Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

5 pastei fazant recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

250 gram borstspek - 1 fazant - 250 gram vet spek - 1 ei - 1/2 dl slagroom - 6 sjalotjes - 1 dl cognac - pasteikruiden - 1 dl port - tijm - zout, peper - 500 gram bardeerspek - 2 blaadjes gelatine

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

"Terrine de faisan". Een recept van Marc Paesbrugghe van restaurant "Sir Anthony Van Dyck" in Antwerpen.

INGREDIENTEN

Voor de marinade : 1/2 kg fazantenvlees - 100 gr varkensnekvlees - 200 gr varkensvet - 100 gr kalfsvlees - 100 gr varkensvlees - 1 el jeneverbessen - 1/2 fles droge witte wijn - 1 glas cognac, Voor de farce : 100 gr reuzel - 100 gr sjalot - 150 gr gevogeltelevers - 2 takjes tijm - 2 laurierblaadjes - peper en zout - 3 eieren - 1 el cognac - 1 el madeira - 6 vellen wit spekvet om de terrine te bekleden - enkele takjes tijm, larierblaadjes en jeneverbessen voor de garnituur.

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Fazantpastei

INGREDIENTEN

1 fazant, 115.gr.spek, 60 gr.kippenlever, 90 gr.boter, 1 ui, 30 gr.bloem, 1 1/2 dl.bouillon, 2 eetl.cognac, 4 eetl.slagroom, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 fazant, 250 gr. varkensfilet, 100 gr gerookt spek, 2 plakken, bladerdeeg, 0.5 dl Riesling, 0.5 dl. madeira, 60 gr. sjalotjes, , 1 eetl. peterselie, 1 ei, 1 eidooier, zout en peper

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-11-2001
  • Tussengerecht
  •  > 120 min.

Pastei van fazant

INGREDIENTEN

Vlees van fazant 1 1/2 kg, kalfsgehakt 900 gram, 1 kg nekvlees varkensgehakt, 2 wijnglazen witte wijn ( sec of riesling sylvaner ), 1 wijnglas cognac fine martell, 3 eieren, 1 snede brood gedrenkt in melk, 1 doos truffen, 1 ajuin, peper ( 4 gr ) en zout (18 gr ),

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-08-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top