324 paprikasoep recepten

~Drie kleuren soep op een originele wijze geserveerd.De basis van elke soep is een andere kleur paprika.~

INGREDIENTEN

*ALGEMEEN: *3 eetlepels olie.*zout en peper.*1,5 l kippenlouillon.*1,5 dl slagroom., *VOOR DE RODE PAPRIKASOEP: *1 sjalotje,fijngesneden.*2 rode paprika's, in stukken.*75 gram rauwe ham, in reepjes., *VOOR DE GELE PAPRIKASOEP: *1 sjalotje,fijngesneden.*2 gele paprika's in stukken.*2 korianderstelen, fijngesneden.*1 tot 2 el fijngesneden korianderblaadjes., *VOOR DE GROENE PAPRIKASOEP: *1 prei, in dunne ringen.*2 groene paprika's, in stukken.*Snufje gemalen komijn.*50 gram geschaafde komijnenkaas.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-07-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Heerlijk hartig soepje wat je ongestraft zo veel mag eten als je wilt

INGREDIENTEN

3 grote rode paprika's in blokjes, 1 middelgrote uit gesnippert, 2 flinke tenen knoflook, 1 eetlepel worchesterchersrsaus, 1 tl. tabasco, ruim een halve liter water, 1 tuinkruiden boulionblokje, scheutje olijfolie, zout en peper, peterselie naar smaak (fijn gesneden)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2007
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een soepje met een pittige smaak.

INGREDIENTEN

- 3 paprikas (rode, groene, gele), - 1 à 2 preien, - 1 à 3 wortelen, - 1 à 2 aardappelen, - 2 uien (of 3 sjalotjes), - 4 tomaten, - 35 gr. boter, - 1 glaasje witte wijn, - 1l bouillon (vlees-, kippe- of groetebouillon), - 1 takje tijm een paar rozemarijnnaaldjes en provencaalse kruiden, - zout en peper, - paprikapoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2008
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 dikke plakken witbrood, in blokjes, 2 sjalotjes, fijngesneden, 4-5 paprika's (rode en/of gele), in stukjes, 1-1 1/4 l groente- of kippenbouillon, zout, peper, (2-3 el kleine basilicumblaadjes),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2004
  •  
  •  20-30 min.

De kleur van de paprika bepaald de kleur van de soep.

INGREDIENTEN

4 paprika¿s, ontpit, van de witte kern ontdaan en in stukken gesneden., 1 ltr. Runderbouillon, 1 dl room, 1 eierdooier, zwarte gemalen peper en zout naar smaak.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2005
  • Mediterraan
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3-4 rode paprika's(500-600g),1 l groente-of kruidenbouillon,6 baby-maiskolfjes,in plakjes,2-3 tl chilipoeder,zout,peper,tabasco,2 lente-uitjes,in smalle ringen., VOOR DE NACHOS:? 100g ronde totillachips,2 tomaten,in kleine blokjes,1 lente-uitje-in ringen,? 50g geraspte belegen kaas.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Als jonge meid heb ik een baantje als kassière in een supermarkt.Deze supermarkt heeft een biologische inslag. Vaak komen boeren hun producten bij ons laten proeven en aanprijzen. Nu was er zo`n halfjaar geleden een paprikaboer die samen met een kok deze paprikasoep maakte en aan onze klanten liet proeven. Als kassière kon ik in mijn pauze niet achterblijven. Heerlijk was het. De kok gaf me het recept mee en een week later heb ik het gemaakt. Het is zó simpel! Ik heb hiervoor namelijk nooit echt gekookt! Door dit recept kreeg ik pas echt de passie voor koken, en voornamelijk voor het maken van soepen.
Heel veel succes, en smulze!


Het recept is voor een grote pan, 2 L soep. Voor vier pers. kun je er de volgende dag nogmaals van genieten.

INGREDIENTEN

2 grote uien., 3 teentjes knoflook. (mag ook minder, ik houd van pittig), 6 paprika`s, van alle kleuren 2., 4 groentenbouillonblokjes., 2L water., Zout en (witte) peper om op smaak te brengen.(Kerriepoeder geeft ook een lekker extra tintje), Oja, en een beetje (1 el) olie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2012
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 rode, 1groene en 1 gele paprika, 1 grote ui, 1,5 liter water, 3 a 4 vetarme kippe- of runderbouillonblokjes, 1 kruidenkaas byv. boursin, peper en zout, 1 koffielepel paprikapoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  •  
  •  10-20 min.

Een pittige soep

INGREDIENTEN

4 rode paprika's, 2 uien, 5 eetlepels boter, 5 eetlepels bloem, 2 eetlepels tomatenpuree, 6 eetlepels room, 3 theelepels paprikapoeder, 4 theelepels basilicum, 2 dl droge witte wijn, 2 dl water, 1 blokje groentebouillon, verse basillicumblaadjes.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-1999
  • Spaans
  •  30-60 min.

Een heerlijk receptje voor 4 personen.

Op 30 min. is je soepje klaar!!

INGREDIENTEN

, 1 groene, 1 gele en 1 rode paprika, 2 uien, 60 gr boter, mespunt kerriepoeder, 1 eetlepel tomatenconcentraat, 1 l instantbouillon (= 2 runderbouillonblokjes + 1 l water), peper en zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Vegetarische, lichte soep

INGREDIENTEN

- 3 groene paprika's, - groentebouillonblokjes voor 1 liter, - ca 100 gr rijstvermicelli (mihoen), - 1 prei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-1998
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Zo klaar en geweldig lekker!!

INGREDIENTEN

Nodig:**, 3 rode paprika's in reepjes of blokjes, wat je wil.*, 2 dikke uien in ringen.*, 3 tenen knoflook in schijfjes.*, 3 sneetjes wit brood met korstje.*, 4 kippebouillontabletten.*, Flink olijfolie.*, 1 liter water.*, Flinke scheut room culinair.*, 1 bakje Gouda smeerkaas (goud).*, Versgemalen peper.*,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een echt heerlijk kerst soepje.

INGREDIENTEN

3 rode paprika., 1 ui. 35 gr boter. 6 dl kalfs-of runderbouillon. 1dl slagroom peper, zout gehakte bieslook selderij eventueel prei en reepjes gerookte zalm

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekker romig.

INGREDIENTEN

Bieslook, 35gr boter, 6dl bouillon, 3 rode paprika's, bladselderij, 1dl slagroom, 1 ui, zout en peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2002
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Pond-per-dag methode, voorgerecht; neutrale maaltijd.

INGREDIENTEN

1 ui, 2 rode paprika's, 2 groene paprika's, 2 gele paprika's, knoflook naar smaak, 20 gr boter, bouillonblokje, 4 tomaten, 2 theel paprikapoeder, 1 eetl rozemarijn (vers of gedroogd), ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2000
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 uitje, 1 teen knoflook, 2 el olijfolie, 2 rode paprika's, 2 geroosterde paprika's (pot), 1/2 l blik tomaatstukjes met vocht, 1 zakje verse Italiaanse kruiden, 1 laurierblad, 6 dl groentebouillon (tablet)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Heerlijke, romige soep. Weer eens wat anders.

INGREDIENTEN

2 uien, 3 groene paprika's (andere kleur mag ook), boter, bloem, 1 ltr. vleesbouillon, 1 klein blikje gepelde stukjes tomaten op sap, 1 blikje tomatenpuree, 1 teentje knoflook, peper, zout, paprikapoeder, oregano, basilicum, 1 dl. room, ketjap manis.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 groene paprika - 2 rode paprika's -, 2 vleestomaten -, 1 flinke ui -, 2 teentjes knoflook -, 2 a 3 bosuitjes -, 2 eetlepels olijfolie -, 1 eetlepel paprikapoeder -, 1/2 liter tomatensap -, 3 dl kippenbouillon -, 1 scheutje citroensap -, zout en versgemalen peper, , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een lekkere maaltijdsoep van slechts 118 kcal

INGREDIENTEN

1 goene paprika en 2 rode, 2 vleestomaten, 1 flinke ui, 2 teenjes knoflook, 3 bosuitjes, 1 eetlepel paprikapoeder, 2 eetlepels olie, 0,5 l tomatensap, 3 dl kippenbouillon, scheutje citroensap, zout en versgemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-1999
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Deze soep komt uit de Tip en is makkelijk te maken. Door de kleur zit hij er apart uit.

INGREDIENTEN

2 sjalotten, 4 gele paprika?s, bosje koriander, 1 liter groentebouillon, 1 dl slagroom,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2001
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De zoete puntpaprika proef je helemaal terug in deze verwarmende soep.

INGREDIENTEN

1 ltr. Runderbouillon, 2 rode puntpaprika`s, 1 groene paprika, 20 gr bloem,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2010
  •  
  •  10-20 min.

Lekker pittig soepje; past goed bij een uitgebreide Mexicaanse maaltijd

INGREDIENTEN

500 g groene paprika's, 2 groene pepers, 5 dl bouillon, 2 dl room, komijnpoeder, stukje rode en gele paprika voor garnering

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-1999
  • Mexicaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 groene paprika en 2 rode, 2 vleestomaten, 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, 2 tot 3 bosuitjes, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. paprikapoeder, ? l tomatensap, 3 dl kippenbouillon, 1 scheutje citroensap, zout en versgemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2005
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Paprika mix (O′cool), 1 Ui, 1 pakje romige smeerkaas, 1 blik tomaten, 2 Bouillonblokjes (Kip)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-06-2011
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Een koude paprikasoep die minstens 2 uur van tevoren gemaakt moet worden, zodat de smaken goed intrekken.

INGREDIENTEN

300 gram rijpe, gele, ontvelde tomaten, 5 gele in stukjes gesneden paprika's, 10 basilicumblaadjes, 1 fijngesneden witte ui, 1 teentje knoflook, 3-4 dl koude kippenbouillon, 1-2 eetl. olijfolie, zout en peper, 2-3 eetl. citroensap, basilicum om te garneren.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Met rauwe ham en tortellini.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 groen paprika, 50 g gesneden rauwe ham, 1 el boter, ? el paprikapoeder, 3 el tomatenketchup, 1 vleesbouillontablet, ? tl tijm, 100 g tortellini met vleesvulling, 2 takjes peterselie, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 4 gele paprika’s, - 40 gr boter of margarine, - 1 ui, - 2 teentjes knoflook, - 7¼dl kippebouillon, - 1 el cayennepeper, - wat zout, - 5 el korianderblaadjes,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2009
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

6 a 7 gele paprika's, 1 rode paprika, 1 a 2 uien, 50g boter, kruidenmix (paprikapoeder, chilipoeder, cayennepeper), 2 lt bouillon (kippe- / groente-), 125ml creme fraiche, 150g oude geraspte kaas, tortilla chips, 1 tl paprikapoeder, 1 el bloem

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2001
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Feestelijk warm voorgerecht, serveer ook eens als warm lunchgerecht.

INGREDIENTEN

2 rode paprika's, 1 ui, een klein klontje (dieet)margarine, 1 eetl paprikapoeder, 1 l magere bouillon, 1 eetl witte rijst, peper, zout, 1 eetl fijngehakte peterselie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2000
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Paprikasoep met knakworstjes

INGREDIENTEN

I ui, 2 rode paprika's, 2 aardappelen, 50 gr. spekblokjes, 1 eetlepelboter, 1 eetlepel paprikapoeder, 2 theelepels chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes, 2 vleesbouillontabletten, 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon, 1 theelepel karwijzaad, 1 blikje pick-ups, zout, vers gemalen zwarte peper, peterselie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2000
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Eenvoudig, snel, succesvol

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, 1 paprika (kleur zelf kiezen, bepaalt kleur van soep), 2 bouillonblokjes (kip), 1 liter water, peterselie (gedroogd of vers), beetje margarine of olie (geen olijfolie ivm smaak)

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-1999
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Maaltijdsoep
Goed gevulde, pittige winterkost.

INGREDIENTEN

, 3 grote groene, rode en/of gele paprika's, blikje tomatenpuree of verse tomaten, uien, eventueel kleine stukjes spek, zure room, pasta (penne, schelpjes) of vermicceli, bouillonblokje, peper (2 mespuntjes als het echt koud is), zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2000
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 uien-2 a 3 wortelen-250 gr paprika-1 l bouillon-peper-zout-room-1 prei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Vetarm !

INGREDIENTEN

1 rode paprika *, 1 el dieetmargarine *, 1/2 el paprikapoeder *, 1/2 el tomatenpuree *, 1/2 l ontvette runderbouillon *, 2 el bloem *

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Eenvoudig en lekker

INGREDIENTEN

1 ui, gesnipperd, 3 rode paprika's, in kleine stukjes, 3 tomaten, in stukjes, 2 eetlepels olie, 1/4 liter witte wijn, 1/8 liter room.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-1999
  •  
  •  30-60 min.

Dit is zo lekker! hier en daar wat aangepast naar eigen smaak

INGREDIENTEN

6 paprika`s (geel, oranje en rood, 250 gr. tomaten,4 sjalotjes,2 bouillonblokjes (smaak naar keuze),2 takjes tijm, blaadje laurier,1 kuipje boursin cuisine, 2 eetl. olijfolie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit recept heb ik van een vriendin en smaakt heerlijk en zo klaar

INGREDIENTEN

Ontbijtspek 75 gr., rode paprika's 3 st., rijpe tomaten 3 st, ui 1 st., kippebouillon-tablet 2, groene paprika garnering

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2001
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 2 rode paparika's, 2 groene paprika's, 1 teentje knoflook, 40 gr boter of margarine, 2 eetl bloem, 8 dl bouillon, 4 tomaten, zout, peper, 1 theel paprikapoeder, takje of snufje tijm, 1 theel oregano, 1 potje zure room, 2 eetl gehakte peterselie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2001
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 750 gr gele of rode paprika, * 1 ui, * 1 teentje knoflook, * 3 eetl vloeibare magarine, * 2 theel kerriepoeder, * 2 tabletten kruidenbouillon, * 2 dl droge witte wijn, * 2 blaadjes laurier, * 1.25 dl slagroom, * naar smaak versgemalen peper, * 2 eetl fijngeknipte bieslook, * 1 zakje croutons,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2011
  • Internationaal
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies