Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

7 panzanella recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Panzanella is een Toscaans voorgerecht. Het is ontstaan om oud brood op te maken. Aangezien Toscaans brood in Nederland niet te verkrijgen is kun je ciabatta gebruiken. Het effect is niet helemaal hetzelfde. Er zijn diverse versies van dit recept.

INGREDIENTEN

- 15 blaadjes basilicum, - 1 komkommer, - 1 rode ui, - 4 sneetjes Toscaans brood (of indien niet verkrijgbaar Ciabatta), - 2 rijpe tomaten, - Versgemalen zwarte peper, - Zout, - Witte wijnazijn naar smaak, - Olijfolie naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-07-2012
  • Italiaans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Toscaanse broodsalade

INGREDIENTEN

200 gr. grof witbrood (zonder korst), 5 rijpe tomaten in blokjes, 1 fijngesneden rode ui, 50 gr. zwarte olijven in plakjes, 6 gehalveerde ansjovisfilets, een halve komkommer in stukjes, 2 stengels bleekselderij in dunne reepjes, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 3 eetlepels fijngehakte basilicum, 1 teentje knoflook geperst, 6 eetlepels olijfolie, 1? eetl. balsamico-azijn of rode wijn-azijn, zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 ongesneden wit brood (bij voorkeur oud Turks brood), olijfolie, peper en zout, 5 tomaten in partjes gesneden en het kroontje verwijderd, , 3 eetlepels gehakte basilicum, 3 teentjes knoflook, 2 tomaten in stukjes, van vel en zaad ontdaan, 1 eetlepel balsamico-azijn, 1 eetlepel citroensap, 1 dl kruidenolie, peper en zout, , ,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-07-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Italiaanse broodsalade

INGREDIENTEN

1 oudbakken ciabatta, 2 el rode-wijnazijn, 4 trostomaten (in stukjes), 1/2 komkommer (in blokjes), 1 kleine rode ui (in ringen), 1 zakje verse basilicum (15g en grof gescheurd), 3 el olijfolie extra vierge

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-08-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Italiaanse broodsalade

INGREDIENTEN

1 ciabatta, 2 trostomaten, 1/2 komkommer, 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, 30 gram verse peterselie, 15 gram verse basilicum, 1 dl olijfolie, 2 theelepels witte wijnazijn, zout, peper, 1 theelepel kappertjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Feestelijk gestoomd voorgerecht!

INGREDIENTEN

* 4 middelgrote artisjokken, * 1/2 citroen, , Voor de panzanella:, * 2 volle koppen verkruimeld witbrood, * 2 middelgrote rijpe gehakte tomaten (450 gram), * 1 middelgroot knoflookteentje, geperst, * 1/4 kop plus 2 eetl olijfolie, * 1/4 kop rode-of witte-wijnazijn, * 2 eetl gehakte peterselie, * 1/4 theel zout, * 1/4 theel versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Dit is echt heel lekker!

INGREDIENTEN

Voor de croutons :, 1/2 ongesneden wit brood (bij voorkeur Turks brood), olijfolie, peper en zout, , 5 tomaten in partjes gensneden en het, kroontje verwijderd, Voor de marinade:, 3 eetlepels gehakte verse basilicum, 3 teentjes knoflook, 2 tomaten in stukjes, van vel en zaad ontdaan, 1 eetlepels balsamico-azijn, 1 eetlepel citroensap, 1 dl kruidenolie (zie onder)of kant-en-klaar fles, peper en zout,, Kruidenolie:, 4 eetlepels gehakte basilicum, 4 eetlepels gehakte krulpeterselie, 2 eetlepels gehakt bieslook, 2 teentjes knoflook, beetje citroensap, ? liter extra viergine olijfolie, peper en zout., , Doe de kruiden, knoflook en citroensap bij elkaar in een kom., Voeg de olie langzaam roerend met een garde toe, zodat er een lichte binding ontstaat. Breng op smaak met peper en zout., ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top