23 patisson Diner recepten

Een lekker stoofpotje met de 'vliegende schotel' onder de pompoensoorten.

INGREDIENTEN

1 kilo Patisson, 250 gram lamsvlees, citroensap, 2 eetl. olie, 25 gram boter, 1 ui, 2 vleestomaten, 1 teentje knoflook, peper, zout, 2? dl. bouillon, 4 aardappelen, tomatenketchup.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-02-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

De patisson is famillie van de pompoen en de courgette. U kunt ze dan
ook op de zelfde manier klaarmaken

INGREDIENTEN

4 kleine patissons, 250 g (lams)gehakt, 2 sjalotten, 1 geplet, knoflookteentje, 1 eetlepel olijfolie, 1 trostomaat, gemengde, tuinkruiden, plakjes courgette en tomatenblokjes, 1/2 l, groentbouillon., , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

De patisson is familie van de pompoen en de courgette. u kunt ze dan ook op dezelfde manier klaarmaken.

INGREDIENTEN

4 kleine patissons, 250 g (lams)gehakt, 2 fijngesneden sjalotten, 1 geplet knoflookteentje, 1 el olijfolie, 1 trostomaat in blokjes, 1 el gemengde tuinkruiden, peper, zout, 1/2 l groentenbouillon, blokjes tomaat en schijfjes courgette.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2001
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een Patisson lijkt een beetje op een vliegende schotel en is wit of licht groen. Vaak worden ze heel jong gegeten.

INGREDIENTEN

1 grote patisson (20 cm doorsnede) of 1 kleintje per persoon, Honig mix voor Groentesaus

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 patisson, 1 stukje broccoli of bloemkool, 1 kleine prei, 1 teentje knoflook, 30 g pijnboompitten, eventueel nog andere groente naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Biologisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een Patisson lijkt een beetje op een vliegende schotel en is wit of licht groen. Vaak worden ze heel jong gegeten. Wij laten ze echter uitgroeien tot een vrucht van ong. 20 cm doorsnee.

INGREDIENTEN

NVT

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

Verrassend lekker vegetarisch BBQ recept. en heel eenvoudig.

INGREDIENTEN

1 grote of 2 middelgrote Patissons, rosé, olijfolie, 2 uitgeperste tenen knoflook, 2 tomaten, plakjes of geraspte (pittige) kaas, 1 à 2 el gedroogde dragon, 1 el bonenkruid, peper, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-08-2012
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- 1 Patisson, - Azijn, - 5dl Groentenbouillon, - 3 dl room, - 1 dl pastis, - peper en zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

*Halve patisson, *Halve courgette, *2 Sjalotten, *1 a 2 Tomaten, *1 Wortel, *Evt. 1 teentje knoflook, *1 groentenboullonblok, *1 kruidenbouillonblok, *1 Liter water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2004
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 stuks bouillontabletten, 1.2 l. water, 1 stuk patisson, 200 gr. spliterwt, 100 gr. zilvervliesrijst, gekookte, 1 stuk ui, 2 teentjes knoflook, 0.5 el. kerriepoeder, Zout, Peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 theelepel olijfolie - 1 teen knoflook - schil van 1/2 citroen - 1 blik artisjokharten a 200 gram - 1 grote prei - 115 gram gele patisson - 1 grote pruimtomaat - 15 gram vers basilicumblad - 1,5 dl extra vergine olijfolie - zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere groenteschotel bij rijst, pasta of knapperig brood
Hoofdgerecht, Voorbereiding 10 min. Bereiding 25-35 min

INGREDIENTEN

500 g pompoen (of patisson) , 200 g aubergine (of courgette) , 6 el arachideolie , 5 dl kippenbouillon of groentebouillon , 3 teentjes knoflook, fijngehakt , 3 el sesamolie , 2 en half el suiker , anderhalf tl zout , snufje versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2001
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Stoofpotje, met zomerpompoen en courgette, met een franse smaak

INGREDIENTEN

1 halve grote patisson, 1 middelgrote courgette, 1 ui, 4 tomaten, 2 tenen knoflook, 1 spaanse peper, kruiden (2 blaadjes salie, 6 takjes peterselie, 3 blaadjes laurier, 2 takjes rozemarijn, 5 takjes thijm), 50 cl. olie, 50 cl. water, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 1 kg middelgrote rauxe koningsgarnalen., * 2 eetlepel arachideolie., * 4 groene uien., * 4 teentjes knoflook., * 1 theelepel maïszetmeel., * 125 ml groentebouillon., * 2 eetlepels oestersaus., * 1 eetlepel tamarindepuree., * 1 theelepel sambal oelek., * 2 theelepels sesamolie., * 1 eetlepel limoensap., * 1 eetlepel bruine suiker., * 350 gr gele patisson of courgette., * 300 gr peultjes., * 800 gr jonge paksoi, * Peper & zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2010
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Het is een heerlijk recept en heel makelijk om te maken als je onverwacht visite krijgt het is zo gebeurt

INGREDIENTEN

250 gr kipfilet, 1ui, 1 eetl garam masala (indiaas kruidenmengsel), zout, 2 ontvelde vleestomaten, 200 gr pompoen of patisson in blokjes, 1 teentje knoflook, 1 appel in blokjes, 2 eetlepels rozijnen, 50 gr zilvervliesrijst, halve kippebouillontablet, 1 eetl olijf olie, ketjap zoete, ijsberg salade, tomaat voor garnering en paprika augurk

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

We bereiden dit regelmatig met pompoen die in ons eigen moestuintje is gekweekt. Mmmmm!

INGREDIENTEN

1 pompoen (bv patisson) in blokjes gesneden, 200gr gehakt, gekruid met paprikapoeder, 1 stuk gemberwortel, geschild en heel fijn gesneden, 1 ui, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 el rijstwijn azijn, 1 el sojasaus, 2 el oestersaus, 1 tl chinees 5 spicespoeder, 2 el peterselie, fijngesneden, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere stoofpot voor zomer en winter, kan ook vegetarisch

INGREDIENTEN

*3-4 el. zonneblemolie *2uien *2 teentjes knoflook *500 gram tomaten (of tomatenstukjes uit blik) *500 gram vlees of voor vegetarische schotel kikkererwten *750 gr.- 1 kg (naar wens) vastkokende aardappels *750 gr-1 kg courgettes en/of pompoen of patisson zonder schil en pitten Volgende ingrediënten naar smaak, bij meer groenten en aardappelen wat meer toevoegen:*1tl. kaneel *1tl piment of harissa *evt. 1 tl. safraan *4-5 dl. water *zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Patisson is familie van de courgette, en ook zo te gebruiken. Vanwege het ufo-model uitstekend geschikt om mooi gevuld te presenteren.

INGREDIENTEN

2 pattison van 15/20 cm doorsnee, 1 ui of kleine prei, knoflook, geroosterde pijnboompitten, champignons, zachte geitenkaas of kwark, peterselie, eventueel couscous of rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk vegetarisch tahoerecept. Gezond en goed voor de slanke lijn! ((* mits je niet teveel olie gebruikt om de groenten te bakken). Citroen, rozemarijn en kappertjes geven het een lekker frisse smaak.

INGREDIENTEN

MARINADE TAHOE (**), * Blok tahoe (=tofu), * 4 teentjes knoflook, * paar takjes verse rozemarijn, * sap van (minimaal)halve citroen, * olijfolie, * zwarte (knoflook)olijven zonder pit, * potje kappertjes (liefst wat grote), * kruidenzout (herbamare), versgemalen peper, * klein beetje tabasco (of versgemalen cayenne), - 3 uien, - 2 a 3 courgettes (of patisson), - 2 a 3 aubergines, - 3 rijpe vleestomaten, ontveld (of tomaat in blik), - bouillonpoeder, - klein bosje tijm, - half bosje bladpeterselie (liever geen krul), - basilicum,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2006
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Weer een pompoen, zo'n witte die op een vliegende schotel lijkt.Met dit recept kun je eindeloos varieren

INGREDIENTEN

1 pattison; 1gesnipperde ui; 2uitgeperste teentjes knoflook; 2el. olijfolie; 50gr boter;750gr ontvelde tomaten, in vieren;3-4 takjes tijm; 1tl.gehakte peterselie;zout,peper; 1tl.suiker

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 ons mager rundergehakt of stukjes gekookte kip, 1 grote of 2 kleine patissons, knoflook, 1 ui, 1 groene paprika, bieslook en peterselie, zout en peper, paprikapoeder en/of cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Babyhapje vanaf 7 maanden.
Dit babyhapje kan goed worden ingevroren.

INGREDIENTEN

Een aubergine, een courgette, een halve patisson, een ui, een teentje knoflook, een rode puntpaprika, vijf tomaten, een flinke scheut olie, een scheutje azijn, twee bruine boterhammen, verse basilicum en peterselie en tijm,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2010
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies