370 pastinaak recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Groentegerecht bij rijst

INGREDIENTEN

2 gesneden uien, 200 gr kastanjchampignons, 900 gr pastinaak, 2,5 dl groentebouillon, 5 el peterselie, olie om te bakken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-1999
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Pastinaak, wortel, aardappel, honing, komijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  •  
  •  0-10 min.

Columbus ontdekte de aardappel, maar voor die tijd deed men alles met pastinaak

INGREDIENTEN

Pastinaak, wortels, uien, boter, muscaatnoot, peper, zout en melk

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zelf bijzondere chips maken in een hand omdraai

INGREDIENTEN

-1 middelgrote of grote pastinaak van circa 300 g, -1 dl archide olie, -zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Door de pastinaak niet zo`n zware stampot met een ietwat anijsachtige achtergrond..

INGREDIENTEN

Ca 150 gr schoongemaakte spruiten, ca 150 gr gesneden pastinaak, ca 300 gr geschilde kruimige aardappels, nootmuskaat, peper, zout, melk en boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pastinaak is een zeer oude, bijna vergeten groente. Ziet er niet uit, maar lekker! Samen met wortel of knolselderij een prima stelletje.

INGREDIENTEN

1 Knolselderij, 1 pastinaak, bakje spekreepjes, peterselie en tijm, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Marokkaans stoofgerecht uit een taijne

INGREDIENTEN

400 g. runderpoulet,of stooflappen, Ras-El-Hanout*, zout, peper, olijfolie, 2 rode uien, 3 tomaten, 1 blik. tomatenblokjes met sap, 1 rode peper, 3 knoflooktenen, paar zoete aardappels, of gewone aardappelen zoals bintjes, 2 pastinaken, 1 winterwortel, 1/2 groene paprika, 1 gele paprika, 1/2 zakje gedroogde abrikozen, door midden gesneden, 1/2 pot groene olijven, 1 bojse verse koriander, gesneden en gewassen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-01-2011
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Herfstgerecht klassiek.
Pastinaak in de hoofdrol
Voor wie geen vegetarische quiche wil snijd er stukjes ham, salami door heen

INGREDIENTEN

2 eetl. boter, en om in te vetten., 225 gr pastinaak [witte wortel], 1 kleine winterwortel [crica 175 gram]., 2 middelgrote aardappelen circa 125 gr.]., 100 gr. Fijn droog broodkruim., 100 gr. fijn gemalen of geraspte licht belegen kaas., 1 ei., 2 dl bekertje slankroom., 1/2 dl melk, 2 eetlepels fijn gesneden peterselie, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker met wild of lamskoteletjes

INGREDIENTEN

500 gram geschilde pastinaak, 3 eetlepels olijfolie, 1 bol knoflook in de schil, 10 gram tijm ( blaadjes),

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2014
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

800 gr. pastinaak;800 gr. aardappels;5 lente-uitjes; 1 rookworst;100 gr. ontbijtspek/spekjes;75 gr. geraspte kaas; 3 eetl. selderij;½ ltr. melk;50 gr. boter; peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Met dank aan Odin (biologisch-dynamisch groente-abonnement)

INGREDIENTEN

500 gr pastinaak, 2 scheutjes olie, 1 ui (fijngesneden), 4 eetl. gemengde notenmoes (of pindakaas), ? eetl. sojasaus, ? theel. sambal, evt. zout, ongeveer 1 eetl. bloem of ander bindmiddel

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200gr.prei; 200gr. pastinaak; 1l. groentenbouillon; verse koriander; scheutje room; 50gr. geroosterde pompoenpitten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2002
  •  
  •  30-60 min.

C R È M E S O E P V A N P A S T I N A A K m e t k e r r i e o l i e,
r o q u e t t e e n
h a z e l n o t e n

INGREDIENTEN

500 gr pastinaak, 2 dl groentebouillon, 1 dl Nouilly prat of Pernod, 1 liter room, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 50 gr hazelnoten, 1 zakje roquette (rucola), 2 tl kerriepoeder, 4 dl olijfolie, tobasco en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Pastinaak is een familie van de wortel, hij is wit van kleur en een beetje zoet. Dit gerecht is aan te raden bij warm weer.

INGREDIENTEN

Deeg: 500gr bloem, 300gr boter, zout en een beetje koud water., , Vulling: 2kg Pastinaak in blokjes gesneden, 1 fijngehakkte ui, 200gr boter, 1/2 liter slagroom en een theelepel noodmuskaat.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke zachte mosterdsoep met pastinaak

INGREDIENTEN

30 gram boter, 1 ui, 70 gram pastinaak, 1 liter groente bouillon, 125 ml. melk, 125 ml. slagroom, 3 el. grove mosterd (of iets meer), 2 el. gehakte platte peterselie, Zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2013
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pastinaak, pinksternakel of witte wortel is en creme kleurige wortel met een zoete smaak.

INGREDIENTEN

2 pastinaken, 500 gr spinazie, knoflook, ui, 1.5 dl room, 1 ei, 100 gr geraspte kaas

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Net als de wortel kan je de pastinaak ook in zoete gerechten gebruiken. Deze kruidige muffins zijn heerlijk bij de Brunch of bij het ontbijt.

INGREDIENTEN

, 175 gr bloem, 175 gr geraspte pastinaak, 75 gr bruine basterdsuiker, 75 gr boter, 75 gr gemalen hazelnoten, 2 eieren, de fijngesneden schil (zeste) van 1 biologische sinaasappel, ? tl zout, 2 volle tl bakpoeder, 2 tl speculaaskruiden, ? tl gemberpoeder,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Pastinaak, pinksternakel of witte peen is een inheemse groente die al heel oud is en wordt de laatste tijd opnieuw verbouwd. De witte wortel is minder zoet dan de gewone wortel, de smaak heeft iets weg van knolselderij. Na de oogst wordt de wortel gauw slap. Bewaar pastinaak daarom niet langer dan 3 a 4 dagen en liefst in een geperforeerde, plastic zak.

INGREDIENTEN

2 grote pastinaken500 gr. bladspinazie1 middelgrote ui1 teentje knoflook, olijfoliepeper1 1/4 dl. slagroom(eventueel) 2 eetl. mascarpone1 ei100 gr. versgemalen emmenthaler

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Meest eenvoudige recept met pastinaak.
Bron: Dagblad van het Noorden

INGREDIENTEN

1 kg pastinaakflinke klont boterpepergehakte peterselie** of: een mengsel van peterselie, bieslook en dragon

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2003
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een heerlijk recept uit Smult.
Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. En kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

INGREDIENTEN

6 kleine pastinaken, 4 el neutrale olie, 2 tl kerriepoeder

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2015
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Er zat deze week Pastinaak in mijn Odin Groentenpakket. Heel erg lekker, en je kan er heel veel mee. Dus dan sla je aan het experimenteren

INGREDIENTEN

1 pastinaak, zeezout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Afhankelijk van de grootte, 2 a 3 pastinaken, 1 flinke ui, 1 teen knoflook, olijfolie, runder of groente bouillon, 2 a 3 eetl grove zaanse mosterd, flinke scheut koffie room of soja room, zout naar smaak, royale hand gehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2011
  • Biologisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2x pastinaak, 2x winterwortel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2012
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 pastinaken kookroom boter, 2 aardappels zout peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2010
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Oudhollands lekker!
Voordat de aardappel in Nederland werd geintroduceerd, was de pastinaak hier de meest gegeten zetmeelrijke knol. En terecht!
Hij is stevig en een beetje zoet.
In dit gerecht wordt hij in ere hersteld.

INGREDIENTEN

100 gr. schoongemaakte en gesneden andijvie, 1 appel, 2 pastinaken (Bij natuurvoedingswinkels en goeie groenteboeren te koop), olijfolie, azijn, mosterd, honing, 8 zwarte peperkorrels, 2 kruidnagels, 2 pimentkorrels, zaadjes van 1 kardemompeul, snuf foeliepoeder, 3 el bloem, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker met veggieburgers of koteletten voor de vleeseters

INGREDIENTEN

€ 400 g vastkokende aardappel, € 400 g pastinaken, € 1 teentje knoflook, € 1 el boter, € 250 ml room, € 50 g geraspt kaas, € 1 el verse tijm (blaadjes), € nootmuskaat, € peper, € zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2015
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een eenvoudig recept voor in de oven zodat je nog tijd hebt om een apererief te nemen.

INGREDIENTEN

1 heel konijn in stukken (tam of wild), 1 ui, 350Gr pastinaak, tijm, peper, zout, laurierblad, boter/margarine, 400ml wildfond, roux

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Pastinaak, knoflook uit de knijper, olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-12-1998
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Duivelslekker en eigengemaakt

INGREDIENTEN

3 kilo ui,paprika,pastinaak,sperzieboontjes en komkommer == in gelijke verhouding ==., 500 gr zeezout == 60 gr bloem == 50 gr kurkumpoeder == 25 gr gemberpoeder == 50 gr zwarte peper == 100 gr mosterdpoeder == 50 gr piment == 150 gr bruine basterdsuiker == 1 liter witte wijnazijn==...,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-01-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

750 g Rundvlees (gebraad of biefstuk), 3 uien, 1 Stengel selder, 1 Wortel, 2 Middelgrote pastinaken, 2 eL Bloem, 2 eL Olie, 20 g Boter, 4 dL Runderbouillon, 1 dL Room, 1 eL Groene peperbessen, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-12-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

* Meer knoflook kan ook.
* Echte liefhebbers gebruiken zelfs een heel bolletje!
* Als u niet zo van de uitgesproken smaak van pastinaken houdt,kunt u ze vervangen door in stukken gesneden en geblancheerde worteltjes.

INGREDIENTEN

* 1 lamsschouder., * 600 gr vastkokende aardappelen., * 1 bussel raapjes., * 2 pastinaken., * 4 langwerpige sjalotjes., * 2 teentjes knoflook., * 3 eetlepels olijfolie., * 1 takje rozemarijn., * 3 laurierblaadjes., * Peper & zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2010
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijke zoete soep met de aardse smaak van de pastinaak

INGREDIENTEN

250 gram pastinaak, 250 gram peer, 1 grote ui, boter, 1 liter groentebouillon, citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-10-2009
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Heerlijk vegetarisch ovengerecht met pittige pecorinokaas en noten....

INGREDIENTEN

- aardappelen voor 2 personen, - 2 grote pastinaken, - 200 gram grof gehakte walnoten, - 150 gram pittige pecorino kaas, - 1 ei, - bekertje creme fraiche, - Peper en zout, - Beetje bieslook,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Biologisch
  •  30-60 min.

Echt Nederlandse groente in een Aziatisch jasje. Heerlijk!

(De pastinaak kan worden vervangen door knolselderij of pompoen.)

INGREDIENTEN

3 el zonnebloemolie; 300 g winterpeen; 300 g pastinaak; 2 teentjes knoflook; 2 cm verse gemberwortel; 1 el honing; 1 el boter; zout; peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2010
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een hartige taart, vegetarisch met een vergeten groente pastinaak. Lekker kruidig en overal in te gebruiken.

INGREDIENTEN

250 gram pastinaak, 50 gram sjalot of ui, 2 eieren,4 eetl gruyere,100 gram volle kwark,100gram gerijpte geitenkaas,1eetl. olie,olijven naar smaak,1 blikje ansjovis,peper,tijm, bladerdeeg.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Pastinaak heeft een anijs achtige smaak en past uitstekend bij wortel en aardappels.

INGREDIENTEN

Gelijke hoeveelheden pastinaak en wortelen, in blokjes gesneden, uien in halve ringen, zo de helft van de hoeveelheid pastinaak en wortelen tezamen, 1/4 deel meer aardappels meer dan wortelen en pastinaak samen, in stukken gesneden, zout, peper, nootmuskaat, boter, melk

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk en makkelijk!
Met dank aan Marion!

INGREDIENTEN

500 gr pastinaak, 5 aardappels, olie, zout,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

300 g suiker, 1 wortel, 1 pastinaak, 3 takjes tijm, 4 plakjes bladerdeeg,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Deze combinatie past uitstekend bij visgerechten.

INGREDIENTEN

- 250 gr pastinaak, - 250 gr winterwortel, - 20 gr boter

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Overheerlijke soep met vergeten groenten.

INGREDIENTEN

250gram, knolselder in blokjes gesneden,250 ram pastinaak in blokjes gesneden,150 gram ui gesnipperd, takje tijm,2 laurierblaadjes 8 dl kippenbouillon,botere, peper en zout, 4plakjes toastbrood in kleine blokjes gesneden, olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2007
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies