Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

94 pastagerecht recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Lekker, snel en vooral goedkoop

INGREDIENTEN

-250gr spagetti, -1 ajuin, -250gr gerookt spek, -250gr champignons, -1 doos gepelde tomaten, -1 teentje look (hoeft niet), -olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Dit is al 30 jaar een toprecept in mijn familie, gekregen van een tante van me, die in die tijd verkering had met een Spanjaard. Vandaar waarschijnlijk de naam. Volgens mij heeft het niets met Spanje te maken.....

INGREDIENTEN

Spaghetti., 500 gr. rundergehakt., 2 grote uien., 2 rode parika's., 2 groene paprika's., Knoflook naar smaak. (ik gebruik 4 tenen), 100 gr, tauge., 1 flinke prei., 1 bakje champignons., 5 kleine blikjes tomatenpuree., 5 theelepels suiker., Zout, peper, paprikapoeder., 1/2 bosje peterselie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekkere romige saus met kip

INGREDIENTEN

250 gram kipfilet, 75 gram spekreepjes, 2 eetlepels olie, 1 rode paprika, 80 gram verse roomkaas met kruiden (Miree / boursin oid), 1 dl kippenbouillon, 1 1/2 dl creme fraiche, 1 eetlepel oregano, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Penne met doperwten, mortadella en boerenkaas.

INGREDIENTEN

300-400 g penne of pasta naar keuze, zout, peper, 30 g boter , 1 kleine ui, fijngesnipperd , 300-400 g diepvries-doperwten, ontdooid, 2 dl slagroom of room cullinair, 100-150 g mortadella (Italiaanse worst), in dunne reepjes , 50 g belegen of oude Boerenkaas, dun geschaafd, 2-3 el fijngesneden peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Penne met doperwten, mortadella en Boerenkaas

INGREDIENTEN

300-400 g penne, zout, peper, 30 g boter, 1 kleine ui, fijngesneden, 300-400 g diepvries-doperwten, ontdooid, ? 2 dl slagroom, 100-150 g mortadella (Italiaanse worst), in dunne reepjes, 50 g belegen of oude Boerenkaas, dun geschaafd, 2-3 el fijngesneden peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het Mexicaans zit in de chilipeper!

INGREDIENTEN

, 1 eetlepel olijfolie, plus wat extra om de pasta mee te koken, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 groene chilipeper, van zaad ontdaan en fijngesneden, 250 gr mager rundergehakt, 2 theelepel milde chilipoeder, 3 eetlepels tomatenpuree, 250 gr gedroogde (volkoren) pastaschepjes, 150 gr mozzarella, verkruimeld, 75 gr geraspte Cheddar kaas, 2 eieren, losgeklopt, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300-400 g penne, zout, peper, 30 g boter, 1 kleine ui, fijngesneden, 300-400 g diepvries-doperwten, ontdooid, ? 2 dl slagroom, 100-150 g mortadella (Italiaanse worst), in dunne reepjes, 50 g belegen of oude Boerenkaas, dun geschaafd, 2-3 el fijngesneden peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Het lijkt een beetje merkwaardig: pasta als dessert, maar een echte pastaliefhebber wil zijn favoriete eten eigenlijk in elke gang van de maaltijd terugzien!

INGREDIENTEN

3 eieren, 40 gr. rozijn, 100 gr. spaghettini, 120 gr. ricotta, 25 gr. bloem, 120 gr. marmelade, 100 gr. basterdsuiker, witte, 2 el. paneermeel, 5 el. honing, vloeibare, 1 mespunt kruidnagel, gemalen, 1 tl. kaneel, Zout,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2007
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

3 eieren -, 40 gram rozijn -, 100 gram spaghettini -, 120 gram ricotta -, 25 gram bloem -, 120 gram marmelade -, 100 gram witte basterdsuiker -, 2 eetlepels paneermeel -, 5 eetlepels vleoibare honing -, 1 mespunt gemalen kruidnagel -, 1 theelepel kaneel -, zout,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.

  Een hele tijd geleden zag ik Donna Hay op de tv, ze maakte dit recept klaar (ik heb het wat aangepast). Het is supersimpel en zo snel om klaar te maken! Ik maak dit als ik niet veel tijd heb maar toch   lekker wilt eten en de combinatie  pasta, garnalen en knoflook  vinden wij beiden heerlijk. Alles bij elkaar duurt het hooguit 15-20 minuten voordat  het op de tafel staat. 

INGREDIENTEN

200g pasta (ik had linguine maar gebruik gerust andere pasta), 25g boter (ongeveer 2 el), 1 flinke scheut olijfolie, 4-5 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden., 1 tl gedroogde rode peper vlokken (Pul biber te koop bij bvb Marokkaanse winkel) OF neem gewone gedroogde rode peper vlokken., Geraspte schil van 1 niet te grote citroen., Sap van dezelfde Citroen, Ongeveer 12 middelgrote rauwe garnalen, gepeld, schoongemaakt en in de lengte gehalveerd., Flinke hand grof gesneden platte peterselie., Vers gemalen zeezout en zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-05-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Geen prak maar een echte italiaanse die niet supermachtig is!

INGREDIENTEN

Grove blanke pasta, 2 ons harde hollandse geitenkaas, gedroogde tomaat, uitje, klein teentje knoflook, plak lekkere ham van een ons, verse basilicum en beetje pesto. Peper, zout en olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 500 gram kipfilet, - 400 gram tricolore pasta, - 3 tomaten, - 2 kuipjes kruidenkaas, - 250 gram champignons, - 250 gram spekjes, - 1 scheut witte wijn, - 1 zakje parmezaanse kaas, - 300 gram verse bladspinazie, - 200 gram crème fraiche, - 2 uien, - 3 tenen knoflook, - verse basilicum, - Italiaanse kruiden, - peper en zout, - olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze pastavariant op de paella is de laatste jaren een trendy gerecht geworden. Simpel en bijzonder door de smaak die de garnalen aan het gerecht geven.

INGREDIENTEN

1 a 1,25 l visbouillon (zelfgemaakt, pot of tablet); 1 g gestampte saffraan (= 1 zakje); 1/2 el paprikapoeder; 1/2 tl cayennepeper; 4 teentjes gehakte knoflook; 500 g grote rauwe garnalen; 350 g stevige vis in moten (victoriabaars, tilapia); 2 el olie; 1 el boter; 3 stevige tomaten in stukjes, van zaden ontdaan; 350 g spaghetti in stukken van 3 cm; zeezout; versgemale zwarte peper; 2 citroenen in parten, om te garneren

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarisch Hoofdgerecht Voor 2 pers.

INGREDIENTEN

1 pakje Quorn-balletjes (12); 4 eetl rode pestosaus; 2 geplette knoflookteentjes; 200 g tagliatelli, 1 ui, 1 courgette, 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 2,5 dl tomatensaus; 2 dl groentbouillon, 5 zwarte olijven, ontpit en in twee gesneden, 1 eetlgehakte basilucum, peper, olijfolie, 25 g geraspte parmezaanse kaas.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1.5 kg verse mosselen, 1/2 liter water, 250 gr groene noedels, 30 gr boter, 1 teentje knoflook, 1 gesnipperde ui, 300 gr champignons, 2 bosjes peterselie, zout, peper, uienpoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-1999
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Penne met doperwten, mortadella en boerenkaas.Zo lekker !!!

INGREDIENTEN

300-400 g penne, zout, peper, , 30 g boter, , 1 kleine ui, fijngesneden, , 300-400 g diepvries-doperwten, ontdooid, , ± 2 dl slagroom, , 100-150 g mortadella (Italiaanse worst), in dunne reepjes, , 50 g belegen of oude Boerenkaas, dun geschaafd, , 2-3 el fijngesneden peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker pastagerecht, makkelijk te bereiden en zo klaar

INGREDIENTEN

500 gr tagliatelle, zout, 1 eetl. olijfolie, 1 blikje tonijn naturel in olie, 1 ui fijnge-, sneden, teentje knoflook, 1 potje pesto, 2 dl creme fraiche, tobasco, (vers)gerapste, parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De basis van dit recept komt uit de allerhande van AH, maar ik heb er zelf een draai aan gegeven......

INGREDIENTEN

4 eetlepels olijfolie, 1 grote ui (fijngesneden), 3 teentjes knoflook (fijngehakt), 400 gram gesneden prei, 2 paddstoelenbouillontabletten (verkruimeld), bakje mascarpone van 250 gram, 60 ml cognac of vieux, bakje bladpeterselie van 20 gram (fijngehakt), 400 gram kastanjechampignons (in hele kleine stukjes gesneden), 250 gram cherrytrostomaatjes (als je ze toch te groot vindt halveer je ze), 500 gram tortellini (uit het versvak van de supermarkt, vulling naar keuze), versgemalen 4-seizoenenpeper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2016
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk pastagerecht passend bij zomers weer

INGREDIENTEN

400 g penne, 1 courgette, in reepjes gesneden, 1/2 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd, 1 ui, fijngehakt, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 el verse tijmblaadjes, 1 el fijngehakte verse basilicum, een scheutje witte wijn, 1 el crème fraîche, geraspte Parmezaanse kaas, klontje boter, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2013
  •  
  •  20-30 min.

Super lekker en gezond pastagerecht maar dan koolhydraatarm! Lekker van pasta genieten, ook als je op dieet bent of voor na het sporten!

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 blikje tonijn of verse tonijn (tonijn op waterbasis als je voor blik kiest), 1/2 blik tomatenblokjes of puree, 125 gr champignons in plakjes, 1 ui, 1 knoflook teen, 1 tl cayennepeper, 1 hand verse basilicumblaadjes, 1 hand kiemen, Citroensap van 1/2 citroen, Olijfolie, Zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit pastagerecht klinkt chique door de kreeft en zalm, terwijl het eenvoudig en snel te bereiden is. Verrukkelijk!

INGREDIENTEN

250 g pasta (penne of pipe rigate), ¿ blik kreeftsoep, 1 dl room culinair, 1 ui, gesnipperd, olijfolie, 1 klein blikje tomatenpuree, cayennepeper, 1 zalmfilet in blokjes of een bakje gerookte zalmsnippers,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk op paella geinspireerd pasta-gerecht, alles wordt gegaard in de oven, makkelijker kan niet!!

INGREDIENTEN

250 gr kleine roma-tomaatjes ( die zijn het lekkerst!), 1 rode ui, 2 teentjes knoflook,olijfolie(vierge), 300 gr. kleine pasta, 400 gr. kip of kuikenbouten zonder vel en bot ( bij de slager of poelier halen) Kipfilet kan ook hoor..., 200 gr. chorizo, drie theelepels verse rozemarijn, 1 liter kippenbouillon ( kan van 2 blokjes),safraandraadjes, 16 grote rauwe garnalen ( uit de diepvies, gepeld, maar met staartje), een handvol verse basilicumblaadjes.zout en versgemalen peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mexicaanse maispasta met gehakt, kidneybonen en ananas

INGREDIENTEN

1 pak Maispasta elleboogjes, 1 eetlepel olie, 450 g mager rundergehakt, 300 g panklare prei, 1 pot kidneybonen (ca 360 g), 1 blikje ananasstukjes met siroop(ca 227 g), 1 pak Mix voor Mexicaans Pastagerecht, 1 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-03-2004
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Recept voor zelfgemaakte pesto genovese met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

*30 gr pijnboompitten, *1 teentje knoflook, *50 gr parmezaanse kaas, grof geraspt, *4 eetl (of meer) extra vierge olijfolie, *30 gr basilicum, *Zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2013
  •  
  •  20-30 min.

Makkelijk, zeer voordelig, heet

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappele, 3 tenen knoflook, 8 gedroogde tomaten in olijfolie, 1 groen chilipepertje, basilicum, olijfolie, zout en peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2001
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is weer eens een gerechtje van `Wat heb ik in de koelkast/ vriezer en in de voorraadkast` De paar ingrediënten ik moest kopen waren een pakje spekblokjes, wat verse veldsla en cherry tomaatjes. Maar heb je gewone tomaten over kan dat natuurlijk ook. De rest kwam uit de vriezer en of voorraadkast. Ik had restjes kaas over en die heb ik geraspt maar je kunt natuurlijk ook gewoon geraspte kaas nemen of (nog lekkerder) vers geraspte Parmezaanse kaas. Het is een lekker pastagerecht geworden die in ongeveer 45 minuten op tafel staat. Het is een recept voor 2 personen maar het kan uiteraard verdubbeld worden.

INGREDIENTEN

1 bakje magere spekblokjes (125 gr), 2 ons mager gehakt, 2 tenen knoflook, 1 bekertje crème fraîche, 2 plakken geroosterde paprika stukken uit een pot., 200 gram Trottole (of ander grove pasta), 1 rode peper, Scheutje olijfolie (extra vierge), Geraspte kaas., Voor de supersimpele salade met een heerlijke dressing, Wat veldsla, 1 vette teen knoflook, 1 el (goede) balsamico-azijn, 3 el extra vierge olijfolie, Zout en versgemalen zwarte peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een erg lekker pasta gerecht ook al hou je niet van olijven.

INGREDIENTEN

- 350 gr. fusilli, farfalle of andere pastasoort - 3 el. olie - 1 sjalotje gesnipperd - 1/2 t. knoflookteentje uitgeperst - 250 gr. kipfilet in smalle reepjes gesneden - 3 el. gevogeltefond uit een potje - zout en peper - 100 gr. olijven, ontpit en in stukjes gehakt - 2 el peterselie fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vorige weekend voor een grote groep mensen een aantal pasta's gemaakt aan de hand van recepten die ik op internet had gevonden. Dit was de lekkerste volgens het gezelschap. Op de website stond de herkomst van het recept: Deze heerlijke pasta met garnalen in pittige pesto-roomsaus is het best verkochte pastagerecht van restaurant Vapiano in Amsterdam. Mijn man en ik (Annemiek) waren hier onlangs uitgenodigd voor de workshops barista en pasta maken en mochten zelf in de keuken dit heerlijke pastagerecht bereiden. Omdat onze dochter, die net als haar ouders dol is op pasta en garnalen, nog te klein is en hier helaas niet bij kon zijn, maakten wij deze pasta de volgende dag gewoon lekker thuis.

INGREDIENTEN

400 g pasta, bij voorkeur gnocchi (grote schelpjes), 12 grote rauwe garnalen, gepeld, Olijfolie, 1 sjalotje, fijngesnipperd, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 1 kleine rode peper, ontzaad en fijngehakt, 200 ml room (slagroom of kookroom), Handje Parmezaanse kaas, geraspt, 1 el groene pesto, 100 g spinazie, gewassen en drooggedept, 6-8 kleine cherrytomaten, in vieren gesneden, Paar kleine blaadjes basilicum om te garneren, Zout en peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Het lijkt misschien een gekke combinatie, maar dit pastagerecht is bij ons thuis een grote favoriet! Zowel koud als warm te serveren en doordat er geen saus doorheen zit lekker licht en fris.

INGREDIENTEN

300 gram spaghetti, 4 el olijfolie, 1 gerookte makreel (ca. 350 gram), 4 grote trostomaten, 2 limoenen, 10 gram platte peterselie, 2 teentjes knoflook, fijn gesneden, 2 sjalotjes, fijn gesneden, 2 preien, in dunne ringen gesneden, 50 gram oude pittige geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 aardappelen, 300 gr pasta (bij voorkeur penne regate), 3 teentjes knoflook, 2 blikjes gepelde tomaten (elk 400 gr), 2 eetl verse gesneden basilicumblaadjes, 45 gr rucola, 2 eetl vers geraspte pecorino, halve theel geprakte ansjovisfilet, kwart theel suiker, 4 eetl olijfolie, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is echt een toppertje!! Gaat wel ca. 50 minuten de oven in, dus heeft wat tijd nodig!! Laat weten wat je van dit gerecht vindt

INGREDIENTEN

1 pak lasagnebladeren 200 gram versgeraspte Parmezaanse kaas 3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 bakje champignons in plakjes gesneden 3 el olijfolie 3 blikken gepelde tomaten (a 400 gram) zout en peper suiker of zoetstof 100 gram boter 60 gram bloem 3 dl melk zout nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Waanzinnig pastagerecht, niet moeilijk en buitengewoon smakelijk.

INGREDIENTEN

500 gram penne rigata (pasta), 4 kleine kipfilets, 1 middelgrote witte ui, 2 teentjes knoflook, verse basilicum, 1 zakje italiaanse groenten (of verse paprika, prei, etc.), 1 bakje champignons, 0,5 liter kippebouillon (van blokje maken), 1 bekertje creme fraiche, 3 eetlepels mosterd (lekkerst is om 1 eetlepel scherpe mosterd en 2 eetlepels zeer grove mosterd te gebruiken, olijfolie, geraspte (italiaanse) kaas, peper uit de molen, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Italiaanse pasta met een heerlijke tonijnsaus

INGREDIENTEN

Pasta (tagliatelle), moot tonijn, kruidenkaas, stukjes tomaat uit blik, room culinair, uitje, knoflook, olie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Pasta-gerecht - lekker en makkelijk te maken; kinderen vinden het ook lekker!

INGREDIENTEN

- 300 gr. macaroni, - 1 flinke ui, - 1 teentje knoflook, - 1 groene paprika, - 100 gr. zwart olijven zonder pit, - 500 gr. kipfilet, - 50 gr. boter, - 3 dl. tomatensaus uit een fles (bijv. Sugocasa van Grand'Italia), - 1,5 dl. room culinair, - 100 gr. geraspte belegen kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-1999
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Een heerlijk winterse pastamaaltijd, waar je zelf kunt beslissen of je de `saus` natter houdt of meer laat inkoken. Je kunt verschillende korte pastasoorten gebruiken, hier in Italie gebruiken ze `la pasta mista`, overblijfselen van verschillende korte pastasoorten.

INGREDIENTEN

600 ml groentebouillon, 1 wortel, 1/2 ui, 200 gr linzen, 3 el olio extravergine di oliva, 80 gr pancetta (spek/bacon), 350 gr korte pasta, 4 el passata di pomodori (gezeefde tomaten), 1 stengel bleekselderij, 1 takje rozemarijn, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Altijd succes: zo?n lekkere warme pastaschotel met een krokant gegratineerde laag kaas erover. Een compleet gerecht met courgette , salami, uien, eieren en kaas.

INGREDIENTEN

350 gram penne rigate 100 gram belegen kaas 3 eieren 2 uien, fijngesneden 1 courgette ongeschild in reepjes zout en peper 2 el olijfolie 100 gram salami, in reepjes 2 dl creme fraiche 2 el fijngesneden peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2003
  •  
  •  30-60 min.

Een heerlijke frisse salade

INGREDIENTEN

- geitenkaas of feta - salade naar keuze (bijvoorbeeld veldsla of krulsla) - 2 nectarines - (eventueel spekjes), , dressing naar keuze (lekker met een lichte yoghurtdressing, maar ook met een scheutje olijfolie en balsamico-azijn)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-2005
  •  
  •  10-20 min.

Kritharaki is een erg lekker pastagerecht uit de Griekse keuken, gemaakt van orzo. Dit is een pastavorm die eruit ziet als rijst, maar groter en smeuïger is. In de supermarkt zit het in het schap van de rijstproducten. Deze variant van Kritharaki heb ik gemaakt met kip, gewoon omdat het lekker is

INGREDIENTEN

250 gr kipfilet in kleine blokjes, Peper, zout, (gerookt) paprikapoeder en oregano, Olijfolie, 2 rode uien fijngesneden, 2 tenen knoflook fijngesneden, 250 gr Orzo, Evt scheutje Ouzo, 7 dl kippenbouillon van 2 blokjes, 400 gr tomatenblokjes op sap, 1/2 doos diepvries dop-of tuinerwtjes, 50 gr feta in blokjes, Oregano en peterselie fijngesneden of gedroogde naar smaak, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2016
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een klassieke pesto, je kunt overwegen hem ook op de oorspronkelijke manier in de vijzel fijnte stampen. Ik vind dat dit vrij veel voldoening geeft maar gebruik maar weinig de vijzel.

INGREDIENTEN

1 bos basilicum 50 gr pijnboompitten 50 gr geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas 2 teentjes knoflook olijfolie zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2006
  • Frans
  •  10-20 min.

MJAMMIE MJAMMIE!!

INGREDIENTEN

1/2 krop ijsbergsla 1 afgestreken theelepel mosterd 100 gram venkel 1 theelepel honing 100 gram bleekselderij 1 eetlepel citroensap 100 gram champignons snufje oregano 75 gram zwarte olijven snufje basilicum 2 eetlepels olie peper en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2004
  • Grieks
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top