34.714 paprika recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Top 100

Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet (kan ook met hamlapjes), 2 uien, 1 groene paprika,bakje champions, 1 blikje tomatenstukjes, 30 gram bloem, 4 dl bouillon van een blokje, 1 dl rode wijn,zout, peper, nootmuskaat,wat tijm, 200 gram geraspte jonge kaas, 1 eetlepel boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Top 100

Heerlijk makkelijk receptje.

INGREDIENTEN

1 zak nacho cheese tortilla chips, 300 gr. rundergehakt, 1 zakje taco kruiden, 1 (punt) paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, cheddar cheese, geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2011
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
  • Top 100
INGREDIENTEN

4 halve kipfilets, 50 gr boter en 1 el olie, 1/2 rode paprika in stukjes, 50 gr. gerookt spek in stukjes, 1 kleine ui gesnipperd, 125 gr champignons in plakjes, 1 teentje knoflook gesnipperd, klein blikje tomatenpuree, 2 tl paprikapoeder, 1 glaasje wodka, 2 dl slagroom of koksroom (o.i.d.), Peper en zout, Cayennepeper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2009
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Deze goulash is gemaakt van een combinatie van rundvlees en varkensvlees. Het is echt overheerlijk. Ik heb het recept gekregen van een kennis uit Oostenrijk. Inmiddels heb ik in de loop van de tijd wel e.e.a. aangepast. Iedereen die deze goulash proeft wil het recept. Dus maken!

INGREDIENTEN

750 gram mager rundvlees -, 250 gram varkenslappen - 50 gr boter om te bakken - olie om te bakken - peper - zout -, 2 vleesbouillontabletten - 3 eetlepels witte azijn - 2 theelepels gedroogde oregano -, mespunt kruidnagelpoeder - 1 laurierblaadje -, 1 kilo uien - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels tomatenpuree - 1/2 rode paprika - 2 theelepels pittige paprikapoeder of cayennepeper - 2 eetlepels milde paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-03-2006
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Top 100

Vaak gegeten in Mexicaans restaurant, smaakte zo goed dat ik het ook zelf heb geprobeerd, en het was erug lekker!

INGREDIENTEN

-grote zak nacho chips, chili of cheese flavoured., -200 gr gehakt., -200 gr kipfilet, -cheddar of andere pittige smeltkaas, -quacemole(recept komt), -salsa, uit een potje of zelf gefabriceerd, -chilipoeder, -tomatenpuree en ketchup, -tabasco, -peper en zout, - mexicaanse kruiden voor vlees, -flesje rode wijn, -paprika of mexicaanse mix van groenten, -eigen inbreng is hier zeer welkom!, gooi erbij wat je lekker lijkt., -een lekker biertje voor tijdens de voorbereiding.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Top 100

HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!!

Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel.

Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.

INGREDIENTEN

, 2 kipfilets, 150 gram champignons, 1 rode paprika, 1 el fijngehakte basilicum, 1 fijngesneden rode peper, 1 tl suiker, 1 el limoensap, 150 gram pasta (penne, fusilli), 1 dl kookroom, 75 gram pittige, geraspte kaas, olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Top 100

Snelle en superlekkere variant op Sis kofte. Gezond junkfood bestaat!

INGREDIENTEN

1 sjalot, fijngesnipperd, 1 rode (punt)paprika, in kleine blokjes, 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden of uit de pers, 150 g rundergehakt (of lamsgehakt als je dat kunt krijgen), 1 el olijfolie, zout en (versgemalen) peper, 4 (bloem) tortillas, snuf nootmuskaat, 2 tl komijn, 2 tl kaneelpoeder, 2 tl cayennepeper, 1 el paprikapoeder, Eventueel: peterselie, fijngesneden, 1/4 krop ijsbergsla of witte kool, in reepjes gesneden, Voor de pizzasaus:, 1 blikje tomatenpuree, paprikapoeder, 3 el bouillon, 1 el olijfolie, Voor de yoghurtsaus:, 1,5 dl Bulgaarse yoghurt, witte peper, zout, 1-2 teentjes knoflook, ca. 6 blaadjes munt (kan ook weggelaten worden, vervang eventueel door koriander of peterselie), Eventueel extra:, Sweet chillisauce,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Top 100

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren.
Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar

INGREDIENTEN

250 gr rundsgehakt ? 250 gr varkensgehakt ? 100 gr ontbijtspek of rauwe ham, in stukjes gesneden, 1 ui, 1 teentje knoflook,1 tak selder, 1 wortel, ½ liter rode wijn, 100 ml bouillon, 1 blik gepelde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, peper en zout, oregano, basilicum, paprika, rozemarijn, tijm, 1 laurierblad., boter, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Top 100

Jammie jammie...dit is zóoooo lekker...
(let wel op de lange bereidingstijd in de oven.. hoe langer de kruiden en specerijen in het vlees kunnen trekken, hoe lekkerder het uiteindelijke resultaat...!)

INGREDIENTEN

600 g riblappen of runderlappen, in grove stukken, , 2 eetlepels rode-wijnazijn, , 3 eetlepels olijfolie, , 1 eetlepel gedroogde oregano, , 2 theelepels chilipoeder, , 1 eetlepel tomatenpuree, , 125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet), , 4 tomaten, in partjes, , 2 gele paprika's, in grove stukken, , 200 g Griekse feta (kaas),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2006
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Top 100

Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons.

INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Top 100

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in plakjes, 2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie, 1 rode peper, in ringetjes, 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 wortels,(of 1 grote) in, stukjes/plakjes, 1 rode paprika, in reepjes, 1/2 komkommer, in stukjes, 100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes, 125 g bamboescheuten(blikje), 125 g taugé (met kokend water over gieten!), 1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin, 2 el oestersaus of vissaus, 3-4 dl kippenbouillon, 2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel), voor de liefhebber;, rasp (1 cm) verse gember door het gerecht

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader.

INGREDIENTEN

300 gram rundergehakt, 1 spitskool, 1 grote rode of groene paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 lente-uitjes, 1 bouillontablet, peper, zout, ½ afgestreken eetlepel kerriepoeder (of meer naar smaak!), scheutje maggi aroma, 2 eetlepels olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2008
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Top 100



"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg - 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten) - scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika) -, 200 gr Gruyere (of Comtekaas) - gedroogde provencaalse kruiden - pittige olijfolie voor pizza's

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Pompoensoep met geroosterde knoflook
Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur.

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN, 2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje, , 5 el. olijfolie, , 2 takjes tijm, , 1 pompoen, , 2 uien, gesnipperde, , 1 tl. koriander, gemalen, , 1.2 l. boullion, Kip, , 3 el. oregano, verse, fijngehakte, , Peper, zwarte, gemalen, , Zeezout, , 4 tomaten, , 1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan, , 1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, , 3 el. olijfolie, extra vergine, , 1 el. balsamicoazijn, , ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden.
Het staat ook zo gezellig op tafel.
Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.

INGREDIENTEN

Voor het gehakt:, 500 gram rundergehakt;, 1 ui, zeer fijngehakt, 8 takjes platte peterselie, fijngehakt;, 1 koffielepel gemberpoeder;, 1 1/2 koffielepel zwarte peper;, 1 mespuntje kaneelpoeder;, 2 eetlepels paneermeel;, zout naar smaak., , Voor de saus;, 1 fijngesneden ui;, 8 takjes fijngehakte verse koriander;, 2 fijngehakte tomaten;, 1 grote groene paprika in zeer kleine stukjes gesneden;, 1 eetlepel olijfolie;, 1 1/2 koffielepel zwarte peper;, 1 1/2 koffielepel gemberpoeder;, mespuntje saffraanpoeder;, zout naar smaak., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2008
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

5 eieren, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel peper, 1 rode paprika, 50 gram gepelde garnalen, 75 gram champignons, 1 theelepel zout, 1 eetlepel suiker, 100 gram kipfilet, , Voor saus:, , 1 eetlepel tomatensaus, 1 eetlepel tapiocameel, 200 ml water, 1 gesneden prei (alleen witte deel), 2 teentje knoflook (fijngesneden), 1 rode paprika (gesneden),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker snel gerecht met gerookte zalm, groenten en kruidenkaas

INGREDIENTEN

250 gram gerookte zalmsnippers, 1 ui, 2 tomaten, 1 groene paprika, 1 beker creme fraiche of room culinair, 1 pakje kruidenkaas met kruiden (bv Paturain of van AH) en 250 gram pasta naar keuze.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-1998
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.

INGREDIENTEN

250 gram Chinese Eiermie, Gember, Knoflook, Zwarte peper, Sambal, Soyasaus of ketjap, Citroensap, 250 gram kipfilet of mager varkensvlees, Ui, Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder, Trassi, 100 g ham in reepjes of handje garnalen, 1 rode paprika (in reepjes gesneden), 1 bakje champignons in plakjes, 1 prei in dunne ringen gesneden, 1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd, Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2007
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze maaltijdsalade is heerlijk op warme dagen. Lekker meenemen naar het strand samen met een flesje wijn.

INGREDIENTEN

1 zak pasta bijv gekleurde spirali, 2 blikjes tonijn in olijfolie, olijven, zongedroogde tomaten, tomaten, paprika, komkommmer, olijfolie, mosterd, peper en italiaanse kruiden, mais, feta

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een familierecept van chefkok Gaetano Sergio wat hij van zijn oma kreeg. Heerlijke stukjes varkenshaas in een overheerlijke romige saus met groenten en cognac.

INGREDIENTEN

2 uien -1 rode paprika - 400 gr champignons - 2 takjes peterselie - ± 500 gr varkenshaas - peper, zout - 4 el olijfolie - 1/2 dl cognac of vieux - 1/4 ltr slagroom - 1 el tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mijn chili con carne door de jaren verder ontwikkeld tot deze recept.

INGREDIENTEN

600 g rundergehakt, 2 uien, fijn, rode chilipeper met zaden, fijn, 3 tenen knoflook fijn, 1 rode en 1 groene paprika, in blokjes, 450 g bliktomaten, in stukjes, 40 g tomatenpuree, 1 e suiker, 1/2 t cayenne, 1 t chilipoeder, 1 vol t paprikapoeder, 1 vol t komijnpoeder, 1+1/2 t zout, 1 laurierblad, gescheurd, hand vol fijn peterselie of dille, 3 e olijfolie, 800 g gaar bruine bonen (of een mengsel van verschillende gedroogde bonen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2005
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst.
Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips"

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode, gele en groene paprika, 1 courgette, 100 g sperziebonen, 2 tenen knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1 el tomatenpuree (optioneel), ½ - 1 blik tomatenstukjes (of gepelde tomaten die je naderhand fijner maakt), ¼ liter water (of minder) het gerecht moet bijna onderstaan., Zout en versgemalen peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie (garnering), Eventueel voor de 2e dag (zie onderaan dit recept) 1 bakje kastanje champignons + scheutje balsamico azijn, 150 g geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bij ons is het altijd smullen geblazen als dit gerecht op tafel komt! Makkelijk te bereiden eenpansgerecht, dat ook zonder vlees heerlijk smaakt.

INGREDIENTEN

400 g varkensvleesreepjes (met gyroskruiden gekruid), 600 g aardappelen, 2 uien, 2 kleine courgettes, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 500 g tomaten, 1 dl olijfolie, 1 tl gedroogde oregano, versgemalen zwarte peper, zout, 1.1/2-2 dl kippenbouillon, 1 el fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker, slank, gezond, snel klaar en het smaakt heerlijk. Eigenlijk is dit recept met volkoren macaroni maar ik heb dit keer eens voor Fusilli pasta gekozen.
De hoeveelheden zijn voor een dieet portie, ben je niet op dieet dan neem je meer.

INGREDIENTEN

1 bakje champignons, 2 preien, 1 plak ham van 100 gr, 160 gram (gare) macaroni, 1 paprika, Pakje Hamkaas of Kaassaus (ongeveer 200 ml), Verse (of gedroogde) bieslook, Italiaanse kruiden, Peper en zout naar smaak, Voor de salade, Een paar tomaten, 1 of 2 uien, Dressing (naturel, slanke)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2012
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit recept is van de slager. Het is wel wat veel voorbereidend werk (maar als je een keukenmachine hebt gaat het sneller), maar het is werkelijk een perfect recept. alles klopt en het is gewoon smullen. Ik heb het zondag gemaakt en bij ons waren er alleen maar complimenten. En het heerlijke aan dit recept: je kunt er alles bij eten. aardappels- rijst - pasta, wat je maar lekker vindt. ik heb er gekookte aardappels bij gedaan.

INGREDIENTEN

600 gr. magere varkenslappen, in blokjes; 100 gram chorizo, in hele kleine blokjes; zout en peper; 1 El. bloem; 2 El. (olijf)olie; 2 uien, fijn gesnipperd; 2 teentjes knoflook, fijn gehakt; 500 gr. niet te grote trostomaten, in kleine stukjes (ik heb die van de aldi genomen en die waren perfect); mespuntje safraandraadjes; 100 ml (1 dl) droge sherry of droge witte wijn; 2 rode paprika`s, in smalle reepjes; 250 - 300 ml. kippenbouillon van 1 kipbouillontablet.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is voor mij echt een blijvertje, heerlijke salade met verschillende smaken.

INGREDIENTEN

1 mango, in blokjes, 1 avocado, in blokjes, 1 gerookte kipfilet, in blokjes, 1 gele paprika, in blokjes, 2 bosuitjes, in ringetjes, 1 bakje basilicum, ontdaan van de takjes, dus alleen de blaadjes, 1 zak veldsla, ontdaan van de zanderige kroontjes, , 1/2 zakje geschaafde amandelen, bij de bakproducten, 1 citroen, olijfolie, kerriepoeder,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2009
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Een heerlijke salade voor bij Oosterse gerechten. Ooit gemaakt bij de toenmalige Zuivelkeuken in Leidschendam.

INGREDIENTEN

1 komkommer - 1 rode paprika - 1 sjalotje - 1 teentje knoflook - 2 theelepels suiker - zout, peper - 1 theelepel mosterd - 1 dl azijn

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 eetl. olijfolie, 1 ui, fijngehakt, 1 teentje knoflook, geperst, 1 kleine groene paprika, in blokjes, 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt, 250 g rundergehakt, 1/2 theel. gemalen komijn (djinten), 1 eetl. bloem, 1/2 theel. paprikapoeder, 2 eetl. tomatenpuree, 2 eetl. rozijnen, 2 eetl. geschaafde amandelen, 1 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid, 1 ei, 1 eetl. melk (Melkan)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2009
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kabeljauw met ratatouille uit de oven .

INGREDIENTEN

Ingrediënten, , 3 eetlepels olijfolie, 2 rode uien, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 1 gele paprika, in kleine stukjes, 1 courgette, in kleine blokjes, ½ eetlepel paprikapoeder, ½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden, 500 g kabeljauwfilet, sap van een halve citroen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2008
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke hartige taart met gehakt, courgette, paprika, champignons en ...brie. Makkelijk en errug lekker.

INGREDIENTEN

400 gr. rundergehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 blikjes tomatenpuree, flink stuk brie, 1 courgette, bakje champignons, 1 rode paprika, pakje bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 paprikas, 1 ui, knoflook, 200 gr. rundergehakt, 100 gr. champignons, sambal, ketjap, oregano, bouillon, 2 eetlepels tomatenpuree.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-1999
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Heerlijke Mexicaanse ovenschotel, snel klaar, met alles erin wat lekker is en nog gezond ook!!!

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet,zakje seasoningmix voor taco's, 2 rode uien, 1 rode paprika, 1 courgette, 1/2 blikje maïs, 1 bekertje creme fraiche, 150 gram geraspte kaas, nacho cheese tacochips.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2007
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Een heerlijk wokgerecht die ik zelf REGELMATIG maak als ik aan het lijnen ben. Veel verse groenten en heerlijke knoflook

INGREDIENTEN

600 gr rundergehakt 500 gr sperziebonen (5 minuten geblancheerd) 2 el olijfolie 2 Spaanse pepers fijn gesneden 4 teentjes knoflook 1 gele paprika in reepjes gesneden 2 dl creme fraiche 2 el fijngehakt bonenkruid 2 grote uien gesnipperd peper en zout heerlijk met wat verse Basilicum (naar wens), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze Mexicaanse taart lijkt eigenlijk wel een beetje op lasagne. En dan bedoel ik niet zozeer de smaak, want met de fajitas kruiden de jalapeno en de mais is het toch zeker wel een echt Mexicaans gerecht.
Het komt door de manier van klaarmaken met de opbouw van de laagjes tortilla`s.

Voor mensen die vegetarisch eten, die kunnen heel gemakkelijk het gehakt vervangen door kidneybonen.

INGREDIENTEN

- 8 kleine tortilla`s (bloem, mais of meergranen), - 500 gr. rundergehakt, - 400 gr. tomaten, - 200 gr. zure room, - 1 rode paprika, - 1 ui, - 1 bolletje knoflook (of 4 tenen), - 1 klein blikje mais (140 gr.), - 1 zakje Mexicaanse kruiden mix voor fajitas, - 2 el. jalapeno (uit een potje), - geraspte kaas (naar smaak), - 2 el. koriander.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2013
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Dit rijstgerecht bevat zeer weinig calorien, zodat je rustig een tweede keer kunt opscheppen.

INGREDIENTEN

1 pak rijst, 3-4 ons kipfilet, in kleine blokjes gesneden., 1 grote ui, gesnipperd, 1 rode paprika, klein gesneden, 250 gram witte kool, zwarte peper, knoflookpoeder, Olijfolie., , Voor de marinade:, 50 ml.Ketjap, 3 eetlepels azijn, zwarte peper, knoflook, cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

800 gram rundvlees, 30 gram boter, 1,5 teentje knoflook, 2 uien, 1 eetlepel (Olijf)olie, 2 winterpenen, 1 appel, 3 tomaten, 1 flesje (bok)bier, 1 prei, 2 theelepels honing, 1 theelepel appelstroop, 1 snufje peper, 1 takje tijm, 1 takje Rozemarijn, 1 snufje Kruidnagel

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-10-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 grote baguette/ciabatta -, 2 teentjes knoflook, gehakt/geperst -, 2 eetl. olijfolie -, 2 eetl. gehakte verse peterselie -, 2 eetl. vers gehakte tijm of 2 theel. gedroogde -, 2 eetl vers gehakte marjorein of 2 theel. gedroogde., 1/2 theel paprika poeder -, 2 eetl. geraspte parmezaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze gevulde paprikas vielen erg in de smaak bij mijn nichtjes en hun vrienden. Echt simpel en erg lekker. De paprikas gaan rauw in de ovenschaal. Heerlijk met de tomatensaus die ook zonder koken in de schaal gaat. Snel klaar en erg lekker!

INGREDIENTEN

5 flinke paprikas in (liefst) verschillende kleuren (1 paprika wordt gebruikt voor de vulling) -, Saus:, 2 blikjes tomatenblokjes, 1 flinke ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), 2 theelepels gedroogde oregano - peper, zout, Vulling:, plm. 600 gram mager rundergehakt, 1 flinke ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), (1 paprika zie boven gesnipperd), 150 gram geraspte belegen kaas, peper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Met dit hete weer hebben er niet veel mensen zin om lang achter het hete gasstel te staan. Dit is een verrukkelijke zomerse maaltijdsalade. knapperig stokbrood erbij en een glas heerlijke koude rosé..... je waant je echt op vakantie, heerlijk en razendsnel klaar om heerlijk buiten van te genieten

INGREDIENTEN

, , 1 krop heerlijke hollandse sla (of een kant en klaar zak), 3 tomaten, 1 rode of 1 gele paprika, handjevol gemengde noten, handjevol groene olijven of druiven, ruim 100 gram zachte geitenkaas, 3 El. olijfolie, 1 El. balsamico azijn, 1/2 tl. mosterd, 1 tl. honing, peper en zout, , , heb je zin in zoet dan neem je witte druiven, heb je zin in iets hartiger dan neem je olijven.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Met 10 verschillende vullingen

INGREDIENTEN

MET BIESLOOK(4p):4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas-1 el mayonaise-geknipte bieslook, zout en peper., MET PAPRIKA (4p):1/4 fijngehakte rode paprika- 4 hardgekookte eieren- 25g verse roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el magere kwark- italiaanse kruiden- paprikapoeder, zout en peper., MET ANSJOVIS ( 10 p): 1 blikje (ca 50g) ansjovisfilets- 10 hardgekookte eieren- 150g verse roomkaas- 5 el mayonaise- peper- 1 el medium sherry- gehakte peterselie., MET OLIJVEN (4p): 6 gevulde olijven- 4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas- 1 el mayonaise- zout en peper., MET TOMAAT (4p): 4 hardgekookte eieren- 25g roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el tomatenketchup-gehakte peterselie en bladselderij- 1 theelepel Parmezaanse kaas- zout en peper., MET AVOCADO (10p): 2 plakjes ontbijtspek- 1 kleine rijpe avocado- 2 el citroensap- 10 hardgekookte eieren- 8 el mayonaise- 1/2 theel. cayennepeper- geknipte bieslook- zout en peper.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De bekers hebben een inhoud van 400 ml.

van 38
Alleen vandaag 24,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies