2.141 oesterzwammen recepten

Basis recept

INGREDIENTEN

Oesterzwammen

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-06-1999
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  0-10 min.

Lekker vlees om samen van te genieten

INGREDIENTEN

Mooi varkenshaasje, verse oesterzwammen, 1 potje sour cream, Pittige mosterd (geen zaadjesmosterd)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 g oesterzwammen, 100 g kruidenboter

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-07-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 Parelhoen, 400 gr oesterzwammen, 3 Sjalotten, Solo, Peper, Pineau de Charentes, Room

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept is afkomstig van Jamie oliver (naked chef). Dit is mijn favoriete pasta. Het kost wat werk, en het is niet goedkoop maar haleluja dan heb je ook wat!

INGREDIENTEN

Pasta naar keuze, 150 gram pancetta/ evt. ander spek maar dan meer gebruiken, Doosje champignons, Doosje oesterzwammen/andere paddestoelen, 1,25 dl. Slagroom, 2 hele eieren, 3 eierdooiers, 150 gram verse parmezaanse kaas gerapst, 1 teentje knoflook, peper, evt. zout (pas op het is al hartig!), Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De verse kervel zorgt voor een mooie, en fris geurende soep.

INGREDIENTEN

150 gram oesterzwammen, 2 kruidenbouillon-tabletten, 15 gram verse kervel(=1 zakje), versgemalen zwarte peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gr. oesterzwammen, 6 eieren, 5 el melk, Worcestershiresaus, nootmuskaat, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 g. Oesterzwammen-, 2 Kruidenbouillontabletten-, 1 zakje verse Kervel-, zwarte Peper., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Champignonskunnen ook gebruikt worden. 135 kcal. p.p.

INGREDIENTEN

250 gr. spruitjes, 50 gr. oesterzwammen, 25 gr. kruidenboter, 1 theel. tijm, 1/2 dl. appelsap, peper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-1999
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een slank, oosters gerecht ( p.p. 235 kcal, 10 gr. vet )

INGREDIENTEN

400 gr. runderreepjes ( evt. biefstukreepjes ) 2 eetlepels olie 1bakje oesterzwammen 6 bosuitjes 2 tenen knoflook 100 gr. tauge 2 eetlepels sesamzaad 2 eetlepels vissaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

'n lekker borrelhapje van paddestoeltjes.

INGREDIENTEN

Voor de paddestoelen:, -250 gr. oesterzwammen., -2 eieren., -1 teentje knoflook., -paneermeel., -boter., Voor het sausje:, -1 knoflookteentje., -3 el. mayonaise., -3 el. zure room.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2001
  •  …
  •  0-10 min.

Heel simpel, heel lekker!

INGREDIENTEN

150 g oesterzwammen, 2 kruidenbouillontabletten, 15 g verse kervel, zwarte peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2000
  •  …
  •  20-30 min.

Beetje luxe spaghetti

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 300 gr. oesterzwammen, 30 gr. boter, 1 takje verse tijm(of mespunt gedroogde), peper, 3 el citroensap, 2 el fijngehakte peterselie, 1,5 el fijngeknipte bieslook, peper, Parmezaanse kaas, 200 gr. spaghetti, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.



Een recept van restaurant Belle Epoque in Leuven

INGREDIENTEN

12 grote oesterzwammen - 12 lamsniertjes - verse dragon - lamsfond - boter - broccoli

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

200 gr witte tagliatelle, 200 gr groene tagliatelle, 400 gr oesterzwammen, 8 sneden lekkere rauwe ham ( Ganda), 200 gr roomkaas, 50 gr groene pesto, 50 cl goede olijfolie, Parmezaanse kaas ( grof geraspt), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk recept

INGREDIENTEN

1 parelhoender, 500 gram oesterzwammen, 2sjalot,1dl porto, 1dl room, 1dl kippenbouillon, 1 eetlepelazijn, 75 gram boter, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit gerecht is heerlijk als lunch

INGREDIENTEN

500 g oesterzwammen, 4 el boter, 2 el fijngeknipte peterselie, 2 el, fijngeknipte bieslook, citroensap, 2 teentjes knoflook, zout, versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 bosuitjes, 100 gr oesterzwammen, 100 gr groenekool, 2 eetl boter, 2 potten wildfond, peper(uit de molen)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2000
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 Konijneruggen, 3 uien, 2 sjalotten, 800 gr gepelde tomaten in blokjes (blik), 2 teentjes look, 2 dl witte wijn, 5 dl runderfond, thijm, laurier, bloem, 200 gr oesterzwammen.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op10-12-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

4 hertebiefstukjes, 25 gr boter of margarine, 1 ui of 2 sjalotjes, 2 el bloem, 2 el tom.puree, 200 gr oesterzwammen, 2 el zilveruitjes, 1/2 theel tabasco, 2 theel grillkruiden, 2 el olijf of notenolie, 1 theel wildkruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk voorgerecht, maar doet het ook prima als hapje op een feestje

INGREDIENTEN

1 bakje oesterzwammen, 300 gr grote garnalen (gepeld), 1 ( of meerdere) tenen knoflook, 60 gr roomboter, citroensap, zout, peper, peterselie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-1999
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  0-10 min.

Hartige taart

INGREDIENTEN

225 gram (roomboter)bladerdeeg(diepvries), boter om in te vetten, 300 gram oesterzwammen, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 2 eetl. boter, 100 gr. bakbacon, peper, 100 gr. geraspte belegen goudse kaas, 100 ml.zure room, 50 ml. melk

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 bosuitjes, 100 gr oesterzwammen, 100 gr groene kool, 2el boter, 2 potten wildfond (a 190 ml), peper uit de molen., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2001
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kalfsgebraad van 800 g, 400 g oesterzwammen, 25 cl vloeibare room, 25 g boter, 10 cl vleesbouillon, gehakte peterselie of bieslook, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Toast met andijvie en oesterzwammen

INGREDIENTEN

1/2 el citroensap, 1/2 tl mosterd, zout, peper, 1.1/2 el olie, 100 g andijvie, 250 g oesterzwammen, 25 g boter, 2 sneetjes witbrood

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-1999
  •  …
  •  10-20 min.

Dit aparte groentegerechtje past goed bij gestoofd rundvlees en rijst of mie.

INGREDIENTEN

200 gr oesterzwammen, 1 1/2 eetlepel sojasaus, 1 1/2 eetlepel sherry, 1/2 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel fijngehakte verse koriander, peper, zout.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-03-2002
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, gesnipperd;, 1 l groentenbouillion;, 450 g diepvrieserwten;, 200 g oesterzwammen in stukjes;, zwarte peper;, zout;, 125 g creme fraiche;, nootmuskaat

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2006
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gr oesterzwammen, 2 tenen knoflook--, 2 kruidnagels--, 1 laurierblad---, 3 peperkorrels--, 1 el suiker---, 1 tl zout, 250 cl rode wijnazijn, olie,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2003
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

2 uien, 2 bakjes Oesterzwammen, 3 eetl olifolie, 1 zakje bechamelsaus, 500 ml melk, 150 gr Castello Blue kaas, 1 pak lasagnevellen, 1 zakje gemalen belegen kaas, ovenschaal

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker soepje als voorgerecht voor de kerst

INGREDIENTEN

2 bosuitjes,100 gr oesterzwammen,100 gr groene kool,2 eetlepels boter,2 potten wildfond(a 90 ml,Struik),peper(uit de molen).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*150 gr oesterzwammen, *2 kruidenbouillontabletten, *15 gr verse kervel, *Versgemalen zwarte peper, *Keukenpapier,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 bakje oesterzwammen (150 g), , 2 kruidenbouillontabletten, , 1 zakje verse kervel (15 g), , zwarte peper, , keukenpapier

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

12 sint-jakobsnoten, 400 g oesterzwammen, 1.5 dl wijn (wit/droog), 2 dl room, 2 sjalotten, 50 g boter (bakboter), peper, zout, 1 theelepel kerriepoeder,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

De oesterzwammen in dit gerecht kunnen ook vervangen worden door champignons.

INGREDIENTEN

250 g spruitjes, 50 g oesterzwammen, 25 g kruidenboter, 1 theelepel tijm, 1/2 dl appelsap, peper, zout.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kilogram hertenfilet, (kan ook met reefilet), 1/2 kilogram oesterzwammen, 25 gram boter, peper en zout 1 potje roze Peper op water, 1 deciliter cognac, 1/2 liter room, 1 bosje waterkers, 2 deciliter kalfsfond

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gerechten van Vlees,Wild en Gevogelde speciaal voor de Kerstdagen

INGREDIENTEN

150 gram vet spek, 2 hazeruggen, zout,peper, 50 gram boter, 250 gram oesterzwammen, 2 sjalotjes, 50 gram kruidenboter, 6 eetlepels creme fraiche, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, takje tijm.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-1999
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g volle pasta, 250 g verse oesterzwammen, scheut olijfolie, 4 el boheme saus, 100 ml soja-room, zeezout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

750 g biefstuk;, 600 g oesterzwammen;, 3 sjalotten;, 1 teentje knoflook;, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt);, 75 g boter;, 1 dl kalfsfond;, peper;, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Makkelijk warm voorgerecht

INGREDIENTEN

-400 g kleine oesterzwammen, -1 eiwit, -4 el sesamzaad, -1 el plantaardige olie of boter

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-07-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Weightwatchers recept.
5 points en 1 *

INGREDIENTEN

4 eendenfilets (80g. elk), 400 g. oesterzwammen, 3 sjalotjes, 20 g. gerookt spek, 4 eetlepels room, 2 eetlepels porto, 1 eetlepel margarine, bieslook, dragon, zout en peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-12-2005
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies