283 parelhoen recepten

Parelhoen

INGREDIENTEN

Parelhoen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-12-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een recept van wijnadviessite www.wijntop5.nl waar ook de bijpassende wijn en achtergronden zijn te vinden.

INGREDIENTEN

1 parelhoen, peper en zout, enkele plakjes ontbijtspek om de parelhoen te omwikkelen (barderen), 1 blaadje laurier, 70 gram boter, 200 gram champignons, 4 sjalotjes, 1 dl slagroom, 1 glas vieux of cognac

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Parelhoen!
Lekker.

INGREDIENTEN

Hoofdgerecht voor 2-3 personen: 1 parelhoen (afh. gewicht), kip- of wildkruiden, 4 reepjes bacon of ontbijtspek, 30 g boter of margarine of bak- en braadproduct, 2 gehakte uien of 4 sjalotjes, 150 g soep- of roerbakgroenten, 2 theel. oregano, 1 dl witte wijn of Cognac, 2? dl slag- of koksroom en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Kruidentuiltje, jeneverbessen 1 koffielepel(s), boter 10 gram, wortel(s) 2, zout, sjalot(ten) 200, olie 5 cl, parelhoen(en)1, peper, witte druiven 250 gram, blauwe druiven 250 gram,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 parelhoen,p+z,boter,ontpitte druiven uit blik,100 gr kristalsuiker,een half glas azijn,een half glas rode port,een half glas mandarijnlikeur.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 Parelhoen, 400 gr oesterzwammen, 3 Sjalotten, Solo, Peper, Pineau de Charentes, Room

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

-2 st parelhoen-1 glaasje cognac-100 gr roquefort-100 gr roomkaas-100 gr geraspte wortel-peper-zout-bieslook-150 cc room

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 parelhoen, 50 g boter (bakboter), peper, zout, 2 dl room, 0.5 citroenen, 4 eetlepels veenbessenconfituur, 2 appelen (Boskoop), , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*4 sjalotjes, *1 appel, *75 gram boter, *1 theelepel gedroogde rozemarijn, *1 parelhoen, *zout, *125 gram spekreepjes, *500 gram wijnzuurkool, *peper, *3 plakjes vetspek,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Parelhoen, 1 el Olijfolie, 1 gr Prei, 1 th Marjolijn, 150 gr Gekookte kippelevers, 2 sneetjes oud brood, Zout en peper, Cocktailprikkers, paprikapoeder, 50 gr Boter, 1 Paprika (niet zo groot)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.



INGREDIENTEN

1 mooi parelhoen, 500 gr oesterzwammen, 2 sjalotten, 1 dl rode porto, 1 koffielepel geconcentreerde kippenfond (bv van Garde d'Or, zie mijn produktrecensie), 2 dl room, 75 gr, boter, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 parelhoen, 4 tenen knoflook, 0,5 ltr witte wijn, wat blaadjes salie, 1 handvol jeneverbessen, 4 el olijfolie, 1 volle eetlepel paneermeel, vleesbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Parelhoen (1.3 klein), Preiwit (1 kg.), Kippenbouillon (2 dl.), Olie, olijf- (1.3 el.), Zout, Peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-01-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 parelhoen geklaarde boter(kan met elk soort gevogelte tijd aanpassen aan hetgeen je gebruikt), 1 kg zuurkool, 1glas droge witte wijn, jeneverbessen en aardappelen naargelang personen evt laurierblad

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-11-2008
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 GROTE PARELHOEN, 100 GRAM ROOMPATE, 1/2 RODE PAPRIKA, 1/2 GROENE PAPRIKA, 1 DL ROOM, 2 EETLEPELS MADEIRA, 2 EETLEPELS WITTE VERMOUTH, 75 GRAM BOTER, ZOUT, PEPER,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-07-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

-2 st parelhoen-200 gr gerookte ham fijngesneden in blokjes-3 glazen witte wijn-1 glas jenever-1/2 l bouillon-200 gr zilveruitjes-peper-zout-olie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 parelhoen(1100 g)/3 thl chilipoeder/2 thl kaneel/zout/peper/50 g roomboter/2 eetl olijfolie/2 tenen knoflook/3 takjes rozemarijn/4 stevige appels(elstar of Breabrun)/1 dl cider

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 parelhoen -, 1 tros witte druiven -, olijfolie en boter -, zout en peper -, 1 glas witte wijn -, 4 eetlepeles fond (getrokken van de parelhoenbotjes),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 GROTE PARELHOEN, 100 GRAM ROOMPATE, 1/2 RODE PAPRIKA, 1/2 GROENE PAPRIKA, 1 DL ROOM, 2 EETLEPELS MADEIRA, 2 EETLEPELS WITTE VERMOUTH, 75 GRAM BOTER, ZOUT, PEPER,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 parelhoen (ca. 1100 g), ? 3 theelepels chilipoeder, ? 2 theelepels kaneel, ? zout, ? versgemalen zwarte peper, ? 50 g roomboter, ? 2 eetlepels olijfolie, ? 2 tenen knoflook, ? 3 takjes rozemarijn, ? 4 stevige appels, ? 1 dl cider,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 parelhoen, 30 g boter, 100 g gerookt spek, 1 ui, 2 knoflookteentjes, zout, peper, 1 eetlepel jeneverbessen, 2 laurierblaadjes, ongeveer 1/3 l blond bier

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Recept van de weight watchers. 4 points per persoon

INGREDIENTEN

2 wortelen, 1 ui, 1 groene kool, 4 koffielepels olie, 1 parelhoen van 1,2 kilo, 1 takje tijm, 2 blaadjes laurier, jeneverbessen, 20 cl blond bier, 20 cl gevoeltebouillon, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Parelhoen met kerriesaus

INGREDIENTEN

Parelhoen, Zout, peper, 75 g katenspek of salami in plakjes, cocktailprikkers, 1 el olie, 2 uien, 2 tl kerrie, 4 el bloem, ? l kippenbouillon, ? pakje smeerkaas, 2 el sherry of witte wijn, bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2000
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 parelhoen, 3 tl chilipoeder, 2 tl kaneel, zeezout & verse peper, 50 gram roomboter, 2 el olijfolie, 2 tenen knoflook, 3 takjes rozemarijn, 4 Elstar appels, 2 dl cider of ( eigenlijk beter) Calvados,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 parelhoen, 30 g boter, 1 eetlepel olie, 200 g gerookt spek, 1 ui, 1,5 dl water of kippenbouillon, peper, zout., , Groente :, 200 g linzen, 1/2 l water, 1 wortel, 1 ui, takje tijm, blaadje laurier.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Parelhoenfilet met een saus van lekkere paddestoelen. Om je vingers bij op te eten !

INGREDIENTEN

Parelhoenfilet, plakjes katenspek, verse rozemarijn, olijfolie/boter, slagroom, 2 dl witte wijn (of meer), twee mespunjes kruidenbouillon, peper, 250 gram paddestoelen (kastanje champignons, oesterzwammen, gewone champignons), beetje allesbinder., , ook nodig: cocktailprikkers en aluminiumfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 parelhoen, geplukte, 90 gr. boter, 7.5 el. citroensap, 1 prei, 1 wortel, 2 stengels bleekselderij, 1 bosje peterselie, 2 sjalotten, 2.5 dl. kippenbouillon, 40 gr. bloem, 1 dl. creme fraiche, 2 el. citroenrasp, 0.5 dl. wijn, witte, 2 citroenen, Zout, Peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker zondagavond eten!

INGREDIENTEN

1 parelhoen (ca. 1100 gr) - 3 theelepels chilipoeder - 2 theelepels kaneel - zout - versgemalen zwarte peper - 50 gr boter - 2 eetlepels olijfolie - 2 tenen knoflook - 3 takjes rozemarijn - 4 stevige appels (Elstar of Breaburn) - vanillesuiker naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 Parelhoen, geplukte, Boter (90 gram), 7.5 eetlepels Citroensap, 1 Prei, 1 Wortel, 2 Bleekselderij stengels, 1 bosje Peterselie, 2 Sjalotten, 2.5 deciliter Kippenbouillon, Bloem (40 gram), 1 deciliter Creme fraiche, 2 eetlepels Citroenrasp, 0.5 deciliter Wijn, witte, 2 Citroenen, Zout, Peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 groot parelhoen of 2 kleine exemplaren, zout, peper, 40 g boter of margarine, 2 gehakte uien of 4 gepelde en gehalveerde sjalotten, 4 teentjes fijngesneden knoflook, 1 rode en 1 groene paprika in stukjes, 2 dl droge witte wijn, 2 theel. worcestersaus, 150 g champignons in plakjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk mals herfstgerecht.

INGREDIENTEN

* 1 panklare parelhoen, * 50 g boter, * 150 g kastanjechampignons, * 100 g oesterzwammen, * 100 g shii-takes, * 40 g verse zilveruitjes of kleine sjalotjes,gepeld, * 200 g gerookt spek in reepjes, * 1/2 glas rode wijn, * 1 dl rode port, * 4 dl gevogeltefond[pot] of eventueel gevogeltebouillon, * versgemalen zwarte peper, * zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2009
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Een gerecht dat erom vraagt om in een wok te mogen worden bereid.

INGREDIENTEN

600 gram borstfilets van parelhoen, kip of kalkoen, - 2 rode en 2 groene paprika's, - 2 middelgrote uien, - 1 stukje verse gemberwortel (ca. 3 cm.), - 3 eetl. (zonnebloem)olie, - 2,5 dl gevogeltefond, uit potje, - 1 theel. suiker, - 2 theel. Japanse sojasaus (Kikkoman), - 3 eetl. mirin of droge sherry, - zout, - 2 eetl. verse korianderblaadjes of paarse shiso, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

? liter melk, , 50 g gedroogde mourilles (of 250 g verse), , 1 parelhoen, panklaar (ca. 1,2 kg), , 50 g Petit Suisse of Gervais (verse kaas), , zout, , versgemalen zwarte peper, , 200 g rookspek zonder zwoerd, in plakjes, , 2 eetl. olie, , 2 eetl. cognac, , 1 dl. creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 geplukte parelhoen *, 90 gram boter *, 7 1/2 eetlepel citroensap *, 1 prei *, 1 wortel *, 2 stengels bleekselderij *, 1 bosje peterselie *, 2 sjalotten *, 2 1/2 dl kippenbouillon *, 40 gram bloem *, 1 dl cr?me fra?che -, 2 eetlepelscitroenrasp *, 1/2 dl witte wijn *, 2 citroenen *, zout *, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tarentaal pastei / Een recept uit Zuid-Afrika.
Let vooral erop dat als jij het koop dat de vel verwijderd is. Als parelhoen ze veren geplukt word i.p.v. dat de veren met vel verwijderd worden, zal het vlees blauwerig worden en is daardoor minder aantrekkelijk. Voor een beter smaak moet parelhoen met veren en zonder organen eerst 2-3 dagen in koelcel besterven om "rijp" te worden. Dit geld eigenlijk voor alle wild-gevogelte.

INGREDIENTEN

VOOR VULLING:, 2 grote parelhoen zonder vel van 1.5 kg elk, in stukken verdeeld, 5 kruidnagels, 3 uien, fijn, 1 e droge peterselie, 2 knoflook teentjes, fijn, 1 e Worcestersaus, 250 g bacon, gesnipperd, 2 t geelwortel, 2 e margarine, 1 t kerriepoeder, zout, peper, 200 ml kookroom, 250 ml witte wijn, , VOOR DEEG:, 250 g zelfrijzend bakmeel, 200 g margarine, 200 ml zure room, 1 t zout, eigeel vermengd met melk

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-04-2009
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1,3 kg parelhoen, 2 el olijfolie bak en braad (Oil & Vinegar), 4 tenen knoflook gesnipperd, 2 uien gesnipperd, 2 blaadjes laurier, 3 jeneverbessen, 2 tl Multi Culti kruiden (Oil & Vinegar), 250 ml cider, 380 ml gevogelte fond, 200 ml slagroom, 300 g gemengde paddenstoelen schoongemaakt, 3-4 el balsamico azijn met witte truffel (Oil & Vinegar), 4 vellen bladerdeeg, ontdooid, 1 eigeel losgeklopt, 45 g boter, 45 g bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-11-2012
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 parelhoen, 1,5 kg, - 50 gr gerookt spek, in plakjes, - weinig zout, - witte peper uit de molen, - oregano, - roze peperkorrels, - olijfolie, - boter, - 1 kg zachtzure appels, Elstar, - 500 gr zuurkool, - 50 gr gewelde blanke rozijnen, - 50 gr gerookte spekblokjes, - 1 glas witte wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-11-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een wat bewerkelijker recept, maar zeer de moeite waard, vooral de gevogeltesaus kan ik aanbevelen.

INGREDIENTEN

1400 g parelhoen, 400 g gigli di semola pasta, broccoli, paprika (rood, groen, geel);, saus: parelhoenkarkasen, ui, wortel en prei, peperkorrels, foelie, laurierblad, tijm en dragon, witte wijn om de saus af te blussen, creme fraiche, borrelglaasje witte port en Noilly Prat.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

De borstfilets van de parelhoen worden geconfijt, niet in een suikeroplossing, zoals u wellicht veronderstelt, maar in een royale hoeveelheid geklaarde gezouten boter. Na het confijten kunt u de warme boter zeven en koud laten worden. De boter kan daarna gebruikt worden voor het bakken en braden van vlees en vooral van tam of wild gevogelte.

INGREDIENTEN

2 borstfilets van parelhoen, samen ca. 400 gram, - witte peper uit de molen, - 2 eetl. olijfolie (traditioneel), - 350 gram gezouten boter, - 2 grote of 3 kleinere avocado's (Fuerte, Nabal, Hass), - 2 eetl. 1 theel. limoen- of citroensap, gezeefd, - 8 plakken gekookte (York)ham, samen ca. 175 gram, - 1,5 eetl. gevogeltefond, uit potje, - 1,5 eetl. gembersiroop, uit potje, - zout, - witte peper, - 4 gemberbolletjes, in uiterst smalle reepjes (fijne julienne) gesneden, - 1 kleine rode Spaanse peper, vruchtvlees in uiterst smalle reepjes (fijne julienne/draadjes) gesneden, - eventueel verse koriander,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-2000
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies