm, knoflook, boter, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een verrassend lekker recept wat snel op tafel staat.

INGREDIENTEN

* een zakje aardappelblokjes. Kan natuurlijk ook met verse aardappelen bereid., * 1 peer, * half bakje champignons, * peper / zout, * kokosolie om in te bakken,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2013
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 gr schoongemaakte en in roosjes verdeelde bloemkool, 125 gr peer, 1/2 dl yoghurt, 0,2 dl slagroom, 1 theel olie, 2 eetl sinaasappelsap, vloeibare zoetstof, afgeknipte tuinkers,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 kalkoenschnitzels van ca.100gr.per stuk4 plakken rauwe ham1 pakje roomkaas met kruiden1 peer1 kippenbouillontablet50 gr.braadboter1 thl.gedroogde tijmpeperhouten prikkers, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 botten waterkers, 1 sjalot, 1 teentje look, 1 peer, 1,5 l magere bouillon van gevogelte of groenten, 1 dl maisolie, 1 dl room, zout en peper van de molen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2001
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Moderne klassieker

INGREDIENTEN

? kleine selderijknol, zout, 1 peer, 1 eetlepel citroensap, 50 gr. gepelde pecannoten, of walnnoten, 1? eetlepel mayonaise, 1? eetlepel yoghurt, ? eetlepel tomatenketchup, worcestershiresaus, peper, 2 takjes selderij, ? bakje tuinkers,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 rijpe peer - 25 gram blauwe stiltonkaas - 1 eetlepel Huttenkase - zwarte peper - takjes waterkers voor garnering - Dressing : 1 eetlepel olijfolie - 1 theelepel citroensap - 1 1/2 theelepel geroosterd maanzaad - zout en zwarte peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2004
  • Engels Voorgerecht
  •  10-20 min.

Bereiden ± 35 min

INGREDIENTEN

3 dl gevogelte fond (pot), 1 el olie, 75 g gerookt ontbijtspek, in blokjes, 400 g kippenlevertjes, schoongemaakt, zout, peper, 3 el (1 glaasje) cognac, 1 vanillestokje, 200 g rijpe maar nog stevige peer (conference / doyenne), 50 g boter of margarine

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

In de weckpot gepocheerd met honing en specerijen. Recept gevonden in het fruitmasters kookboek, (internet)

INGREDIENTEN

Voor het specerijen-extract:, 60 gram boter, 60 gram honing, 30 gram citroensap, 20 gram kaneelstokjes, 4 gram steranijs, 6 kruidnagels, 4 gram peperkorrels, , Voor de gepocheerde peer:, 1 mooie rijpe handpeer, geschild en ontdaan, van het klokhuis, 2 .5 eetlepel specerijen-extract, 0.5 eetlepel abrikozenjam, 0.5 vanillestokje, 5 peperkorrels, 1 kruidnagel, 1 steranijs, 3 plakjes banaan, 0.5 kaneelstok, 1 stuk citroenschil, weckpot waar de peer net rechtop in kan staan, ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke salade die OOK voortreffelijk smaakt in de winter. Met kaas, notenolie, peren en geroosterde pijnboompitjes . (Ook kan je ipv gerookte kip achterham nemen.)

INGREDIENTEN

250 gram gerookte kipfilet 100 gram jonge kaas 1 kleine krop ijsbergsla (of andere) anderhalve dl creme fraiche 2 el wijnazijn 3 el noten olie zout en peper snufje suiker 3 rijpe peren 2 el pijnboompitten even geroosterd

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2004
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Al vast een tip voor de sint.

INGREDIENTEN

5 kleine handperen, 1 el citroensap, 150 g zachte boter, 150 g amandelspijs, 4 eieren, 150 g bloem, 1 el speculaaskruiden, 4 el abrikozenjam

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekker borrelhapje

INGREDIENTEN

2 handperen, 16 plakjes Serranoham, 1 eetlepel gembersiroop, 1/2 eetlepel citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-2001
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een lekkere frisse pastasalade met peer en blauwaderkaas

INGREDIENTEN

Pasta(500 gr.), peer(4 of 5 stuks), blauwe druiven, blauwaderkaas(1 pakje danablu), bakje notenmix, 1 zak babyleaf sla

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2010
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Spannende combinatie zout/zoet als bijgerecht, maar kan ook als hoofdgerecht

INGREDIENTEN

Broccoli, Peer uit blik, gezouten cashewnoten, eieren, 4 stuks, bloem (1 eetlepel), melk 100 ml, geraspte kaas, Kruiden (kerrie, peper en snufje zout), Bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-1998
  •  
  •  30-60 min.

Een heerlijk vegetarisch voorgerecht

INGREDIENTEN

30 g pijnboompitten, 50 g knolselderij, 3 eetlepels olie, 2 rijpe peren (doyenne du Comice), 30 gram rucola, 1 takje basilicum in reepjes gesneden, 50 g Parmezaanse kaas, geraspt, , Voor de dressing:, 4 eetlepels walnootolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 teen knoflook, uitgeperst, half sjalotje, gesnipperd, 1 theelepel grove mosterd, zout, versgemalen peper,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-12-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een recept voor gebakken kwarktaart met gebakken peren...

INGREDIENTEN

100 gr. roomboter260 gr. Bastognekoeken1/2 dl. espressokoffie200 gr. suiker, 4 eetl. maizena850 gr. magere kwark2 eieren1 1/4 dl. slagroom4 handperen, 1 eetl. roomboter1 eetl. suiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2004
  •  
  •  60-120 min.

Van oorsprong is dit een schuimig Italiaans dessert - zabaglione - op basis van suiker, eidooiers en wijn of een combinatie van wijn en een likeur of andere sterke drank. Er kan aan de sabayon ook een smaakje worden toegevoegd als vanille of citroen. In het algemeen wordt een sabayon iets warm geserveerd en vaak als saus over pudding, dessertrijst, gepocheerde vruchten of ijs gegoten.

INGREDIENTEN

2-3 rijpe handperen, 4 eidooers, 4 el suiker, 2,5 dl Riesling (wijn), geraspte schil van een halve citroen, mespunt kaneel, 2 el geraspte pure chocolade,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2001
  • Duits Nagerecht
  •  20-30 min.

Mmmmmm, chocolade......(215 kcal. pp)

INGREDIENTEN

1 citroen, 3 peren (bijv. conference), 1/2 el boter, 2 el. paneermeel, 150 gr. bloem, 50 gr. cacao, 1 tl. bakpoeder, 5 eieren, 150 gr. witte basterdsuiker, (3 el. perenlikeur) 4 el. poedersuiker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2000
  •  
  •  60-120 min.

Zalig toetje, met fruit

INGREDIENTEN

2 plakjes bladerdeeg, 1 eierdooier, 2 el zeezout, 50 gr. boursin, 1 1/2 el slagroom, 2 rijpe handperen en wat sprietjes bieslook.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2007
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies