Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pastinaak recepten (444) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pastinaak

Groentegerecht bij rijst

INGREDIENTEN

2 gesneden uien, 200 gr kastanjchampignons, 900 gr pastinaak, 2,5 dl groentebouillon, 5 el peterselie, olie om te bakken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-1999
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Pastinaak

INGREDIENTEN

Pastinaak, wortel, aardappel, honing, komijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  •  
  •  0-10 min.

Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

Marokkaans stoofgerecht uit een taijne

INGREDIENTEN

400 g. runderpoulet,of stooflappen, Ras-El-Hanout*, zout, peper, olijfolie, 2 rode uien, 3 tomaten, 1 blik. tomatenblokjes met sap, 1 rode peper, 3 knoflooktenen, paar zoete aardappels, of gewone aardappelen zoals bintjes, 2 pastinaken, 1 winterwortel, 1/2 groene paprika, 1 gele paprika, 1/2 zakje gedroogde abrikozen, door midden gesneden, 1/2 pot groene olijven, 1 bojse verse koriander, gesneden en gewassen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-01-2011
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Irish Stew (Ierse stoof)

De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden. Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb. Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug. Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel. Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variëren met prei, pastinaak en witte kool.

INGREDIENTEN

- 1 kg runder sucadevlees of lamsvlees, - 500 gram vastkokende aardappelen, - 2 winterpenen, - 4 uien, - 4 tenen knoflook, - 2 tl suiker, - 2 takjes tijm, - 2 laurierblaadjes, - 1 blikje tomatenpuree, - 2 el worchestersaus, - 500 ml runderbouillon, - 1 fl Guinness, - 2 el peterselie om te garneren, - olie & boter om in te bakken, - peper & zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2013
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hutspot Van Pastinaak

Columbus ontdekte de aardappel, maar voor die tijd deed men alles met pastinaak

INGREDIENTEN

Pastinaak, wortels, uien, boter, muscaatnoot, peper, zout en melk

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Spruitenstampot pastinaak

Door de pastinaak niet zo`n zware stampot met een ietwat anijsachtige achtergrond..

INGREDIENTEN

Ca 150 gr schoongemaakte spruiten, ca 150 gr gesneden pastinaak, ca 300 gr geschilde kruimige aardappels, nootmuskaat, peper, zout, melk en boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Herfstquiche met pastinaak en wortel

Herfstgerecht klassiek. Pastinaak in de hoofdrol Voor wie geen vegetarische quiche wil snijd er stukjes ham, salami door heen

INGREDIENTEN

2 eetl. boter, en om in te vetten., 225 gr pastinaak [witte wortel], 1 kleine winterwortel [crica 175 gram]., 2 middelgrote aardappelen circa 125 gr.]., 100 gr. Fijn droog broodkruim., 100 gr. fijn gemalen of geraspte licht belegen kaas., 1 ei., 2 dl bekertje slankroom., 1/2 dl melk, 2 eetlepels fijn gesneden peterselie, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pastinaak Chips

Zelf bijzondere chips maken in een hand omdraai

INGREDIENTEN

-1 middelgrote of grote pastinaak van circa 300 g, -1 dl archide olie, -zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Knolselderijsoep met pastinaak

Pastinaak is een zeer oude, bijna vergeten groente. Ziet er niet uit, maar lekker! Samen met wortel of knolselderij een prima stelletje.

INGREDIENTEN

1 Knolselderij, 1 pastinaak, bakje spekreepjes, peterselie en tijm, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Frietjes van pastinaak

Lekker met wild of lamskoteletjes

INGREDIENTEN

500 gram geschilde pastinaak, 3 eetlepels olijfolie, 1 bol knoflook in de schil, 10 gram tijm ( blaadjes),

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2014
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pastinaak stamppot

INGREDIENTEN

800 gr. pastinaak;800 gr. aardappels;5 lente-uitjes; 1 rookworst;100 gr. ontbijtspek/spekjes;75 gr. geraspte kaas; 3 eetl. selderij;½ ltr. melk;50 gr. boter; peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pastinaak pompoensoep

Dit gerecht is gemaakt met een K Cook van kenwood

INGREDIENTEN

1 ui, 400 g pastinaak, 200 g pompoen, 1l groentebouillon, Peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2016
  • Europees
  •  30-60 min.

Gratin met pastinaak en spinazie

Pastinaak, pinksternakel of witte peen is een inheemse groente die al heel oud is en wordt de laatste tijd opnieuw verbouwd. De witte wortel is minder zoet dan de gewone wortel, de smaak heeft iets weg van knolselderij. Na de oogst wordt de wortel gauw slap. Bewaar pastinaak daarom niet langer dan 3 a 4 dagen en liefst in een geperforeerde, plastic zak.

INGREDIENTEN

2 grote pastinaken500 gr. bladspinazie1 middelgrote ui1 teentje knoflook, olijfoliepeper1 1/4 dl. slagroom(eventueel) 2 eetl. mascarpone1 ei100 gr. versgemalen emmenthaler

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pastinaak met notensaus

Met dank aan Odin (biologisch-dynamisch groente-abonnement)

INGREDIENTEN

500 gr pastinaak, 2 scheutjes olie, 1 ui (fijngesneden), 4 eetl. gemengde notenmoes (of pindakaas), ? eetl. sojasaus, ? theel. sambal, evt. zout, ongeveer 1 eetl. bloem of ander bindmiddel

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Preisoep met pastinaak

INGREDIENTEN

200gr.prei; 200gr. pastinaak; 1l. groentenbouillon; verse koriander; scheutje room; 50gr. geroosterde pompoenpitten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2002
  •  
  •  30-60 min.

Mosterdsoep met pastinaak

Heerlijke zachte mosterdsoep met pastinaak

INGREDIENTEN

30 gram boter, 1 ui, 70 gram pastinaak, 1 liter groente bouillon, 125 ml. melk, 125 ml. slagroom, 3 el. grove mosterd (of iets meer), 2 el. gehakte platte peterselie, Zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2013
  • Europees
  •  30-60 min.

Cremesoep van pastinaak

C R È M E S O E P V A N P A S T I N A A K m e t k e r r i e o l i e, r o q u e t t e e n h a z e l n o t e n

INGREDIENTEN

500 gr pastinaak, 2 dl groentebouillon, 1 dl Nouilly prat of Pernod, 1 liter room, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 50 gr hazelnoten, 1 zakje roquette (rucola), 2 tl kerriepoeder, 4 dl olijfolie, tobasco en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

pastinaak taart

Pastinaak is een familie van de wortel, hij is wit van kleur en een beetje zoet. Dit gerecht is aan te raden bij warm weer.

INGREDIENTEN

Deeg: 500gr bloem, 300gr boter, zout en een beetje koud water., , Vulling: 2kg Pastinaak in blokjes gesneden, 1 fijngehakkte ui, 200gr boter, 1/2 liter slagroom en een theelepel noodmuskaat.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Mosterdkip met pastinaak

Oktober pastinaak maand - super lekker gerecht - smaakt naar meer ! 

INGREDIENTEN

8 kippenbouten (zonder vel), 500 g pastinaak, 2 uien, 2 el mosterd (grof), 2 el vloeibare honing, 3 dl kippenfond, olijfolie, bladpeterselie ½ bosje, tijm 4 takjes, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pastinaak - spinaziegratin

Pastinaak, pinksternakel of witte wortel is en creme kleurige wortel met een zoete smaak.

INGREDIENTEN

2 pastinaken, 500 gr spinazie, knoflook, ui, 1.5 dl room, 1 ei, 100 gr geraspte kaas

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pastinaak mosterdsoep

INGREDIENTEN

Afhankelijk van de grootte, 2 a 3 pastinaken, 1 flinke ui, 1 teen knoflook, olijfolie, runder of groente bouillon, 2 a 3 eetl grove zaanse mosterd, flinke scheut koffie room of soja room, zout naar smaak, royale hand gehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2011
  • Biologisch
  •  20-30 min.

Muffins met Pastinaak

Net als de wortel kan je de pastinaak ook in zoete gerechten gebruiken. Deze kruidige muffins zijn heerlijk bij de Brunch of bij het ontbijt.

INGREDIENTEN

, 175 gr bloem, 175 gr geraspte pastinaak, 75 gr bruine basterdsuiker, 75 gr boter, 75 gr gemalen hazelnoten, 2 eieren, de fijngesneden schil (zeste) van 1 biologische sinaasappel, ? tl zout, 2 volle tl bakpoeder, 2 tl speculaaskruiden, ? tl gemberpoeder,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Chips van Pastinaak

Er zat deze week Pastinaak in mijn Odin Groentenpakket. Heel erg lekker, en je kan er heel veel mee. Dus dan sla je aan het experimenteren

INGREDIENTEN

1 pastinaak, zeezout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Pastinaak Frieten

Dit is een heerlijk recept uit Smult. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. En kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

INGREDIENTEN

6 kleine pastinaken, 4 el neutrale olie, 2 tl kerriepoeder

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2015
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pastinaak met boter

Meest eenvoudige recept met pastinaak.Bron: Dagblad van het Noorden

INGREDIENTEN

1 kg pastinaakflinke klont boterpepergehakte peterselie** of: een mengsel van peterselie, bieslook en dragon

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2003
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Stamppot pastinaak met gevulde rookworst

Niet alleen pastinaak, maar ook wortelen, knolselderij, schorseneren en pompoen lenen zich voor deze stamppot.

INGREDIENTEN

Zout, peper, 4-5 lente-uitjes, in dunne ringen, 1 rookworst, in 8 stukken, 600-800 g aardappelen, geschild, in stukken, 800 g pastinaken, geschild, in stukken, 40 - 50 g boter, 100 g magere ontbijtspek, in reepjes, 50-75 g geraspte jonge kaas, 1/2-1 dl hete melk, 2-3 el fijngesneden bladselderij,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Pastinaak- & wortelchips

INGREDIENTEN

2x pastinaak, 2x winterwortel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2012
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Pastinaak puree

INGREDIENTEN

3 pastinaken kookroom boter, 2 aardappels zout peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2010
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kip met pastinaak

Een prachtig en lekker voorgerecht 

INGREDIENTEN

-3 pastinaken, - scheutje melk, -4 kipfilets, zout - peper, olijfolie - boter

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2016
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pastinaak - perencake

Een variatie op de wortelcake.

INGREDIENTEN

Het recept voor de pastinaak/peren-cake is :, , 2 eieren, 150 gr. bloem, 90 ml Zonnebloem olie, 125 gr witte basterd suiker, 1 pastinaak, 1 peer doyenne du comice, 25 gr. gepelde of gesnipperde amandelen, 1 zakje bakpoeder, vanillesuiker en geraspte citroenschil, snufje zout, springvorm kleiner dan 24 cm. ( 24 cm kan wel bij de dubbele hoeveelheden), , , , ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2015
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin met pastinaak

Lekker met veggieburgers of koteletten voor de vleeseters

INGREDIENTEN

€ 400 g vastkokende aardappel, € 400 g pastinaken, € 1 teentje knoflook, € 1 el boter, € 250 ml room, € 50 g geraspt kaas, € 1 el verse tijm (blaadjes), € nootmuskaat, € peper, € zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2015
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pastinaak A La Ad

INGREDIENTEN

Pastinaak, knoflook uit de knijper, olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-12-1998
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Ovenschotel met pastinaak

Heerlijke vegetarische ovenschotel 

INGREDIENTEN

3 tomaten, 2 wortelen, 1 grote ui, 600 g champignons, 800 g pastinaak, 3 el olijfolie, 1 teentje look, 1 el geconcentreerde tomatenpuree, 1 el bloem, 3 takjes verse tijm, 2 blaadjes laurier, 100 g cashewnoten, 200 ml groentebouillon, 100 ml melk, 50 g boter, 80 g platte kaas, 1 el worchestersaus, 100 g geraspte Gruyère, nootmuskaat - cayennepeper - peper van de molen - zeezout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-07-2017
  • Belgisch
  •  60-120 min.

pastinaak met aardappel gratin

Heerlijk vegetarisch ovengerecht met pittige pecorinokaas en noten....

INGREDIENTEN

- aardappelen voor 2 personen, - 2 grote pastinaken, - 200 gram grof gehakte walnoten, - 150 gram pittige pecorino kaas, - 1 ei, - bekertje creme fraiche, - Peper en zout, - Beetje bieslook,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Biologisch
  •  30-60 min.

Hartige taart met pastinaak en ansjovis

Een hartige taart, vegetarisch met een vergeten groente pastinaak. Lekker kruidig en overal in te gebruiken.

INGREDIENTEN

250 gram pastinaak, 50 gram sjalot of ui, 2 eieren,4 eetl gruyere,100 gram volle kwark,100gram gerijpte geitenkaas,1eetl. olie,olijven naar smaak,1 blikje ansjovis,peper,tijm, bladerdeeg.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Andijviesalade Met Pastinaak

Oudhollands lekker! Voordat de aardappel in Nederland werd geintroduceerd, was de pastinaak hier de meest gegeten zetmeelrijke knol. En terecht! Hij is stevig en een beetje zoet. In dit gerecht wordt hij in ere hersteld.

INGREDIENTEN

100 gr. schoongemaakte en gesneden andijvie, 1 appel, 2 pastinaken (Bij natuurvoedingswinkels en goeie groenteboeren te koop), olijfolie, azijn, mosterd, honing, 8 zwarte peperkorrels, 2 kruidnagels, 2 pimentkorrels, zaadjes van 1 kardemompeul, snuf foeliepoeder, 3 el bloem, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pastinaak, wortel en aardappel hutspot

Pastinaak heeft een anijs achtige smaak en past uitstekend bij wortel en aardappels.

INGREDIENTEN

Gelijke hoeveelheden pastinaak en wortelen, in blokjes gesneden, uien in halve ringen, zo de helft van de hoeveelheid pastinaak en wortelen tezamen, 1/4 deel meer aardappels meer dan wortelen en pastinaak samen, in stukken gesneden, zout, peper, nootmuskaat, boter, melk

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

roergebakken winterpeen en pastinaak met gember

Echt Nederlandse groente in een Aziatisch jasje. Heerlijk! (De pastinaak kan worden vervangen door knolselderij of pompoen.)

INGREDIENTEN

3 el zonnebloemolie; 300 g winterpeen; 300 g pastinaak; 2 teentjes knoflook; 2 cm verse gemberwortel; 1 el honing; 1 el boter; zout; peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2010
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

konijn met pastinaak

Een eenvoudig recept voor in de oven zodat je nog tijd hebt om een apererief te nemen.

INGREDIENTEN

1 heel konijn in stukken (tam of wild), 1 ui, 350Gr pastinaak, tijm, peper, zout, laurierblad, boter/margarine, 400ml wildfond, roux

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Piccalilly met pastinaak

Duivelslekker en eigengemaakt

INGREDIENTEN

3 kilo ui,paprika,pastinaak,sperzieboontjes en komkommer == in gelijke verhouding ==., 500 gr zeezout == 60 gr bloem == 50 gr kurkumpoeder == 25 gr gemberpoeder == 50 gr zwarte peper == 100 gr mosterdpoeder == 50 gr piment == 150 gr bruine basterdsuiker == 1 liter witte wijnazijn==...,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-01-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top