Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

130 pastagerecht recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Lekker, snel en vooral goedkoop

INGREDIENTEN

-250gr spagetti, -1 ajuin, -250gr gerookt spek, -250gr champignons, -1 doos gepelde tomaten, -1 teentje look (hoeft niet), -olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Dit is al 30 jaar een toprecept in mijn familie, gekregen van een tante van me, die in die tijd verkering had met een Spanjaard. Vandaar waarschijnlijk de naam. Volgens mij heeft het niets met Spanje te maken.....

INGREDIENTEN

Spaghetti., 500 gr. rundergehakt., 2 grote uien., 2 rode parika's., 2 groene paprika's., Knoflook naar smaak. (ik gebruik 4 tenen), 100 gr, tauge., 1 flinke prei., 1 bakje champignons., 5 kleine blikjes tomatenpuree., 5 theelepels suiker., Zout, peper, paprikapoeder., 1/2 bosje peterselie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekkere romige saus met kip

INGREDIENTEN

250 gram kipfilet, 75 gram spekreepjes, 2 eetlepels olie, 1 rode paprika, 80 gram verse roomkaas met kruiden (Miree / boursin oid), 1 dl kippenbouillon, 1 1/2 dl creme fraiche, 1 eetlepel oregano, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Penne met doperwten, mortadella en boerenkaas.

INGREDIENTEN

300-400 g penne of pasta naar keuze, zout, peper, 30 g boter , 1 kleine ui, fijngesnipperd , 300-400 g diepvries-doperwten, ontdooid, 2 dl slagroom of room cullinair, 100-150 g mortadella (Italiaanse worst), in dunne reepjes , 50 g belegen of oude Boerenkaas, dun geschaafd, 2-3 el fijngesneden peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Penne met doperwten, mortadella en Boerenkaas

INGREDIENTEN

300-400 g penne, zout, peper, 30 g boter, 1 kleine ui, fijngesneden, 300-400 g diepvries-doperwten, ontdooid, ? 2 dl slagroom, 100-150 g mortadella (Italiaanse worst), in dunne reepjes, 50 g belegen of oude Boerenkaas, dun geschaafd, 2-3 el fijngesneden peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het Mexicaans zit in de chilipeper!

INGREDIENTEN

, 1 eetlepel olijfolie, plus wat extra om de pasta mee te koken, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 groene chilipeper, van zaad ontdaan en fijngesneden, 250 gr mager rundergehakt, 2 theelepel milde chilipoeder, 3 eetlepels tomatenpuree, 250 gr gedroogde (volkoren) pastaschepjes, 150 gr mozzarella, verkruimeld, 75 gr geraspte Cheddar kaas, 2 eieren, losgeklopt, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300-400 g penne, zout, peper, 30 g boter, 1 kleine ui, fijngesneden, 300-400 g diepvries-doperwten, ontdooid, ? 2 dl slagroom, 100-150 g mortadella (Italiaanse worst), in dunne reepjes, 50 g belegen of oude Boerenkaas, dun geschaafd, 2-3 el fijngesneden peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Het lijkt een beetje merkwaardig: pasta als dessert, maar een echte pastaliefhebber wil zijn favoriete eten eigenlijk in elke gang van de maaltijd terugzien!

INGREDIENTEN

3 eieren, 40 gr. rozijn, 100 gr. spaghettini, 120 gr. ricotta, 25 gr. bloem, 120 gr. marmelade, 100 gr. basterdsuiker, witte, 2 el. paneermeel, 5 el. honing, vloeibare, 1 mespunt kruidnagel, gemalen, 1 tl. kaneel, Zout,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2007
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

3 eieren -, 40 gram rozijn -, 100 gram spaghettini -, 120 gram ricotta -, 25 gram bloem -, 120 gram marmelade -, 100 gram witte basterdsuiker -, 2 eetlepels paneermeel -, 5 eetlepels vleoibare honing -, 1 mespunt gemalen kruidnagel -, 1 theelepel kaneel -, zout,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.

  Een hele tijd geleden zag ik Donna Hay op de tv, ze maakte dit recept klaar (ik heb het wat aangepast). Het is supersimpel en zo snel om klaar te maken! Ik maak dit als ik niet veel tijd heb maar toch   lekker wilt eten en de combinatie  pasta, garnalen en knoflook  vinden wij beiden heerlijk. Alles bij elkaar duurt het hooguit 15-20 minuten voordat  het op de tafel staat. 

INGREDIENTEN

200g pasta (ik had linguine maar gebruik gerust andere pasta), 25g boter (ongeveer 2 el), 1 flinke scheut olijfolie, 4-5 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden., 1 tl gedroogde rode peper vlokken (Pul biber te koop bij bvb Marokkaanse winkel) OF neem gewone gedroogde rode peper vlokken., Geraspte schil van 1 niet te grote citroen., Sap van dezelfde Citroen, Ongeveer 12 middelgrote rauwe garnalen, gepeld, schoongemaakt en in de lengte gehalveerd., Flinke hand grof gesneden platte peterselie., Vers gemalen zeezout en zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-05-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Geen prak maar een echte italiaanse die niet supermachtig is!

INGREDIENTEN

Grove blanke pasta, 2 ons harde hollandse geitenkaas, gedroogde tomaat, uitje, klein teentje knoflook, plak lekkere ham van een ons, verse basilicum en beetje pesto. Peper, zout en olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 500 gram kipfilet, - 400 gram tricolore pasta, - 3 tomaten, - 2 kuipjes kruidenkaas, - 250 gram champignons, - 250 gram spekjes, - 1 scheut witte wijn, - 1 zakje parmezaanse kaas, - 300 gram verse bladspinazie, - 200 gram crème fraiche, - 2 uien, - 3 tenen knoflook, - verse basilicum, - Italiaanse kruiden, - peper en zout, - olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze pastavariant op de paella is de laatste jaren een trendy gerecht geworden. Simpel en bijzonder door de smaak die de garnalen aan het gerecht geven.

INGREDIENTEN

1 a 1,25 l visbouillon (zelfgemaakt, pot of tablet); 1 g gestampte saffraan (= 1 zakje); 1/2 el paprikapoeder; 1/2 tl cayennepeper; 4 teentjes gehakte knoflook; 500 g grote rauwe garnalen; 350 g stevige vis in moten (victoriabaars, tilapia); 2 el olie; 1 el boter; 3 stevige tomaten in stukjes, van zaden ontdaan; 350 g spaghetti in stukken van 3 cm; zeezout; versgemale zwarte peper; 2 citroenen in parten, om te garneren

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarisch Hoofdgerecht Voor 2 pers.

INGREDIENTEN

1 pakje Quorn-balletjes (12); 4 eetl rode pestosaus; 2 geplette knoflookteentjes; 200 g tagliatelli, 1 ui, 1 courgette, 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 2,5 dl tomatensaus; 2 dl groentbouillon, 5 zwarte olijven, ontpit en in twee gesneden, 1 eetlgehakte basilucum, peper, olijfolie, 25 g geraspte parmezaanse kaas.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1.5 kg verse mosselen, 1/2 liter water, 250 gr groene noedels, 30 gr boter, 1 teentje knoflook, 1 gesnipperde ui, 300 gr champignons, 2 bosjes peterselie, zout, peper, uienpoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-1999
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Penne met doperwten, mortadella en boerenkaas.Zo lekker !!!

INGREDIENTEN

300-400 g penne, zout, peper, , 30 g boter, , 1 kleine ui, fijngesneden, , 300-400 g diepvries-doperwten, ontdooid, , ± 2 dl slagroom, , 100-150 g mortadella (Italiaanse worst), in dunne reepjes, , 50 g belegen of oude Boerenkaas, dun geschaafd, , 2-3 el fijngesneden peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker pastagerecht, makkelijk te bereiden en zo klaar

INGREDIENTEN

500 gr tagliatelle, zout, 1 eetl. olijfolie, 1 blikje tonijn naturel in olie, 1 ui fijnge-, sneden, teentje knoflook, 1 potje pesto, 2 dl creme fraiche, tobasco, (vers)gerapste, parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De basis van dit recept komt uit de allerhande van AH, maar ik heb er zelf een draai aan gegeven......

INGREDIENTEN

4 eetlepels olijfolie, 1 grote ui (fijngesneden), 3 teentjes knoflook (fijngehakt), 400 gram gesneden prei, 2 paddstoelenbouillontabletten (verkruimeld), bakje mascarpone van 250 gram, 60 ml cognac of vieux, bakje bladpeterselie van 20 gram (fijngehakt), 400 gram kastanjechampignons (in hele kleine stukjes gesneden), 250 gram cherrytrostomaatjes (als je ze toch te groot vindt halveer je ze), 500 gram tortellini (uit het versvak van de supermarkt, vulling naar keuze), versgemalen 4-seizoenenpeper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2016
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk pastagerecht als prima piatti in een Italiaans etentje.

INGREDIENTEN

150 gram verse tagliatelle, 3 ons verse spinazie, 50 gram geroosterde pijnboompitjes, 50 gram Bettine Blanc, 6 zongedroogde tomaatjes, peper en zout, 1 dl witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk pastagerecht passend bij zomers weer

INGREDIENTEN

400 g penne, 1 courgette, in reepjes gesneden, 1/2 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd, 1 ui, fijngehakt, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 el verse tijmblaadjes, 1 el fijngehakte verse basilicum, een scheutje witte wijn, 1 el crème fraîche, geraspte Parmezaanse kaas, klontje boter, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2013
  •  
  •  20-30 min.

Lekker pastagerecht met een tonijn-groente saus

INGREDIENTEN

Olijfolie, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 2 blikjes tonijn (naturel), versgemalen peper, zout, creme fraiche (250 cl), 3 dl bouillon, 400 gram farfalle(pasta), tomaatreepjes, paar takjes verse Basilicum,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Snel en lekker pastagerecht met pesto.

INGREDIENTEN

Spaghetti, potje (groene) pesto (of zelfgemaakt), 1 bakje spekjes (van AH) om uit te bakken, ? 50 gr. pijnboompitten, 2 tenen knoflook, parmezaanse kaas, peper, olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Super lekker en gezond pastagerecht maar dan koolhydraatarm! Lekker van pasta genieten, ook als je op dieet bent of voor na het sporten!

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 blikje tonijn of verse tonijn (tonijn op waterbasis als je voor blik kiest), 1/2 blik tomatenblokjes of puree, 125 gr champignons in plakjes, 1 ui, 1 knoflook teen, 1 tl cayennepeper, 1 hand verse basilicumblaadjes, 1 hand kiemen, Citroensap van 1/2 citroen, Olijfolie, Zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Grieks pastagerecht, zeer makkelijk te maken, erg lekker

INGREDIENTEN

500 gr. rundergehakt, 450 gr. "penne" (dikke spaghetti; buisjes), 1/4 l. gezeefde tomatensap, blikje tomatenketchup, 1 blokje runderbouillon, 1 rauw ei, geraspte kaas, bechamelsaus, 1 ui, olijfolie, boter, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-1998
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gezond en snel pastagerecht met de volle smaak van de traditionele Italiaans keuken.

INGREDIENTEN

500 Gram verse tagliatelle of andere verse pasta naar keus, 350 Gram rundergehakt, 1 Rode paprika, 1/2 Courgette, 100 Gram witte champignons, 3 Rijpe tomaten, Teentje verse knoflook, 1 Pakje Honig mix voor macaroni en spaghetti, Melk, Bouillonpoeder of -blokje, Oregano, Peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit pastagerecht klinkt chique door de kreeft en zalm, terwijl het eenvoudig en snel te bereiden is. Verrukkelijk!

INGREDIENTEN

250 g pasta (penne of pipe rigate), ¿ blik kreeftsoep, 1 dl room culinair, 1 ui, gesnipperd, olijfolie, 1 klein blikje tomatenpuree, cayennepeper, 1 zalmfilet in blokjes of een bakje gerookte zalmsnippers,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk werelds pastagerecht met mini lasagnebladen. Het is lekker & makkelijk te bereiden. Het moet natuurlijk wel eventjes in de oven, maar in die tijd kan je je spulletjes van het voorbereiden in de vaatwasser zetten en lekker op de bank hangen tot je kookwekkertje afgaat. Ideaal voor doordeweeks dus!!!!!! TIP: Ik snijd de groenten meestal de avond ervoor en doe ze dan in zo'n afsluitbare bak (ik heb geen tupperware, maar die van de Xenos doen het ook prima)

INGREDIENTEN

, 1 pak Knorr wereldgerechten Lasagnette. Hier zit een zakje mini lasagnebladen in en een kruidenmix voor de lasagnesaus, 250 gram gehakt, 1 rode ui, in smalle reepjes gesneden, 1/2 bakje kleine champignons, gehalveerd, 4 lente-uitjes, in smalle ringetjes gesneden, 1/2 rode paprika, fijngesneden, 2 trostomaatjes, pitjes verwijderen en in stukjes gesneden, teentje knoflook, geperst, wat geraspte kaas, pikant paprikapoeder, versgemalen peper & zout, kleine beetje oregano, 300 ml melk, 500 ml water, beetje boter of olie, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk op paella geinspireerd pasta-gerecht, alles wordt gegaard in de oven, makkelijker kan niet!!

INGREDIENTEN

250 gr kleine roma-tomaatjes ( die zijn het lekkerst!), 1 rode ui, 2 teentjes knoflook,olijfolie(vierge), 300 gr. kleine pasta, 400 gr. kip of kuikenbouten zonder vel en bot ( bij de slager of poelier halen) Kipfilet kan ook hoor..., 200 gr. chorizo, drie theelepels verse rozemarijn, 1 liter kippenbouillon ( kan van 2 blokjes),safraandraadjes, 16 grote rauwe garnalen ( uit de diepvies, gepeld, maar met staartje), een handvol verse basilicumblaadjes.zout en versgemalen peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mexicaanse maispasta met gehakt, kidneybonen en ananas

INGREDIENTEN

1 pak Maispasta elleboogjes, 1 eetlepel olie, 450 g mager rundergehakt, 300 g panklare prei, 1 pot kidneybonen (ca 360 g), 1 blikje ananasstukjes met siroop(ca 227 g), 1 pak Mix voor Mexicaans Pastagerecht, 1 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-03-2004
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Recept voor zelfgemaakte pesto genovese met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

*30 gr pijnboompitten, *1 teentje knoflook, *50 gr parmezaanse kaas, grof geraspt, *4 eetl (of meer) extra vierge olijfolie, *30 gr basilicum, *Zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2013
  •  
  •  20-30 min.

Makkelijk, zeer voordelig, heet

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappele, 3 tenen knoflook, 8 gedroogde tomaten in olijfolie, 1 groen chilipepertje, basilicum, olijfolie, zout en peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2001
  • Spaans
  •  30-60 min.

Een doodeenvoudig en heerlijk pastagerecht

INGREDIENTEN

* Pasta (elleboogjes, schelpjes), * 1 stronkje broccoli, * 1 bekertje creme fraiche voor WARME, gerechten, 250 ml., * ongeveer 150 gr. gorgonzola, * magere spekreepjes, * pijnboompitten

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een prettig pittig pastagerecht van Jamie wat eigenlijk gewoon spaghetti van een *** betekent..... Grappig maar wel lekker!

INGREDIENTEN

500 gr (verse) spaghetti, 1 blikje tonijn op olie, 2 teentjes knoflook (geperst), 1 el kappertjes (uitgelekt), 1 blikje ansjovisfilets in olie, 2 Spaanse pepers (in ringetjes), 1 zakje platte peterselie (steeltjes en blaadjes apart houden bij het snijden), 8 zwarte olijven (in stukjes), 1 tl kaneel, 1 fles Sugocasa (bv van Grand`Italia), 1 citroen (uitgeperst), 2 el olijfolie extra vierge

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekker en snel pastagerecht, romig, maar met een hartige bite. Mijn vriend houdt niet van pasta, maar wel op deze manier!

INGREDIENTEN

Pasta voor 2 personen, 2 biefstukjes, 3/4 bakje mascarpone, 2 bosuitjes, tijm, 2 plakjes prosciutto, port.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-09-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke frisse salade. Snel gemaakt en verrukkelijk bij een pastagerecht. Gebruik hiervoor liefst de echte Griekse feta.

INGREDIENTEN

750 gram rijpe tomaten, liefst Roma tomaten, 4 lente-uitjes, 125 gram Griekse feta liefst van schapenkaas, 100 gram zwarte olijven, 1 eetlepel witte azijn, 3 eetlepels olijfolie, peper, zout, 1 theelepel honing

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2009
  • Grieks
  •  10-20 min.

Pastagerecht uit Apulie

INGREDIENTEN

300 gr. gekookte spinazie (fijngehakt), zout en versgemalen zwarte peper, 300 gr. verse ricotta, 400 gr. pasta, 4 eetl. slagroom, 75 gr. parmez. kaas., , voor de saus:, 6 rijpe verse tomaten of een blik tomaten in blokjes, 4 eetl. koudgeperste olijfolie, 1/2 ui (gesnipperd), verse basilicumblaadjes (in grove stukken getrokken), zout en versgemalen zwarte peper, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is weer eens een gerechtje van `Wat heb ik in de koelkast/ vriezer en in de voorraadkast` De paar ingrediënten ik moest kopen waren een pakje spekblokjes, wat verse veldsla en cherry tomaatjes. Maar heb je gewone tomaten over kan dat natuurlijk ook. De rest kwam uit de vriezer en of voorraadkast. Ik had restjes kaas over en die heb ik geraspt maar je kunt natuurlijk ook gewoon geraspte kaas nemen of (nog lekkerder) vers geraspte Parmezaanse kaas. Het is een lekker pastagerecht geworden die in ongeveer 45 minuten op tafel staat. Het is een recept voor 2 personen maar het kan uiteraard verdubbeld worden.

INGREDIENTEN

1 bakje magere spekblokjes (125 gr), 2 ons mager gehakt, 2 tenen knoflook, 1 bekertje crème fraîche, 2 plakken geroosterde paprika stukken uit een pot., 200 gram Trottole (of ander grove pasta), 1 rode peper, Scheutje olijfolie (extra vierge), Geraspte kaas., Voor de supersimpele salade met een heerlijke dressing, Wat veldsla, 1 vette teen knoflook, 1 el (goede) balsamico-azijn, 3 el extra vierge olijfolie, Zout en versgemalen zwarte peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eenvoudig pastagerecht met kip en een romige saus van Danish Blue. Basis ooit gegeten bij "La Place" van V&D en vervolgens uitgewerkt tot eigen recept.

INGREDIENTEN

- 250 gram pasta (bijvoorkeur fussili tricolore), 2 kleine tot middelgrote kipfilets, 1 pakje Danish Blue kaas, 2 rode uien, 1 bekertje creme fraiche, pittige geraspte kaas, peper, zout, Italiaanse, Provencaalse kruiden, beetje olijfolie, eventueel ook wat cherry tomaatjes.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een overheerlijk pastagerecht. Om je vingers bij af te likken!

INGREDIENTEN

400 gr (verse) tagliatelle - 3 lenteuitjes - 4 (Roma) tomaten - 200 ml crème fraîche - 2 teentjes knoflook - 150 gr roquefort - 50 gr pistachenoten - 1 glas droge witte wijn - 1 el olijfolie - witte peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gewoon een heerlijk pastagerecht, alles uit 1 pan..  Ik heb wel de pasta vooraf beetgaar gekookt en toegevoegd, omdat ik zelf niet zo'n goede ervaringen heb met rauwe pasta in gerechten te verwerken, uitgezonderd lasagne natuurlijk...

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 3 teentjes knoflook, fijngesneden, 500 gr kipfilet, in reepjes, 3 geroosterde paprika's in repen, 2 rode pepers, in ringetjes, 1 blik tomatenblokjes met sap, 250 ml kippenbouillon, 250 ml droge witte (Italiaanse) wijn, 400 gr penne, 1 klein bekertje crème fraiche (125ml), 2 el fijngesneden basilicum, 75 gr geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top