2.153 oesterzwammen recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Basis recept

INGREDIENTEN

Oesterzwammen

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-06-1999
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  0-10 min.

Dit recept is afkomstig van Jamie oliver (naked chef). Dit is mijn favoriete pasta. Het kost wat werk, en het is niet goedkoop maar haleluja dan heb je ook wat!

INGREDIENTEN

Pasta naar keuze, 150 gram pancetta/ evt. ander spek maar dan meer gebruiken, Doosje champignons, Doosje oesterzwammen/andere paddestoelen, 1,25 dl. Slagroom, 2 hele eieren, 3 eierdooiers, 150 gram verse parmezaanse kaas gerapst, 1 teentje knoflook, peper, evt. zout (pas op het is al hartig!), Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Combinatie van Vlinderpasta met broccoli, room en cashewnoten is een sublieme smaaksensatie. De parmazaansekaas (vers geraspt graag!) mag niet ontbreken. Familiefavoriet hier.

INGREDIENTEN

2 kipfilets (liefst biologisch), 2 stronken broccoli, 1 bakje oesterzammen (shiitake of champignons kan ook prima als je van een stevigere zwam houdt), 3 lente ui, 2 teentjes knoflook, 1 handje cashewnoten (mag gezouten, hoeft niet), 300 gr. vlinderpasta (bijv. Farfalle van Grand Italia), 1 Bressot kruidenkaas (ik vind Paturain te sterk voor dit gerecht), Olijfolie, , NB. wat heel lekker is, maar niet perse nodig om dit gerecht te doen slagen, is de Harissakruidenmix van de Wereldwinkel. (de Chilli en komijn hierin maken de kip in het gerecht heerlijk bijzonder)., , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker vlees om samen van te genieten

INGREDIENTEN

Mooi varkenshaasje, verse oesterzwammen, 1 potje sour cream, Pittige mosterd (geen zaadjesmosterd)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Het najaar is nu echt aangebroken en ik zie weer overal de meest heerlijke paddenstoelenmelanges liggen. Zo was ik vanmorgen vroeg bij de groenteboer en dat zag er zo lekker uit dat ik het niet kon laten liggen. Duur was het ook niet daar er momenteel volop verse aanvoer is aldus de groenteman. Ik kwam dus terplekke op het idee om er begin van de middag een heerlijke, royaal gevulde, bospaddenstoelensoep van te maken. Nou het was niet lekker, maar werkelijk zalig ! Dit is genoeg om met 2 personen het hele weekend van te genieten. Bovendien is dit een heerlijke "opkikker" want je krijgt het er lekker warm van en het geeft energie. Succes !

INGREDIENTEN

75 gr kastanjechampignons, 75 gr shiitake, 75 gr oesterzwammen, 75 gr cantharellen, 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, Bosje verse peterselie (blaadjes snipperen), Handje gesneden bieslook (ter garnering), Zwarte peper uit de molen, Zeezout, 50 gr roomboter, 50 gr bloem, Halfvolle melk, 1 ½ el creme fraiche, Heet water en 2 runderbouillon tabletten, (Eventueel wat maggi voor wat extra pit)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2012
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 g oesterzwammen, 100 g kruidenboter

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-07-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 Parelhoen, 400 gr oesterzwammen, 3 Sjalotten, Solo, Peper, Pineau de Charentes, Room

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De verse kervel zorgt voor een mooie, en fris geurende soep.

INGREDIENTEN

150 gram oesterzwammen, 2 kruidenbouillon-tabletten, 15 gram verse kervel(=1 zakje), versgemalen zwarte peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gr. oesterzwammen, 6 eieren, 5 el melk, Worcestershiresaus, nootmuskaat, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 g. Oesterzwammen-, 2 Kruidenbouillontabletten-, 1 zakje verse Kervel-, zwarte Peper., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Champignonskunnen ook gebruikt worden. 135 kcal. p.p.

INGREDIENTEN

250 gr. spruitjes, 50 gr. oesterzwammen, 25 gr. kruidenboter, 1 theel. tijm, 1/2 dl. appelsap, peper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-1999
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een slank, oosters gerecht ( p.p. 235 kcal, 10 gr. vet )

INGREDIENTEN

400 gr. runderreepjes ( evt. biefstukreepjes ) 2 eetlepels olie 1bakje oesterzwammen 6 bosuitjes 2 tenen knoflook 100 gr. tauge 2 eetlepels sesamzaad 2 eetlepels vissaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

'n lekker borrelhapje van paddestoeltjes.

INGREDIENTEN

Voor de paddestoelen:, -250 gr. oesterzwammen., -2 eieren., -1 teentje knoflook., -paneermeel., -boter., Voor het sausje:, -1 knoflookteentje., -3 el. mayonaise., -3 el. zure room.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2001
  •  
  •  0-10 min.

Heel simpel, heel lekker!

INGREDIENTEN

150 g oesterzwammen, 2 kruidenbouillontabletten, 15 g verse kervel, zwarte peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2000
  •  
  •  20-30 min.

Beetje luxe spaghetti

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 300 gr. oesterzwammen, 30 gr. boter, 1 takje verse tijm(of mespunt gedroogde), peper, 3 el citroensap, 2 el fijngehakte peterselie, 1,5 el fijngeknipte bieslook, peper, Parmezaanse kaas, 200 gr. spaghetti, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.



Een recept van restaurant Belle Epoque in Leuven

INGREDIENTEN

12 grote oesterzwammen - 12 lamsniertjes - verse dragon - lamsfond - boter - broccoli

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

200 gr witte tagliatelle, 200 gr groene tagliatelle, 400 gr oesterzwammen, 8 sneden lekkere rauwe ham ( Ganda), 200 gr roomkaas, 50 gr groene pesto, 50 cl goede olijfolie, Parmezaanse kaas ( grof geraspt), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk recept

INGREDIENTEN

1 parelhoender, 500 gram oesterzwammen, 2sjalot,1dl porto, 1dl room, 1dl kippenbouillon, 1 eetlepelazijn, 75 gram boter, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit gerecht is heerlijk als lunch

INGREDIENTEN

500 g oesterzwammen, 4 el boter, 2 el fijngeknipte peterselie, 2 el, fijngeknipte bieslook, citroensap, 2 teentjes knoflook, zout, versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 bosuitjes, 100 gr oesterzwammen, 100 gr groenekool, 2 eetl boter, 2 potten wildfond, peper(uit de molen)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2000
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 Konijneruggen, 3 uien, 2 sjalotten, 800 gr gepelde tomaten in blokjes (blik), 2 teentjes look, 2 dl witte wijn, 5 dl runderfond, thijm, laurier, bloem, 200 gr oesterzwammen.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-12-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

4 hertebiefstukjes, 25 gr boter of margarine, 1 ui of 2 sjalotjes, 2 el bloem, 2 el tom.puree, 200 gr oesterzwammen, 2 el zilveruitjes, 1/2 theel tabasco, 2 theel grillkruiden, 2 el olijf of notenolie, 1 theel wildkruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk voorgerecht, maar doet het ook prima als hapje op een feestje

INGREDIENTEN

1 bakje oesterzwammen, 300 gr grote garnalen (gepeld), 1 ( of meerdere) tenen knoflook, 60 gr roomboter, citroensap, zout, peper, peterselie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-1999
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  0-10 min.

Hartige taart

INGREDIENTEN

225 gram (roomboter)bladerdeeg(diepvries), boter om in te vetten, 300 gram oesterzwammen, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 2 eetl. boter, 100 gr. bakbacon, peper, 100 gr. geraspte belegen goudse kaas, 100 ml.zure room, 50 ml. melk

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 bosuitjes, 100 gr oesterzwammen, 100 gr groene kool, 2el boter, 2 potten wildfond (a 190 ml), peper uit de molen., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2001
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kalfsgebraad van 800 g, 400 g oesterzwammen, 25 cl vloeibare room, 25 g boter, 10 cl vleesbouillon, gehakte peterselie of bieslook, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Toast met andijvie en oesterzwammen

INGREDIENTEN

1/2 el citroensap, 1/2 tl mosterd, zout, peper, 1.1/2 el olie, 100 g andijvie, 250 g oesterzwammen, 25 g boter, 2 sneetjes witbrood

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-1999
  •  
  •  10-20 min.

Dit aparte groentegerechtje past goed bij gestoofd rundvlees en rijst of mie.

INGREDIENTEN

200 gr oesterzwammen, 1 1/2 eetlepel sojasaus, 1 1/2 eetlepel sherry, 1/2 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel fijngehakte verse koriander, peper, zout.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-03-2002
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, gesnipperd;, 1 l groentenbouillion;, 450 g diepvrieserwten;, 200 g oesterzwammen in stukjes;, zwarte peper;, zout;, 125 g creme fraiche;, nootmuskaat

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2006
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gr oesterzwammen, 2 tenen knoflook--, 2 kruidnagels--, 1 laurierblad---, 3 peperkorrels--, 1 el suiker---, 1 tl zout, 250 cl rode wijnazijn, olie,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2003
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

2 uien, 2 bakjes Oesterzwammen, 3 eetl olifolie, 1 zakje bechamelsaus, 500 ml melk, 150 gr Castello Blue kaas, 1 pak lasagnevellen, 1 zakje gemalen belegen kaas, ovenschaal

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker soepje als voorgerecht voor de kerst

INGREDIENTEN

2 bosuitjes,100 gr oesterzwammen,100 gr groene kool,2 eetlepels boter,2 potten wildfond(a 90 ml,Struik),peper(uit de molen).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*150 gr oesterzwammen, *2 kruidenbouillontabletten, *15 gr verse kervel, *Versgemalen zwarte peper, *Keukenpapier,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 bakje oesterzwammen (150 g), , 2 kruidenbouillontabletten, , 1 zakje verse kervel (15 g), , zwarte peper, , keukenpapier

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

12 sint-jakobsnoten, 400 g oesterzwammen, 1.5 dl wijn (wit/droog), 2 dl room, 2 sjalotten, 50 g boter (bakboter), peper, zout, 1 theelepel kerriepoeder,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

De oesterzwammen in dit gerecht kunnen ook vervangen worden door champignons.

INGREDIENTEN

250 g spruitjes, 50 g oesterzwammen, 25 g kruidenboter, 1 theelepel tijm, 1/2 dl appelsap, peper, zout.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kilogram hertenfilet, (kan ook met reefilet), 1/2 kilogram oesterzwammen, 25 gram boter, peper en zout 1 potje roze Peper op water, 1 deciliter cognac, 1/2 liter room, 1 bosje waterkers, 2 deciliter kalfsfond

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gerechten van Vlees,Wild en Gevogelde speciaal voor de Kerstdagen

INGREDIENTEN

150 gram vet spek, 2 hazeruggen, zout,peper, 50 gram boter, 250 gram oesterzwammen, 2 sjalotjes, 50 gram kruidenboter, 6 eetlepels creme fraiche, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, takje tijm.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-1999
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g volle pasta, 250 g verse oesterzwammen, scheut olijfolie, 4 el boheme saus, 100 ml soja-room, zeezout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

750 g biefstuk;, 600 g oesterzwammen;, 3 sjalotten;, 1 teentje knoflook;, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt);, 75 g boter;, 1 dl kalfsfond;, peper;, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor alle warmtebronnen.

van 69,99
Alleen vandaag 54,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies