8 orloffgebraad recepten

Een schoon carregebraadje (varkensgebraad)van 1 kilo met kaassaus.

INGREDIENTEN

1 carre gebraad (varkenvlees) met 7 sneetjes hesp (ham) ... 7 sneetjes kaas. Kaas is naar eigen smaak bv. Emmentaler is voor een zachte smaak en grieyere is voor een pittige smaak. Bakboter, 1/2 liter halfvolle melk, 4 eetlepels bloem, peper, nootmuskaat 200 gr. gemalen kaas bv. Emmentaler of grieyere.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-03-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Varkens- of kalfsgebraad op feestelijke wijze, ouderwets en rijk maar superlekker, toch op deze manier.

INGREDIENTEN

Varkens- of kalfsgebraad (2 kilo voor 10 personen), hesp, hollandse kaas, gruyere, champignons, kalfsfond, boter, pezomus, ajuin, wortel, sjalotten. Verder room en porto en wat bloem voor de saus.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-01-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 varkensgebraad 600 gr, 8 schijven gekookte ham, 8 schijven kaas (Emmenthal of jonge Gouda), Alpro Bakken en Braden, 1 bakje champignons, Alpro room, wat citroensap, wat extra kaas, gehakte peterselie, wat water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 varkensgebraad 600 gr;, 8 schijven gekookte ham;, 8 schijven kaas (Emmenthal of jonge Gouda);, Alpro Bakken en Braden;, 1 bakje champignons;, Alpro room;, wat citroensap;, wat extra kaas;, gehakte peterselie;, wat water.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Feestelijk varkensgebraad

INGREDIENTEN

1 ? kg varkensgebraad ? 8 sneetjes kaas (Emmental, Maredsous, half belegen kaas) ? 100 gr. gemalen kaas ? 8 sneetjes schouderhesp ? 1 blik fijne erwtjes van 800 gr. ? 500 gr. champignons ? 150 ml room - peterselie ? waterkers ? witte wijn - boter ? bloem ? melk ? pezo - {aardappelen, knolselder en 1 ei}.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Hmm orloffgebraad,dit kan best eens met kalkoen in plaats van met kalfs of varkenvlees.

INGREDIENTEN

800 gr kalkoengebraad 16 plakjes jonge gouda kaas 16 plakjes gekookte ham 2 dl room 100gr boter p&z

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.



Een recept van Piet Huyzentruyt uit het kookprogramma "Lekker Thuis".

INGREDIENTEN

1 varkensgebraad van 600 gr * 8 schijven gekookte ham * 8 schijven Emmenthal * boter * 1 bakje champignons * 1 dl room * wat citroensap * wat extra geraspte kaas * gehakte peterselie * wat water * peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een feestelijk zondagsmenu.

INGREDIENTEN

1 kg orloffgebraad(hier zo te koop,kan eventueel zelfgemaakt dan 1 snede kaas,1snede vlees tussen de sneden gebraad), 1 eetlepel bter, , , voor de gratin:, 6 stronken witloof, 12 aardappelen, 2,5 dl lichte room, melk, 1 eetlepel boter, nootmuskaat, p&z

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-01-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies